Görüş Bildir
Haberler
Letterboxd Platformunda Milyonlarca Kullanıcının Beğenisini Kazanan Son Yılların En İyi 20 Filmi

Letterboxd Platformunda Milyonlarca Kullanıcının Beğenisini Kazanan Son Yılların En İyi 20 Filmi

Artık kült diyebileceğimiz birçok film var biliyorsunuz ki. Herkesin birçok yapım hakkında eleştiriler yaptığı Letterboxd platformunda da son dönemlerin konuşulan birçok filmi oldu. Biz de son yılların en çok konuşulan ve izlenen filmlerini sizler için derledik... 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Little Women (2019)

20. Little Women (2019)

Özet: Jo March, New York'ta yaşar ve hayatını yazar olarak kazanır. Kız kardeşi Amy ise Paris'te resim okuyordur. Amy, Jo'ya evlenme teklif eden ama sonunda reddedilen çocukluk aşkı Theodore ile tesadüfen karşılaşır. Aralarında bir çekim olduğunun ikisi de farkındadır... En büyük kardeşleri Meg, bir okul öğretmeniyle evliyken, utangaç kız kardeş Beth ise aileyi bir araya getirecek olan yıkıcı bir hastalık pençesindedir.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Yönetmen: Greta Gerwig

19. Pride & Prejudice (2005)

19. Pride & Prejudice (2005)

Özet: Aşk ve Gurur, dönem filmi sevenler için mükemmel öneri. Filmde gururlu bir kadın ile ön yargılarına hapsolmuş bir adamın çekişmeli aşkı anlatılıyor. Orta sınıfa mensup bir ailenin kızı olan Elizabeth Bennet, gittiği baloda seçkin bir aileden gelen Fitzwilliam Darcy ile tanışıyor. Genç kadın, Darcy'nin kendisi hakkında söylediği kaba sözlerden dolayı hayal kırıklığına uğruyor ve aşkla nefret arasında gidip geliyor.

Oyuncular: Joe Wright

Yönetmen: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

18. La La Land (2016)

18. La La Land (2016)

Özet: Sebastian ve Mia, sevdikleri şeyi yapmak için ortak arzuları ile bir araya gelirler ancak başarı arttıkça, aşk ilişkilerinin zarar gördüğünü fark ederler. Ve bir gün gerçekleştirmek için çok çalıştıkları hayalleri, onları ayırmakla tehdit eder.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Yönetmen: Damien Chazelle

17. Portrait of a Lady on Fire (2019)

17. Portrait of a Lady on Fire (2019)

Özet: 1770'de bir Fransız kontesin genç kızı, portresini çizmekle görevlendirilen kadın sanatçıya karşı duygusal bir şeyler hissetmeye başlar. İkisi arasındaki bu cazibe, bizleri bambaşka bir aşka tanıklık edecektir...

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

Yönetmen: Céline Sciamma

16. Dead Poets Society (1989)

16. Dead Poets Society (1989)

Özet: Yeni bir İngilizce öğretmeni olan John Keating, eski gelenekleri ve yüksek standartları ile tanınan, tamamı erkek öğrencilere yönelik bir hazırlık okuluna tanıtılır. Ebeveynlerinden ve okuldan büyük baskılarla karşı karşıya kalan öğrencilerine ulaşmak için alışılmışın dışında yöntemler kullanır. Keating'in yardımıyla öğrenciler Neil Perry, Todd Anderson ve diğerleri kabuklarından çıkmayı, hayallerinin peşinden gitmeyi ve anı yaşamayı öğreniyorlar.

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Grand Budapest Hotel (2014)

15. The Grand Budapest Hotel (2014)

Özet: Kemerlerinizi bağlayın, 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki bir döneme gidiyoruz. The Grand Budapest Hotel'de Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrindeki otelin ihtişamlı dönemine tanıklık ediyoruz.

Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric

Yönetmen: Wes Anderson

14. Everything Everywhere All at Once (2022)

14. Everything Everywhere All at Once (2022)

Özet: Filmde, kızıyla ilişkisindeki sorunlarla mücadele eden, çamaşırhanesini ayakta tutmaya çalışan, evliliği dağılan ve bir yandan da hasta babasına bakan Çinli-Amerikalı göçmen bir kadının hikayesini izliyoruz. Kadın yaşayabileceği farklı hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfedip, maceraya atılıyor.

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

13. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

13. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Özet: Joel Barish ve sevgilisi Clementine, iki yıldır birliktedir. Clementine bir gün ayrıldıklarında, tüm anılarını tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve acı çeken genç adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de uygulatmaya karar verir. Clementine ile olan tüm anılarını sildirmek üzere derin bir uykuya yatan genç adam, gözlerinin önünden geçen anıları aslında sildirmek istemediğini fark eder. Yapılan müdahaleyi durdurabilecek midir?

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Yönetmen: Michel Gondry

12. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

12. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Özet: En İyi Animasyon Filmi Oscar'ını kazanan yapımın başrolünde bu sefer Peter Parker değil, Miles Morales yer alıyor. Yaşadığı evrende zaten bir Örümcek Adam bulunurken radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan Miles da Örümcek Adam'a dönüşür. Filmin kötü adamı Kingpin, bir şekilde evrenleri birbirine karıştırır ve farklı evrenlerden Örümcek Adam'lar gelir. Farklı evrenlerden gelen bu kahramanlar, Miles'ın özel güçlerini keşfetmesinde ona yardımcı olurlar.

Oyuncular: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

Yönetmenler: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

11. Parasite (2019)

11. Parasite (2019)

Özet: Kim ailesi yarı bodrumda yaşayan, fakir ve umutsuz bir ailedir. Yerel bir pizza restoranı için katlanır pizza kutuları ile geçinmeye çalışan aileyi bir gün zengin komşuları Min-hyuk ziyaret edecektir. Tüm hayatları kan ve ölüm gibi dehşet verici durumlarla değişecektir.

Oyuncular: Song Kang-ho, Sun-kyun Lee, Cho Yeo-jeong

Yönetmen: Bong Joon Ho

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Whiplash (2014)

10. Whiplash (2014)

Özet: Andrew Neiman, müzik konservatuvarının zirvesine yükselmenin peşinde olan iddialı bir davulcudur. Korkunç öğretim yöntemleriyle tanınan Terence Fletcher, Andrew'un yeteneğini keşfettiğinde, genç adamın hayatı sonsuza dek değişecektir...

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist

Yönetmen: Damien Chazelle

9. Interstellar (2014)

9. Interstellar (2014)

Özet: Cooper, geçimini çiftçilik yaparak sağlayan bilgi ve becerileri yüksek bir adamdır. İki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaya çalışan Cooper'ın 10 yaşındaki kızı Murphy ise oldukça keskin bir zekaya sahiptir. Bir gün Cooper'ın karşısına reddedemeyeceği bir teklif çıkması, zorlu bir karar vermesine neden olacaktır.

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

8. Spirited Away (2001)

8. Spirited Away (2001)

Özet: Chihiro ve ailesi, yeni bir kasabaya taşınır. Yolculuk sırasında dikkatlerini çeken bir tünele giren ailenin karşısına hiç bilmedikleri fantastik bir dünya çıkar. Bu büyülü yerde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Chihiro'nun anne ve babası anlam veremediği bir şekilde ortadan kaybolur. Küçük kız şimdi ailesini kurtarmak için hiç bilmediği bu yerde heyecan dolu bir maceraya adım atacaktır. 

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

Yönetmen: Hayao Miyazaki

7. The Empire Strikes Back (1980)

7. The Empire Strikes Back (1980)

Özet: Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford), Prenses Leia (Carrie Fisher) ve Chewbacca (Peter Mayhew), İmparatorluk güçleri ve onun AT-AT yürüyüşçüleri tarafından buz gezegeni Hoth'ta saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Han ve Leia Millennium Falcon'da kaçarken Luke Yoda'yı aramak için Dagobah'a gidiyor. Gücün karanlık tarafı onu Darth Vader (David Prowse) ile nihai düelloya çağırdığında Luke ancak Jedi ustasının yardımıyla hayatta kalabilecektir.

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Yönetmen: Irvin Kershner

6. Fight Club (1999)

6. Fight Club (1999)

Özet: Etkileyici konusu ile tekrar tekrar izlenen filmler arasında yer alan Fight Club, Brad Pitt ve Edward Norton'ı bir araya getiriyor. Chuck Palahniuk'ın aynı isimli romanından esinlenerek hazırlanan film, rutin bir hayatı olmasına karşın uyku problemleri çeken bir adamın terapilere katılması ile gelişiyor. Anlatıcının yolu, bambaşka ve rutinden uzak bir hayatı olan Tyler ile kesişiyor ve olaylar hızlanmaya başlıyor. Sonu ile şaşkınlık yaratan film, 'Keşke hiç hatırlamayıp tekrar izlesem!' dedirten yapımlardan biri.

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Inception (2010)

5. Inception (2010)

Özet: Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak kurumsal sırları çalan  hırsıza bir fikri CEO'nun zihnine yerleştirme görevi verilir, ancak trajik geçmişi hem projeyi hem de ekibini felakete mahkum etme riskini taşır. Cobb ve ekibi bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. 

Yönetmen: Christopher Nolan

OyuncularLeonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

4. Pulp Fiction (1994)

4. Pulp Fiction (1994)

Özet: Honey Bunny ve Pumpkin bir çift küçük soyguncudurlar. Birbirlerine aşık olan bu çiftin niyeti, hayatlarına biraz hareket katmaktır. Bunun dışında ise Vincent ve Jules adındaki ikili de patronları tarafından ödemeyi geciktiren birkaç genci vurmakla görevlendirilmiştir. Bu aykırı insanların yolları hiç beklemedikleri şekilde kesişecektir. 

Oyuncular: John Travolta , Samuel L. Jackson , Uma Thurman

Yönetmen: Quentin Tarantino

3. The Dark Knight (2008)

3. The Dark Knight (2008)

Özet: Joker'in ortaya çıkmasıyla Gotham şehri tam bir kaosa sürüklenir. Halk büyük bir tehdit altındadır.  Batman ise yeniden Gotham Sokakları’nın  kurtarıcılığını üstlenecektir

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine

2. Godfather (1972)

2. Godfather (1972)

Özet: Bir film serisi içerisinde sunulan hikâyede Don Vito Corleone karakterinin gençliğini Robert de Niro, yaşlılığını ise Marlon Brando canlandırıyor. Bir mafya babası olan Vito'nun hayatını işleyen film, oyunculukların müthiş olması ile sinema dünyasına unutulmaz bir antikahraman kazandırıyor. Filmde aynı zamanda Don Vito Corleone'nin oğlu olarak Al Pacino da yer alıyor. Babasına yapılan bir saldırıcı sonucu babasının yerine geçen Michael'ı canlandıran Al Pacino, en az başroller kadar mükemmel bir performans sergiliyor.

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

Yönetmen: Francis Ford Coppola

1. The Shawshank Redemption (1994)

1. The Shawshank Redemption (1994)

Özet: Evet, herkesin tahmin edeceği üzere listemizin en çok beğenilen filmi: Esaretin Bedeli. Herkes, her şey için belli bedeller ödüyor; peki, esaret için ödenenler? Bir Stephen King romanı uyarlaması olan film, karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanan bankacı Andy Dufresne'nin masumiyetini kanıtlamaya çalışmasını anlatıyor. Efsaneleşen yapımda izleyici, Tim Robbins ve Morgan Freeman ikilisinin muhteşem oyunculuklarına tanıklık ediyor.

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Yönetmen: Frank Darabont

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın