Görüş Bildir
Haberler
2021 Kurban Bayramı Günleri: Kurban Bayramı Tatil Günleri Belli Oldu Mu?

2021 Kurban Bayramı Günleri: Kurban Bayramı Tatil Günleri Belli Oldu Mu?

Kurban Bayramı’nın başlamasına az bir süre kala bayram tatilinin kaç gün olacağı da araştırılmaya başlandı. İslamiyet’teki iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı’nda, durumu olan Allah rızası için kurban kesiyor ve ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşıyor. Ramazan Bayramı, koronavirüs pandemisi sebebiyle evlerde geçmişti. Kurban Bayramı’nda ise sokağa çıkma yasağı olmayacak. Vatandaşlar, bayram tatili planlaması için Kurban Bayramı tarihi ne zaman sorusuna cevap arıyor. İşte Diyanet’in açıkladığı Kurban Bayramı tarihleri ve bayram tatili günleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurban Bayramı Tarihi Ne Zaman 2021?

Kurban Bayramı Tarihi Ne Zaman 2021?

Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre 2021 Kurban Bayramı temmuz ayı içerisinde kutlanacak. Dört gün sürecek Kurban Bayramı, 20 Temmuz Salı günü başlayacak ve 23 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı resmi olarak açıklanması ancak hafta sonları da birleştirilince bayram tatilinin toplam 9 gün olması bekleniyor.

19 Temmuz Pazartesi Arefe günü

20 Temmuz Salı Kurban Bayramı 1. günü

21 Temmuz Çarşamba Kurban Bayramı 2. günü

22 Temmuz Perşembe Kurban Bayramı 3. günü

23 Temmuz Cuma Kurban Bayramı 4. Günü

Kurban Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Kurban Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Bu yıl büyükbaş canlı kurbanlık kilogram fiyatı 28 ile 35 lira arasında değişecek bu ücret küçükbaş hayvanlarda ise 28-33 lira arasında olacak.

Küçükbaş kurbanlıkların bin 500 ile 2 bin lira arasında satışa sunulması beklenirken, büyükbaş hayvanlarda ise kilo başı hesabı yapılacak.

Ortalama bir hayvandan yarı yarıya et çıktığı göz önüne alınarak hesaplama yapılırsa 30 kiloluk et yani 60 kilo canlı hayvan ortalık için bin 800 – 2 bin lira arası bir pay ödenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın