Görüş Bildir
Haberler
Kovid Servisleri Yeniden Açılıyor: ‘Bağışıklık Düştü, Vakalar Daha da Artabilir’

Kovid Servisleri Yeniden Açılıyor: ‘Bağışıklık Düştü, Vakalar Daha da Artabilir’

Türkiye’de koronavirüs ile ilgili tüm yasaklar kaldırılmıştı. Ancak son günlerde vaka sayıları yeniden yükselişe geçti. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, 27 Haziran-3 Temmuz arasında 57 bin 113 kişide koronavirüs tespit edildi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Alper Şener, hastanelerde kapatılan Kovid servisleri için yeniden çalışmaların yapıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyükşehirlerde artmaya devam ediyor

Büyükşehirlerde artmaya devam ediyor

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte virüs dalgalanması yaşanıyor. Ekim ayında beklenen furyanın temmuzda yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları tedbir almaya çağırıyor. Türkiye’deki vaka artışlarının Omicron alt varyantları BA.4 ve BA.5 ile ilgili olabileceği belirtilirken Çin, İngiltere, Almanya ve İtalya’da da peş peşe tedbirler alınıyor.

‘Servisler yeniden hazırlanıyor’

‘Servisler yeniden hazırlanıyor’

Yeni Şafak’a konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, “Görev yaptığım hastanede Kovid artışlarına yönelik hazırlıklar tamamlandı. Kapanan Kovid-19 servisleri vardı, onlara yönelik hazırlıklar var. Daha önce bu servislerde çalışan personelin çalışma sistemine dönük planlamalar tamamlandı. Vaka tırmanışında ortalama 2-4 hafta arasında süreç yatış ve yoğun bakıma yansıyor. Tırmanış trendi 2 hafta oldu, sahada yoğun bakım hizmeti ve yatan hasta hizmeti anlamında lokomotif olan hastanelerde çalışmalar yapılıyor. Büyük ölçüde tamamlandı.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

E nooldu sayın bakanımız "müjde" vermişti, "ben zaten açık havada takmıyordum" demişti? Ona güvendik çıkardık maskeleri? Turistler gidince yine eve mi kapanı... Devamını Gör

fark

Aşıyla taktıkları çiplerden dolayı artmıştır vakalar :)

Mr Logical

İşimin de gereği olarak okullara sürekli gidiyorum. Okullarda maske zorunluluğu kalkıncaya kadar en titiz şekliyle kullandım maskeyi. Ne zaman ki okullarda z... Devamını Gör