Görüş Bildir
Haberler
Kore Yemeği Hayranları İçin Özel Tarif: Evde Kore Turşusu Kimchi Yapımı

Kore Yemeği Hayranları İçin Özel Tarif: Evde Kore Turşusu Kimchi Yapımı

Ceren
19.01.2022 - 19:05

Kimçi ya da kimchi Çin lahanasından yapılan, fermante ve geleneksel bir Kore yemeğidir. Kimchinin kelime anlamı 'sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze'dir. Kimchi çoğunlukla yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilir. Çok tüketilir ve çok yaygındır. Uluslarası üne kavuşmuş olan kimchinin orijinal tarifini sizler için yazdık! 👇

Kimchi nasıl yapılır?

Kimchi nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 büyük Çin lahanası 

  • 1 su bardağı deniz tuzu

  • 5 su bardağı su

  • 1 adet Kore turpu 

  • 5-6 dal yeşil soğan

Baharatlar:

  • 1 yemek kaşığı pirinç nişastasını ve yarım su bardağı su ile karıştırın. Koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Ardından soğumaya bırakın. 

  • Yarım su bardağı acı pul biber

  • 3 yemek kaşığı balık sosu

  • 3 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak

  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil

Nedir bu Çin lahanası ve Kore turbu diyorsanız:

Nedir bu Çin lahanası ve Kore turbu diyorsanız:

Çin lahanası

Kore turbu

Kore turbu

Japon turbu olarak da biliniyor.

Kimchi nasıl yapılır?

Kimchi nasıl yapılır?

1. Lahananın kalın beyaz kısmını uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Daha sonra elinizle yavaşça çekerek iki parçaya ayırın. Çeyrek yapmak için her yarım için aynısını yapın.

2. Büyük bir kapta yarım su bardağı tuzu 5 su bardağı suda eritin. Her çeyrek lahananın yapraklarını koparmadan tek tek tuzlu suda iyice yıkayın, fazla suyu kaseye geri sallayın ve ardından başka bir kaba aktarın.

3. Diğer yarım bardak tuzu en dıştaki yapraktan başlayarak, her yaprağın kalın beyaz kısmına iyice yedirin. İlk kaseden kalan tuzlu suyu lahananın üzerine dökün. Her 2-3 saatte bir alttakileri yukarı çevirerek yaklaşık 6-8 saat bekletin.

4. Yaprakların beyaz kısımları kolayca bükülebilir hale geldiğinde lahanalar yıkanmaya hazırdır. Özellikle beyaz kısımlar arasında 3 kez iyice durulayın. İyice süzün.

5. 1 yemek kaşığı pirinç nişastasını ve yarım su bardağı su ile karıştırın. Koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Ardından soğumaya bırakın.

6. Sarımsak, zencefil ve kırmızı biberi karıştırın. Bu karışımları pirinç lapasına ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

7. Turbu kibrit çöpü şeklinde kesin ve geniş bir kaba aktarın. Yeşil soğanları çaprazca kesin. Hazırladığınız baharat karışımını turplara ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Yeşil soğanları da koyun ve her şeyi hafifçe karıştırın. Tatların güzelce karışmasını sağlamak için yaklaşık 30 dakika bekletin.

8. Yaprakları bir arada tutacak kadar bırakarak, her lahananın sert beyaz gövde kısmını kesin. Lahanaları turp karışımıyla birlikte kaseye koyun. Turp karışımını her yaprağın üzerine yayın.

9. Lahananın yaprak kısmını gövdeye doğru katlayın ve en dıştaki yaprakla güzelce sarın. Kesilmiş tarafı yukarı bakacak şekilde bir kavanoza veya hava geçirmez bir kaba yerleştirin. Tüm lahanalar kavanoza veya hava geçirmez bir kaba konulduktan sonra, kalan havayı çıkarmak için üstten sertçe bastırın. Turp karışımını içeren kaseyi yarım su bardağı su ile durulayın ve kimchinin üzerine dökün.

Kimchiniz bir iki gün oda sıcaklığında bekletip fermente olmasını bekleyin.

Kimchiniz bir iki gün oda sıcaklığında bekletip fermente olmasını bekleyin.

Ardından buzdolabına alın ve hazır!

Kore yemeklerini seviyorsanız eğer bu geleneksel kimchi tarifine bayılacaksınız... Deneyenlere afiyet olsun! Diğer içeriklerimize de bakmayı unutmayın! 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın