Görüş Bildir
Haberler
Kontür Paleti Nasıl Kullanılır? Kontürlü Makyaj Teknikleri…

Kontür Paleti Nasıl Kullanılır? Kontürlü Makyaj Teknikleri…

Şebnem Sucu
07.02.2022 - 10:40

Kontürlü makyaj kusurları gizlerken yüzün güzel kısımlarını öne çıkarmada kullanılan bir tekniktir. İyi bir kontür paleti yardımıyla dilerseniz sizler de günlük ya da gece makyajınızda kontürlü makyaja yer verebilirsiniz. Peki, kontür paleti nasıl kullanılır? Kontürlü makyaj tekniklerinden bahsettiğimiz içeriğimizden merak ettiğiniz soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanların hiç kuşkusuz en önemli makyaj malzemelerinden biri olan kontür paleti, kadınların vazgeçilmez makyaj ürünlerinden biri olmaya devam ediyor. Küçük dokunuşlara rağmen yüzde yarattığı etkisi ile uzun dönem popülaritesini koruyacak olan kontörlü makyajda bilinmesi gerekenlerin başında uygulama teknikleri gelmektedir. Bu teknikler hakkında bilgi sahibi olduktan sonra yüz hatlarınızı dilediğiniz gibi vurgulayabilir ve kusurlarınızı gizleyebilirsiniz. Kontür paleti nasıl kullanılır? Kontürlü makyaj teknikleri… Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

Kontür Paleti Nasıl Kullanılır?

Kontür Paleti Nasıl Kullanılır?

Kolay sürümleri nedeniyle kontür paletleri sıklıkla tercih edilen makyaj ürünlerden biridir. Aynı zamanda içinde hemen hemen her cilt tonuna uygun tonlar bulunduğundan cilt rengi ne olursa olsun kullanım imkanı sunmaktadırlar. Kontür paletinin uygulandığı bölgeler; burun, alın, çene ve elmacık kemikleridir. Dilerseniz dekolte bölgenize de kontür uygulayabilirsiniz.

İşte kontürlü makyaj teknikleri…

İşte kontürlü makyaj teknikleri…

1. Kontür paletini kullanmadan önce cildinizi makyaja hazırlayın. Yüzünüzü temizleyin ve nemlendirici uygulayın. Doğal cilt tonunuza uygun bir fondöteni yüzünüze uygulayarak renk eşitsizliklerini ve kusurları ortadan kaldırın. 

2. Kontür paletinde yer alan koyu bir tonu elmacık kemiklerinizin altına sürün. Daha sonra ise bu koyu çizgiyi çok fazla dağıtmadan kendi çevresi içinde yayın. Bu sayede elmacık kemikleriniz ortaya çıkacaktır.

3. Burnunuzu inceltmek için yine koyu renk kapatıcı ile yanlardan şeritler çizip çok taşırmadan dağıtın. Burun köprünüze de bir miktar aydınlatıcı uygulayarak makyaja boyut kazandırın.

4. Yüz yapınız uzunsa çene hattınıza kontür uygulayıp dağıtın.

5. Kontürü alın köşelerine uygulamak alnınızın olduğundan dar görünmesini sağlayacaktır. Bu sebeple geniş alına sahipseniz alnınıza kontür uygulamaktan çekinmeyin.

6. Daha dolgun dudaklar için dudak üzerine ve dudak altına kontür uygulayabilirsiniz. 

7. Kontür makyajınızı yaptıktan sonra kusursuz bir sonuca ulaşmak için transparan pudra kullanarak makyajınızı dengeleyebilir ve pürüzsüz bir cilt görünüme kavuşabilirsiniz.  

8. Kontür uygulama noktası elbette bunlarla sınırlı değil. Özellikle dekolteli kıyafet giydiğinizde dekoltenize kontür uygulayarak daha çarpıcı bir görünüm yakalayın.

9. Kontürün vazgeçilmez parçası aydınlatıcıyı; kaş kemiğinize, burun köprünüze ve elmacık kemiklerinizin üzerine hafifçe sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın