Görüş Bildir
Haberler
Bronzer Nasıl Sürülür? Aydınlatıcı Allık Nasıl Kullanılır?

Bronzer Nasıl Sürülür? Aydınlatıcı Allık Nasıl Kullanılır?

Şebnem Sucu
14.01.2022 - 10:53

Kozmetik ürünler binlerce yıldır kadınların hayatında yer alıyor ve bu ürünlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.  Son dönemde sıcak ve iddialı bir görünüm için olmazsa olmaz ürünlerden biri haline gelen bronzer ve aydınlatıcılar günümüzde oldukça popüler ürünler olup makyaj tutkunlarının yoğun ilgisini görüyor. Bu malzemelerin nasıl uygulandığı ise pek çok kişi tarafından sık sık araştırılıyor. Bronzer ve aydınlatıcı ile görünümünüzü bir anda değiştirmek istiyorsanız bronzer nasıl sürülür, aydınlatıcı allık nasıl kullanılır? Gibi soruların cevaplarına sizler için yazımızda yer veriyoruz. İşte bronzer ve aydınlatıcıyı tıpkı profesyoneller gibi uygulamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her kadın makyaj yaparak güzelliğini ön plana çıkarmak ve çekici yanlarını vurgulamak ister. İşte tam da bu nokta da harika bir yardımcı olacak bronzer ve aydınlatıcı ürünlerle daha sağlıklı, aydınlık ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşmak mümkün. Şimdi bronzer ile aydınlatıcın nasıl kullanılacağına dair ayrıntıları yazımızda paylaşacağız. Peki, bronzer ve aydınlatıcı nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar…

Bronzer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bronzer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bronzer, cilt görünümünü yumuşatıp ısıtarak cilde sıcak bir görünüm vermek amaçlı kullanılan bir üründür. Adından anlaşılacağı üzere bronz bir görünüm elde etmek için yaz ve kış aylarında sık sık tercih edilir. Oldukça geniş renk tonuna sahip olan bu ürün, aynı zamanda ışıltılı ve mat seçeneği ile de her zevke hitap ediyor. Bronzer diğer taraftan yüzü boyutlandırırken gölgelendirmek içinde kullanılıyor. 

İşte bronzer kullanacak olanlar için bazı tüyolar;

- Bronzer mutlaka fondöten sonrası kullanılmalıdır. Eğer pudra bronzer kullanacak olursanız iri bir allık fırçasıyla bu ürünü uygulayabilirsiniz. 

- Likit bronzer ise cilde tampon hareketlerle uygulanmalıdır. Makyaj süngeri ya da fırça ile kolay ve doğru bir kullanım imkanı verecektir.

- Bronzer ürününü elmacık kemiklerinin altına, burun üzerine ve çene kemiğine sürerek yüz hatlarını belirginleştirebilirsiniz. Kontür için daha çok mat ürünlerin kullanımını tavsiye edebiliriz. 

- Yanaklarınızdan yukarı doğru yuvarlak hareketlerle dağıtarak daha ince ve keskin bir yüz hattına sahip olabilirsiniz.

- Yüzünüze biraz sıcaklık katmak ve canlı bir görünüm elde etmek için ise bu ürünü allık kullanır gibi yanaklarınızdan saç diplerine doğru fırça yardımı ile iyice dağıtarak sürün.

- Bronzer ile yalnızca doğal bir bronzluk etmek için burun üzerine ve saç diplerine sürmeniz yeterli.

Aydınlatıcı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Aydınlatıcı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Aydınlatıcı diğer bir ifade ile highlighter, cildin parlaklık ve ışıltı kazanmasına için kullanılmaktadır. Ancak bu ürünü dikkatli kullanmakta fayda var. Aksi takdirde makyajınız fazlasıyla göz yorucu olabilir. Yüzün bazı kısımlarını aydınlatmada kullanılan highlighter’ın kullanımı şu şekildedir;

- İlk olarak aydınlatıcı için uygun görülen yelpaze şeklindeki fırça ile elmacık kemiklerinden kaş altına doğru aydınlatıcı dağıtın.

- Gözlerinizi daha parlak ve çarpıcı göstermek için birazda göz pınarlarına sürün.

- Kaş altına aydınlatıcı sürmek kaşların şeklini belirginleştirir ve gözlerin daha etkili olabilmesine yardımcı olur uygulayabilirsiniz.

- Aydınlatıcı kullanacağınız diğer bir bölge ise burun üstüdür. Fırça ile hafifçe aydınlatıcıdan alıp burnun orta kısmına uygulayın. Burun ucuna sürmekten kaçının.

- Aydınlatıcı dudaklarda da kullanılabiliyor. Tam dudak üzerine uygulandığında dudakların daha dolgun görünmesine yardımcı oluyor.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın