Görüş Bildir
Haberler
Porselen Makyaj Nasıl Yapılır? Yüzde Kaç Gün Kalır?

Porselen Makyaj Nasıl Yapılır? Yüzde Kaç Gün Kalır?

Şebnem Sucu
21.11.2021 - 21:57

Porselen makyaj kadınların kusursuz bir cilde sahip olmalarını sağlayan makyaj çeşididir. Saatlerce dayanabilme özelliği bulunan bu makyaj, teni adeta mermer gibi gösteriyor. Bu etkisi ile özellikle cilt kusurları ile başı dertte olan kadınlar özel gün ve gecelerde hayal ettiği görünüme kavuşabiliyor. Daha çok makyaj artistlerinin hakim olduğu porselen makyajda kullanılan ürünler yüksek kapatıcılığa sahiptir. Elinizde bu ürünler mevcutsa porselen makyaj yapımını siz de deneyebilirsiniz. Peki, porselen makyaj nasıl yapılır? Yüzde kaç gün kalır? İşte porselen makyaj hakkında merak edilen soruların yanıtları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasıl bir makyaj yaparsanız yapın, öncelikle cildinizi makyaja hazırlamakla yani cildinizi temizlemek ve nemlendirmekle işe başlamanız gerekir. Porselen makyaj öncesi cildinize peeling yapmak faydalı olacaktır. Özel bir günde porselen makyaj yapmak istiyorsanız kendinize mutlaka zaman ayırın. Porselen makyaj yapmak isteyenler önce hangi ürünlerin kullanılması gerektiğini bilmelidirler. İşte adım adım porselen makyaj yapımını sizler için yazımızda mercek altına aldık…

Porselen Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Porselen Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

1. Makyaj bazı

2. Transparan pudra

3. Yüksek kapatıcılığa sahip fondöten

4. Kapatıcı

5. Kontür malzemeleri

6. Far bazı, eyeliner, far paleti, ruj

7. Makyaj sabitleyici sprey

Porselen Makyaj Yapımı

Porselen Makyaj Yapımı

• İlk olarak makyaj bazı kullanarak gözeneklerinizi gizleyebilirsiniz. Yüksek kapatıcılığa sahip bazlar cildinizdeki birçok kusuru öretecektir.

• Porselen makyaj uygularken her zaman olduğu gibi cilt tonunuza uygun ve kalıcı ürünler tercih edilmelidir. Doğru ve kalıcı bir fondöten seçimi cildinizi tere, suya karşı uzun saatler korumaya yardımcı olur. Fondöteni uygularken fırça yardımı ile cildinize uygulamalısınız.

• Bu aşamadan sonra yine kapatıcılık oranı yüksek olan bir kapatıcı ile göz çevresindeki koyu halkaları kapatarak daha aydınlık ve canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

• Göz çevresine far uygulaması öncesi far bazı kullanmak farınızın dağılmasını önler. Sonrasında seçmiş olduğunuz bir ton ile gözlerinizde farklı nüanslar yaratabilirsiniz. 

• Her makyajın olmazsa olmazı tabi ki eyeliner ürünüdür. Göz şeklinize uygun eyeliner uygulamasının ardından kirpikleriniz için suya dayanıklı ve yüksek pigmentasyonlu bir maskara uygulamanız gerekir. Eğer takma kirpik kullanacaksanız kirpiklerinize bir kat maskara uygulamayı unutmayın.

• Dudaklarınız için mat ruj kullanarak cilt pürüzsüzlüğünüzü vurgulayabilirsiniz. Dudak kelemi ile dudaklarınızı çerçeveledikten sonra kıyafetinize uygun tonlarda bir ruj sürün. Dudaklarınızın daha dolgun görünmesini istiyorsanız kalemi uygularken dudak kenarlarından hafifçe taşırın.

Porselen Makyaj Ne Kadar Kalıcıdır?

Porselen Makyaj Ne Kadar Kalıcıdır?

Porselen makyaj ciltte 42 saate kadar dayanıklılık gösterir. Kullanılan ürünlerin kalıcı özelliği sayesinde özel günlerde akma, makyaj tazeleme gibi bir derdinizde olmayacaktır. Porselen makyaj malzemeleri genellikle diğer malzemelere göre daha maliyetlidir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın