Görüş Bildir
Haberler
Günlük Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Günlük Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
03.11.2021 - 12:14

Gün içinde kir, toz ve bakteriler cilt üzerinde birikerek gözeneklerin tıkanmasına neden olurlar. Her gün bu tehlikelerle karşılaşan ciltte zamanla akne, sivilce ve siyah noktalar meydana gelir. Günlük yüz bakımı bu riskleri ortadan kaldırmak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler için uygulanması gereken bir rutindir. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun günlük yüz bakımınızı düzenli aralıklar uyguladığınızda kısa sürede cildinizde gözle görülür bir değişim fark edebilirsiniz. Peki, günlük yüz bakımı nasıl yapılır? İşte günlük cilt bakımı ile ilgili merak edilenler…

Günlük yüz bakımı yaparken ürünlerin etkili olabilmesi için doğru sıra ile uygulamanız gerekir. Rutininiz cilt tipinize, kullandığınızın ürünlerin içeriklerine ve günün saatine bağlı olarak etkisini göstermektedir. Günlük cilt bakımı, çeşitli cilt sorunlarını daha hafif yaşayacağınız, daha az tahriş ve kuruluk sorunları ile karşılaşacağınız aynı zamanda yaşlanma belirtilerini gözle görülür şekilde ortadan kaldıracağınız anlamına gelir. En önemlisi de günlük cilt bakımı, sizi oldukça iyi hissettirecektir. Peki, günlük cilt bakımı nasıl yapılır? İşte günlük cilt bakımı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İzlenmesi Gereken Adımlar:

• Temizleyici

• Tonik

• Serum

• Göz kremi 

• Nemlendirici

Adım Adım Günlük Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Adım Adım Günlük Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Cildinizi Temizleyin

Cilt bakımın olmazsa olmazlarından biri cilt temizliğidir. Bu işlemi her gün yapmak cildinizin nefes almasını sağlar. Bunun için ilk olarak cildinizi makyajdan arındırın. Makyajınızı temizledikten sonra yüzünüz için jel ya da köpük gibi temizleyiciler kullanın. Üründen nohut büyüklüğünde alın ve cildinize masaj yaparak uyguladıktan sonra durulayın. Cildiniz temizlediğinizde hijyenin ötesinde ardından uygulayacağınız tüm ürünlerin cilt tarafından uygun bir şekilde emilmesine olanak sağlamış olacaksınız.

Tonik Uygulayın 

Gözenekleriniz açıldığına göre cildinizin sıkılaşması için tonik uygulayabilirsiniz. Ancak cilt tipinize uygun tonik kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde cildinizde kuruluk ve rahatsızlık hissedebilirsiniz. Örneğin; eğer kuru bir cilde sahipseniz nemlendirici içerikli tonikler kullanmanız faydalı olacaktır.

Onarın

Şimdi sıra cildin ihtiyacı olan besini verme zamanı. O halde ciltte hücre yenileyici etkisi bulunan serum ya da ampul kullanılmalıdır. Beklentileriniz doğrultusunda bir leke giderici, DNA yenileyici ya da kırışıklık karşıtı pek çok farklı özelliğe sahip ürünlerden birini tercih edebilirsiniz. İsterseniz E vitamini bile kullanabilirsiniz.

Göz Kremi

Göz kremleri kuruluk, şişkinlik ya da koyu halkalar ile mücadele ederler. Göz kremini yüzük parmağınızla göz çevresine uygulayın. Göz çevresi ince bir deriye sahip olduğundan bu bölgeye nazik davranmaya dikkat edin.

Nemlendirme ve Yatıştırma 

Cildinize yapacağınız en son uygulama onu güzelce nemlendirmektir. Cildin doğal nem dengesinin korunması açısından önemli olan nemlendirme işlemi, tüm bu uygulamalardan sonra muhakkak yapılmalıdır. Cildinizi nemlendirerek sağlıklı, esnek ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca cildinizi her gün nemlendirerek uzun vadede sarkma ve kırışıklıkların önüne de geçmiş olacaksınız.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın