Görüş Bildir
Haberler
Gelin Makyajı Nasıl Olmalı? Gelin Makyajı Önerileri…

Gelin Makyajı Nasıl Olmalı? Gelin Makyajı Önerileri…

Şebnem Sucu
30.12.2021 - 11:17

Her kadın hayalini kurduğu düğün gününde kusursuz görünmek ister. Gelinlik modelinin yanı sıra gelin makyajı da düğün günü için en çok üzerinde durulan konular arasında yer alır. Gelin makyajı kimi kadınlar için ağır olmalı, kimi kadınlar için ise tam tersine sade olmalıdır. Nasıl bir makyaj tercih edilirse edilsin edin bu özel günde hayalini kurduğu makyaja sahip olmak isteyen kadınlar mutlaka profesyonel yardım almalıdırlar. Peki, gelin makyajı nasıl olmalı? İşte gelin makyajı önerileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her kadın düğününde gelinlik seçimine ve yaptıracağı makyaja önem verir. Hem gelinlik seçimi ve saç modeli hem de gelin makyajı düğün öncesi belirlendiğinde istenmeyen durumlarla karşılaşma riski de ortadan kalkacaktır. Peki, gelin makyajı nasıl yapılır? Yazımızda böylesine özel günde kusursuz görünmek isteyenlere özel gelin makyajı önerilerine yer verdik.

Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Gelin makyajında kullanılabilecek pek çok uygulamadan söz etmek mümkündür. Ancak bu nokta da en önemli konu sizin nasıl bir makyaja sahip olmak istediğinizdir. Dolayısıyla gelin makyajı için yüz şeklinize ve cilt tipinize uygun kombinasyonlardan baz alınarak makyaj yapılmalıdır. 

Gelin makyajının daha iddialı olmasını isteyenler göz makyajında daha yoğun far uygulamaları tercih edebilirler. Eğer göz makyajınız ön planda ise dudaklarınızda hafif nüde tonlar daha güzel ve etkili bir görünüm verecektir.

Sade Gelin Makyajı Önerileri

Sade Gelin Makyajı Önerileri

Düğün gününde geçişli farlardan çok, küçük ışıltılarla sade ve çarpıcı olmak isteyenler ışıltı bir göz farını kullanabilirler. Öncesinde göz çevresine kapatıcı sürülmeli ve katlanma bölgesine kadar far uygulanarak dağıtılmalıdır. Hemen kaş altlarına highlighter sürerek makyajınızın biraz daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Kullanılan rujun rengi allığa yakın tonlarda tercih edilebilir. Bu sayede daha doğal bir görünüm elde edilebilir.

Natural Gelin Makyajı Önerileri

Natural Gelin Makyajı Önerileri

Natürel görünümlü makyajda yine ışıltılı göz makyajı öne çıkar. Göz pınarlarında açık tonlar dış köşelerde ise daha çok gold ya da koyu pembe tonlu geçişler tercih edilir. Dilerseniz toprak tonlarında ağırlık verebilirsiniz. Eyeliner ince veya kalın istenilen şekilde çekilebilir. Aynı zamanda kirpiklerinize yalnızca rimel sürebilir ya da takma kirpik kullanabilirsiniz. Natürel bir görünüm için allığınızın rujunuzun rengi ile yakın olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Porselen Gelin Makyajı Önerileri

Porselen Gelin Makyajı Önerileri

Cildindeki kusurları gizlemek isteyenlerin sıkça tercih ettiği porselen makyaj, yüksek kapatıcı özelliği ile pürüzsüz bir ten görünümü verir. Bu nedenle sivilceli, lekeli cilde sahip olan kadınlar düğün günü için porselen makyajı tercih edebilirler. Makyaj bazı, fondöten, allık, transparan ve pudra gibi birçok malzemenin yer aldığı bu makyajda tüm makyaj aşamalarında olduğu gibi ilk olarak cildi makyaja hazırlanmak gerekir. Koyu renkli farlar rahatlıkla kullanılarak gözler ön plana çıkarılabilir. Kirpikler için yüksek kalitede maskaralar ya da takma kirpikler kullanılabilir. Mat rujlar da porselen makyajın olmazsa olmazıdır. Makyaja uygun bir mat ruj ile makyajın bütünlüğü sağlanabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın