Görüş Bildir
Haberler
Kızılay Saldırısına İlişkin Bugün Basına Yansıyan 4 İddia

Kızılay Saldırısına İlişkin Bugün Basına Yansıyan 4 İddia

Onedio Medya
17.03.2016 - 12:10 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 14:18

Başkenti 5 ayda üçüncü kez kana bulayan Kızılay saldırısında ikinci failin Zonguldak nüfusuna kayıtlı Özgür Ü. olduğu öne sürülüyor. Saldırının faili Seher Çağla Demir ve ona yardım ettiği belirtilen Özgür Ü.'nün içinde bulunduğu araç, saldırıdan birkaç saat önce MOBESE kayıtlarına yansımış. Ayrıca araçta basına 'üçüncü kişi' olarak yansıyan Vahit K.'nın da bulunduğu, Vahit K.'nın saldırıdan önce kiraladığı başka bir araca geçtiği ve Ankara’dan çıkış yaptığı belirtiliyor. İkinci saldırganın kimliği ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmiş değil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Seher Çağla Demir olduğu daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanmış, ancak emniyet kaynakları, olay yerinde iki saldırgan olabileceği ihtimali üzerinde durduğu da basına yansımıştı.

1- İkinci saldırganın kimliği netleşti mi?

1- İkinci saldırganın kimliği netleşti mi?

Bugünkü gazetelerde yer alan haberlere göre Özgür Ü.'nün Zonguldak nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süredir Ankara’da yaşadığı tespit edildi.

2- 'Araçtaki üçüncü kişi saldırıdan önce kiraladığı başka bir araca geçmiş'

2- 'Araçtaki üçüncü kişi saldırıdan önce kiraladığı başka bir araca geçmiş'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet’ten Türker Karapınar’ın haberine göre  saldırıda kullanılan BMW marka bombalı aracın içinde Seher Çağla Demir, Özgür Ü. ve Vahit K.'nın olduğu bir MOBESE görüntüsü tespit edildi. 

Fotoğrafta saçları sarı olan Demir’in ön koltukta oturduğu görülüyor. 

Saldırı sonrası Demir ve Özgür Ü.nün de olay yerinde öldüğü, Vahit K.'nın ise bulunamadığı belirtiliyor. 

İncelemeler sonunda Vahit K.'nın cumartesi günü Ankara’da bir başka aracı kiraladığı, saldırıdan bir süre önce ayrılarak bu araçla Ankara’dan çıkış yaptığı basına yansıyan bilgiler arasında...

3- 'Vahit K. ayarladı'

3- 'Vahit K. ayarladı'

Haberde Vahit K.'nın Diyarbakır'da görüşmeler gerçekleştirdikten sonra saldırıdan önce Demir ile Şanlıurfa'da buluştuğu belirtiliyor.

Haber şöyle devam ediyor:

'10 Ocak'ta Şanlıurfa'da bir galeriden, ruhsat sahibi İstanbul'da bulunan 95 model beyaz renkli BMW satın alındı. Araç Vahit K.'ya ulaştırıldı. 

Vahit K., 12 Ocak'ta önce Diyarbakır'a gitti, buradan da 14 Ocak'ta tekrar Şanlıurfa'ya döndü. 

Diyarbakır'da görüşmeler yaptıktan sonra Gaziantep üzerinden 26 Şubat'ta Demir ile birlikte Ankara'ya geldi.'

4- 'Bomba Ankara'da yerleştirildi'

4- 'Bomba Ankara'da yerleştirildi'

MOBESE kayıtlarına göre patlayıcıların saldırıda kullanılan araca Çamlıdere’den Ankara il sınırlarına girildiği sırada yerleştirildiği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci saldırganın kimliği ve araçla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

İçişleri Bakanlığı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Seher Çağla Demir olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini açıklamıştı.

Saldırıyı üstlenen TAK'ın yaptığı açıklamada ise 'Eylemi örgütümüze bağlı Seher Çağla Demir komutasında bir birimimiz gerçekleştirmiştir' denilirken, bugün basına yansıyan haberlerde ikinci saldırgan olduğu iddia edilen ve saldırıda öldüğü belirtilen  Özgür Ü.'den bahsedilmedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Philip Trix

Babacığım'ın sahibi olduğu Türgev vakfının öğrencilere yolladığı istihbarat bilgileri efsane yalnız. ''Emir; TÜRGEV’in 13 Mart saat 12.46’da gönderdiği SMS... Devamını Gör

Abdullah Türk

O ADAM SENİ TROLLEMİŞ :) İDYOT SENİ. HİÇ Bİ HABER OKUMUYORSUN. ADAM PROVAKATÖR ÇIKTI

mavisizdeniz

hepinizin amk allah bin belanızı versin..