Görüş Bildir
Haberler
Kitaplardan Uyarlanan Filmler Biraz Eksiktir! Dayandıkları Kitabı Tamamen Katleden 27 Film

Kitaplardan Uyarlanan Filmler Biraz Eksiktir! Dayandıkları Kitabı Tamamen Katleden 27 Film

Elif Ateş Dereli
17.01.2023 - 13:26 Son Güncelleme: 17.01.2023 - 17:46

Merhabalar. Bir Reddit kullanıcısı, diğer kullanıcılara' Hangi filmler harika bir kitabı fena halde mahvetti? ' diye sordu ve insanlardan pek çok cevap aldı. Hepimiz biliyoruz ki romanlardan uyarlanan filmler hep eksik kalıyor. Filmden önce kitapları okuyanlar genellikle o filmleri beğenmiyor. Doğruluk payı yok denemez buna. İşte bu listede romanlardan uyarlandığı halde konuyu bambaşka şekilde işleyen ya da tamamen dağıtan filmleri listeledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Artemis Fowl (2020)

1. Artemis Fowl (2020)

Genç bir suç dahisi olan Artemis Fowl, kayıp babasını bulmak için gizli bir periler topluluğunun peşine düşer. İrlandalı yazar Eoin Colfer'ın Artemis Fowl serisinden uyarlanan filmde genç Artemis'e sadık koruyucusu Butler yardımcı olur. Babasının ortadan kaybolmasının peri dünyasıyla bağlantılı olduğuna inanan Artemis tehlikeli bir plan yapar.

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Josh Gad

2. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

2. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

İsteksiz bir hobbit olan Bilbo Baggins, cesur bir cüce grubuyla dağdaki evlerini ve içindeki altını ejderha Smaug'dan geri almak için Yalnız Dağ'a doğru yola çıkar.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

3. Queen of the Damned (2002)

3. Queen of the Damned (2002)

1994 yılı yapımı Interview with the Vampire devamı olan bu filmde, vampir Lestat, tüm vampirlerin eşit derecede güzel ve korkunç kraliçesini uyandıran bir rock yıldızına dönüşür. Film, Anne Rice'ın 1988'de yazdığı The Vampire Chronicles serisinin üçüncü romanı The Queen of the Damned'e dayanır. 

Yönetmen: Michael Rymer

Oyuncular: Aaliyah, Stuart Townsend, Marguerite Moreau

4. The Dark Tower (2017)

4. The Dark Tower (2017)

Stephen King'in aynı adlı roman serisine dayanan filmde Idris Elba, tüm gerçekleri destekleyen efsanevi bir yapı olan Kara Kule'yi koruma arayışındaki Roland Deschain rolündedir. Deschain, yıllardır Siyah Giyen Adam olarak bilinen Walter O'dim'e karşı Kara Kule'yi savunmuştur. Rüyalarına giren Orta Dünya'nın varlığına inanan 11 yaşındaki Jake Chambers ise ipuçlarını takip ederek buraya ulaşır.  Siyah Giyen Adam tekrar ortaya çıktığında ise Jake ve silahşor, tüm evrenlerin merkezi olan Kara Kule' ye ulaşmaya ve dünyanın yok oluşunu engellemeye çalışır.

Yönetmen: Nikolaj Arcel

Oyuncular: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor

5. The Golden Compass (2007)

5. The Golden Compass (2007)

Philip Pullman'ın Northern Lights isimli romanından uyarlama filmde paralel bir evrende genç Lyra Belacqua, en iyi arkadaşını ve kaçırılan diğer çocukları gizemli bir örgütün korkunç deneylerinden kurtarmak için kuzeyin uzak diyarlarına yolculuk eder.

Yönetmen: Chris Weitz

Oyuncular: Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. I Am Legend (2007)

6. I Am Legend (2007)

Bir vebanın insanlığın çoğunu öldürmesinden ve geri kalanını canavarlara dönüştürmesinden yıllar sonra, New York City'de hayatta kalan tek kişi, bir çare bulmak için yiğitçe mücadele eder. Film, ünlü Norveç asıllı Amerikalı bilimkurgu ve korku yazarı Richard Matheson'un 1954 yılında yazdığı I Am Legend romanından uyarlanmıştır. 

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

7. Ender's Game (2013)

7. Ender's Game (2013)

Orson Scott Card'ın 1985'te yazdığı aynı adlı romanına dayanan filmde, genç Ender Wiggin, Uluslararası Ordu tarafından daha önce dünyayı işgal etmeye çalışan ve insanlığa ağır kayıplar vermiş olan insektoid bir uzaylı ırk olan Formic'lere karşı mücadeleye liderlik etmesi için işe alınır.

Yönetmen: Gavin Hood

Oyuncular: Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld

8. The Lost World: Jurassic Park (1997)

8. The Lost World: Jurassic Park (1997)

Jurassic Park Site B adasına oradaki dinozorları incelemek üzere bir araştırma ekibi gönderilirken bir InGen ekibi başka bir gündemle yaklaşır. Filmde Michael Crichton'ın 1995 tarihli romanı The Lost World'ten esinlenilmiştir. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite

9. World War Z (2013)

9. World War Z (2013)

Eski Birleşmiş Milletler çalışanı Gerry Lane, orduları ve hükümetleri deviren ve insanlığın kendisini yok etmekle tehdit eden bir zombi salgınını durdurmak için dünyayı dolaşarak zamana karşı yarışıyor. Film Max Brooks'un 2006 tarihli Zombi Savaşı (World War Z) adlı kitabından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

10. Jumper (2008)

10. Jumper (2008)

Işınlanma yetenekleri olan bir genç, birdenbire kendisini kendisi gibiler ve onların yeminli yok edicileri arasındaki eski bir savaşın ortasında bulur. Film, Steven Gould'un aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanmıştır.

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Jamie Bell

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A Wrinkle in Time (2018)

11. A Wrinkle in Time (2018)

Bilim adamı babasının ortadan kaybolmasının ardından üç tuhaf varlık onu bulmak için Meg, erkek kardeşi ve arkadaşını uzaya gönderir. Film, Madeleine L'Engle'ın 1962 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Ava DuVernay

Oyuncular: Storm Reid, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon

12. Ella Enchanted (2004)

12. Ella Enchanted (2004)

Ella, sürekli itaatkar olma büyüsüne kapılmıştır ve bu gerçeği, aşık olduğu arkadaşı olan ülkenin prensini korumak için yeni üvey ailesinden saklaması gerekir. Film, Gail Carson Levine'in 1997 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Tommy O'Haver

Oyuncular: Anne Hathaway, Hugh Dancy, Cary Elwes

13. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

13. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

Jacob, zamana yayılan bir gizemin ipuçlarını keşfettiğinde, Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklar Evi'ni bulur. Ancak mahalle sakinlerini tanıdıktan ve onların özel güçlerini öğrendikten sonra tehlike derinleşir. Film, Ransom Riggs'in 2011 yılında yazdığı aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson

14. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

14. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

Bir genç, bir Yunan tanrısının soyundan geldiğini keşfeder ve tanrılar arasında sürmekte olan bir savaşı bitirmek için bir maceraya atılır. Senaryo Rick Riordan'ın aynı isimli kitabından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Logan Lerman, Kevin McKidd, Steve Coogan

15. Watchmen (2009)

15. Watchmen (2009)

Eski süper kahramanların var olduğu 1985'te, bir meslektaşının öldürülmesi, aktif kanunsuz Rorschach'ı kendi genişleyen soruşturmasında bildiğimiz tarihin akışını tamamen değiştirebilecek bir şeyi ortaya çıkarır. Film, Dave Gibbons'ın 1986 tarihli çizgi roman serisi Watchmen'den uyarlanmıştır.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Carla Gugino

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Lovely Bones (2009)

16. The Lovely Bones (2009)

Film, öldürülen ve ailesini - ve katilini - araftan izleyen genç bir kızı konu alıyor. O, intikam arzusunu, ailesinin iyileşmesi arzusuna karşı tartmalıdır. Film, Alice Sebold'un 2002 yılında çıkmış aynı isimli romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Saoirse Ronan

17. My Sister's Keeper (2009)

17. My Sister's Keeper (2009)

Anna Fitzgerald, şimdiye kadar lösemi hastası kızları Kate'in hayatta kalmasına yardım etmek için en küçük çocuklarına güvenen ebeveynlerinden tıbbi kurtuluş kazanmaya çalışıyor. Film, Jodi Picoult'un 2004 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin

18. Water for Elephants (2011)

18. Water for Elephants (2011)

Sara Gruen'in 2006 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan filmde, 1930'larda, eski bir veterinerlik öğrencisi gezici bir sirkte işe girer ve sirk müdürünün karısına aşık olur.

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz

19. The NeverEnding Story (1984)

19. The NeverEnding Story (1984)

Michael Ende'nin 1979 tarihli The Neverending Story romanından uyarlanan filmde, sorunlu bir çocuk, gizemli bir kitabın sayfaları aracılığıyla harikulade bir fantezi dünyasına dalar.

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach

20. And Then There Were None (1945)

20. And Then There Were None (1945)

Yedi misafir, yeni işe alınan bir sekreter ve iki personel, bilinmeyen bir ev sahibi tarafından ıssız bir adadaki bir malikanede toplanır ve birer birer öldürülür. Çok geç olmadan katilin kim olduğunu belirlemek için birlikte çalışırlar. Film, Agatha Christie'nin 1939 tarihli aynı adlı gizem romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: René Clair

Oyuncular: Barry Fitzgerald, Walter Huston, Louis Hayward

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

21. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

J. K. Rowling’in popüler roman dizisi 'Harry Potter'ın dördüncü film uyarlamasında Harry Potter kendisini rakip sihir okulları arasındaki tehlikeli bir turnuvada rekabet ederken bulur, ancak tekrarlayan kabuslar dikkatini dağıtır.

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

22. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

22. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

J.K. Rowling'in altıncı Harry Potter kitabından uyarlanan filmde Harry Potter, Hogwarts'ta altıncı yılına başlarken, 'Melez Prens'in mülkü' olarak işaretlenmiş eski bir kitap keşfeder ve Lord Voldemort'un karanlık geçmişi hakkında daha çok şey öğrenmeye başlar.

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

23. Sahara (2005)

23. Sahara (2005)

Usta kaşif Dirk Pitt, acımasız bir diktatör tarafından takip edilen bir DSÖ doktoruna yardım ederken, Batı Afrika çöllerinde 'Ölüm Gemisi' olarak bilinen kayıp bir İç Savaş savaş gemisini aramakla geçen bir ömür boyu sürecek bir maceraya atılıyor. Film, Clive Cussler'ın 1992'de çok satan aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Breck Eisner

Oyuncular: Matthew McConaughey, Penélope Cruz, Steve Zahn

24. Annihilation (2018)

24. Annihilation (2018)

Jeff VanderMeer'in aynı isimli romanına dayanan filmde bir biyolog, doğa kanunlarının geçerli olmadığı gizemli bir bölgeye tehlikeli, gizli bir keşif gezisi için kaydolur.

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

25. Eragon (2006)

25. Eragon (2006)

Anavatanı Alagaesia'da, bir çiftçi çocuğu bir ejderha yumurtası bulur ve bu keşif onu, evini kötü bir krala karşı savunabilecek tek kişinin kendisi olduğunu anladığı, önceden belirlenmiş bir yolculuğa götürür. Film, Christopher Paolini'nin filmle aynı ismi taşıyan kitabından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Stefen Fangmeier

Oyuncular: Ed Speleers, Sienna Guillory, Jeremy Irons

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Red Sparrow (2018)

26. Red Sparrow (2018)

Balerin Dominika Egorova, vücudunu bir silah olarak kullanmak zorunda kaldığı bir Rus istihbarat servisi olan 'Serçe Okulu'na alınır. Bir CIA ajanının hedef alındığı ilk görevi, her iki ülkenin güvenliğini de bozmakla tehdit eder. Filmin senaryosu Jason Matthews'un 2013 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts

27. Bourne Serisi (2002-2016)

27. Bourne Serisi (2002-2016)

Bourne serisi, yazar Robert Ludlum tarafından yaratılan Jason Bourne karakterine dayanan aksiyon - gerilim filmlerinden oluşuyor. Film, Matt Damon tarafından canlandırılan dissosiyatif amneziden muzdarip bir CIA suikastçısı olan Jason Bourne'un etrafında ilerliyor.

Yönetmenler: Doug Liman (1), Paul Greengrass (2–3, 5), Tony Gilroy (4)

Oyuncular: Matt Damon, Franka Potente, Brian Cox

Siz romanlardan uyarlanan bu filmler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
6
6
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zeyno blackrose

Film özetini yazmak yerine kitap-film farkını yada eksiğini özet gecseydiniz daha iyi olabilir di...

justatraveller

kitapdan uyarlama diyo adı üstünde,hatta düzgün bir sekilde yazildiysa hoş sürpriz faktörleriyle dahada fazla zevk alırım şahsen.world war z,i am legend,bour... Devamını Gör

Elif Ataç

bence kitaptan uyarlanan filmlerden komple uzak durmak lazım kitabı birebir uyarlayan bir filme neredeyse hiç rastlamadım mesela çoğu insanın bayıldığı aşk v... Devamını Gör