Görüş Bildir
Haberler
Kitap Kurtlarına Müjde: 2017'nin En Çok Satan 15 Kitabı Açıklandı 📚

etiket Kitap Kurtlarına Müjde: 2017'nin En Çok Satan 15 Kitabı Açıklandı 📚

Yeni yılın heyecanı herkesi sarmış olsun, geride bıraktığımız yılın enleri de bir bir açıklanmaya devam ediyor. 

Bizler de 2017 yılının en çok satılan 15 kitabını sizler için derledik. 

2018'de de kitaplar hayatınızdan eksik olmasın. 

Keyifli okumalar...

Herhangi bir sıralama gözetilmedi ve açıklamalar tanıtım bültenlerinden alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Simyacı - Paulo Coelho

1. Simyacı - Paulo Coelho

Yüreğinde, çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir klasik olan Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitleri'nin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsünü ele alıyor. Kitap, bir çeşit `nasihatnâme' niteliğinde. `Yazgına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın?' sorularına yanıt arayan bir hayat ve ahlak kılavuzu.

2. 1984 - George Orwell

2. 1984 - George Orwell

Romanın dünyası üç ayrı rejimle yönetilmektedir: Okyanusya, Avrasya ve Doğu Asya... Sovyetler Birliği’ni andıran Okyanusya, düşünmeden itaat eden  ve Büyük Birader adında birine bağlılıkları olan halkın yaşadığı devlettir. Toplumdaki tüm insanların hareketleri, düşünceleri ve davranışları izlenmektedir. Bir yeraltı örgütü olan muhalif özellikteki Kardeşlik ve bu örgütün lideri Goldstein, bu toplumun düşmanı olarak görülür. Romanın baş karakteri Winston’ın çeşitli olaylara dahil olmasıyla roman, okuyucuların akıllarında birtakım soru işareti bırakacaktır: Büyük Birader ve Goldstein gerçekten yaşıyorlar mıdır?

3. Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig

3. Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig

Son derece çarpıcı çöküş öyküsünü anlatan kitap, XV. Louis döneminde Fransız sarayında epey etkili olmuş aristokrat bir kadının gerçek yaşamına dayanıyor.

Hikayede, Madame de Prie günün birinde gözden düşer ve kral tarafından Normandiya’ya sürülür. İktidar sahibi ve ilgi odağı olduğu hareketli ve eğlenceli Paris günlerinden sonra, ne kadar süreceği belli olmayan, kendisiyle baş başa kalacağı bir sürgün dönemi beklemektedir onu. Ancak iktidar savaşları, entrika ve eğlenceden ibaret boş saray hayatı varoluşuna anlam katan tek şeydir. Hem kendini hem çevresindekileri sürekli kandırma eğilimindeki bu sığ ve kibirli kadın, malikânesinde gösterişli eğlenceler düzenleyerek Paris’teki hayatını yeniden canlandırmaya çalışır. Giderek mantıklı düşünme yetisini bütünüyle yitiren Madame de Prie, yeniden bütün dikkatleri üzerine çekebilmek için inanılmaz bir plan yapar.

4. Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

4. Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Sabahattin Ali'nin unutulmaz eseri, Türk edebiyatının başyapıtlarından biri olan 'Kürk Mantolu Madonna', her dönem en çok satanlar listesindeki yerini koruyor. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına dair, yanıtlanması zor sorular soruyor.

Sabahattin Ali, kitabında şu soruya yer veriyor:

”Dünya’nın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir!... Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz?”

5. Sen On Yedi Yaşımsın – Miraç Çağrı Aktaş

5. Sen On Yedi Yaşımsın – Miraç Çağrı Aktaş

Seni ''canımın içi'' diye sevecek birini kaybettin. Şimdi hiçbir can nefes olmayacak sana. Daha çok sevileceğini umarak gittiğin yerde sıkışırsa kalbin, elini kalbine koy. Çünkü o acı benim. O sıkışmayla sana, bizi bitirme çabalarını ve hiçe sayışlarını hatırlatmaya geleceğim. Biliyor musun sevgilim? Seni sevdim. Bir insan hayatında ne kadar çok ve ne kadar güzel sevebilirse, o kadar sevdim. Bu da benim yenik zaferim… Sen benim ilk çaresizliğim, sen benim ilk yenilgimsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ay Işığı Sokağı - Stefan Zweig

6. Ay Işığı Sokağı - Stefan Zweig

Zweig, anlattığı öykülerde insanı insanlıktan çıkarıp en uç noktalara sürükleyen deneyimlerin izini sürerken, okuru da ister istemez karakterlerinin ruh çalkantılarının içine çekiyor. Kitapta birbirinden ilginç karakterler yer alıyor:

Fransa’nın bir liman kentinin denizci mahallesinde gezinirken duyduğu arya söyleyen sesi izleyerek tanımadığı insanların marazi hayatlarına dalan bir gezgin; patronuna kölece bağlılığı yüzünden korkunç bir eyleme sürüklenen karanlık, itici ve yabani bir hizmetçi; 1810 yılında İspanya’daki savaşta yaralanan, düşman bir ülkede amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişen bir Fransız albay; 1918 yılının bir yaz gecesi Leman Gölü'nde bulunup kurtarılan, ancak sonra yüreğini kavuran yurt özlemine yenik düşen bir Rus savaş esiri; yaşıtları üniversiteye giderken hâlâ liseye devam eden avare bir gencin öğretmeninin otoritesine isyan ettikten sonra ödediği ağır bedel.

7. Aeden Akilah - Azra Kohen

7. Aeden Akilah - Azra Kohen

Azra Kohen'in akıcı bir dille kaleme aldığı, fantastik-kişisel gelişim türündeki kitabı farklı bir gezegenden dünya gezegenine ulaşan bir hikayeyi ele alıyor. Anlatılan, tüm mükemmelliğin karşıtlığı dünya gezegeni. Okudukça yaşadığımız gezegene, topraklara üçüncü bir gözle bakıp durumun ciddiyetini anlayabilme fırsatı veriyor.

8. Huzursuzluk - Zülfü Livaneli

8. Huzursuzluk - Zülfü Livaneli

Zülfü Livaneli, Mardinli Hüseyin'le, IŞİD zulmünü misliyle yaşamış Ezidi kızı Meleknaz’ın ve kelamın çocuklarının hikâyesini ele alıyor. Okuyucu, kitapta, sevda ile acının iç içe geçtiği bir Ortadoğu gerçeğiyle yüzleşiyor.

9. Başlangıç - Dan Brown

9. Başlangıç - Dan Brown

İnsanoğlunun var olduğu günden beri cevabını bulmaya çalıştığı bu temel soruya cevap bulma iddiasındaki bir fütüristin tam da keşfini açıklayacağı gece her şey trajik bir biçimde karanlığa gömülür. Eski öğrencisinin sunumuna davetli olan Simgebilim Profesörü Robert Langdon söz konusu keşfi öğrencisinin anısına dünyaya duyurmaya karar verir. Ancak, kendisini bekleyen şifrelerden, acı sürprizlerden ve ölümcül fanatiklerden habersizdir...

10. Olağanüstü Bir Gece - Stefan Zweig

10. Olağanüstü Bir Gece - Stefan Zweig

Bu kitapta anlatılan, seçkin bir burjuva olarak rahat ve tasasız varoluşunu sürdürürken giderek duyarsızlaşan bir adamın hayatındaki dönüştürücü deneyimin hikâyesi.

Kitabın kahramanı, sıradan bir pazar gününü at yarışlarında geçirirken, belki de ilk kez burjuva ahlakından saparak “suç” işler. Böylece yeniden “hissetmeye” başladığını, kötücül ve ateşli hazları olan gerçek bir insan olduğunu fark eder. İçindeki haz dolu esrime, aynı günün akşamında onu gece âleminin son atıklarının arasına, “hayatın en dibindeki lağımlara” sürükleyecek, varış noktası ise ruhani bir uyanış olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari

11. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari

İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Sapiens, tarihle bilimi bir araya getirerek kabul görmüş anlatıları yeniden ele alıyor. Kitabın yanıt aradığı sorulardan bazıları şunlar:

Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü? 

Para neden herkesin güvendiği tek şey?

Kadınlar üstün sosyal becerilere sahipken, neden çoğu toplum erkek egemen?

Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar neden bu gücü mutluluğa dönüştürmekte başarısızlar?

Geleceğin dini bilim mi? 

İnsanların miladı çoktan doldu mu?

12. Beni Ödülle Cezalandırma - Dr. Özgür Bolat

12. Beni Ödülle Cezalandırma - Dr. Özgür Bolat

Çocuk Eğitiminde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar! Acaba ödülle ilgili tüm bildiklerimiz yanlış mı? 

Ödül, neden motivasyonu düşürür? 

Ödülle değerler neden öğretilemez?

Ödül, yaratıcılığı neden olumsuz etkiler?

Ödül, yapay sevginin bir göstergesi midir? 

Ödülle büyüyen çocukları ne tür tehlikeler bekler?

Mutlu ve başarılı bir çocuk gerçekte nasıl yetiştirilir?

Bunun gibi merak edilen birçok sorunun yanıtını eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat, son 70 yılda yapılan bilimsel araştırma ve gerçek vakalarla net bir şekilde ortaya koyuyor.

13. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig

13. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig

Zweig okurunu, insan psikolojisinde eşine pek rastlanmayan bir yolculuğa davet ediyor. Bu yeni yolculuğun sonunda 'mutlak aşk' kavramının şimdiye kadar bilinmeyen kıyılarına varmayı amaçlamış olması da bir ihtimal. 

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nun kadın kahramanını sadece uzun bir mektubun yazarı olarak tanıyoruz. Kadının hayatı boyunca sevmiş olduğu erkek için kaleme aldığı bu mektubun 'gönderen'inin adı bilinmiyor. Mektubun başında tek bir hitap var: Sana, beni asla tanımamış olan sana.

14. Fi Çi Pi - Azra Kohen

14. Fi Çi Pi - Azra Kohen

Hayat yola çıkan herkesi varması gereken yere götürür.

Her birimiz var olan her duyguyu hissedip var olan her deneyimi anlayıncaya kadar buradayız.

Ya Bir olup BİZ olacağız ya da zıtlıkların algısında, yargılamanın tuzaklarında yok olacağız.

Acı bilginin bedene inmesidir.

Bilgiyi bedene indirmeli olman gereken şeye dönüşmelisin.

Ve hayat şükürler olsun ki hepimizden daha akıllıdır.

15. Elia ile Yolculuk - Zülfü Livaneli

15. Elia ile Yolculuk - Zülfü Livaneli

Kadim Anadolu, bambaşka ilkelere sahip, farklı deneyimler yaşamış iki insanı, Zülfü Livaneli ile dünyaca ünlü sinema ustası ve yazar Elia Kazan'ı belki de tek ortak yolculuklarına çıkarmayı başardı.

Livaneli'nin kaleminden dökülen bu sıradışı yolculuğu, M.K. Perker'in çizgileri süslüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
394
83
67
23
18
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derya Batuk

Sen 17 yaşımsın hariç gayet iyi bir liste...

.

Listede bu kadar Zweig görmek şaşırttı. Fi/çi/pi ile aynı listede olması ise üzdü.

Cihan

1984 gerçekten muazzamdı. O tarz kitap önerisi olan varsa çok sevinirim

Cem Erem

yevgeni zamyatin - biz ...