Görüş Bildir
Haberler
Kıskanmaya Hazır Olun! Görünce Kendi Ofisinizden Soğuyacağınız 2017'nin En Güzel 10 Ofisi

Kıskanmaya Hazır Olun! Görünce Kendi Ofisinizden Soğuyacağınız 2017'nin En Güzel 10 Ofisi

İşe gitmek çoğu zaman eğlenceli değildir; özellikle ofis sıkıcı ve sıradan bir yer ise ayakları geri geri gider insanın. 

Fakat içeriğimizde yer alan ofislerde çalışanların bir şikayetleri olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum! 😎

Eski ve yeni unsurların muhteşem bir şekilde harmanlandığı bu ofisleri gördüğünüzde 'Böyle ofisim olsa ben de işe koşa koşa giderim tabii ki' diyeceğinizi de şimdiden duyar gibiyim.

O zaman haydi buyurun bu ilham kaynağı güzel ofislere göz atmaya!

Kaynak: https://www.inc.com/kevin-ryan-anna-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Airbnb/Dublin

1. Airbnb/Dublin

Airbnb'in yeni Dublin merkez binası, terk edilmiş bir depo içinde inşa edilmiş olup, şirketin sıfırdan tasarladığı ilk ofistir. Merkezdeki büyük merdiven, çalışma ve toplantı alanı olarak hizmet vermektedir.

Ofis, çalışanlarına bir çok çalışma alanı sunmak için 29 farklı alana bölünmüştür ve sunumlar sırasında kullanılabilecek büyük televizyonlar, merkezde bulunan dev merdivenlere sabitlenmiştir.

Toplantı odaları ise Portekiz, Yunanistan ve dünya genelindeki diğer ofislerden esinlenerek tasarlanmıştır.

2. WeWork/Shanghai

2. WeWork/Shanghai

Tasarım şirketi Linehouse, ortak çalışma alanları yaratan WeWork şirketi için eski bir haşhaş fabrikasını Çin'in en güzel ofisine dönüştürmüştür. Eski ve yeninin bir arada bulunduğu alanda, fabrikanın orijinal merdivenleri ve çelik kirişleri hâlâ ilk günkü gibi korunmaktadır.

Müşterilerin kahve veya çay içerken sohbet edebileceği mutfakta yer alan floresan lambaları, tasarım firması tarafından 'tropikal retro' hissini yaratmak için yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabinler ve açık alanlar binanın güneş alan orta avlusuna bakmaktadır. Haşhaş desenli el boyaması duvar kağıtları ise fabrikaya çağrışım yapmaktadır.

3. Money.co.uk/Gloucestershire, U.K.

3. Money.co.uk/Gloucestershire, U.K.

Eski bir Victoria Kalesi'ne inşa edilen Money.co.uk ofisi, modern ve Orta Çağ mimarisini buluşturuyor.  Modern objeler ile yeni bir alan yaratılmış olsa da ofiste genel olarak gelenekse bir hava hakim.

Her odada duvara monte edilmiş bir iPad tarafından kontrol edilen bir Sonos hoparlör sistemi vardır. Her toplantı alanının dışında ise çalışanların kişisel takvimiyle bağlantılı dokunmatik bir rezervasyon paneli bulunur.

Bu oda ise daha fazla kıskanmamıza sebep olacak cinsten. Çünkü bu oda toplantılar için kullanılmadığı zamanlarda çalışanlara film izleyebilecekleri, bilgisayar oyunları oynayabilecekleri ve patlamış mısır makinesinden atıştırmalık alabilecekleri bir alan görevi görüyor.

4. Ancestry/Lehi, Utah

4. Ancestry/Lehi, Utah

Bir jeneoloji (soy bilimi) şirketi olan Ancestry, ofisinde birçok ortak çalışma alanı bulunduyor. Aydınlatmalar için kullanılan fenerler ise DNA zincirlerini anımsatacak şekilde tasarlanmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rapt Studio tarafından tasarlanan, farklı renk ve desenlerden oluşarak farklı kültürlere geniş bir yelpaze sunan ofis Kuzey Utah tepelerine ve dağlarına bakmaktadır.

Bir jeneoloji ofisi için yaratıcı bir fikir olacağı düşünülerek duvar dekorunda atalarının fotoğrafları eşliğinde uzun süreli işçilerin portrelerine yer veriliyor.

5. BP Lower 48/Oklahoma City

5. BP Lower 48/Oklahoma City

Oklahoma'nın doğal gaz şirketi BP Lower 48'in bölgesel ofisi Fitzsimmons Architects tarafından tasarlanmıştır. Ofiste organik görünüm yaratmak için birçok ahşap, taş, doğal renkler ve dokular kullanılıyor.

Fitzsimmons ofisi tasarlarken, ana konferans masasını ofise indirmek için binanın çatısına kocaman bir boşluk açmak zorunda bile kalmış.

Şirket, bina showroomuna giden bölümde çalıştırılabilir bir kapı kullanarak eskiden otomobil bayii olan bina tarihine saygı gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fosbury & Sons/Antwerp, Belgium

6. Fosbury & Sons/Antwerp, Belgium

Ortak çalışma alanlarının tasarlanmasında bitkilerin tasarımın anahtar ögesi olduğunu vurgulayan tasarım firması Going East, bu ofisi tasarlarken New York'un bitkilerle kaplı parkı High Line'dan ilham almış.

Bu ofiste çalışanlar; mum ışığı ile aydınlanan, çok amaçlı, büyük bir masada çalışabilir ve zaman zaman izole olup dinlenebilmek için masa düzeninde bulunan kulaklıklar ile müzik dinleyebilirler.

Ofiste bulunan merdiven toplantılar ve performanslar için oturma alanı olarak kullanılırken, dekorda kullanılan tablolar, bitkiler ve kilimler ile bir iş yerinden çok ev havası hissettirmeye çalışılmıştır.

7. OVH/Quebec City

7. OVH/Quebec City

Web hosting şirketi OVH daha esnek bir ofis oluşturmak için, esneklik konusunu yepyeni bir seviyeye taşıyarak ofisteki her ögeyi -fotoğraftaki bitki saksıları dahil- taşınabilir yapmıştır.

Tasarım firması Atelier Pierre Thibault tarafından yaptırılan bir ahşap platform, ofisin ortasından geçerek rahat, merkezi bir toplantı alanı kazandırımıştır. Çalışanlar biraz daha fazla gizlilik isterlerse bu alanın her iki yanında bulunan odalarda çalışabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Second Home Lisboa/Lisbon

8. Second Home Lisboa/Lisbon

Portekiz'de yer alan Second Home ortak çalışma alanı, binlerce bitkiye ev sahipliği yapmaktadır. Yeşillikler dekoratif bir amaca hizmet ederken, aynı zamanda hava kalitesini iyileştirmekte ve mekanı daha fazla enerji verimli kılmaktadır.

Alanda, zihinsel ve fiziksel refahını geliştirme konusuna uygun olarak, yoga sınıflarına ayrılmış bir sağlıklı yaşam alanının yanı sıra İngilizce ve Portekizce 2.000'den fazla kitap içeren bir kütüphane de bulunmaktadır.

Mimarlık firması SelgasCano tarafından tasarlanan Second Home Lisboa, 1892 yılında kurulmuş ve eskiden bir gıda pazarı olan Mercado Da Ribeira'nın içinde yer almaktadır. Tasarım firması, alanda gizlilik yaratmak için ise duvarlar yerine bitkiler kullanmayı tercih etmektedir.

9. Squarespace/New York

9. Squarespace/New York

Squarespace iki yıl önce mimarlık firması A + I ile yeni 98.000 metrekarelik merkez binasını tasarlama sürecine başlamıştır. Mart 2016'da açılan ve genel olarak siyah-beyaz tasarlanmış ofisteki tek renk ise minimalist alanda yer alan yeşil bitkilerdir.

Renk kullanmayarak ofisin daha düzenli gözükeceğine inanan tasarımcı firma dinlenme alanında çalışanların kendilerini rahat hissedebilmeleri için deri kanepeler, sehpalar ve kitaplık kullanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Squarespace ofisleri, daha önce üretim alanı olan Manhattan'ın Maltz Binası'nın 10. ve 11. katlarında yer almaktadır. 12. katta ise çalışanların, güzel manzaraların keyfini çıkarabilecekleri bir ofis barı ve çatı katı bulunmaktadır.

10. Kolektif House/İstanbul

10. Kolektif House/İstanbul

Kolektif House, Levent'te ve Şişhane'de bulunan ofisleri ile girişimci ruhlu, yenilikçi şirketlere ve freelance çalışanlara kucak açıyor. Çalışanların daha çok motive olarak işine odaklanması için hayallere göre dizayn edilmiş.

Ofise gidenler nefes egzersizleri, yoga eğitimi, ofis masajı ve haftalık etkinliklerden faydalanabiliyor. Eğlenceli toplantı odaları ve lounge alanlarıyla çalışırken konfordan ödün verilmiyor. 

Kolektif House, işiniz kadar sosyal hayatınıza da değer katıyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
34
9
6
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
LUMOS_03

Onedio ikidir boyle guzel okullar ve ofisler payalasiyorsun bayiliyorum😍

Resho

Keşke kamu kurumlarına da genç dokunuşlar yapılsa, yaşına göre değilde enerjisine, ruhuna, inovatif düşünce yapısına göre atamalar yapılsa ...

White Troll

250 derecelik makine sıcaklığı önünde uzun mesaili ağır bir işte asgari ücret ile çalışmak var bir de