Görüş Bildir
Haberler
Kiracılar Örgütleniyor: 'Düzenleme ve Denetim İstiyoruz'

Kiracılar Örgütleniyor: 'Düzenleme ve Denetim İstiyoruz'

Kiracılar, 'Geçinemiyoruz Platformu' öncülüğünde, İstanbul’da bir parkta bir araya geldi. 'Geçinemiyoruz Platformu' Sözcüsü Cihan Uyanık, 'Bir dernek ya da kooperatif kurmalıyız ama mutlaka yan yana durmalıyız” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da, 'Geçinemiyoruz Platformu' öncülüğünde bir araya gelen kiracılar bir forum düzenledi.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre, kira artışlarından mağdur olan kiracılar Kadıköy’de bir parkta düzenledikleri forumda “Barınma Haktır” sloganları attılar.

'Geçinemiyoruz Platformu' Sözcüsü Cihan Uyanık, kira krizine karşı örgütlenilmesi gerektiğini belirtip “Bir dernek ya da kooperatif kurmalıyız ama mutlaka yan yana durmalıyız” derken ortak taleplerini şöyle sıralandı:

"Yabancıya konut satışındaki teşvikler durdurulsun"

"Yabancıya konut satışındaki teşvikler durdurulsun"

“Devlet yerel yönetimler eliyle sosyal konutlar yapsın. Yabancı konut yatırımları vergilendirilsin. Yabancıya konut satışındaki teşvikler durdurulsun. Müteahhitlere, şirketlere ve zenginlere değil dar gelirli yoksullara yönelik konut kampanyaları başlatılsın. Kiralara denetim, hukuksal düzenleme gelsin.”

Resmi rakamlara göre yüzde 70’e dayanan enflasyonla birlikte kiraların da arttığını ve bunun özellikle öğrencileri etkilediğini hatırlatan Uyanık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Domino taşları gibi bu etki öğrencilerden asgari ücretlilere ve orta gelir grubuna sıçradı. Zaten kısıtlı bir arz var. O da eylül ayında yeni öğrencilerin gelmesiyle iyice tükenecek. Ancak ortada öğrenci, ev sahibi ya da emlakçı sorunu yok. Hırs ve para sorunu var. Biz konuta baktığımızda barınılacak bir yuva, onlar yatırım aracı görüyor. Krizin ana sebebi budur. Kara para aklamak için kullanılan binlerce boş konut var İstanbul’da. Gerekirse bu konutlar özelleştirilmeli. Bizim derdimiz bir evi olan ev sahibiyle değil. Büyük şirketlerin bitmek bilmeyen kâr hırsları ile.”

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Sosyal medya hesaplarınız denetlenip adli sicil kaydınız tekrar düzenlenir. Başka bir şey beklemeyin.

kusuratialinmayanpi

Böyle bir düzenleme yapmak yerine olağanüstü hal ilan edilip, Kişilerin tasarruf hakkı sinirlandirilmali, yapılan hukuki işlemler geriye dönük iptal edilmeli... Devamını Gör