Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'nun Eski Danışmanı Fatih Gürsul Gözaltında

Kılıçdaroğlu'nun Eski Danışmanı Fatih Gürsul Gözaltında

ATKN
06.12.2016 - 10:01 Son Güncelleme: 06.12.2016 - 13:38

Anadolu Ajansı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un Ankara'da gözaltına alındığını duyurdu. CHP Basın Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada Gürsul'un KHK ile açığa alınmasının ardından CHP'ye aktif olarak danışmanlık yapmadığı belirtilirken, CHP'li Özgür Özel ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Gürsul'un partiden maaş alan bir danışman olmadığını, gönüllü çalıştığını kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Fatih Gürsul, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 

Anadolu Ajansı, bilim, teknoloji ve iletişim alanında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan Gürsul'un 'FETÖ soruşturması kapsamında' gözaltına alındığını belirtiyor.

Eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul, bir süre önce darbe girişimi soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılmıştı.

Doğan Haber Ajansı'nın CHP Basın Koordinasyonu'nun açıklamasını aktardığı haberinde ise, Gürsul'un KHK ile açığa alınmasının ardından CHP'ye aktif olarak danışmanlık yapmadığı belirtiliyor.

'CHP'den maaş alan bir danışman değil, gönüllü çalışan'

'CHP'den maaş alan bir danışman değil, gönüllü çalışan'

Reuters'ın haberine göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise TBMM'de düzenlediği basın toplantısında soru üzerine Gürsul'un partiden maaş alan bir danışman olmadığını, gönüllü çalıştığını kaydetti.

Gürsul hakkında aylar önce bu yönde çıkan haberlerin ardından devletten bilgi talep ettiklerini belirten Özel, şunları söyledi:

'Aylardır söylediğimiz şey devletin elinde belge ya da bilgi varsa bunu CHP ile paylaşması gerektiği. Ama CHP ile bir paylaşım ya da kurumsal kimliğimize bir bildirim olmadı. Fatih Gürsul CHP'nin maaş alan danışmanı değil. Elazığ'dan milletvekilliği adaylığı söz konusuydu, sonrasında kendisi gönüllü olarak danışmanlık yapmak istedi.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
18
15
15
4
4
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Kaya

Tabi AKP dini siyasete alet etmeyen tek parti olduğu için onlarda FETÖ'cü çıkmıyor

vandetta

Ben anlamıyorum FETÖ cü akp kandırılıyor. Ama lekeleme adına herkes göz altına alınıyor. Ne kadar trajikomik ve beyinsizleri mutlu edecek bir gelişme.

vandetta

Dostum akpli vekiller ve başta cumhurbaşkanı neden içeri girmiyor ? Kandırıldıkları için mi ?

Pasif Kullanıcı

Ulan herkes Fetöcü bi akpliler değil HAHAHHAHA