Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Cemaat Yurdunda Kalan Öğrenciler İçin CHP'li Belediyelere Talimat

Kılıçdaroğlu'ndan Cemaat Yurdunda Kalan Öğrenciler İçin CHP'li Belediyelere Talimat

CHP Genel Başanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına cemaat ve tarikat yurtlarında kalan öğrencilerin sorunlarının çözülmesi için talimat vereceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta esnaf ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, dün partisinin grup toplantısında yaptığı 'Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil. CHP'nin kendi içindeki adaylık mücadelesi kavgaya dönüşmüş durumda' açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'Seçim tarihini belirlesin, biz adayımızı belirleyeceğiz. Hem seçim tarihini belirlemiyor hem 'adayınız kim?' diyor. Adayımızı açıklamamız için senin 'Ben erken seçimi getiriyorum, sandığı getiriyorum, bay Kemal gel oy kullan' demesini bekliyorum. Söylemiyorum' ifadelerini kullandı.

"Belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz öğrencilere yardımcı olacak" 🎥

Kılıçdaroğlu cemaat yurdundan yaşadığı baskı sonucu bunalıma girerek intihar eden üniversite öğrencisi Enes Kara ile ilgili 'Enes'in videosunu izlediğimde, her vatandaşın olduğu gibi benim de yüreğimde bir şeylerin koptuğunu gördüm. Yurt yapmak devletin görevidir. Kız-erkek öğrenciye devlet yurtlarında imkan sağlamak devletin görevidir. Bu yapılmadı, hâlâ yapılmıyor. Bizim bir taahhüdümüz var. İki yıl içinde bu sorunu çözeceğiz, iki yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz Türkiye'de' dedi. 

CHP'li belediyelere talimat vereceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, 'Bu tür yurtlarda kalan öğrenciler eğer bir sorunla karşılaşıyorlarsa, 'Bu yurtlardan memnun değiliz ama gidecek yerimiz yok' diye düşünüyorlarsa, bütün belediye başkanı arkadaşlarıma Ankara'ya dönünce talimat vereceğim. Diyeceğim ki; size gelen herhangi bir öğrenci yurtta barınamadığını, huzur içinde çalışamadığını, özgürlük alanının sınırlandığını, rahat olamadığını, karnının doymadığını ifade ediyorsa özel bir telefon hattı vereceğiz ve belediye başkanlarımıza 'Bu öğrencilerin varsa sorunu mutlaka çözün' diyeceğiz. Bizim belediyelerimizin olmadığı yerde bizim milletvekillerimize mutlaka ulaşın, milletvekillerimiz size yardımcı olacaktır diyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Sessiz kalması tepki çekmişti

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son vermesinin ardından cemaat ve tarikat yurtları bir kez daha Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enes Kara'nın intiharının ardından sessiz kalması tepkilere neden olmuştu. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirilere yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu şöyle demişti:

'Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum. Bu tarz haberleri paylaşmakla ilgili bilimsel makaleler söz konusudur. Oluşan öfkeyi politik puana döndürme adına, bilimin uyarılarına kulak asmamayı doğru bulmuyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
27
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökçe

Akp ve Mhp seçim yasasını değiştirmeye çalışıyor. Neden? 1yıl boyunca seçim yapılamasın diye. Önce bunu durdurun.

Alkan Alkan

Millet İttifakı'nda Demokrat Parti'nin cemmat ve tarikatleri temsil etmek dışında bir misyonu var mı? Hayır yok. Chp'nin Adelet Kurultay'ında Sait Nursi dene... Devamını Gör

DoctorWhat

Gönül ister ki olmasın ama şu an en büyük sorunumuz akp. Önce akp'den kurtulmamız lazım. Düşmanımın düşmanı hesabı yani. Restorasyon hükümeti kurulsun sistem... Devamını Gör

Ergün Zereyak

Talimat verme kılkuyruk. Dik dur!!!