Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Deprem Bölgesinde: 'Devlet Kurumlarının Çalışması Engelleniyor'

Kılıçdaroğlu Deprem Bölgesinde: 'Devlet Kurumlarının Çalışması Engelleniyor'

Emre Ordu
07.02.2023 - 23:30 Son Güncelleme: 07.02.2023 - 23:34

Depremden en fazla etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sahada karşılaştıkları tablonun televizyonlarda yansıtılandan çok daha ağır olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, 'Gördüğüm tablo şu; devletin kurumları, bürokratları çalışmak istiyorlar. Önlerine engeller konuluyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremlerle sarsılan bölgelerde  incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya geldi.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar eşlik etti.

Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde yıkılan apartmanın enkazında yürütülen çalışmayı inceleyen Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilgililerden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay'a hareket etti.

"Ağır bir tabloyla karşı karşıyayız"

"Ağır bir tabloyla karşı karşıyayız"

İskenderun Belediyesi'ne uğrayarak bilgi alan Kılıçdaroğlu, sahadaki arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederek depremzedelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde basın mensupların kısa bir açıklama yaptı.

'Gerçekten de televizyonlarına yansıyan görüntü, verilen haberler, ama sahada karşılaştığımız gerçekler çok farklı. Çok daha ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. İnsanlar feryat halinde' diyen Kılıçdaroğlu, 'Gördüğüm tablo şu; devletin kurumları, bürokratları çalışmak istiyorlar. Önlerine engeller konuyor. Farklı tercihler konuyor. Bu, devletin rahat nefes almasını engelliyor' ifadelerini kullandı. CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sorun var, evet. Sorunu el birliğiyle çözmek istiyoruz, evet. Ama sorunun çözülmesi için çözecek insanların önüne engellerin konulmaması lazım. Kararlıyız. Bu kentlerin tamamını ayağa kaldırmaya kararlıyız. Beraber mücadele ettiğimiz zaman bunun sonucunu kesinlikle elde edeceğiz. Söylenecek çok şey var. Ama onların tamamını, kimse merak etmesin, yeri zamanı geldiğinde tamamını konuşacağız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
26
17
16
8
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Senol

şu Kemal Kılıçdaroğlu na gösterdiğiniz tepkiyi .birde başımızdaki yönetime de gösterseniz var ya her şey süper olur du.

Gaddar Kerim

Ömer kes sesini adam doğru düzgün tepki göstermiş. İnsan gibi konuşamadın mı küfrettin adama?

BseRM

bu ziyaretlerin amacı ne? yardım vs gidiyor mu? bir vinç, bir jeneratör vb aletleri sağlayarak gidiliyor mu? propaganda içinse hiçbiriniz gitmeyin.

BseRM

ne diyosun kardeşim? ne akp'si? kimseye mahsus değil inceleme yapmak. gücü ola n herkes siyasi veya değil, eğer gidiyorsa yardım götürsün diyorum. kastettikl... Devamını Gör

omer ali

en üstteki iki trol birileri şunlara desin Kılıçdaroğlu yonetmiyor bu ülkeyi ve kurumları. sıkıyorsa bunları gotunu yaladiklariniza söyleyin embesil göt yala... Devamını Gör