Görüş Bildir
Haberler
Kenara Çekil Hollywood: Prestijli Haber Sitesi IndieWire 2023 Yılının En Güzel Bağımsız Filmlerini Seçti

Kenara Çekil Hollywood: Prestijli Haber Sitesi IndieWire 2023 Yılının En Güzel Bağımsız Filmlerini Seçti

IndieWire, 2023 yılında çekilmiş bağımsız filmler arasından yılın en iyilerini belirleyerek 25 filmlik bir liste yayınladı. Listede birinci sıraya yerleşen film, seyirciler ve eleştirmenler tarafından beklenen bir sonuç oldu. Hepsi mükemmel olan bu filmleri kaçırmamanızı öneririz. İyi seyirler! 👇

Kaynak: 1

Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Beau Is Afraid

25. Beau Is Afraid

IMDb: 6.8  

Özet: Film, annesi aniden öldükten sonra, eve doğru gerçeküstü bir yolculuğa çıkan ve bu sırada en büyük korkularıyla yüzleşen kaygılı bir adamın sürrealist hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Patti Lu, PoneAmy Ryan  

Yönetmen: Ari Aster

24. Godland

24. Godland

IMDb: 7.2 

Özet: 19. yüzyılın sonlarında Danimarkalı genç bir rahip, bir kilise inşa etmek ve insanlarını fotoğraflamak için İzlanda'nın ücra bir köşesine gider. Ancak affetmeyen manzaranın derinliklerine indikçe amacından, görevinden ve ahlaktan uzaklaşır. 

Oyuncular: Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson, Vic Carmen Sonne 

Yönetmen: Hlynur Pálmason

23. Are You There God? It’s Me, Margaret

23. Are You There God? It’s Me, Margaret

IMDb: 7.4 

Özet: Ailesi New York City'den New Jersey'e taşındığında, 11 yaşındaki bir kız yeni arkadaşlar, duygular ve ergenliğin başlangıcı arasında gezinir. 

Oyuncular: Abby Ryder Fortson, Rachel McAdams, Kathy Bates 

Yönetmen: Kelly Fremon Craig

22. Earth Mama

22. Earth Mama

IMDb: 7.0 

Özet: İki çocuğu koruyucu ailede olan hamile ve bekar bir anne, ailesini geri kazanmak için savaşırken Bay Area toplumunu kucaklıyor. 

Oyuncular: Tia Nomore, Erika Alexander, Keta Price 

Yönetmen: Savanah Leaf

21. Spider-Man: Across the Spider-Verse

21. Spider-Man: Across the Spider-Verse

IMDb: 8.7  

Özet: Film, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.  

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry  

Yönetmenler: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. La Chimera

20. La Chimera

IMDb: 7.5 

Özet: Hapisten yeni çıkmış ve halen sevgilisi Beniamina'yı arayan buruşuk İngiliz arkeolog Arthur, Etrüsk mezarlarını yağmalayarak ve çıkardıkları antik hazineleri çitle çevirerek hayatta kalan, gezgin mezar soyguncularından oluşan mutlu mesut bir topluluk olan tombaroli suç ortaklarıyla yeniden bir araya gelir. Ancak Arthur eserlerle ilgilenmemektedir; o yeraltı dünyasına ve Beniamina'ya açılan efsanevi bir kapının peşindedir. 

Oyuncular: Josh O'Connor, Carol Duarte, Vincenzo Nemolato 

Yönetmen: Alice Rohrwacher

19. Kokomo City

19. Kokomo City

IMDb: 7.3 

Özet: Film, New York ve Georgia'daki dört siyahi trans seks işçisinin hikâyelerini anlatıyor. Çarpıcı siyah-beyaz çekimler, bu kadınların hayatlarındaki gerçeklerin cesurluğu ve paylaştıkları sarsıcı açık sözlülük, bu girişimi karmaşıklaştırıyor, gündelik olanı keskin sosyal yorumlarla çarpıştırıyor ve uzun süredir uykuda olan gerçekleri ortaya çıkarıyor. Her izleyici için erişilebilir, filtrelenmemiş, utanmaz ve özür dilemeyen Smith ve özneleri, saflık ve nezaketle ilgilenmeyen ferahlatıcı bir çiğlik ve kırılganlık sunarak özgünlük için moda standartları yıkıyor. 

Oyuncular: Daniella Carter, Koko Da Doll, Liyah Mitchell 

Yönetmen: D. Smith

18. Pacifiction

18. Pacifiction

IMDb: 6.4 

Özet: Fransız hükümet yetkilisi De Roller hem yüksek sosyeteyle hem de karanlık mekanlarda sık sık karşılaştığı yerel halkla başa çıkabilen kusursuz tavırlara sahip, hesapçı bir adamdır. Yayınladığı romanla Fransa’da başarıya ulaştıktan sonra, Fransız Polinezyası’ndaki memleketine döner. Ancak yaratıcı bir kriz içine girmiştir. Bu krizi aşmak için bir elçiyle simültane çeviri işine girer. 

Oyuncular: Benoît Magimel, Pahoa Mahagafanau, Marc Susini 

Yönetmen: Albert Serra

17. Love Life

17. Love Life

IMDb: 7.0 

Özet: Taeko ve kocası Jiro, küçük oğlu Keita ile barışçıl bir yaşam sürerken, çocuğun uzun süredir kayıp olan babası Park, trajik bir kazayla tekrar hayatına geri döner. Taeko, acı ve suçluluk duygusuyla başa çıkmak için kendini bu sağır ve evsiz adama yardım etmeye adar. 

Oyuncular: Win Morisaki, Kento Nagayama, Fumino Kimura 

Yönetmen: Kôji Fukada

16. R.M.N.

16. R.M.N.

IMDb: 7.2 

Özet: Noel’den birkaç gün önce Matthias, Almanya’da bir mezbahadaki işinden ayrıldıktan sonra Transilvanya’daki çok etnikli köyüne döner. Babası Otto artık hasta ve yalnız olduğundan, onu görmeden büyüyen oğlu Rudi için endişe duymaktadır ve eski sevgilisi Csilla ile tekrar görüşmek ister. Bir anda konuşmayı bırakan çocuğun korkularını yenmesine yardımcı olmak ister. Csilla’nın çekip çevirdiği fırın, birkaç göçmen işçiyi işe almaya karar verdiğinde toplumun huzuru kaçar. Hüsranlar, çatışmalar ve tutkular yeniden su yüzüne çıkarak toplumdaki huzur görüntüsünü bozar. 

Oyuncular: Marin Grigore, Judith State, Macrina Barladeanu 

Yönetmen: Cristian Mungiu

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Killers of the Flower Moon

15. Killers of the Flower Moon

IMDb: 8.0  

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir.  

OyuncularLeonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone  

Yönetmen: Martin Scorsese

14. Oppenheimer

14. Oppenheimer

IMDb: 8.5 

Özet: Oppenheimer, II. Dünya Savaşı döneminde nükleer silah üretmek için başlatılan Manhattan Projesi kapsamında ilk atom bombasını icat eden Los Alamos Laboratuvarı direktörü, teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanır.  

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon   

Yönetmen: Christopher Nolan

13. The Delinquents

13. The Delinquents

IMDb: 7.0  

Özet: İki banka çalışanı, Román ve Morán, rutinlerini ve günlük hayatlarını sorgularlar. İçlerinden biri bir çözüm bulur: suç işlemek. Bir şekilde bunu başarır ve kaderini ortağına bağlar. Bu, daha iyi bir varoluş umuduyla hayatlarında büyük bir değişiklik yapmalarına yol açar.  

Oyuncular: Daniel Elías, Esteban Bigliardi, Margarita Molfino  

Yönetmen: Rodrigo Moreno

12. Barbie

12. Barbie

IMDb: 7.0 

Özet: Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür. 

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Issa Rae 

Yönetmen: Greta Gerwig

11. A Thousand and One

11. A Thousand and One

IMDb: 7.0 

Özet: Özgür ruhlu Inez, 6 yaşındaki Terry'yi koruyucu ailesinden kaçırır. Sırlarına ve birbirlerine tutunan anne ve oğul, değişen New York'ta evlerinin yanı sıra kimliklerini ve istikrarlarını geri almak için yola çıkarlar. 

Oyuncular: Teyana Taylor, Aaron Kingsley Adetola, Aven Courtney 

Yönetmen: A.V. Rockwell

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Zone of Interest

10. The Zone of Interest

IMDb: 8.1  

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor.  

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam  

Yönetmen: Jonathan Glazer

9. All of Us Strangers

9. All of Us Strangers

IMDb: Puan henüz yayınlanmadı. 

Özet: Senarist Adam, bir gece, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan kule bloğunda, gizemli komşusu Harry ile günlük hayatının ritmini bozan tesadüfi bir karşılaşma yaşar. Adam ve Harry yakınlaştıkça, Adam çocukluğunun geçtiği eve geri döner ve burada uzun zaman önce ölmüş olan anne ve babasının her ikisinin de hayatta olduğunu ve 30 yıl önce öldükleri günkü yaşlarında göründüklerini keşfeder. 

Oyuncular: Andrew Scott, Paul Mescal, Carter John Grout 

Yönetmen: Andrew Haigh

8. Anatomy of a Fall

8. Anatomy of a Fall

IMDb: 7.9  

Özet: Kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve kör oğulları, tek tanık olarak ahlaki bir ikilemle karşı karşıyadır.  

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner  

Yönetmen: Justine Triet

7. Passages

7. Passages

IMDb: 6.8 

Özet: Tomas ve Martin, Paris'te yaşayan eşcinsel bir çifttir ve Tomas'ın genç öğretmen Agathe ile düşüncesizce tutkulu bir ilişkiye başlamasıyla evlilikleri krize girer. Ancak Martin de kendi ilişkisini yaşamaya başlayınca, Tomas hazırlıksız ya da isteksiz olduğu hayat kararlarıyla yüzleşmek zorunda kalır. 

Oyuncular: Franz Rogowski, Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos 

Yönetmen: Ira Sachs

6. Poor Things

6. Poor Things

IMDb: 8.5  

Özet: Zavallılar, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.  

OyuncularEmma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe  

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. May December

5. May December

IMDb: 7.4 

Özet: Film, popüler TV oyuncusu Elizabeth ile bir filmde hayatını canlandıracağı Gracie üzerinden ilerliyor. Elizabeth'in, hayatını gözlemlemek için binlerce kilometre aşarak Georgia eyaletine geldiği Gracie ve genç eşi Joe, zamanında tüm ülkeyi ayağa kaldıran bir skandala yol açmışlardır. Şimdiyse, aradan yirmi yıl geçtikten sonra, evlilikleri Elizabeth'in ısrarlı sorularıyla sarsılır. 

Oyuncular: Natalie Portman, Chris Tenzis, Charles Melton 

Yönetmen: Todd Haynes

4. The Boy and The Heron

4. The Boy and The Heron

IMDb: 7.6  

Özet: İkinci Dünya Savaşı sürerken, annesinin trajik ölümüyle sarsılan genç Mahito, Tokyo'dan, çocuğun annesine çarpıcı bir benzerlik gösteren yeni üvey annesi Natsuko'nun sakin kırsal evine taşınır. Alışmaya çalışırken, bu tuhaf yeni dünya, Mahito'nun kafasını karıştıran ve onu 'uzun zamandır beklenen kişi' olarak adlandıran inatçı bir gri balıkçılın ortaya çıkmasıyla daha da tuhaflaşır.  

OyuncularSoma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura  

Yönetmen: Hayao Miyazaki

3. Asteroid City

3. Asteroid City

IMDb: 6.6 

Özet: Film, 1955 civarında bir Amerikan çöl kasabasında geçiyor. Kıdemsiz Yıldız Gözlemcileri ve Askeri Uzay Öğrencileri Kongresi’nin tüm ülkeden öğrencileri ve ebeveynleri birlik ve akademik rekabet için bir araya getirmek amacıyla düzenlenen programı, dünyayı değiştiren olaylarla nefes kesici bir şekilde altüst olur. 

Oyuncular: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks 

Yönetmen: Wes Anderson

2. The Taste of Things

2. The Taste of Things

IMDb: 7.5  

Özet: Saygın bir aşçı olan Eugenie, son 20 yıldır iyi bir gurme olan Dodin için çalışmaktadır. Aralarındaki bağ giderek bir aşka dönüşür ve dünyanın en ünlü şeflerini bile etkileyen lezzetli yemeklerin ortaya çıkmasına neden olur. Dodin, Eugenie'nin kendisine bağlanma konusundaki isteksizliğiyle karşılaştığında, onun için yemek pişirmeye karar verir.  

Oyuncular: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger  

Yönetmen: Anh Hung Tran

1. Past Lives

1. Past Lives

IMDb: 8.0  

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.  

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro  

Yönetmen: Celine Song

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın