Görüş Bildir
Haberler
Kefaret Dizisi Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Dizinin Konusu Ne? İşte Kefaret'in Tüm Oyuncuları...

Kefaret Dizisi Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Dizinin Konusu Ne? İşte Kefaret'in Tüm Oyuncuları...

Sunay Korkmaz
22.11.2020 - 18:15

Senaryosunu Mahinur Ergün’ün kaleme aldığı, Zülfü Livaneli’nin Konstantiniyye Oteli kitabının bir hikayesinden uyarlanan “Kefaret” dizisi oyuncuları merak ediliyor. Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat gibi oyuncuların rol aldığı Kefaret dizisi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte kefaret dizisiyle ilgili bilinmesi gerekenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kefaret Dizisi Konusu

Kefaret Dizisi Konusu

Daha önce masalsı bir hayata sahip olan ancak bir anda aldığı nefes dışında her şeyini kaybeden, özel bir ortaokulda müzik öğretmenliği yapan iki çocuk annesi Zeynep’in (Nurgül Yeşilçay) rüya gibi hayatının bir anda değişmesi üzerine yaşadıkları konu ediliyor.

Kefaret Dizisi Oyuncu Kadrosu

Kefaret Dizisi Oyuncu Kadrosu

Nurgül Yeşilçay (Zeynep Gökmen Çınarlı)

Mert Fırat (Sinan Demir)

Yurdaer Okur (Ahmet Çınarlı)

Özge Özacar (Meltem Serez)

Ege Kökenli (Nil Anıl)

Mine Kılıç (Arzu Kendir)

Ayşegül Cengiz (Münevver Demir)

Tolga Güleç (Zeki Köse)

Şimdi gelin dizinin başrol oyuncularını daha yakından tanıyalım...

Kefaret Dizisi'nin Zeynep'i Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Kefaret Dizisi'nin Zeynep'i Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Nurgül Yeşilçay 26 Mart 1976 tarihinde Afyon’da dünyaya geldi. Aslen Afyonkarahisarlıdır. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamlayan Yeşilçay, 2001’de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 

Son olarak Show Tv’nin iddialı dizisi Gülperi’de çocuklarını yeniden kazanmak için umudunu hiç kaybetmeden mücadele eden bir anne olan Gülperi karakterine hayat veren 42 yaşındaki Nurgül Yeşilçay, 1.65 metre boyunda 55 kilo ve Koç burcudur.

Oyunculuk Kariyeri

* Üniversite yıllarında Şener Şen ve Türkan Şoray gibi Türk Sinemasının usta isimleri ile birlikte rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki “Gülsüm” karakteri ile televizyon dünyasına adım attı. 2002 yılında Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı ve Özcan Deniz’le birlikte başrolde yer aldığı Asmalı Konak dizisinde “Bahar Karadağ” rolüyle geniş kitleler tarafından tanındı.

* 2002 yılında “Mumya Firarda” adlı komedi filminde rol alarak beyaz perdeye de adım atan Nurgül Yeşilçay, 2003 yılında Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat’ta Özcan Deniz’le birlikte yine başrolde yer aldı. “Eğreti Gelin” filmindeki “Kostak Emine” rolü ile 2005 yılında 12. Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

* 2005-2006 sezonunda atv’de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık’la başrolü paylaştı. 2006 da Cem Özer’le “Sen Olmasaydın” adlı tiyatro oyununda rol aldı.

* 2006’da Türk asıllı yönetmen Fatih Akın’ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği “Yaşamın Kıyısında” filminin çekimlerine başladı. “Ayten Öztürk” adlı lezbiyen Türk kızını canlandırdığı film, 2007’de 60. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştı ve “En iyi Senaryo” ödülünü kazandı.

* Nurgül Yeşilçay yine aynı yıl, Adem’in Trenleri filmindeki Hacer rolüyle 13. Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, Yaşamın Kıyısında ve Adem'in Trenleri filmlerinde birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle kazandı.

* Erden Kıral’ın Vicdan adlı filminde Aydanur karakteri ile 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Nurgül Yeşilçay, 2007’de Ezo Gelin dizisinde “Ezo Gelin”i canlandırdı. Aynı yıl Mısır’da düzenlenen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali’nin ana jürisinde yer aldı.

* 5-20 Nisan 2008’de 27.’si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Semih Kaplanoğlu’nun juri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jurisinde yer aldı.

* 2010’da “Aşk ve Ceza”, 2012’de “Sultan” adlı dizilerde 2013’de ise “Aşk Kırmızı” filminde rol aldı. Yine 2013 yılında “Bebek İşi” ve 2014’de “Cinayet” dizilerinde rol alan Nurgül Yeşilçay, 2014’ün beğenilen dizilerinden Paramparça’da, Gülseren rolüne hayat verdi. Bu diziden başrolde birlikte yer aldığı Erkan Petekkaya ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrılan Nurgül Yeşilçay, 2016 yılında “Muhteşem Yüzyıl Kösem” dizisinde “Kösem Sultan” rolü ile ekranlara geri döndü. Güzel oyuncu son olarak, 2018 yılının Temmuz ayında başlayan “Geleceğin Starı” adlı yarışmada jüri üyeliği yapmıştı.

Evliliği

26 Ekim 2004 tarihinde ünlü oyuncu Cem Özer’le dünya evine girdi. 22 Mayıs 2005’te oğlu Osman Nejat’ı dünyaya getirdi. 24 aralık 2010’da Cem Özer’den boşandı.

Kefaret'in Sinan'ı Mert Fırat Kimdir?

Kefaret'in Sinan'ı Mert Fırat Kimdir?

Şahabettin Mert Fırat, 10 Ocak 1981 yılında Ankara’da doğmuştur. Aslen Antakyalıdır. Babası 1980'li, yılların tanınmış arabesk sanatçılarından Nihat Fırat'dır. Liseyi bitirdikten sonra İsveçte radyo ve televizyon eğitimi almıştır. Ardından Türkiye’ye dönerek Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır. Fırat, 1.81 metre boyunda, 76 kilo ve Oğlak burcudur.

Oyunculuk Kariyeri

* 2000 yılında Bizim Evin Halleri dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Mert Fırat; Aşk ve Gurur, İntikam, Bir Ömür Yetmez, Atlıkarınca, Kapalıçarşı, Yersiz Yurtsuz, Hayattan Korkma ve İşte Benim dizilerinde rol almıştır.

* Mert Fırat ayrıca, Bir Varmış Bir Yokmuş, Erkek Tarafı, Atlıkarınca ve Başka Dilde Aşk isimli filmlerin senaristliğini üstlenmiştir.

* Mert Fırat, son olarak Star Tv'de yayınlanan; kadrosunda Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen,Ferit Aktuğ, Yıldıray Şahinler, Selim Bayraktar, Hayal Köseoğlu, Duygu Sarışın ve Tansu Biçer gibi isimlerin yer aldığı Ufak Tefek Cinayetler dizisinin kadrosunda yer almakta ve Serhan karakterini canlandırmıştır.

Evliliği

2018 yılında iş adamı Önder Fırat'ın kızı sosyetik güzel İdil Fırat ile evli olan Mert Fırat'ın bu evlilikten bir çocuğu bulunmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sevim Nazlı

Nurgül Yeşilçay çok hoş bir kadın. ama o ses tonu... kötü :(