Görüş Bildir
Haberler
Kazandıkları Akılalmaz Paralar Kadar Yaptıkları Yardımlarla da Dikkat Çeken 15 Güzel Kalpli İnsan

Kazandıkları Akılalmaz Paralar Kadar Yaptıkları Yardımlarla da Dikkat Çeken 15 Güzel Kalpli İnsan

luna
21.11.2020 - 08:15

İnsan bunları görünce yüzünde bir gülümseme oluşuyor.😊

Kaynak: https://www.workandmoney.com/s/most-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Chuck Feeney

15. Chuck Feeney
twitter.com

Net serveti: 2 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 8 milyar dolar

İş insanı Chuck Feeney, Duty Free Shoppers Grup'un kurucu ortağıdır. Kendisi dünyanın en büyük vakıflarından biri olan Atlantic Philanthropies'i kurmuştur ve bu vakfa servetinin neredeyse tamamını eğitim, sağlık ve insan hakları gibi konular için bağışlamıştır. Uzun yıllar boyunca Feeney kimsenin haberi olmadan 600 milyon dolardan fazla bağış yapmıştır.

14. Oprah Winfrey

14. Oprah Winfrey
www.instagram.com

Net serveti: 2.6 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 400 milyon dolardan fazla

Yaptığı televizyon programıyla olduğu kadar hayırseverliği ile de tanınan Oprah Winfrey 2012 yılında eğitim konusu için 400 milyon dolar bağışlamıştır. 2007'de Winfrey Güney Afrika'daki kızların akademik yaşamlarını iyileştirmek için 'Oprah Winfrey Kızlar için Liderlik Akademisi'ni kurmuştur. 2019 yılında azınlık öğrencilerinin üniversite için ödeme yapmalarına yardımcı olmak için 1.15 milyon dolar bağışlamıştır.

13. George Soros

13. George Soros
www.youtube.com

Net serveti: 8.6 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 32 milyar dolar

George Soros, 1979 yılında Güney Afrika'daki siyahi öğrencilere burs vermeye başlamıştır. Kendisi servetini 120'den fazla ülkede insan haklarını savunan Open Society Vakıflarını kurmak için kullanmıştır.

12. Michael ve Susan Dell

12. Michael ve Susan Dell
twitter.com

Net servetleri: 30 milyar dolar

Bağışladıkları miktar: 2 milyar dolardan fazla

Çift 1999 yılında Michael ve Susan Dell Vakfı'nı kurmuşlardır. Bu vakıf Michael Dell'in 1984 yılında kurduğu bilgisayar teknolojileri şirketinin hisse senedi satışlarının gelirleri ile desteklenmiştir. Çiftin kurdukları vakıf Hindistan ve Güney Afrika'daki çocuklara ve topluluk projelerine 1.748 milyar dolardan fazla yardımda bulunmuştur.

11. Carlos Slim Helu

11. Carlos Slim Helu
www.instagram.com

Net serveti: 54.3 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 8 milyar dolardan fazla

Meksika'nın en zengini olan ve 2010 - 2013 yılları arasında dünyanın en zengin insanı olan Carlos Slim Helu, 2016 yılında kendi ülkesinde ücretsiz eğitim ve iş eğitimi veren bir platform kurmuştur. Eğitim ve sağlık alanlarına odaklanan platformun 5.5 milyar dolarlık bir fonu olduğu bilinmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Michael Bloomberg

10. Michael Bloomberg
www.instagram.com

Net serveti: 54.9 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 9.5 milyar dolar

Bloomberg medyanın kurucusu olan Michael Bloomberg yaptığı bağışlar ile ünlüdür. Kendisi Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere farklı hayır kurumlarına ve organizasyonlara 9 milyar doların üstünde bağış yapmıştır.

9. Francoise Bettencourt Meyers

9. Francoise Bettencourt Meyers
www.instagram.com

Net serveti: 69.6 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 500 milyon dolar

Dünyanın en büyük kozmetik şirketi olan L’Oréal'in varisi Francoise Bettencourt, Meyers Bettencourt Schueller Vakfı'nı kurmuştur. Vakıf özellikle otizm olmak üzere öğrenme güçlükleri yaşayanlar için fen bilimleri ve sanat projelerindeki araştırmaları desteklemek için yardımda bulunmaktadır.

8. MacKenzie Bezos

8. MacKenzie Bezos
www.instagram.com

Net serveti: 62.7 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 1.7 milyar dolar

Yazar ve hayırsever olan MacKenzie Bezos 2014 yılında zorbalıkla mücadele etmek için cesaret, nezaket ve katılım eylemlerini teşvik eden zorbalık karşıtı Bystander Revolution'ı kurmuştur. 2019 yılında Jeff Bezos ile ayrıldıktan sonra servetinin yarısını hayır kurumlarına bağışlayacağını duyurmuştur.

7. Jack Ma

7. Jack Ma
www.instagram.com

Net serveti: 70 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 500 milyon dolardan fazla

Jack Ma 2019 yılında dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Alibaba'nın yönetim kurulu başkanlığını bırakmıştır. Bunun nedeninin Jack Ma Vakfı aracılığıyla hayırseverliğe daha fazla zaman ve para ayırmak istemesi olduğunu söylemiştir. 2017 yılında şirket, Çin'in kırsal bölgelerinde gelecekteki öğretim yeteneklerini keşfetmeye ve geliştirmeye yardımcı olmak için 45 milyon dolar bağışta bulunmuştur. Birkaç yıl sonra vakıf Afrikalı girişimcilere 1 milyon dolar ödül vermiştir.

6. Sergey Brin

6. Sergey Brin
twitter.com

Net serveti: 75.4 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 2.2 milyar dolar

Google'ın kurucu ortağı olan Sergey Brin, parkinson hastalığı üzerine odaklanan Michael J. Fox Vakfı gibi kurumlara bağışta bulunmuştur. Kendisi 2008 yılında bu hastalık ile ilişkilendirilen genetik bir mutasyona sahip olduğunu da bloğunda açıklamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Larry Ellison

5. Larry Ellison
www.instagram.com

Net serveti: 75.5 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 700 milyon dolardan fazla

Oracle'ın kurucusu olan Larry Ellison abartılı yaşam tarzı ile tanınsa da kendisi aynı zamanda bir hayırseverdir. Larry Ellison Vakfı 30 yıldan uzun süredir nesli tükenmekte olan goril türlerini koruyan Dian Fossey Goril Fonu'nu desteklemektedir.

4. Warren Buffett

4. Warren Buffett
www.instagram.com

Net serveti: 83 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 37 milyar dolardan fazla

Berkshire Hathaway'in başkanı ve CEO'su olan Warren Buffett, 2009 yılında Bill Gates ile beraber The Giving Pledge'i kurmuştur. Buffet servetinin  %99'unu özellikle Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla hayırsever amaçlar için bağışlayacağını duyurmuştur.

3. Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan

3. Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan
www.instagram.com

Net servetleri: 107.7 milyar dolar

Bağışladıkları miktar: 3.6 milyar dolardan fazla

2015 yılında Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg kendisinin ve eşi Priscilla Chan'in hayatları boyunca Facebook hisselerinin %99'unu hayır kurumlarına bağışlamayı planladıklarını duyurmuştur.

2. Bill ve Melinda Gates

2. Bill ve Melinda Gates
www.instagram.com

Net servetleri: 118.2 milyar dolar

Bağışladıkları miktar: 50 milyar dolar

Melinda ve Bill Gates cömertlikleriyle tanınmaktadır. Çift 2000 yılında dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'nı kurmuşlardır. 2017 yılının Haziran ayında sıtmayla mücadele etmek ve dünya çapında sağlık hizmetlerini iyileştirmek için vakfa 4.6 milyar dolar değerinde Microsoft hissesi bağışlamışlardır. Çift aynı zamanda 2010 yılında Warren Buffet ile zengin insanlara servetlerinin çoğunu hayırseverlik amaçlarına adamaya teşvik etmek için The Giving Pledge'i kurmuştur.

1. Jeff Bezos

1. Jeff Bezos
www.instagram.com

Net serveti: 193.4 milyar dolar

Bağışladığı miktar: 12 milyar dolardan fazla

Amazon'un kurucusu olan Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı olmasının yanında 2019 yılında yaptığı bağışlar ile dünyanın en büyük bağışçıları listesinin başında yer almıştır. Chronicle of Philanthropy tarafından derlenen Amerika'nın en iyi 50 bağışçısının sıralandığı Philanthropy 50 listesine göre eski eşi MacKenzie Bezos tarafından kurulan Bezos Day One Fonu aracılığıyla hayır kurumlarına toplam 2 milyar dolar bağışladıktan sonra listede Bill Gates ve Michael Bloomberg'i geçmiştir. Kendisi 2020 yılında Bezos Earth Fonu aracılığıyla iklim değişikliğiyle mücadele için 10 milyar dolar bağış yapmıştır.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Gösterdiğiniz insanlar dünyayı sömüren tipler... ve bu şeytanların afrika gibi ülkelere mılyarlar gömdüğünü iddaa eden onedio orada açlıktan neden hala insan... Devamını Gör

hakketmila

Soros gibi süzme piçi hayırsever gibi göstermişsin ya senin taaaa...