Görüş Bildir
Haberler
Kandil Gecesi Ne Yapılır? Peygamber Efendimiz Regaip Kandili'nde Neler Yapardı? Kandil Gecesi İbadetleri...

Kandil Gecesi Ne Yapılır? Peygamber Efendimiz Regaip Kandili'nde Neler Yapardı? Kandil Gecesi İbadetleri...

GNS
03.02.2022 - 19:34

Mübarek üç ayların başlangıcı Recep Ayı'nın ikinci gününde, Regaip Kandili bu gece ibadetlerle karşılanacak. Regaip Kandili, 'rahmet ve bereket gecesi' olarak kabul edilmektedir. Müslümanlar için son derece önemli sayılan bu gecede 'bol sevap, mükafat, faziletli amel' amaçlarıyla ibadet edilir. Peki Regaip Kandili gecesinde ne yapılır? Kandil gecesinde ne yapılır? Peygamber Efendimiz kandil gecesinde ne yapardı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İslam alemi için son derece önemli olan Recep, Şaban, Ramazan adlarıyla anılan mübarek üç aylara girildi. Bu akşam idrak edilecek olan Regaip Kandili, Müslümanların ibadetlerini daha derin bir şekilde göstermesine yol açtı. Dualar ve ibadetlerle sürdürülecek mübarek gecede eller semaya açılacak. Peki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) kandilde nasıl ibadet ederdi? Kandil gecesi neler yapılır? İşte detaylar...

Regaip Kandili'nde Neler Yapılır?

Regaip Kandili'nde Neler Yapılır?

Regâip gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak İslam alimleri tarafından kabul gören hareketlerdir. 

Kandil geceleri Müslümanlar için dua ve niyazda bulunulacak önemli günlerdir.

Regaip Kandili'nde Hangi Dualar Okunur?

Regaip Kandili'nde Hangi Dualar Okunur?

Regaip Kandili'nde namazda ve namaz dışında sık sık Fatiha, Kadir, İhlas surelerinin ve Kur'an'dan zammı surelerin okunması mübarek sayılır. Ayrıca Ayetel Kürsi, Felak, Nas Sureleri'nin de okunması önerilir.

Peygamber Efendimiz Kandil Gecesi Neler Yapardı?

Peygamber Efendimiz Kandil Gecesi Neler Yapardı?

Peygamber Efendimiz'in bir geceye hususi olmaksızın her ibadetinde sıklıkla tevbe-i istiğfar eder bol bol Kur'an-ı Kerim okuyup tefekkür ettiği söylenmektedir. Ayrıca kandil gecelerine müstesna olmaksızın her gece de gece namazına kalkıp ibadet ettiği, dini kitaplarda belirtilmektedir. 

Bazı kaynaklarda ise; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.), bu geceye hususi olmak üzere 12 rek'at nafile namaz kıldığı ifade edilir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın