Görüş Bildir
Haberler
Kamp için "Olmazsa Olmaz" 13 Malzeme

Kamp için "Olmazsa Olmaz" 13 Malzeme

Magarica
16.05.2015 - 13:10 Son Güncelleme: 16.05.2015 - 13:50

Çadırınız, matınız ve uyku tulumunuz tamam! Bir de sırt çantasına kıyafetlerinizi koydunuz ve kampa gidiyorsunuz. Ama gerçekten kamp için hazır mısınız?

Kaynak: http://www.reserveamerica.com/outdoor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk yardım çantası

1. İlk yardım çantası

Önce sağlık! Kamp kurduğunuz yerde herhangi bir sağlık kurumuna ulaşmanız, şehirdekinden oldukça zor olacaktır. Üstelik de küçük kesiklerin ve yaraların olma ihtimali de normal bir tatilden daha fazladır. Oluşabilecek her türlü tehlikeye karşı yanınızda mutlaka bir ilk yardım çantası bulunmalı!

2. Kibrit ya da çakmak

2. Kibrit ya da çakmak

Kamp ateşi, kampın vazgeçilmezidir. Peki o ateşi nasıl yakacaksınız? Odunları birbirine sürerek ateşi yeniden icada gerek yok, bir kutu kibrit alın yanınıza, yeter! :)

3. Kamp ipi

3. Kamp ipi

Kamp ipi ile yalnızca tırmanış yapılacağını sanmayın! Islak çamaşır asmaktan yüzmeye kadar, pek çok şeyi pratik hale getirmek için de bir ipe ihtiyacınız olacak.

4. Kamp Tentesi

4. Kamp Tentesi

Ne gerek var şimdi, yer tutar zaten demeyin! Aşırı rüzgar, güneş ve yağmurda büyük kurtarıcı tenteler, katlandığında da kmap çantanızda minicik bir yer işgal ediyor.

5. Rahat bir spor ayakkabı

5. Rahat bir spor ayakkabı

Mutlaka sizin de düşünürsünüz, ama ben yine de hatırlatmak istedim. Rahat bir spor ayakkabı olmazsa, bütün tatiliniz zehir olur...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hava muhalefetine göre alternatif kıyafetler

6. Hava muhalefetine göre alternatif kıyafetler

Tamam, tatile çıkmadan önce mutlaka hava durumunu kontrol edersiniz. Ancak, doğada tahminlerin ne kadar tutacağını bilemezsiniz. Tahmin ettiğinizden daha sıcak, daha soğuk veya daha yağmurlu olabilir. Bu sebeple yanınızda her hava durumunda sizi rahatlatacak kıyafetler olmalı.

7. Pusula ve harita

7. Pusula ve harita

Bu görevleri gören akıllı telefonlarımız var diyeceksiniz, ama o telefonları şarj etme ya da hatın çekmemesi gibi problemlerle karşılaşınca, neden önerdiğimi daha iyi anlayacaksınız.

8. Kamp feneri

8. Kamp feneri

Boy boy kamp fenerlerinden yerinizin bolluğuna göre istediğinizi seçebilirsiniz. Üstelik artık büyük fenerleri de çok küçük fenerler kadar kolay taşımak mümkün.

9. Böcek kovucu sprey

9. Böcek kovucu sprey

Tatil boyunca kabarmak ve hatır hatır kaşınmak istemiyorsanız mutlaka böcek kovucu bir bant ya da bu spreylerden edinin.

10. Çakı

10. Çakı

İçinde minik makasından, tirbişonuna, bıçağından törpüsüne her şey bulunan bu minik çakı, kampta kurtarıcınız olacak. Benden söylemesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Büyük boy çöp torbası

11. Büyük boy çöp torbası

Kamp boyunca biriken çöplerinizi, kamp alanında sağda solda bırakmak istemeyeceğinize eminim. E, küçük küçük poşetleri de atması ve muhafaza etmesi çok sıkıntı oluyor. Bu sebeple yanınıza mutlaka büyük boy çöp poşetlerinden alın.

12. Güneş kremi

12. Güneş kremi

Deniz kenarında kamp yapmayacak olabilirsiniz, ancak kendinizi yine de güneşten korumanız gerecek. Çünkü kamp alanında rüzgar ve temiz hava eşliğinde ne kadar hızlı yandığınızı siz bile anlamayacaksınız.

13. Baharat kabı

13. Baharat kabı

Kampta yiyeceğiniz yiyeceklerin, herhangi bir şehir tatilinden kötü olmasına gerek yok. Kampçılar için özel üretim, bu küçük baharat kapları ile kampta tatsız tuzsuz yemeklere son!

Bonus: Fıstık ezmesi

Bonus: Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesini, düşünülenden çok daha fazla şey için kullanabilirsiniz. Yağ ve protein yönünden güçlü bir yiyecek olmasının yanı sıra, saçınıza yapışan sakızlı/yapışkanlı bir bitkiyi çıkarmanıza da yardımcı olur. Aynı zamanda da sıcak ve soğuğa dayanıklı ve uzun ömürlü bir besindir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
17
17
13
8
5
4