FETÖ’cü Enes Kanter, WNBA Maçında Olay Çıkardı: Natasha Cloud ile Tartıştı, Salondan Kovuldu!
WNBA'de oynanan Chicago Sky - Indiana Fever karşılaşmasında saha kenarında ipler gerildi. Eski NBA oyuncusu FETÖ’cü Enes Kanter, oyuncu Natasha Cloud ile girdiği hararetli sözlü tartışmanın ardından güvenlik güçleri eşliğinde arenadan ihraç edildi. Olay, hem saha içindeki tartışma hem de öncesinde yaşanan gerginliklerle Amerikan spor basınının gündemine oturdu.
Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) heyecan dolu geçmesi beklenen Chicago Sky ve Indiana Fever mücadelesine basketboldan ziyade saha kenarında yaşanan bir kriz damga vurdu.
Kariyerini daha önce NBA'de sürdüren eski pivot Enes Kanter, maçı ön sıralardan takip ettiği sırada Chicago Sky'ın oyun kurucusu Natasha Cloud ile şiddetli bir sözlü tartışmaya girdi. Tansiyonun düşmemesi üzerine olaya müdahale eden güvenlik görevlileri, 11 yıllık NBA tecrübesi bulunan Enes’i Wintrust Arena'dan dışarı çıkardı.
Olay, karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Indiana ekibinin 81-75'lik üstünlüğünün bulunduğu bir mola anında patlak verdi.
Saha içindeki Cloud'un, kenarda oturan Freedom'a doğru yönelerek bağırmasıyla ateşlenen fitil, eski basketbolcunun ayağa kalkıp sahaya doğru hamle yapmasıyla doruk noktasına ulaştı. Yaşanan bu karşılıklı atışmanın ardından güvenlik ekipleri derhal araya girerek, ev sahibi takım taraftarlarının yoğun yuhalamaları altında Freedom'ı salonun dışına aldı.
Salondan çıkarılmasının hemen ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Enes Kanter, yaşananlara tepki gösterdi.
Paylaşımında, sırf kadınları desteklediği için bir WNBA maçından atıldığını savunan eski oyuncu, 'Kadınların başka kadınlardan nefret etmesi her zaman karşılaştığımız bir durum' şeklinde iğneleyici bir ifade kullandı. Dikkat çeken bir diğer detay ise, maçı izlemeye üzerinde 'kadın' kelimesinin sözlük anlamının basılı olduğu bir tişörtle gelmiş olmasıydı; bu durumun tartışmanın fitilini ateşleyen etkenlerden biri olduğu düşünülüyor.
İkili arasındaki bu gerilimin kökenleri aslında geçmişteki sosyal medya atışmalarına dayanıyor.
Daha önce Cloud'un Amerika Birleşik Devletleri'ni eleştiren sözlerine karşılık Enes Kanter, ona baskıcı rejimlerin bulunduğu ülkelere tek yön bilet almayı teklif etmişti. Bu görüş ayrılığı, pazar günkü maçta adeta fiziksel bir yüzleşmeye dönüştü. Üstelik Enes’in olaylı günü sadece ihraçla sınırlı değildi. Maçtan önce salon dışında bir grup taraftarın sözlü tacizine uğrayan sporcu, arenaya güvenlik kordonu eşliğinde girebilmiş ve devre arasında da ligin kurallarını tiye alan bir fotoğraf paylaşmıştı.
Olaylı gecenin ardından Chicago Sky oyuncuları Azura Stevens ve Aicha Coulibaly'ye konu hakkında sorular yöneltildi.
Stevens, durumu basit bir 'taraftar taşkınlığı' olarak nitelendirip güvenliğin gereğini yaptığını ve sadece basketbola odaklanacaklarını belirterek konuyu kapattı. Tüm bu kaosun gölgesinde tamamlanan maçı ise Caitlin Clark'ın önderliğindeki Indiana Fever, 113-90'lık net bir skorla kazanmayı başardı. WNBA yönetiminin, ligin politikalarını açıkça eleştiren Freedom'ın diğer arenalara girişine kısıtlama getirip getirmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!



Yorum Yazın