Görüş Bildir
Haberler
Kahve Tutkunları Toplansın! Kahve Telvesi İle Yapılabilecekleriniz İçin 15 Yaratıcı Fikir

Kahve Tutkunları Toplansın! Kahve Telvesi İle Yapılabilecekleriniz İçin 15 Yaratıcı Fikir

raskolnikov
27.04.2022 - 09:00

Kahveyi içtikten sonra telvesiyle şöyle güzel bir yüz maskesi yapıp kahveyi son damlasına kadar kullanmazsak içimiz rahat etmez. Peki kahve telvesiyle daha fazla şey yapabileceğini söylesek? İşte telve ile yapabileceğiniz harika şeyler 👇

1. Bahçenizi gübreleyin!

1. Bahçenizi gübreleyin!

Toprak birçok bitkinin tam gelişimi için yeterli besine sahip değildir ve bitkilerin daha iyi gelişebilmesi için gübrelenmesi gerekir. Kahve telvesi bitki büyümesi için nitrojen, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor, magnezyum ve krom gibi birçok önemli mineral içerir.

Dahası toprağın havalanmasını sağlayan solucanları da toprağa çeker. Harika bir gübre için kahve telvesini bitkilerinizi yetiştireceğiniz toprağa serpmeniz yeterli!

2. Daha organik bir bitki besleyici için kompost yapın!

2. Daha organik bir bitki besleyici için kompost yapın!

Kompostlama, yiyecek artıkları ve bahçe artıkları gibi organik maddeleri kompost veya humus adı verilen koyu, zengin bir malzemeye dönüştüren doğal bir süreçtir.

Gübre için daha sonra kullanmak üzere öğütülmüş kahvenizi diğer organik atık besin maddeleriyle kompost yapabilirsiniz. Yapılan çalışmalarda kahve telvesi ile yapılan kompostun besin açısından daha zengin olduğu da kanıtlanmış!

3. İstenmeyen küçük misafirleri evinizden uzaklaştırın!

3. İstenmeyen küçük misafirleri evinizden uzaklaştırın!
asset-a.grid.id

Kahvede bulunan kafein ve diterpenler gibi belirli bileşikler böcekler için oldukça toksik olabilir.

Hem evinizin dış mekanına hem de bahçenize kahve telvesi serperek zararlı haşeratları evinizden uzak tutabilirsiniz!

4. Evcil hayvanlarınızı tedavi edebilirsiniz!

4. Evcil hayvanlarınızı tedavi edebilirsiniz!

Hayvanların en büyük sorunu olan pirelerin tedavisi evcil hayvanlar için oldukça maliyetli olabiliyor. Bununla birlikte kullanılan ilaçlar içerisindeki ağır kimyasallar nedeniyle evcil hayvanlarınıza tedavi ederken zarar da verebiliyor.

Pireleri uzaklaştırmak için kahve telvesini doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanabilirsiniz. Şampuandan sonra sadece evcil hayvanınızın kürkünü telve ile ovalayın. Ardından onları durulayın ve evcil hayvanınızın her zamanki gibi kurumasına izin verin.

*Harici olarak kullanılmalıdır, telve tüketimi hayvanlar için toksik olabiir.

5. Kötü kokularla vedalaşın!

5. Kötü kokularla vedalaşın!

Kahve telvesi, karbon ile birleştiğinde havadaki kötü kokulu kükürt gazını ortadan kaldırmaya yardımcı olan nitrojen içerdiğinden kötü kokuları emerek giderilmesine yardımcı olur.

Kahve telvesini külotlu çoraplara veya süzülmeyen bez torbalara koyup kokusunu gidermek istediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz. Ayrıca sarımsak ve sağan doğradıktan sonra ellerinizi telve ile ovalamanız kokuların gitmesine yardımcı olacaktır.

6. Temizleyici özelliği sayesinde zorlu lekeler için en doğal temizleyici olabilir!

6. Temizleyici özelliği sayesinde zorlu lekeler için en doğal temizleyici olabilir!

Kahve telvesi aşındırıcı ve antibakteriyel olması sebebiyle güzel bir doğal temizleyici olabilir.  kimyasallar ile temizlik yapmaktan hoşlanmıyorsanız lavabonuzu temizlemek, tencerelerinizi cilalamak veya ızgaranızı parlatmak için kahve telvesine bir şans vermelisiniz.

Ancak kahve telvesi leke bırakabileceğinden bunu yaparken dikkatli olmanızda fayda var.

7. Peeling olmazsa olmazımız!

7. Peeling olmazsa olmazımız!

Kahve telvesindeki kaba parçacıklar, ciltteki kiri ve ölü hücreleri temizlemeye yardımcı olan bir peeling maddesi olabilir.

Kahve telvesini biraz su veya Hindistancevizi yağı ile karıştırıp ellerinizle doğrudan yüzünüze veya vücudunuza sürün, biraz ovalayıp durulayın. Ayrıca az miktarda bal ile karıştırılabilir ve dudak peelingi olarak kullanılabilir. 

Dahası, kahve telvesindeki kafein, cildi güneşin zararlarından korumaya yardımcı olabilecek güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.

Ancak her ihtimale karşı peelingi yapmadan önce vücudunuzun küşük bir bölgesinde alerji testi yapmanızda fayda var!

8. Selülit görünümünü azaltmak için oldukça pratik bir yöntem!

8. Selülit görünümünü azaltmak için oldukça pratik bir yöntem!

Yetişkin kadınların %80-90'ını etkileyen selülit cilde çukurlu, pütürlü bir görünüm veren bir durumdur.

Yağ birikintileri cildinizin altındaki bağ dokusunu ittiğinde oluşan bu görünümü Kahve telvesi; bölgeye uyguladığınızda içerisinde bulunan kafein ile bu yağın parçalanmasını ve bölgeye kan akışının artmasını sağlayarak selülit görünümünün azalmasına yardımcı olabilir.

9. Doğal boyanız hazır!

9. Doğal boyanız hazır!

Kullanılmış kahve telvelerini yeniden ıslatarak pamuk, suni ipek, selofan, keten ve kağıdı renklendirmek için kullanılabilirsiniz.

Ayrıca saç ve gıda boyası olarak kullanmak için de oldukça doğal ve ucuz bir alternatif olabilir.

10. Şömine temizliği artık daha kolay!

10. Şömine temizliği artık daha kolay!

Şömine temizliğinin oldukça zor ve zahmetli bir iş olduğunu biliyoruz. Ama kahve telvesi sayesinde külleri temizlemek oldukça basit.

Küllerin üzerine kullanılmış kahve telvesi serperek, küllerin ağırlığını azaltabilir ve duman oluşumunu önleyebilirsiniz.

11. Lokum kıvamında etler hazırlayın!

11. Lokum kıvamında etler hazırlayın!

Tuz, enzimler ve asitler üç doğal et yumuşatıcı türüdür. Kahve, doğal asitler ve enzimler içerir, bu da onu özellikle etin yumuşatılmasında etkili kılar.

Sevdiğiniz bir kuru marine tarifine biraz kahve telvesi ekleyerek pişirmeden 2 saat öncesinde et uygulayıp yumuşacık etler elde edebilirisiniz. Ayrıca kahvenin asidik yapısı etin lezzetini artırmaya yardımcı olabilir.

12. Gür saçlara kavuşmanın doğal ve pratik yolu!

12. Gür saçlara kavuşmanın doğal ve pratik yolu!

Şampuanlar ve diğer saç bakım ürünleri saçlarınız için oldukça ağır kimyasallar içerebilir ve saçınızın genel yapısına zarar verip istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Saçlarınız için oldukça pratik ve ucuz bir bakım yöntemi olabilecek kahve telvesi saç diplerinizdeki ölü hücreleri atarak kan dolaşımının artmasına yardımcı olur.

Şampuanlamadan önce, bir avuç kahve telvesi alın ve birkaç dakika boyunca saç derinize ve saçınıza masaj yapın. Ardından, normalde yaptığınız gibi yıkayın ve durulayın.

13. Mobilyalarınızdaki çizikleri onarın!

13. Mobilyalarınızdaki çizikleri onarın!

Ahşap mobilyalarınızın çizilmesi başınıza gelebilecek en sıkıcı şeylerden biri olabilir. Boya ile düzeltmek yerine hem pratik hem de maliyet açısından oldukça ucuz kahve telvesiyle bir macun yapıp çiziklerinizi onarabilirsiniz.

Bunu yaparken bir pamuklu çubuktan yardım alıp koyu renkli mobilyalarınızın üzerine sürdüğünüzde çiziklerinizin kolayca düzeldiğini görebilirsiniz.

14. Mantar yetiştirmek için oldukça etkili bir yöntem olabilir!

14. Mantar yetiştirmek için oldukça etkili bir yöntem olabilir!

Mantarlar bir alt tabakaya veya altta yatan maddeye ihtiyaç duydukları için sıradan bahçe toprağında büyümezler. Peki bu alt tabaka için en değerli minerallerin kahve telvesinde bulunduğunu söylesek? 

Yeterince nemlendirilmiş toprağın içerisine mantar sporu ve kahve telvesi ekleyerek siz de mantarlarınızı kendiniz üretebilirsiniz!

15. Gözaltı morlukları için bulunmaz nimet!

15. Gözaltı morlukları için bulunmaz nimet!

Gözlerinizi çevreleyen deri oldukça ince ve hassastır. Oldukça az yağ dokusu içerdiğinden  yaşlanma belirtileri ilk önce göz çevresinde ortaya çıkar.

Kahve telvesi, yüksek antioksidan ve kafein içeriği nedeniyle göz çevresi için harika bir cilt bakımı rutini olabilir.

Hindistan cevizi yağı veya su ekleyerek kahve telvesi ile bir macun oluşturup göz çevrenize uygulayabilirsiniz.

Siz kahve telvesiyle neler yapıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım ☕

Bu içerikler de dikkatiniz çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın