Görüş Bildir
Haberler
Türk Kahvesi Telvesi İle Göbek Eritme

Türk Kahvesi Telvesi İle Göbek Eritme

Pegarose
07.05.2015 - 19:16 Son Güncelleme: 08.05.2015 - 00:55

Türk Kahvesi Telvesi İle Göbek Eritme

Türk kahvesi telvesi ile göbek eritme, selülit giderme, siyah nokta maskesi ve bunlar dışında daha pek çok faydasını sizler için bir araya getirdik.

Bize has pişirme ve hazırlama yöntemiyle dünyaya armağan ettiğimiz Türk kahvesi, kendine has kokusu, köpüğü ve ikram ediliş şekliyle özgün bir kimliğe sahiptir. Ayrıca kahvesi ile ikram edilen yegane kahve çeşididir.

Türk kahvesi keyfi yapmayı sanırız herkes çok sever? İçtikten sonra dahi telvesi ile fallar bakar kahveden her parçasından sonuna kadar keyif alırız. Ancak bilmeniz gereken türk kahvesi telvesinin tek faydası sadece fal bakmak,baktırmak değil. Eğer telveyi döküyorsanız buna artık bir son verseniz iyi olur!

Çünkü Türk kahvesi telvesi ile göbek eritme, selülit giderme, siyah nokta maskesi yapma ve bunlar dışında daha bilmediğiniz pek çok faydasını sizler için toparlayıp bir araya getirdik.

Göbek eritme ve yağ yakarak zayıflamaya yardım eder

Göbek eritmek ile ilgili daha önce yayınladığımız pratik ve kolay yöntemlere ek olarak Türk kahvesi telvesiyle göbek bölgesi yağlarını eritebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler sırasıyla;Uygulama yapacağınız göbek bölgesine yeterli miktarda telveyi biriktirin.Az miktarda zeytinyağı ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız karışı uygulama bölgesine masaj şeklinde yedirerek sürün. Uygulayacağınız masaj cildinizdeki kan dolaşımı hızlandırır ve cilt derisinin ısısı arttırır. Streç film ile sıkı bir şekilde karnınızı sarın.2 saat bekleyin ve daha sora ılık suyla güzel bir duş alın.

Ayrıca kahvenize süt ve tarçın ekleyerek oluşturacağınız karışım ile yağ yakımını hızlandırarak zayıflayabilirsiniz.

Siyah nokta maskesi yapabilirsiniz

Türk kahvesi telvesi ile de doğal yoldan siyah nokta probleminize son verebilirsiniz.

Küçük bir miktar telveyi siyah nokta olan bölgelerinize masaj yaparak yedirin ve on dakika bekleyin. Ayrıca yüzünüze uyguladığınız masaj cilt kırışıklıklarınızın giderilmesine de yardımcı olacaktır. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Ellerinize bakım yapın

Doğal yoldan ellerinize bakım yapmak istiyorsanız bol miktarda Türk kahvesi telvesini alarak yine masajla ellerinize yedirin ve beş dakika bu şekilde bekleyin. Daha sonra ılık suyla ellerinizi durulayın ve ellerinizin ne kadar yumuşadığına şahit olun

Saçlarınızı telve ile parlatın

Saçlarınıza doğal yollardan sağlıklı bir görünüş ve  parlaklık kazandırmak istiyorsanız Türk kahvesi telvesi ile bu amacınıza da ulaşabilirsiniz. Ilık telveyi kuru ve temiz saça uygulayın, en az 20 dakika bekletin ve sonra durulayın. Daha parlak ve sağlıklı görünüş için haftada ez bir kez bu uygulamayı yapın.

Selülitleri yok eder

Selülit gidermede tercihiniz doğal yöntemler ise Türk kahvesi telvesi ile yapacağınız karışım ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Birkaç fincandan elde edeceğiniz telveyi duş yapmadan önce selülit olan bölgelerinize sürün. Sert bir fırça veya kese ile uygulama yaptığınız bölge kızarana kadar ovun. Daha sonra her zamanki gibi güzel ılık bir duş alın.

Topuklarınızı yumuşatır

Topuk ve dirseklerinizde oluşan sert tabakalardan şikayet ediyorsanız Türk kahvesi telvesi bunlardan kurtulmanız için size yardımcı olacaktır. Sıcak suyun içerisinde ayaklarınızı 15 dakika kadar bekletin ve telve ile masaj yaparak ovun.Sonrasında ılık suyla durulamayı unutmayın.

Buzdolabınız mis gibi koksun

Buzdolabınızın içine bir kase kuru kahve telvesi yerleştirirseniz bozulmuş veya çürümüş yiyecekler nedeniyle meydana gelen kokular ortadan kalkacaktır.

Kağıda eskitilmiş antik bir görünüm verebilirsiniz.

Su ve kahve telvesinden elde edeceğiniz karışımın içine süslemek istediğiniz kağıdı koyun. Birkaç dakika bekletin ve kurutun. Daha sonra üzerindeki kahve telvelerini fırça yardımıyla temizleyin. Böylece kağıdınız kahverengi tonlarda eskitilmiş, antik bir görünüm kazanacaktır.

Hamam böceklerine karşı

Bir teneke kutuyu ya da kavanozu 3-5 santimetrelik nemli kahve telvesiyle doldurun ve sonra bu kavanozun ağzına çift taraflı güçlü bir bant yapıştırın. Böylece kahve kokusu hamam böceklerini doğruca tuzağın içine çekecektir.

Kaynak: http://www.pegarose.com/turk-kahvesi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın