Görüş Bildir
Haberler
Kahramanmaraş’ta Yaşanan Patlama Petrol Fiyatlarını da Vurdu

Kahramanmaraş’ta Yaşanan Patlama Petrol Fiyatlarını da Vurdu

Yemenli Husilerin BAE'ye yönelik saldırılarının yarattığı endişe ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin yukarı ittiği petrol fiyatları, yakıt tüketiminin toparlanması ve stoklardaki düşüşle beraber de yükselirken, Kahramanmaraş’ta petrol boru hattında yaşanan yangında piyasaları etkiledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlama sonrası yükselişe geçti

Patlama sonrası yükselişe geçti

Brent petrolün yakın vadedeki teslim kontratları ile uzak vadedeki teslim kontratları arasındaki fark artarak Kasım ortasından bu yana en yüksek seviyeye tırmandı. Yakın vade ve uzak vade kontratlar arasındaki fiyat farkının artması piyasada fiyatların yükseliş trendinde olduğuna işaret ediyor.

Kahramanmaraş'taki patlama sonrasında Brent petrol sabah saatlerinde yüzde 1,2 yükselişle varil başına 88,55 dolara çıkarken, ABD tipi ham petrol yüzde 1,3 yükselişle 86,56 dolar oldu. Boru Hattı'nın gün içerisinde yeniden transfere başlayacağına dair haberler sonrasında fiyatlar kısmi olarak geriledi.

Boru hattının geçen yıl günlük 450 bin varil civarında petrol aktardığı belirtilirken, analistler arzın geçici bir süre eksilmesiyle beraber kontrat vadeleri arasındaki farkın daha da artabileceğine dikkat çekiyor.

BOTAŞ: Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattında petrol akışı bir saat içinde başlatılacak

BOTAŞ: Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattında petrol akışı bir saat içinde başlatılacak

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ(BOTAŞ), Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattında gerekli tüm tedbirler alındığını, petrol akışının bir saat içerisinde başlatılacağını bildirdi.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi Narh Mahallesi'nde, 18 Ocak 2022 günü Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın 511. kilometresinde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama ve patlama sonucu çıkan yangının, BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile güvenlik birimleri olmak üzere tüm ekiplerin çalışmaları sonucu tamamen söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, 'BOTAŞ ekipleri tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış olup petrol akışı 1 saat içerisinde başlatılacaktır.' denildi.

OPEC: Talep 3. çeyrekte pandemi öncesine dönecek

OPEC: Talep 3. çeyrekte pandemi öncesine dönecek

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 2022 yılında Omicron varyantına ve ABD Merkez Bankası gibi büyük merkez bankalarından gelecek faiz artışlarına rağmen küresel petrol talebinin güçlü seyrini sürdüreceğini öngörüyor. Örgüt dün yayımladığı aylık raporunda 2022 için küresel petrol talebinin 4,15 milyon varil/gün artacağı öngörüsünü değiştirmedi. Raporda “Para politikası adımlarının küresel ekonomik büyüme momentumunu olumsuz etkilemesi beklenmiyor” öngörüsü paylaşılırken, küresel petrol talebinin - önceki aylık raporda olduğu gibi - 3. çeyrekte 100 milyon varil/ gün düzeyini aşarak pandemi öncesinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. OPEC’ten yapılan açıklamada “Yeni Omicron varyantının 2022’nin ilk yarısında - uygulanacak karantina önlemlerine, hastane yatışlara ve işgücünü ne kadar etkileyeceğine bağlı olarak bir etkisi olabileceği, ancak ekonomik büyümeye ilişkin öngörülerin güçlü seyirini koruduğu” aktarıldı. OPEC ve müttefikleri (OPEC+) son toplantısında şubat ayında arz kesintilerinin 400 bin varil/gün daha azaltılması kararını almıştı. Öte yandan rapora göre OPEC’in petrol üretimi aralıkta sadece 170 bin varil/gün artışla 27,88 milyon varil/gün düzeyine çıktı - OPEC+’taki anlaşma dahilinde OPEC ülkelerinin üretimi daha da fazla artırmaya izni vardı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın