Görüş Bildir
Haberler
Jimmy Kimmel'ın Sunumuyla Heyecanla Beklenen 2024 Oscar Ödül Töreninde Yarışacak En İyi Filmler

Jimmy Kimmel'ın Sunumuyla Heyecanla Beklenen 2024 Oscar Ödül Töreninde Yarışacak En İyi Filmler

2024 Oscarları için adaylar duyuruldu ve heyecan dorukta! Yönetmenler kervanında Christopher Nolan'dan Wes Anderson'a, Martin Scorsese'ten David Fincher'a, Ridley Scott'tan Yorgos Lanthimos'a kadar sinema dünyasının dev isimleri var. Herkes bu muazzam yarışı ve yıldızlarla dolu ödül törenini merakla bekliyor! Liste için buyurunuz. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ferrari

20. Ferrari

IMDb: 6.6 

Özet: Film, ailesi yüksek güçlü İtalyan spor otomobil fikrini yeniden tanımlayan ve Formula 1 yarış konseptini pratik olarak ortaya çıkaran otomotiv kralı Enzo Ferrari'nin yaşam öyküsünü anlatıyor. 

Oyuncular: Adam Driver, Shailene Woodley, Giuseppe Festinese 

Yönetmen: Michael Mann

19. Asteroid City

19. Asteroid City

IMDb: 6.6 

Özet: Film, 1955 civarında bir Amerikan çöl kasabasında geçiyor. Kıdemsiz Yıldız Gözlemcileri ve Askeri Uzay Öğrencileri Kongresi’nin tüm ülkeden öğrencileri ve ebeveynleri birlik ve akademik rekabet için bir araya getirmek amacıyla düzenlenen programı, dünyayı değiştiren olaylarla nefes kesici bir şekilde altüst olur. 

Oyuncular: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks 

Yönetmen: Wes Anderson

18. You Hurt My Feelings

18. You Hurt My Feelings

IMDb: 6.6 

Özet: Bir roman yazarının uzun süredir devam eden evliliği, kocasının son kitabına verdiği dürüst tepkiye kulak misafiri olmasıyla aniden altüst olur. 

Oyuncular: Amber Tamblyn, David Cross, Tobias Menzies 

Yönetmen: Nicole Holofcener

17. Napoleon

17. Napoleon

IMDb: 6.7 

Özet: Film Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart'ın şaibeli yükselişini ve düşüşünü, karısı Josephine ile olan bağımlılık yaratan, değişken ilişkisinin prizması aracılığıyla iktidara olan amansız yolculuğunu anlatıyor. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim 

Yönetmen: Ridley Scott

16. The Killer

16. The Killer

IMDb: 6.8 

Özet: Bir suikastçı, hedefini kıl payı ıskaladığı önemli bir görevin ardından, kişisel olmadığını iddia ettiği uluslararası bir intikam avıyla işverenlerine ve de kendine savaş açar. 

Oyuncular: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Charles Parnell 

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Flora and Son

15. Flora and Son

IMDb: 7.0  

Özet: Bekar anne Flora, asi ergen oğlu Max ile ne yapacağını bilemez. Onu beladan uzak tutma çabaları, yıpranmış bir akustik gitar, yıkık dökük bir LA müzisyeni ve bu yıpranmış Dublin ailesi için uyuma yol açar.  

Oyuncular: Eve Hewson, Joseph Gordon-Levitt, Orén Kinlan  

Yönetmen: John Carney

14. Barbie

14. Barbie

IMDb: 7.0  

ÖzetBarbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.  

OyuncularMargot Robbie, Ryan Gosling, Issa Rae  

Yönetmen: Greta Gerwig

13. Mastro

13. Mastro

IMDb: 7.1 

Özet: Film, Amerika'nın ilk yerli doğumlu, dünyaca ünlü orkestra şefi olarak ün kazanan Leonard Bernstein'ın eşsiz karizması ve müziğe olan tutkusunun bir portresini anlatıyor. Filmde ayrıca, Bernstein ve Felicia Montealegre'nin 1946'da bir partide tanışmalarından başlayarak iki nişanlılık, 25 yıllık bir evlilik ve üç çocukla devam eden 30 yılı aşkının karmaşık hikayesini de anlatacak. 

Oyuncular: Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer 

Yönetmen: Bradley Cooper

12. May December

12. May December

IMDb: 7.4 

Özet: Film, popüler TV oyuncusu Elizabeth ile bir filmde hayatını canlandıracağı Gracie üzerinden ilerliyor. Elizabeth'in, hayatını gözlemlemek için binlerce kilometre aşarak Georgia eyaletine geldiği Gracie ve genç eşi Joe, zamanında tüm ülkeyi ayağa kaldıran bir skandala yol açmışlardır. Şimdiyse, aradan yirmi yıl geçtikten sonra, evlilikleri Elizabeth'in ısrarlı sorularıyla sarsılır. 

Oyuncular: Natalie Portman, Chris Tenzis, Charles Melton 

Yönetmen: Todd Haynes

11. The Taste of Things

11. The Taste of Things

IMDb: 7.5 

Özet: Saygın bir aşçı olan Eugenie, son 20 yıldır iyi bir gurme olan Dodin için çalışmaktadır. Aralarındaki bağ giderek bir aşka dönüşür ve dünyanın en ünlü şeflerini bile etkileyen lezzetli yemeklerin ortaya çıkmasına neden olur. Dodin, Eugenie'nin kendisine bağlanma konusundaki isteksizliğiyle karşılaştığında, onun için yemek pişirmeye karar verir.  

Oyuncular: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger  

Yönetmen: Anh Hung Tran

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. American Fiction

10. American Fiction

IMDb: 7.8 

Özet: Thelonious 'Monk' Ellison'ın yazarlık kariyeri, eserleri 'yeterince Siyah' bulunmadığı için durmuştur. Bir yazar ve İngilizce profesörü olan Monk, yayıncılık dünyasının ikiyüzlülüklerini ifşa etmek amacıyla takma bir isimle hicivli bir roman yazar. Kitabın kısa sürede başarıya ulaşması, onu varsayılan kimliğiyle daha derinden iç içe geçmeye zorlar ve sıkı sıkıya bağlı olduğu dünya görüşlerine meydan okur. 

Oyuncular: Jeffrey Wright, Tracee Ellis Ross, John Ortiz 

Yönetmen: Cord Jefferson

9. Anatomy of a Fall

9. Anatomy of a Fall

IMDb: 7.9  

Özet: Kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve kör oğulları, tek tanık olarak ahlaki bir ikilemle karşı karşıyadır.  

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner  

Yönetmen: Justine Triet

8. Perfect Days

8. Perfect Days

IMDb: 8.0  

Özet: Hirayama, Tokyo'da tuvalet temizleyicisi olarak sürdürdüğü basit hayatından son derece memnun görünüyor. Oldukça yapılandırılmış günlük rutininin dışında müzik ve kitap tutkusundan keyif alıyor. Ağaçları çok sever ve onların fotoğraflarını çeker. Bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişine dair daha fazla şey ortaya çıkarır.  

Oyuncular: Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto  

Yönetmen: Wim Wenders

7. Past Lives

7. Past Lives

IMDb: 8.0   

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.   

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro   

Yönetmen: Celine Song

6. Killers of the Flower Moon

6. Killers of the Flower Moon

IMDb: 8.0  

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir.  

OyuncularLeonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone  

Yönetmen: Martin Scorsese

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Zone of Interest

5. The Zone of Interest

IMDb: 8.1   

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor.   

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam   

Yönetmen: Jonathan Glazer

4. The Holdovers

4. The Holdovers

IMDb: 8.4  

Özet: New England'daki bir hazırlık okulunda çalışan, kimsenin sevmediği huysuz bir öğretmen, gidecek yeri olmayan birkaç öğrenciye nezaret etmek için Noel tatili boyunca okulda kalmak zorunda kalır. Birkaç gün sonra okulda kalan tek öğrenci ve oğlunu Vietnam’da yeni kaybetmiş olan okulun şef aşçısı Mary ile beklenmedik bir bağ kurar.  

Oyuncular: Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph, Dominic Sessa  

Yönetmen: Alexander Payne

3. Oppenheimer

3. Oppenheimer

IMDb: 8.5   

Özet: Oppenheimer, II. Dünya Savaşı döneminde nükleer silah üretmek için başlatılan Manhattan Projesi kapsamında ilk atom bombasını icat eden Los Alamos Laboratuvarı direktörü, teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanır.  

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon   

Yönetmen: Christopher Nolan

2. Poor Things

2. Poor Things

IMDb: 8.5   

Özet: Zavallılar, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır   

OyuncularEmma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe   

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

IMDb: 8.7  

Özet: Film, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.  

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry  

Yönetmenler: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın