Görüş Bildir
Haberler
Duyunca Çok Şaşıracağınız Şimdiye Kadar Oscar Ödülleri'ne Hiç Aday Gösterilmemiş Oyuncular

Duyunca Çok Şaşıracağınız Şimdiye Kadar Oscar Ödülleri'ne Hiç Aday Gösterilmemiş Oyuncular

Merhabalar. Sinema dünyasında öyle başarılı ve ünlü oyuncular var ki onların hiç Oscar ödüllerine aday gösterilmemiş olması kulağa tuhaf geliyor. Mesela Keanu Reeves gibi. Bu içerikte birçok farklı ödül almalarına rağmen hiç Oscar ödüllerine aday gösterilmeyen sinema yıldızları listelendi.

Detaylar içerikte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Keanu Reeves

1. Keanu Reeves

Keanu Reeves, Francis Ford Coppola ve Bernardo Bertolucci gibi yönetmenlerle çalıştı ancak hiçbir zaman Oscar'a aday gösterilmedi. Eleştirmenler tarafından övülen 'My Own Private Idaho'daki rolüne rağmen Reeves rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterilmedi.

2. Kurt Russell

2. Kurt Russell

Russell, kariyeri boyunca aksiyon filmlerini ve kitleleri memnun eden filmleri tercih etse de, “Silkwood”, “The Thing”, “Big Trouble in Little China, 'Tombstone', 'Death Proof', 'The Hateful Eight' ve 'Tango & Cash' harika filmlerdi. Belki Rian Johnson, Wes Anderson veya Sofia Coppola sonunda onu zirveye çıkarabilir.

3. Oscar Isaac

3. Oscar Isaac

Oscar Isaac'ın oyunculuk yelpazesi, 'Star Wars' gibi aksiyon filmleri ve 'Ex Machina' gibi küçük bağımsız dramaları içeriyor. Ünlü oyuncu çalışmalarıyla henüz Oscar adaylığı almadı ve 2021 yapımı 'The Card Counter' filmindeki başrolü de gözlerden kaçtı.

4. Emily Blunt

4. Emily Blunt

Emily Blunt, 2018'de 'A Quiet Place'deki yardımcı rolüyle Screen Actors Guild Award (Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri) kadın oyuncu ödülünü ve 'Mary Poppins Returns'le SAG adaylığını kazandı, ancak her iki rol için de Oscar adaylığı alamadı.

5. John Goodman

5. John Goodman

Komedyenler genellikle Akademi Ödülleri tarafından yağmura tutulmaz. Bu nedenle komik adam John Goodman'ın hiçbir zaman aday gösterilmemesi şaşırtıcı değil. Ancak pek çok hayranı, oyuncunun 1998 yılı yapımı “The Big Lebowski”deki Walter Sobchak rolü için adaylık alması gerektiğine inanıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Claire Danes

6. Claire Danes

Herkesin en sevdiği 'Homeland' yıldızı Claire Danes'in, Altın Küre ve Emmy de dahil olmak üzere pek çok başka ödül kazanmsına rağmen hiçbir zaman Oscar adaylığı almamış olması şaşırtıcı.

7. Kevin Bacon

7. Kevin Bacon

Rol arkadaşlarının çoğu adaylık kazanmış olsa da Kevin Bacon'ın kendisi hiçbir zaman Akademi Ödülü adaylığı almadı. Oyuncunun azından popüler kültürde bir itibarı var: 'Six Degrees of Kevin Bacon' adlı popüler bir parti oyunu.

8. Meg Ryan

8. Meg Ryan

Meg Ryan, 1990'lu yılların en ünlü aktrislerinden biriydi ve filmleri çok beğeniliyordu ama 'Sleepless in Seattle' yıldızı hiçbir zaman Akademi Ödülü adaylığı elde edemedi.

9. Bruce Willis

9. Bruce Willis

Şaşırtıcı bir şekilde Bruce Willis, Akademi Ödülü'ne aday gösterilmeyen başka bir aksiyon filmi yıldızıdır. Ünlü oyuncuya sadece 1989'daki 'In Country' filmindeki rolü  Altın Küre adaylığı kazandırdı.

10. Steve Buscemi

10. Steve Buscemi

'Boardwalk Empire' yıldızı Steve Buscemi hiçbir zaman Oscar'a aday gösterilmemiş olsa da, Altın Küre, Screen Actors Guild Awards kazandı ve birkaç Emmy'ye de aday gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mia Farrow

11. Mia Farrow

'Rosemary's Baby' filmindeki rolüyle Altın Küre'ye aday gösterilen Mia Farrow'un hiçbir zaman Akademi Ödülü'ne aday gösterilmediğini duyan birçok hayranı şok geçiriyor ama maalesef bu gerçek.

12. Ewan McGregor

12. Ewan McGregor

Ewan McGregor hiçbir zaman Oscar adaylığı kazanmamış olsa da İskoç doğumlu aktör 'Salmon Fishing in the Yemen'deki rolüyle 2013 Altın Küre adaylığı aldı.

13. Jeff Daniels

13. Jeff Daniels
media-cldnry.s-nbcnews.com

Jeff Daniels, Altın Küre ve Screen Actors Guild Awards'a aday gösterilen Hollywood'un iyi bir oyuncusu olmasına rağmen, hiçbir zaman Oscar adaylığı alamadı.

14. Richard Gere

14. Richard Gere

Pek çok film hayranı, Richard Gere'in hiçbir zaman Akademi Ödülü'ne aday gösterilmediğini duyunca şaşırabilir ancak 40 yılı aşkın oyunculuk deneyimine rağmen 'Pretty Woman' yıldızı hiçbir zaman aday gösterilmedi.

15. Donald Sutherland

15. Donald Sutherland

51 yılı aşkın oyunculuk tecrübesiyle Donald Sutherland, hiçbir zaman Oscar adaylığı almadı. Ancak kıdemli 'Hunger Games' oyuncusu, Altın Küre ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Jim Carrey

16. Jim Carrey

'Ace Ventura: Pet Detective'te bir tuhaf konuşması, Jim Carrey'i bir komedi süperstarına dönüştürdü ancak Oscar adaylığına taşıyacak düzeyde değildi. Ancak Carrey'nin 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind', 'The Truman Show', 'Man on the Moon' ve 'I Love You Phillip Morris' gibi filmlerle adaylık alamamasnın anlaşılır bir tarafı yok.

17. Jamie Lee Curtis

17. Jamie Lee Curtis

Curtis'in “A Fish Called Wanda” filminin başrol oyuncusu Kevin Kline, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı, ancak o  Wanda Gershwitz'i nefis bir şekilde canlandırmasıyla bir adaylık bile alamadı. Korku filmlerine başlayan Curtis, hem 'Scream Queen' statüsünü benimsedi hem de bunun çok ötesine geçti. 'Trading Places', 'Fierce Creatures', 'Freaky Friday' gibi klasiklerle özellikle komedide usta olduğunu kanıtladı.

18. Steve Martin

18. Steve Martin

On yıllardır sevilen ve çok yetenekli bir oyuncu olan Steve Martin, 'Roxanne', 'L.A. Story' veya 'Bowfinger' gibi klasiklerle oyunculuk ve senaryo yazarlığı kategorilerinde ilk beşe girebilirdi. Ancak o da hiçbir zaman aday olamadı.

19. John Turturro

19. John Turturro

Akademi'nin bu usta karakter oyuncusunu 40 yıllık parlak kariyeri boyunca en az bir kez aday gösterdiğini düşünebilirsiniz ancak pek çok karakter oyuncusu gibi onu da hafife almışlardır. 'Five Corners', 'Do the Right Thing', 'Miller's Crossing', 'Barton Fink', 'Quiz Show', 'The Big Lebowski' en iyi filmleri arasında.

20. Colin Farrell

20. Colin Farrell

Yıldızı parlayan İrlandalı aktör, 2009 yılında Altın Küre'de “In Bruges” ile Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı, ancak daha dar aday grubuyla Akademi'de yer bulamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hugh Grant

21. Hugh Grant

İngiliz başrol oyuncusu, 'Four Weddings and a Funeral', 'Sirens' ve 'Sense and Sensibility' filmlerindeki son derece çekici rolleriyle Oscar zaferine doğru ilerliyor gibi görünüyordu, ancak daha sonra küçük bir halkla ilişkiler türbülansıyla karşılaştı ve bu da kariyerini lekeledi. 'Paddington 2'deki kötü adamı canlandırmasıyla coşkulu övgüler aldığı bir dönemde BAFTA'lar onu aday göstermeyi uygun gördü, ancak Akademi bir kez daha burun kıvırdı.

22. Idris Elba

22. Idris Elba

Elba, 'The Wire'da, 'Luther'de ve hatta 'Balo Gecesi' gibi korkunç korku filmlerinde yer alan bir yıldızdı. 2015'te, ülkesinin iç savaşında çocuk asker olan Afrikalı genç bir çocuğu konu alan bir film olan 'Beasts of No Nation'da rol aldığında Akademi'nin bunu fark etme zamanı gelmiş gibi görünüyordu. Altın Küre, SAG Ödülü ve BAFTA'ya aday gösterildi. Ancak Oscar seçmenleri onu pek dikkate almadı.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın