Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Esnafın Darp Ettiği Suriyeli Ahmed Hayatının İlk Tatilinde

İzmir'de Esnafın Darp Ettiği Suriyeli Ahmed Hayatının İlk Tatilinde

ATKN
25.07.2015 - 19:05 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 18:31

Konak ilçesindeki bir lokantada müşterilere kağıt mendil satmaya çalıştığı sırada esnaf tarafından darbedilen 11 yaşındaki Suriyeli Ahmed, ailesiyle birlikte hayatının ilk tatilini yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balçova'da bir termal otelin üç gün misafir edeceği Hamdo ailesinin 5 çocuğundan biri olan Ahmed, hayatında ilk defa tatil yapmanın heyecanı yaşıyor. Ahmed, kardeşleriyle otelin bahçesinde, havuzunda doyasıya eğleniyor.

'Hayatımız değişti'

Hamdo ailesi, sadece Ahmed'in başına gelen son olayı değil, savaşın izlerini de silmek istiyor. Anne Gossun Abin, savaş koşullarından Türkiye'ye geldiklerini, eşi ve oğlunun mendil satarak geçimlerini sağladığını belirterek, 'Başımıza gelen olaydan sonra hayatımız değişti. Başbakan, Cumhurbaşkanı bize sahip çıktı. Bu otelin bizi davet etmesine çok sevindik. Allah hepsinden razı olsun' dedi.

Hayatlarının bundan sonra daha iyi olmasını dilediğini söyleyen anne, 'Bizim istediğimiz doğru düzgün bir hayat yaşamak. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz. Ama şartlarımız el vermiyor. Şu anda kaldığımız ev çok kötü' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'12 metrede 10 kişi yaşıyorlar'

Gossun Abin, otelde yapacakları üç günlük tatil için, 'Hiç ummadığımız bir hayat yaşayacağız, Hayatımızın ilk tatili bu. Daha önce hiç böyle bir yerde kalmadık. Çocuklarım için çok mutluyum. Savaşın izlerini şimdi sildik' ifadelerini kullandı.

Baba Abdo Hamdo, ise 'Allah hepinizden razı olsun. Dükkan sahibi bu olaya vesile oldu, Allah ondan da razı olsun' diye konuştu.

Gazeteciler için Arapça tercümanlık yapan İzmir Büyükşehir Belediyesinin AK Partili meclis üyesi Sait Baştaş ise, hayırseverlerin aileye her gün erzak paketleri, ayni yardımlar yolladığını belirterek, 'Ufacık, 12 metrekare bir yerde 10 kişi yaşıyorlar. Bu sabah kıyafet alışverişi yaparken, bir mağaza müdürü büyük kardeşe iş teklifinde bulundu. Türkçe bilmediğini söyleyince, 'Temizlik yapar' dedi. Bizim insanımız duyarlı. İŞKUR'dan gerekli izinler alındıktan sonra babaya iş bulacağız ve çocukların okuması için elimizden geleni yapacağız' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0