Görüş Bildir
Haberler
İzleyenler Tarafından Sevilerek Takip Edilmesine Rağmen Yeni Sezon Onayını Alamayıp İptal Edilen Diziler

İzleyenler Tarafından Sevilerek Takip Edilmesine Rağmen Yeni Sezon Onayını Alamayıp İptal Edilen Diziler

Rana Önder
14.01.2023 - 20:26

Bazı diziler sevilerek izlenilmesine rağmen yapımcıların veya platformların onay vermemesinden ötürü iptal edilebiliyor. Birçok kişinin sevdiği ve popüler olmasına rağmen iptal edilen birçok dizi yapımı vardır. 

İçerisinde; Pushing Daisies, Anne With An E, BoJack Horseman, Sense8 gibi yapımların da yer aldığı herkes tarafından sevilmesine rağmen iptal edilen dizileri görmek için içeriğe göz atabilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Away (2020)

27. Away (2020)

IMDb: 6.6 

Özet: Amerikalı bir astronot, uluslararası bir uzay ekibiyle tehlikeli bir göreve çıkmak için kocasını ve kızını geride bırakmakta zorunda kalır. Mars’a yapılacak olan zorlu bir yolculuk sırasında astronotların yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. Emma Green, uluslararası bir uzay mürettebatının başına getirilir ve bu görev için eşini ile ergenlik çağındaki kızını geride bırakması gerekir.

Yönetmen: Andrew Hinderaker

Oyuncular: Hilary Swank, Josh Charles, Vivian Wu

26. The Carrie Diaries (2013–2014)

26. The Carrie Diaries (2013–2014)

IMDb: 7.0 

Özet: Carrie Bradshaw, 1980'lerin başında lisenin üçüncü yılındadır. Lise ve Manhattan dünyalarında gezinirken aşk, ilişkiler, arkadaşlık ve aile hakkında ilk sorularını sorar. Carrie Bradshaw lise öğrencisiyken kendisini keşfetmesini ve okulla başa çıkma maceralarının konu edinildiği bir dizidir. Dizi, 2. sezonundan sonra CW tarafından iptal edildi.

Yönetmen:  Alfonso Gomez-Rejon 

Oyuncular: AnnaSophia Robb, Ellen Wong, Katie Findlay

25. Girlboss (2017)

25. Girlboss (2017)

IMDb: 7.0 

Özet: Uyumsuz biri olarak adlandırılan Sophia, moda tutkusunu keşfeder ve bu süreçte alışılmadık bir iş kadını olur. Ancak işi büyüdükçe, kendi patronu olarak hayatla baş etmeyi öğrenmek zorunda kalır. Bu dizi Nasty Gal Kurucusu Sophia Amoruso'nun gerçek hayat hikayesinden uyarlanmıştır. Sophia Amoruso'nun kaleme aldığı ve New York Times'ın en çok satanlar listesine giren Girlboss isimli kitaptan uyarlanan bir dizidir. 

Yönetmen: Kay Cannon

Oyuncular: Britt Robertson, Ellie Reed, Johnny Simmons

24. The Society (2019)

24. The Society (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Herkes zengin kasabalarından gizemli bir şekilde kaybolduğunda, West Ham'ın genç sakinleri hayatta kalabilmek için kendi toplumlarını oluşturmak zorunda kalırlar. New England kasabasına bire bir benzeyen başka bir yere gönderilen gençler burada bir yandan ailelerine dönme yolunu bulmaya çalışırlar diğer yandan da hayatta kalmaya çalışırlar. 

Yönetmen: Christopher Keyser

Oyuncular: Kathryn Newton, Gideon Adlon, Sean Berdy

23. Don't Trust the B---- in Apartment 23 (2012–2013)

23. Don't Trust the B---- in Apartment 23 (2012–2013)

IMDb: 7.3 

Özet: June, kendi dairesiyle birlikte gelen bir ipotek şirketinde hayalindeki işi sürdürmek için New York'a taşınır. Ancak şirket ilk gününde kapatılır ve dairesi elinden alınır. June, dolandırıcı ve çok yönlü bir parti kızı olan Chloe'nin yanına taşınır. İlk başta anlaşamazlar. Chloe'nin June'u kandırma girişimleri ters tepince sonunda arkadaş olurlar. 

Yönetmen: Nahnatchka Khan

Oyuncular: Dreama Walker, Krysten Ritter, James Van Der Beek

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. 1899 (2022)

22. 1899 (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Eski kıtadan yeni kıtaya seyahat eden çok uluslu göçmenler, açık denizde sürüklenen ikinci bir gemide kabus gibi bir bilmeceyle karşılaşmalarını konu edinen bir dizidir. Bir buharlı göçmen gemisi eski kıtayı terk etmek için batıya doğru yola çıkar. Avrupa kökenli karma bir çanta olan yolcular, yeni yüzyıl ve yurtdışındaki gelecekleri için umutları ve hayalleri ile birleşir. Açık denizde yaşanan olayların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Jantje Friese, Baran bo Odar

Oyuncular: Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann

21. Castle Rock (2018–2019)

21. Castle Rock (2018–2019)

IMDb: 7.5 

Özet: Stephen King'in hikayelerine dayanan dizi, kurgusal Castle Rock kasabasındaki karakterleri ve temalarının iç içe geçirildiği bir dizidir. Stephen King romanlarında akıllarda kalan karakterlerin, mekanların ve hikayelerin bir araya getirildiği bir dizidir.

Yönetmen: Sam Shaw, Dustin Thomason

Oyuncular: Lizzy Caplan, Paul Sparks, Barkhad Abdi

20. I Am Not Okay with This (2020)

20. I Am Not Okay with This (2020)

IMDb: 7.5 

Özet: Sydney; bir yandan ailesinin karmaşıklığı, keşfettiği benliği ve içinde derinlerde uyanmaya başlayan gizemli süper güçlerle uğraşırken bir yandan da lisenin sınavları ve sıkıntılarıyla boğuşan bir genç kızdır. Telekinetik güçlere sahip olan bir genç kız olan Sydney, hem özel güçlerini keşfeder hem de lise sorunlarıyla boğuşur. Dizi, ikinci sezonunun çekilmiş olmasına rağmen iptal edildi. 

Yönetmen: Jonathan Entwistle, Christy Hall

Oyuncular: Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant

19. Flashforward (2009–2010)

19. Flashforward (2009–2010)

IMDb: 7.6 

Özet: Dizi istenilen reytinglere ulaşılamadığı için iptal edilmiştir. FBI'daki özel bir görev ekibinin dünyadaki her insanın aynı anda bayılmasını ve geleceklerine dair kısa bir vizyonla uyanmasını araştırmasını konu edinen bir dizidir. Dünyadaki herkesin bayıldıktan sonra 6 ay sonrasına dair görüntüler görmesinin ardından FBI özel bir ekip kurar. Ekip, öngörülen olayların gelecekte olacaklara dair sadece flaşlar mı yoksa gerçek olaylar mı olduğu ve bunun tekrar gerçekleşip gerçekleşmeyeceği öğrenmek için kurulur. 

Yönetmen: Brannon Braga, David S. Goyer

Oyuncular: Dominic Monaghan, John Cho, Joseph Fiennes

18. Santa Clarita Diet (2017–2019)

18. Santa Clarita Diet (2017–2019)

IMDb: 7.8 

Özet: Sheila ve Joel, Santa Clarita, California'da yaşayan ve çalışan evli emlakçılardır. Sheila öldüğünde, hayatları karanlık bir hal alır. Banliyöde yaşayan normal bir aile annesi olan Sheila bir gün ölür ve ardında yaşayan ölüye dönüşür ve bu yüzden de çiğ etle beslenmeye başlar. Absürt bir yapım olan Santa Clarita Diet, dizinin bütçesinin yüksek olması gerekçesiyle Netflix tarafından iptal edildi. 

Yönetmen: Victor Fresco

Oyuncular: Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The OA (2016–2019)

17. The OA (2016–2019)

IMDb: 7.8 

Özet: Yedi sene önce gözleri görmeyen bir şekilde kaybolan Prairie Johnson isimli kör bir kadının yıllar sonra görme yetisini kazanarak ortaya çıkşının konu edinildiği bir dizidir. Yedi yıl önce kaybolan, daha önce kör olan Prairie, şimdi yirmili yaşlarında, görme yetisini geri kazanmış olarak eve döner. Birçoğu onun bir mucize olduğuna inanırken, diğerleri onun tehlikeli olabileceğinden endişe eder. 

Yönetmen: Zal Batmanglij, Brit Marling

Oyuncular: Brit Marling, Emory Cohen, Kingsley Ben-Adir

16. Altered Carbon (2018–2020)

16. Altered Carbon (2018–2020)

IMDb: 7.9 

Özet: Bilincin dijitalleştirildiği ve depolandığı bir gelecekte geçen bir mahkum, yeni bir bedende hayata döner ve özgürlüğünü kazanmak için akıllara durgunluk veren bir cinayeti çözmesi gerekir. Altered Carbon, insan zihninin dijitalleştiği ve ruhun bir bedenden diğerine aktarılabildiği 23. yüzyılda geçer. 

Yönetmen: Laeta Kalogridis

Oyuncular: Anthony Mackie, Lela Loren, Renée Elise Goldsberry

15. Lie to Me (2009–2011)

15. Lie to Me (2009–2011)

IMDb: 8.0 

Özet: Yalanların ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için yüz ifadelerini ve istemsiz vücut dilini inceleyen dünyanın önde gelen aldatma uzmanı Cal Lightman'ın konu edinildiği bir dizidir. Dizinin her bölümünde yeni davalara yer verilir ve Cal Lightman davadaki insanların beden dilleri ve mimiklerinden yalan söyleyip söylemediklerini belirler. Amerikalı Davranış Bilimcisi Paul Ekman’ın hayatından yola çıkarak oluşturulmuş bir dizidir.

Yönetmen: Samuel Baum

Oyuncular: Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund

14. Glow (2017–2019)

14. Glow (2017–2019)

IMDb: 8.0 

Özet: 1980'lerde Los Angeles'ta bir güreş organizasyonu için performans sergileyen bir grup kadının kişisel ve profesyonel yaşamlarının konu edinildiği bir dizidir. 1985 Los Angeles'ta, mücadele eden aktris Ruth Wilder gittiği hiçbir oyuncu seçmesinde başarılı olamayınca diğer birçok kadınla birlikte Muhteşem Güreş Kadınları adlı yeni başlayan bir profesyonel güreş promosyonunu seçmelerine katılır. 

Yönetmen: Liz Flahive, Carly Mensch

Oyuncular: Alison Brie, Betty Gilpin, Sydelle Noel

13. Boss (2011–2012)

13. Boss (2011–2012)

IMDb: 8.1 

Özet: Demans bozukluğu teşhisi konan Belediye Başkanı Tom Kane bir yandan hastalığı diğer yandan da Chicago'da iktidarını elinde tutmak için mücadele eder. Demans olduğunu herkesten saklayan ve bu gerçeği doktoru ile arasında sır olarak tutan belediye başkanı Tom, her ne kadar politikada güçsüz görünmemek adına hastalığını saklamak istese de bir süre Demans hastalığının etkileri kendini göstermeye başlar. 

Yönetmen: Farhad Safinia

Oyuncular: Kelsey Grammer, Connie Nielsen, Hannah Ware

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Sense8 (2015–2018)

12. Sense8 (2015–2018)

IMDb: 8.2 

Özet: Dünyanın dört bir yanındaki bir grup insan aniden zihinsel olarak birbirine bağlanır ve onları dünya düzenine bir tehdit olarak görenler tarafından avlanmaktan kurtulmanın bir yolunu bulmak zorunda kalırlar.  Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’da birbirini tanımayan ancak gizemli bir şekilde birbirine bağlı olan 8 kişi bir araya gelmeye çalışırken içlerinden bazıları ise öldürme planı yapar. 

Yönetmen: Lilly Wachowski, Lana Wachowski, J. Michael Straczynski

Oyuncular: Doona Bae, Jamie Clayton, Tuppence Middleton

11. Dirk Gently'nin Bütünsel Dedektiflik Bürosu (2016–2017)

11. Dirk Gently'nin Bütünsel Dedektiflik Bürosu (2016–2017)

IMDb: 8.2 

Özet: Todd Brotzman, otelde belboy olarak çalışan ve son derece sıradan bir hayat yaşan birisidir. Bir gün, otelin çatı katında bulunan odada bir milyonerin cesedini bulur ve hayatı bambaşka bir hal alır. Todd bu cinayet dolayısıyla artık işsiz kalır ve gizemli cinayetin peşine düşer. Dirk Gently ise acemi bir dedektiftir ve Todd'a birlikte çalışmak için bir teklif sunar. Todd başta bu teklifi kabul etmek istemese de sonrasında kabul eder ve ikili karmaşık, tehlikeli bir dünyaya adım atarlar. Bir anda kendisini bambaşka bir hayatın içerisinde bulan Todd ve dedektifin konu edinildiği bir dizidir.  

Yönetmen: Max Landis

Oyuncular: Samuel Barnett, Elijah Wood, Hannah Marks

10. The Get Down (2016–2017)

10. The Get Down (2016–2017)

IMDb: 8.2 

Özet: 1970'lerin sonlarında, bir grup gencin Bronx sokaklarında yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. Yıkılmaya mahkum bırakılmış, kimliklerinden koparılmak istenen gençlerin hem hayalleri hem mücadeleleri konu edinilir. Punk, disco, ve hip-hop müzik türlerinin içerisinde olduğu ve hip-hop kültürüne de değinen bir yapımdır. Bir grup gencin müzik yoluyla hayallerine ulaşma ve kirli işlerden uzak durma çabasını, müzikle hayata tutunma çabalarını konu edinen bir dizidir.

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Justice Smith, Shameik Moore, Herizen F. Guardiola

9. Pushing Daisies (2007–2009)

9. Pushing Daisies (2007–2009)

IMDb: 8.4 

Özet: Ned, ölüleri sadece onlara dokunarak hayata döndürmek gibi eşsiz bir yeteneğe sahiptir. Ancak, kişi sadece bir dakika hayatta kalabilir veya başka biri onlar için ölür. İkinci bir dokunuş, kişiyi tekrar canlandıramayacak şekilde ölü hale getirir. Ned, bu yeteneği ile çocukluk aşkını bir cinayeti aydınlatmak için canlandırır. Özel dedektif Emerson Cod ile çalışan Ned, yeteneğyle cinayetlerin çözülmesine yardımcı olur ve başka bir cinayetin aydınlatılması için eski aşkını canlandırıyor. 

Yönetmen: Bryan Fuller

Oyuncular: Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride

8. My So-Called Life (1994–1995)

8. My So-Called Life (1994–1995)

IMDb: 8.4 

Özet: 15 yaşındaki bir kızın ergenlik çağındayken arkadaşlarıyla, erkeklerle, ebeveynlerle ve okulla uğraşırken yaşadığı tecrübeler ve sıkıntıların konu edinildiği bir dizidir. Dizi, Altın Küre'de ödül almasına rağmen 19 bölümün ardından iptal edildi. 15 yaşındaki bir kızın ergenlik sürecinde yaşadığı sıkıntıların konu edinildiği bir gençlik dizisidir. 

Yönetmen: Winnie Holzman

Oyuncular: Claire Danes, Jared Leto, Tom Irwin

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Karnaval (2003–2005)

7. Karnaval (2003–2005)

IMDb: 8.4 

Özet: Büyük Buhran sırasında, Oklahoma'lı bir çiftçi çocuğu ve karizmatik bir bakan, Cennet ve Cehennem arasında yürütülen bir vekalet savaşında kilit oyuncular olduklarını öğrenirler. Polislerden kaçmak için gezici bir karnavala katılan hapis kaçkını ve bir rahibin yaşadıklarının konu edinildiği dizidir. 

Yönetmen: Daniel Knauf

Oyuncular: Diane Salinger, Nick Stahl, Clancy Brown

6. Hannibal (2013–2015)

6. Hannibal (2013–2015)

IMDb: 8.5 

Özet: Ünlü psikiyatrist Hannibal Lecter ile seri katillerle empati kurma yeteneğinin peşini bırakmayan genç bir FBI suçlu profili uzmanı arasındaki bağı anlatan bir dizidir. Graham'ın kendine has verilen bir katillerle empati yapabilme yeteneği vardır. Dr. Lecter isimli bir psikoterapist, oldukça zeki ve bir yam yam olan seri katilin hikayesine ağırlık veren bir dizidir. Ünlü bir film serisinden uyarlanan bu dizide dışarıdan oldukça düzgün gözüken yam yam doktor ve FBI görevlisi arasında geçen olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: Bryan Fuller

Oyuncular: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas

5. Deadwood (2004–2006)

5. Deadwood (2004–2006)

IMDb: 8.6 

Özet: Custer katliamını takip eden haftalarda Güney Dakota'daki Deadwood kasabası, kanunsuz bir suç ve yolsuzluk çukuruna dönüşür. Bu medeni olmayan karakola hayal kırıklığına uğramış ve sert bir eski kanun adamı olan Vahşi Bill Hickok ve kendisi için yeni bir başlangıç ​​bulmayı uman bir adam olan Seth Bullock'a gelir. Her iki adam da kendilerini hızla salon sahibi, otel işletmecisi ve Deadwood'un yeni patronu Al Swearengen'den gelen yasal ve ahlaki çitin zıt taraflarında bulur. 1870'li yıllarda Güney Dakota bölgesinde kapitalizmin gelişmesinin eleştirel dille konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: David Milch

Oyuncular: Molly Parker, Ian McShane, Timothy Olyphant, Brad Dourif

4. Anne with an E (2017–2019)

4. Anne with an E (2017–2019)

IMDb: 8.7 

Özet: Anne kimsesiz ve yetimhanede yaşayan bir çocuktur. Bir gün evlenmemiş yaşlı bir kadın ve kardeşi ağır islere yardımcı olması için erkek çocuk evlat edinmeye karar verirler. Ancak bir yanlışlık olmasıyla birlikte Anne yollanınca başta Anne'yi yollamak isterler ancak çocuk onlarla yaşamaya başlar ve Anne'nin hayal gücü ile sonsuz enerjisiyle birlikte birbirlerine iyi gelmeye başlarlar. Abla-kardeş ve Anne bir aile haline gelirler. Dizi üç sezon yayınlanmasına rağmen hikaye tamamlanmadan iptal edildi. 

Yönetmen: Moira Walley-Beckett

Oyuncular: Amybeth McNulty, Geraldine James, Lucas Jade Zumann

3. İkiz Tepeler (1990–1991)

3. İkiz Tepeler (1990–1991)

IMDb: 8.8 

Özet: Laura Palmer, küçük bir kasabada öldürülür. Bu küçük kasaba dışarıdan bakıldığı zaman sakin ve masum bir yer gibi dursa da FBI Ajanı Dale Cooper'ın da kasabaya gelmesiyle birlikte aslında dışarıdan bakıldığı gibi masum olmadığı ortaya çıkıyor. Dizi 25 yılın ardından tekrardan çekilir ve yine zamanında aldığı ilgiyi almayı başarır. Dışarıdan masum duran kasabanın perde arkasını ve aslında hiçte masum olmadıklarının kanıtlarına odaklanan bir dizidir. 

Yönetmen: David Lynch, Mark Frost

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Sheryl Lee, Michael Ontkean

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. BoJack Horseman (2014–2020)

2. BoJack Horseman (2014–2020)

IMDb: 8.8 

Özet: Bir at olmasının yanı sıra aynı zamanda 90'ların ünlü bir komedi yıldızını konu edinen bu dize güldürürken bir yandan da insanı kendi içine dönüp önemli konularda düşünmesini sağlıyor. BoJack Horseman, 80'ler ve 90'larda hit televizyon dizisi 'Horsin' Around'un yıldızıydı, ama şimdi Hollywood'da yaşayan, her şeyden şikayet eden ve rengarenk kazaklar giyen bir at olarak hayatını idame ettirir. Özellikle de insan psikolojisine derinden değinen ve izleyenler tarafından oldukça beğenilen bir dizidir. 

Yönetmen: Raphael Bob-Waksberg

Oyuncular: Will ArnettAmy SedarisAlison Brie

1. Firefly (2002–2003)

1. Firefly (2002–2003)

IMDb: 9.0 

Özet: Beş yüz yıl sonra, küçük bir uzay gemisindeki hain bir ekip, galaksinin bilinmeyen kısımlarında seyahat ederken onları almak için savaşan gruplardan ve yetkili ajanlardan kaçarken hayatta kalmaya çalışırlar. 2517 yılında Serenity isimli bir uzay gemisinde görev alan dokuz kişinin başından geçen olayların konu edinildiği bir dizidir. Dizinin iptalinin ardından DVD satışlarında oldukça büyük artış olunca bu durum yapımcıların dikkatini çekiyor ve diziye Serenity isimli bir devam filmi çekiliyor. 

Yönetmen: Joss Whedon

Oyuncular: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın