Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Zamanın Su Gibi Akıp Geçtiği Birbirinden Keyifli Dizileri Öneren 21 Takipçimiz

İzlerken Zamanın Su Gibi Akıp Geçtiği Birbirinden Keyifli Dizileri Öneren 21 Takipçimiz

Twitter'daki sevgili takipçilerimize 'izlerken zamanın su gibi akıp geçtiği bir dizi önerin' dedik. Onlar da bizlere keyifle izledikleri birbirinden başarılı dizileri önerdiler. Eğer siz de 2021 yılının en komik, en eğlenceli ya da en iyi dram dizi ve filmlerini izlemek istiyorsanız bu liste tam size göre!

Not: Dizilerin açıklama metinleri beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'daki sevgili takipçilerimize;

Twitter'daki sevgili takipçilerimize;

diye sorduk!

Onların bizlere önerdiğin bu keyifli dizilere gelin birlikte bakalım...

21. Jet Sosyete

21. Jet Sosyete
twitter.com

IMDb: 6.4

Senaryosunu Gülse Birsel’in kaleme aldığı yönetmen koltuğunda Hakan Algül’ün oturduğu 'Jet Sosyete'nin yapımcılığını BKM üstleniyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Gülse Birsel, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Hasibe Eren, Derya Karadaş, Sarp Apak, Ecem Uzun ve Bartu Küçükçağlayan ve Aslı Bekiroğlu gibi isimler yer alıyor.

20. Locke & Key

20. Locke & Key
twitter.com

IMDb: 7.4

Dizi, babalarının öldürülmesinden sonra Maine'deki eski evlerine dönen 3 kardeşin hikayesini anlatıyor. Kardeşler eve döndükten bir süre sonra, onlara birçok güç ve yetenek veren mucizevi anahtarları olduğunu fark ederler. Fakat bir şeytanın bu anahtarların peşinde olduğunu ve ona ulaşana kadar da durmayacağını henüz bilmiyorlardır.

19. Altered Carbon

19. Altered Carbon
twitter.com

IMDb: 8.0

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni buz içerisinde hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

18. The Man In the High Castle

18. The Man In the High Castle
twitter.com

IMDb: 8.0

Phillip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanan The Man In The High Castle, Nazi’lerin İkinci Dünya Savaşı’nı kazandıkları distopyasından yola çıkarak, bu durumda Kuzey Amerika’nın ne halde olacağını ekranlara yansıtıyor. Almanya ve Japonya’nın hükmettiği bu düzende insanlığın bir bölümü baskılara karşı direnmeye çalışırken; diğer kısmı bu işleyişi kabullenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Queen of the South

17. Queen of the South
twitter.com

IMDb: 8.0

Başrollerini Veronica Falcon, Alice Braga ve Hemky Madera’nın paylaştığı dizi; uyuşturucu kaçakçısı olan erkek arkadaşını öldüren Teresa’nın aksiyon dolu Meksika-Amerika yolculuğunu anlatıyor.

16. How to Get Away With Murder

16. How to Get Away With Murder
twitter.com

IMDb: 8.1

Bir grup hırslı hukuk öğrencisi ile onların kriminal savunma derslerine giren gizemli profesörleri; hem kendi hayatlarını değiştirecek, hem de tüm üniversiteyi çalkalayacak bir cinayet davasına karışırlar. Grey's Anatomy, Scandal gibi dizilerle tanıdığımız Shonda Rhimes’ın imzası bulunan dizinin başrolünde; başarılı oyuncu Viola Davis bulunuyor.

15. New Amsterdam

15. New Amsterdam
twitter.com

IMDb: 8.1

Zeki bir adam olan Dr. Max Goodwin, ABD'nin en eski devlet hastanesine başhekim olarak atanır. Hayır kelimesini bir yanıt olarak kabul etmeyen Goodwin, hastaneyi iyi bir hale getirmek için bürokrasiyi yıkmaya hazırdır. Doktorlar ve hastane personeli daha önceden de duydukları bu sözlerin gerçekleşeceğini pek düşünmez. Ancak Goodwin, hastaneye yeni bir soluk getirmek için hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğini kanıtlar.

14. The End of the F***ing World

14. The End of the F***ing World
twitter.com

IMDb: 8.1

17 yaşında bir genç olan James tam anlamıyla bir psikopattır. Çocukluğundan itibaren sıra dışı olmuş hep tehlikeli işlere kalkışmıştır. Okul hayatını pek sevmese de planı için kurban seçebileceği en ideal yerdir. Onlarca öğrenci arasından öldürebileceği birini aramaya başlayan James sonunda Alyssa’da karar kılar. Kurbanına önce güven vermesi gerektiğini düşünen James ona aşıkmış gibi davranmaya başlar. Alyssa, maceraya aç bir asidir. Yaşadıkları yerden sıkılmış yeni yerler keşfetmek, yeni maceralara atılmak ister. İkisinin baş başa çıkacakları bu yolculukta planını daha rahat uygulayabileceğini düşünen James, Alyssa ile yola koyulur. Talihsizliklerle dolu bu yolculukta planlar değişir ve James Alyssa’ya aşık olur.

13. How I Met Your Mother

13. How I Met Your Mother
twitter.com

IMDb: 8.3

Ted, 27 yaşında Manhattan'lı bir mimardır. Hukuk fakültesinde okuyan Marshall ise en iyi dostudur ve dokuz yıldır beraber olduğu sevgilisi Lily vardır. Ekibin son üyesi Barney Stenson ise nev-i şahsına münhasır, takım elbise tutkunu bir kadın avcısıdır. Bir gün Marshall Ted’e, Lily’ye evlenme teklif edeceğini söyleyince bekâr kalmak istemeyen Ted’in etekleri tutuşur. Ama evliliğin de herhangi biriyle olmayacağına ve hayatının gerçek aşkını bulacağına inanmaktadır. Tam da bu sırada Robin Scherbatsky ile tanışınca How I Met Your Mother’ın beşlisi tamamlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Outlander

12. Outlander

IMDb: 8.4

1945 yılında yaşayan, evli bir savaş hemşiresi olan Claire Randall; gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk eder ve romantik bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalır. Claire zamanla Jamie’ye bir şeyler hissetmeye başlayacak ve iki farklı zamandan, iki farklı erkek arasında kalacaktır.

11. Fringe

11. Fringe
twitter.com

IMDb: 8.4

Hamburg-Boston seferini yapan 627 nolu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir.

10. Brooklyn Nine-Nine

10. Brooklyn Nine-Nine
twitter.com

IMDb: 8.4

Yüzbaşı Ray Holt, istediği her şeyi yapmaya alışmış yetenekli ama kaygısız bir dedektif olan Dedektif Jake Peralta'nın da dahil olduğu Brooklyn'in 99. bölgesini devralır. Jake, ekibinin başına titiz yüzbaşının atanmasıyla artık kurallara uymaya bir takım oyuncusu olmaya alışmak zorunda kalır.

9. Avrupa Yakası

9. Avrupa Yakası
twitter.com

IMDb: 8.5

Kardeş olan Volkan ile Aslı anne ve babası ile birlikte Nişantaşı’nda yaşamaktadır. Sütçüoğlu ailesinde huzur içinde bir yaşam sürmeyi amaçlayan evin annesi İffet ve evin babası Tahsin’e karşı Volkan ile Aslı sürekli didişir. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Gülse Birsel kaleme alıyor.

8. Dexter

8. Dexter
twitter.com

IMDb: 8.6

Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor. Yayınlandığı yıldan itibaren onlarca televizyon ödülüne aday gösterilen, Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter, televizyon tarihinin de en sıra dışı karakterlerinden birini ekranlara taşıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Yedi Numara

7. Yedi Numara
twitter.com

IMDb: 8.7

Aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş, yurtta rahat edemedikleri için beraber bir ev kiralamaya karar verirler.Fakat oturabilecekleri, beğendikleri evlere ya maddi güçleri yetmez ya da ev sahipleri evlerini öğrenciye kiralamaz.

6. Battlestar Galactica

6. Battlestar Galactica
twitter.com

IMDb: 8.7

Cylonlar'ın On İki Koloni'ye saldırmasından sonra sadece bir savaş gemisi kurtulmayı başarır; Galactica. Komutan William Adama tarafından yönetilen gemi, kayıp gezegen Dünya’yı bulmak için harekete geçer. Görevi tamamlamaya çalışan gemi mürettebatı bu sırada bir dizi sorunla karşı karşıya kalır.

5. Peaky Blinders

5. Peaky Blinders
twitter.com

IMDb: 8.8

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasa dışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders çetesidir. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

4. True Detective

4. True Detective
twitter.com

IMDb: 8.9

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle ve Martin Hart bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

3. Leyla ile Mecnun

3. Leyla ile Mecnun
twitter.com

IMDb: 9.1

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur. Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yi ilk gördüğü anda aşık olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Sopranos

2. The Sopranos
twitter.com

IMDb: 9.2

New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin babası olan Tony Soprano'nun ve Soprano Ailesi'nin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi, toplamda 86 bölüm yayınlanmış, kazandığı ödüller ve aldığı olumlu eleştirilerle adını 'gelmiş geçmiş en iyi diziler' arasına yazdırmıştır.

1. Breaking Bad

1. Breaking Bad
twitter.com

IMDb: 9.4

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Tabii yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun anlamının bela olduğunu bilerek...

Sizin bu listede mutlaka olması lazım dediğiniz bir dizi var mı? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yenilmez

Breaking bad en iyi dizilerden bir tanesi.İzlemeyen çok şey kaçırır.Birde bazıları var başlıyorlar 2 bölüm izlemeye sonra sıkıcıdır diyip diziyi kötülüyor.Ul... Devamını Gör

ceren yildirim

Bb beğenmeyenin zevkinden şüphe ederim 🌺🌺🌺

favilla favilla

Black mirror , sopranos ve breaking bad en güzel üç dizi. Diğerlerinin hepsi bı yerde bayiyor, özellikle sopranos ve breaking bad hiç bozmadan çok uzun süre ... Devamını Gör