Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Hiçliğin Derinliğinde Kaybolduğunuzu Hissedeceğiniz Seyir Zevki Yüksek Birbirinden Harika Filmler

İzlerken Hiçliğin Derinliğinde Kaybolduğunuzu Hissedeceğiniz Seyir Zevki Yüksek Birbirinden Harika Filmler

Beyza
17.12.2023 - 10:01

Sizlere hiçliğin derinliklerinde kaybolmuşken, zevk alacağınız filmlerle karşılaşacağınız bir yolculuk sunuyoruz. Bu filmler, hiçbir şeyin olmadığı ama hiçliğin sunduğu duygusal zenginlikle izleyicisine keyifli anlar yaşatıyor. 

Şimdiden keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Tree of Life (2011)

21. The Tree of Life (2011)

IMDb: 6,8

Özet: 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. 

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn

20. Napoleon Dynamite (2004)

20. Napoleon Dynamite (2004)

IMDb: 7

Özet: Napoleon Dynamite gerçek anlamda bir nerd, inek ya da 'tuhaf' denilebilecek tiplerden biridir. Ne evde, ne sokakta, ne de okulda gerçek anlamda bir arkadaşlık ya da insani bir ilişki yürütebilmektedir. Liger adını verdiği bir hayvan çizerek kimseyi etkileyememektedir çünkü bir kaplan ile arslanın kombinasyonu ilgi çekmez. 

Yönetmen: Jared Hess

Oyuncular: Jon Heder, Efren Ramirez, Jon Gries

19. Coffee and Cigarettes (2003)

19. Coffee and Cigarettes (2003)

IMDb: 7

Özet: Görünürde hiçbir ortak noktası olmayan ve dünyanın bir yerinde birbirlerinden habersiz yaşamakta olan çeşitli insanların ortak paydada buluştukları tek şey kahve ve sigara alışkanlıklardır. Birbirinden farklı üç kısa filmden oluşan Coffee and Cigarettes, kahve ve sigara sembollerini kullanarak insan psikolojisi ve davranış türleri üzerine gözlem yapmayı olası kılıyor.

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Roberto Benigni, Steven Wright, Iggy Pop

18. Carnage (2011)

18. Carnage (2011)

IMDb: 7,1

Özet: Çocuk parkında birbiriyle kıyasıya dövüşen iki haşarı çocuk... Sıradan görünen bir kavgayı, ebevyenler bir ev davetiyle modern biçimde çözmeye ve tatlıya bağlamaya çalışır. Fakat ilk başta medeni biçimde konuşarak sorunu çözmeye çalışsalar da, sonrasında işler sarpa sarar ve herkesin birbirinden sakladığı foyası meydana çıkar. Hiç kimse küçük çaplı bu 'katliamdan' kaçamaz...

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz

17. Cashback (2006)

17. Cashback (2006)

IMDb: 7,1

Özet: Acı veren bir ayrılığın değiştirdiği keyifli bir hayat hikayesi... Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, Güzel Sanatlar’da okuyan bir resim öğrencisidir. Sıkıntılı günler engel olamadığı bir alışkanlığa tutulmasına neden olur: bir türlü uyuyamamaktadır.

Yönetmen: Sean Ellis

Oyuncular: Sean Biggerstaff, Emilia Fox, Shaun Evans

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The French Dispatch (2021)

16. The French Dispatch (2021)

IMDb: 7,1

Özet: The New Yorker dergisinde yayımlanmış gerçek makalelerden esinlenen, hayali bir gazetenin Fransa bürosunun son sayısının hazırlık aşamasında yaşanılanların konu edildiği yapımda, yapımda iç içe geçen üç hikaye anlatılıyor.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Bill Murray

15. Le Quattro Volte (2010)

15. Le Quattro Volte (2010)

IMDb: 7,2

Özet: İtalya'nın güney kesimlerindeki Calabria tepelerinin köylerinden birinde, sessiz sedasız yaşamını sürdürmekte olan yaşlı bir çoban vardır. Kimsenin ayak basmadığı ıssız ve metruk alanlarda keçilerini otlatmakta, mütevazı bir hayat serüveni yaşamaktadır. 

Yönetmen: Michelangelo Frammartino

Oyuncular: Giuseppe Fuda, Bruno Timpano, Nazareno Timpan

14. The Virgin Suicides (1999)

14. The Virgin Suicides (1999)

IMDb: 7,2

Özet: Bir grup çocuk, komşuları olan 5 kızla dostlukları sayesinde hem kendi cinselliklerini, hem de kadınlığın gizemlerini keşfettikleri ilginç bir yolculuğa çıkarlar.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Kirsten Dunst, James Woods, Kathleen Turner

13. American Graffiti (1973)

13. American Graffiti (1973)

IMDb: 7,4

Özet: Bir grup lise öğrencisi, okuldan mezun olmadan önce birlikte son bir keyifli gece geçirmek isterler. Sokakta araba ile dolaşırlar. İçlerinden Curt ile Steve için ertesi gün yeni hayatları olan üniversite sürecinin başlangıcıdır. Aslında Curt, üniversiteye gitmek konusunda kararsızdır. Steve ise gitmenin yapılacak en iyi iş olduğuna arkadaşını ikna etmeye çalışır. 

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat

12. Jeanne Dielman (1975)

12. Jeanne Dielman (1975)

IMDb: 7,5

Özet: Yalnız, takıntılı ve ritüelleri olan dul bir ev kadını günlük işlerini yapar; genç oğlu ile birlikte yaşadığı apartman ile ilgilenir. Zaman zaman geçinebilmek için fahişelik yapar. Müşterilerden bir ilk kez onun orgazm olmasına neden olur ve kadının hayatı yavaş yavaş değişir.

Yönetmen: Chantal Akerman

Oyuncular: Delphine Seyrig, Jacques Doniol-Valcroze, Henri Storck

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dazed and Confused (1993)

11. Dazed and Confused (1993)

IMDb: 7,6

Özet: Amerika'nın en geri kafalı ve tutucu eyaletlerinden bri olan Texas’ta ufak bir kasabada geçen filmde, Robert E. Lee Lisesi’nin çılgın öğrencilerinin eğlenceli hayatlarına odaklanılıyor. 

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Milla Jovovich, Ben Affleck, Matthew McConaughey

10. Lost in Translation (2003)

10. Lost in Translation (2003)

IMDb: 7,7

Özet: Orta yaşı çoktan geçmiş, evli ve çocuklu Amerikalı aktör Bob bir reklam çekimi için Japonya’ya gelir. Tokyo’da kaldığı otelde bir başka Amerikalı ile, fotoğrafçı kocasının peşinden buraya gelmiş olan sevimli ama ciddi Charlotte ile tanışır. Dillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir Tokyo haftasonunda birdenbire yakınlaşacaktırlar.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

9. My Dinner with Andre (1981)

9. My Dinner with Andre (1981)

IMDb: 7,7

Özet: Mücadele eden oyun yazarı Wally, Andre'nin 1975'te tiyatro yönetmeni olarak kariyerinden vazgeçtiğinden ve manevi orta yaşam krizine girdiğinden beri kaçındığı eski arkadaşı Andre ile akşam yemeği yemekten korkar.

Yönetmen: Louis Malle

Oyuncular: Wallace Shawn, Andre Gregory

8. Nebraska (2013)

8. Nebraska (2013)

IMDb: 7,7

Özet: İyiden iyiye yaşlanmakta olan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük ödülü kazandığını öğrenerek ödülünü almak için Montana'dan Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ailesinden kimse söylediklerini ciddiye almasa da yirmili yaşlardaki oğlu pek de istemeyerek bu yolculuk esnasında babasının yanında yer almaya karar verir. 

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

7. Boyhood (2014)

7. Boyhood (2014)

IMDb: 7,9

Özet: Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her (2013)

6. Her (2013)

IMDb: 8

Özet: Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir.

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams

5. Tokyo Story (1953)

5. Tokyo Story (1953)

IMDb: 8,1

Özet: Dönüşmekte ve batılılaşma yolundaki Japonya'nın taşra kentlerinden birinde yaşayan yaşlı karı-koca, uzun zamandır kendilerinden ayrı yaşamakta olan çocuklarını ziyaret etmek için başkent Tokyo'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkarlar. Çeşitli beklentilerle ve umutlarla çıkılan bu yolculuk, Tokyo'ya vardıklarında çocukları tarafından ilgisizce karşılanmalarıyla son bulur. 

Yönetmen: Yasujirô Ozu

Oyuncular: Chishû Ryû, Chieko Higashiyama, Setsuko Hara

4. In the Mood for Love (2000)

4. In the Mood for Love (2000)

IMDb: 8,1

Özet: Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. 

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Oyuncular: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Ping Lam Siu

3. Taxi Driver (1976)

3. Taxi Driver (1976)

IMDb: 8,2

Özet: Taksi Şoförü, Vietnam’da savaşının izlerini henüz atamayan bir askerin, geceleri taksi şoförlüğü yaparak gördüğü kirli ve adaletsiz dünyaya uyum sağlamayı reddetme hikayesini anlatıyor. 

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel

2. Reservoir Dogs (1992)

2. Reservoir Dogs (1992)

IMDb: 8,3

Özet: Büyük bir hırsızlık olayı için bir araya gelen bir ekip, birbirlerinin isimlerini bile bilmeyen bir grup hırsızdan oluşuyor. Soygunda yaşanan bir aksaklık nedeniyle kan gölüne dönen atmosferde polisten kaçmaya çalışan ekip, aralarında bir polis casusunun olduğunu öğreniyorlar ve bu kanlı mücadele fiziksel şiddeti de anbean artan psikolojik bir savaşa dönüşüyor. 

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 12 Angry Men (1957)

1. 12 Angry Men (1957)

IMDb: 9

Özet: Latin Amerikalı bir genç adam, babasını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle suçlanır. Sanığın kaybettiğini söylediği bir bıçak ise cinayetin işlendiği odada bulunmuştur, gencin mahkemeye sunduğu savunma zayıftır ve olan biteni duyduklarını söyleyen pek çok tanık vardır.

Yönetmen: Sidney Lumet

Oyuncular: Henry Fonda, Martin Balsam, John Fiedler

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın