Görüş Bildir
Haberler
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na Silahlı Saldırı!

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na Silahlı Saldırı!

Emre Ordu
31.03.2023 - 11:16 Son Güncelleme: 31.03.2023 - 15:02

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası yaptığı açıklamamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel! dedi. İstanbul Valiliği saldırıyla ilgili tahkikat başlatıldığını bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na saat 10.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.

Kurşun, parti binasının camına isabet etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Polis inceleme başlatırken saldırganın kaçtığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 'İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor' dedi.

Saldırıya tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik sözlerini hatırlatarak saldırının nefret dilinin, hakaretlerin, 'Beni kendinle uğraştırma' tehditlerinin sonucu olduğunu söyledi.

Kavuncu, 'İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye'sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, 'Beni kendinle uğraştırma' tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız'  dedi.

Akşener, Erdoğan'ı işaret etti

Akşener, Erdoğan'ı işaret etti
İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, 'Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel' dedi.

Kılıçdaroğlu: "Meral hanım Asena'dır, korkutamazsınız"

Kılıçdaroğlu: "Meral hanım Asena'dır, korkutamazsınız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırı sonrası yağtıüı açıklamada 'Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği: Tahkikat başlatıldı

İstanbul Valiliği: Tahkikat başlatıldı

İstanbul Valiliği, saldırıyla ilgili tahkikat başlatıldığını bildirdi. Açıklama şöyle:

'Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi’nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir. Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.'

Soylu: "Hem provakasyon hem fırsatçılık"

Soylu: "Hem provakasyon hem fırsatçılık"

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır' ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'ndan dayanışma mesajları 

Saldırının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dayanışma mesajları paylaştı.İmamoğlu, saldırıyı kınadığını belirtti ve faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Canan Kaftancıoğlu da 'İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun' mesajını paylaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
22
6
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

"Birileri" seçime hazırlanıyor... .... 😡😡😡

sakirecayyok

Seçim çalışmaları başlamış. Çok korkuyorsunuz hem de çok

Fatih Kaya

Allah korusun bunların herşeyi yapacak fedaileri var her seçim döneminde bir kaotik ortam olusturup vatandaşi bakın hükümet olamazsak bunlar bunlar olur deyi... Devamını Gör