Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Seks Hayatının Arkasındaki Bilimsel Sır

İyi Bir Seks Hayatının Arkasındaki Bilimsel Sır

Normal is Good
22.09.2014 - 14:22 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 12:35

İyi Bir Seks Hayatının Arkasındaki Bilimsel Sır

Sadece 15 Dakika Seks Hayatınızı Değiştirebilir 

Romantik kurlar, çiçekler, güzel bir akşam yemeği, iltifatlar… Belki de sevdiğiniz insan için tam bir kazanovasınız ve onun ayaklarının yerden kesiyorsunuz. Ama gerçekten bu etkinin onun üzerinde çok uzun süre kalmasını istiyorsanız, esas üzerinde durmanız gereken şey seksten hemen sonrası olabilir.

Sevişip hemen ortamdan kaçan insanlardansınız demek istemiyoruz elbette. Ancak ön sevişmeye verdiğiniz önemi seks sonrasına vermiyor olabilirsiniz. Ve bilim artık bize ağızda tat bırakmanın, finali nasıl yaptığınızla bir hayli alakalı olduğunu söylüyor.

“Seksten sonra sevgiyle ve şefkatle geçirilecek bir 15 dakika, tatmin duygusunu ve ilişkiden duyulan memnuniyeti şaşırılacak derecede arttırıyor“. Toronto’nun yakınlarında bulunan iki üniversiteye mensup bir kaç akademisyenin yaptığı araştırmaların sonucu, Sexual Behavior dergisinde yakın zamanda bu şekilde yayınlandı. Çalışma için 450 yetişkinin ilişkileri ve özellikle seksten hemen sonraki davranışları incelendi ve görüldü ki seks sonrası (post sex) yakınlaşma, hem seksten alınan haz, hem de ilişkinin tatminkarlığı ile doğrudan alakalı. İlişki bağlarını kuvvetlendirmek için seks sonrası beraber geçirilecek bir kaç dakika kritik derecede önemli.

Elbette tüm çiftler aynı davranışlara sahip değil. Klişeleşmiş genel kanı kadınların bu ilgiyi istediği ancak erkeklerin reddettiği veya kaçmaya çalıştığı yönünde. Ama bu klişenin yıkılma vakti gelmiş görünüyor. Zira tam tersi durumlara artık sıkça rastlanabiliyor.

Sonuç olarak ister klişelere bağlı kalın ya da kalmayın, seks sonrası beraber geçirilecek 10-15 dakika, yeni tanışmış veya yılladır evli olsun olmasın, çiftler arasındaki ilişkiyi bir adım daha ileri götürerek birbirlerine daha fazla kenetlenmelerini ve yaptıkları eylemden daha fazla haz duymalarını sağlıyor. Tabii yeni bir ilişkide bu durumun yaratacağı etki bir miktar fazla olabilir.

Bilimsel araştırmayla desteklenen bu durum, aslında sadece seks hayatınızın kalitesini değil, sürpriz akşam yemeğinizin romantizmini ve ona aldığınız çiçeklerin renklerinin parlaklığını da arttırıyor. Siz siz olun partnerinize seksten sonra 15 dakikayı çok görmeyin.

Kaynak: http://www.normalisgood.net/iyi-bir-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın