Görüş Bildir
Haberler
Okullara Kar Tatili

Okullara Kar Tatili

Ulaş
07.01.2015 - 19:50 Son Güncelleme: 07.01.2015 - 22:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Merakla beklenen kar tatili haberi geldi.  İstanbul'da 8 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün ara verildi.  İstanbul dışında yurdun birçok ilinde de hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

İstanbul Valisi Şahin, 'Don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime-öğretime bir gün ara verilmiştir' açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler'in Twitter hesabında yer alan açıklamada '8 Ocak 2015 Perşembe günü ilk,orta ve liselerde eğitim-öğretime 1 ( bir ) gün ara verildi.' ifadesi kullanıldı. 

VALİLİK ÖNCE DEVAM DEDİ SONRA TATİL KARARI VERDİ

Akşam saatlerinde İstanbul Valiliği önce Perşembe günü kür yağışının azalmasının beklendiği ve bu nedenle eğitime devam edileceğini duyurmuştu. Valilik kar yağışının İstanbul'da artması üzerine bu kararı tekrar gözden geçirip okulları bir gün daha tatil etti.

Hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilen iller şöyle:

ISPARTA

Isparta’da etkili olan kar yağışı sonucu oluşan dondurucu soğuk eğitim öğretime ara verilmesine neden oldu. Dün ve bugün okulların tatil edildiği Isparta’da, tatil 2 gün daha uzatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartlarından dolayı, ilimiz merkezi ve ilçelerdeki MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarında 8- 9 Ocak 2015, Perşembe ve Cuma günleri eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi.

HAKKARİ

Kar yağışının etkili olduğu Hakkari merkez ve bağlı köylerde okullar bir gün daha tatil edildi. 

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kar yağışı ve fırtına nedeniyle bugün için eğitime ara verdiklerini, ancak hava şartları nedeniyle yarın 8 Ocak Perşembe günü için de tatil kararı alındığını söyledi. Kurtaran, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'daki okulların ise ilçe kaymakamlarının alacakları karar doğrultusunda netleşeceğini belirtti. 

TUNCELİ

Tunceli'de yoğun kar yağışının etkisini artırması üzerine valilik, il merkezi ve 7 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 8 Ocak Perşembe günü ara verdi.

KİLİS

KİLİS'teki elverişsiz hava koşulları nedeniyle kent merkezindeki okullar yarın tatil edildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sosyal medya hesabından kent merkezindeki okullarda eğitime 08 Ocak perşembe günü ara verildiğini duyurdu. Vali Tapsız, yarın engelli ve hamile çalışanların da idari izin sayılacağını belirtti.

ŞIRNAK 

Şırnak'ta ve merkeze bağlı köylerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle valilik ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 8 Ocak Perşembe ve 9 Ocak Cuma günü ara verildi. 

Beytüşebab ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 8 Ocak Perşembe günü ara verildi. 

BİLECİK

KAR yağışının etkili olduğu Bilecik'te ilk ve orta dereceli okullar yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir tarafından yapılan yazılı açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü Osmaneli ve Gölpazarı ilçeleri dışında il merkezi ve diğer tüm ilçelerde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini belirtildi.

UŞAK

UŞAK kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liseler, 8 Ocak Perşembe ve 9 Ocak Cuma günü soğuk hava ile yollardaki buzlanma nedeniyle tatil edildi. 

Uşak Valiliği'nden yapılan açıklamada; il genelindeki soğuk hava ve yollardaki buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile liseler iki gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Valilik, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BURSA

BURSA'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa Valiliği kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eğitime yarın (Perşembe) bir gün daha ara verdi. 

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Bursa'da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa Valiliği kötü hava koşullarının devam etmesi nedeniyle yarın da il genelindeki ilk, orta ve lise dereceli okullarda eğitime yarın da (Perşembe) ara verdi. Valilik, resmi kurumlarda çalışan hamile ve engelli kişileri de yarın idari izinli olarak sayacak.

Bursa'da ilk, orta ve lise olmak üzere bin 490 okulda, toplam 520 bin öğrenci eğitim görüyor.

BİNGÖL

Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı tüm ilçelerdeki okullarda yarın içinn eğitime bir gün ara verildi. Bingöl Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin perşembe ve cuma günü izinli olduklarını açıkladı.

KIRŞEHİR

KIRŞEHİR il genelinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. 

Kırşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler ile engelliler ve hamile memurların da yarın izinli sayılacağı açıklamasını yaptı.

KOCAELİ

KOCAELİ'de salı günü kar yağışı nedeniyle derslere ara verilen okullarda tatil bir gün daha uzatıldı. 

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, meteorolojik raporlar doğrultusunda kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarındaki aşırı düşüş ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlüğü çekileceğinden, yarın da (perşembe) okulların tatil olduğunu açıkladı.

Kocaeli Üniversitesi'nde de salı günü ara öğretimin yarın da yapılmayacağı, burada da tatilin 3 güne çıktığı belirtildi. 

SİVAS

Olumsuz hava koşulları nedeni ile Sivas genelinde ilk ve orta dereceli okullar yarın için 1 gün süreyle tatil edildi. İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelinde idari izinli sayılacağı bildirildi. Ayrıca olumsuz hava şartları nedeniyle Türk Hava Yolları'nı TK 2660 sefer sayılı Sivas- İstanbul uçak seferi iptal edildi.

NEVŞEHİR

NEVŞEHİR Valiliği, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelinde ana okulları, ilk ve orta ortaöğretim okullarında yarın 1 gün süreyle eğitime ara verilmesini kararlaştırdı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, yarın öğrencilerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak

YOZGAT

Yozgat'ta yoğun tipi ve soğuk hava nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçe ve köylerinde yarın (Perşembe) ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

KARABÜK

KARABÜK'te kar tatili uzadı. Kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilen kentte yarın da ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
1