Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Kraliyet Ailesinin Gerçek Yüzünü Tüm Çıplaklığıyla Gözler Önüne Seren Dizi, Film ve Belgeseller

İngiliz Kraliyet Ailesinin Gerçek Yüzünü Tüm Çıplaklığıyla Gözler Önüne Seren Dizi, Film ve Belgeseller

04.06.2022 - 11:15

İngiliz Kraliyeti, yüzyıllara dayanan geçmişine rağmen bugün hâlâ dünyanın en çok konuşulan ailelerinden biri. Bitmeyen olaylar, spekülasyonlar ve çalkantılarla dolu aile; genelde siyasi vasfından çok dedikodularıyla gündemde. Bugün meşrutiyetle varlığını sürdüren İngiliz kraliyet ailesi özellikle dijital platformlarda yayımlanan başarılı yapımlarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. İşte; İngiliz kraliyet ailesini konu alan, tarih ve entrika sevdalılarına özel birbirinden başarılı dizi, film ve belgeseller...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. A Royal Night Out / Kaçak Prenses (2015) - IMDb: 6.5

15. A Royal Night Out / Kaçak Prenses (2015) - IMDb: 6.5

İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle İngiltere'de büyük bir kutlama planlanır. Dönemin hükümdarı Kral George, eşi Kraliçe Elizabeth ve kızları Prenses Elizabeth ile Prenses Margaret'in de yanlarında olmasını ister. Ancak genç prensesler kutlamaları halkın içinde gerçekleştirmeyi kafasına koyar. Romantizm ve macera yüklü bu deneyimle prensesler daha önce hiç tatmadıkları duyguları yaşarlar. Komedi ve romantizm türündeki filmin yönetmenliğini Julian Jarrold üstleniyor.

14. Spencer (2021) - IMDb: 6.6

14. Spencer (2021) - IMDb: 6.6

İngiliz kraliyet ailesine odaklanan en yeni yapımlardan biri olan Spencer, Prenses Diana ve trajik yaşamı etrafında geçiyor. Kraliyet ailesinde yaşanan skandallara yakından bakan film, Diana Spencer'ın 1981 yılında Prens Charles ile yaptığı evliliğin arkasında yaşananları anlatıyor. Dışarıdan etkileyici görünen yaşamın içinde hapsolan Diana, bitmek üzere olan evliliğinin son çırpınışlarını fark ediyor. Pablo Larrain yönetmenliğindeki filmin başrolünde Kristen Stewart görülüyor.

13. The Other Boleyn Girl / Boleyn Kızı (2008) - IMDb: 6.7

13. The Other Boleyn Girl / Boleyn Kızı (2008) - IMDb: 6.7

Yönetmen koltuğunda Justin Chadwick'in oturduğu filmin başrollerinde Natalie Portman, Scarlett Johansson ve Eric Bana yer alıyor. İki kız kardeşin VIII. Henry'ye karşı duydukları aşkın etrafında geçen tarihi yapım, kraliyet ailesinin entrikalarına sahne oluyor. Güzelliğiyle kralı etkileyen Mary Boleyn, saraydaki entrikaları fark ederek kralla ablasının yakınlaşması için yardımcı olmaya karar veriyor. Tutkuyla ve heyecanla dolu filmde iki kardeşin aşk uğruna verdikleri savaşı soluksuz izleyeceksiniz.

12. Elizabeth: The Golden Age / Elizabeth: Altın Çağ (2007) - IMDb: 6.8

12. Elizabeth: The Golden Age / Elizabeth: Altın Çağ (2007) - IMDb: 6.8

Film, İngiltere tarihinde tahtta en uzun süre kalan hükümdarlardan Kraliçe I. Elizabeth'in yaşamını konu alıyor. Kuzeni Mary Stuart'ın İspanya Kralı Philip ile iş birliği yaparak kraliçenin tahtına göz diktiği bir dönemde kraliçenin tahtını korumaya çalışırken verdiği mücadeleyi ve bu sıralar aşık olduğu denizciyle olan hikâyesini anlatan yapım, Kraliçe Elizabeth'in yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor. Shekhar Kapur yönetmenliğindeki filmin başrollerinde Cate Blanchett, Clive Owen ve Geoffrey Rush bulunuyor.

11. The Young Victoria / Genç Victoria (2009) - IMDb: 7.2

11. The Young Victoria / Genç Victoria (2009) - IMDb: 7.2

İngiltere'ye en parlak dönemlerinden birini yaşatan Kraliçe Victoria'nın tahta gelişine odaklanan film, kraliçenin hükümdarlığının ilk yıllarını anlatıyor. Kraliçenin Prens Albert ile olan romantik ilişkisi, taht için yaşanan oyunlar ve İngiltere tarihindeki pek çok olaya yer verilen yapım; dönemi en iyi anlatan filmlerin başında geliyor. Jean-Marc Vallée yönetmenliğindeki filmin senaryosunu Julian Fellowes kaleme alıyor. Başrolleri ise Emily Blunt ve Rupert Friend paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Queen / Kraliçe (2006) - IMDb: 7.3

10. The Queen / Kraliçe (2006) - IMDb: 7.3

Prenses Diana'nın trajik ölümü sonrasında yaşanan olaylarla başlayan film, Kraliçe Elizabeth'in yas tutma süreci ve ülkenin yeni başbakanıyla girişeceği modernlik çalışmalarının arasında kalışını anlatıyor. Ülkenin geleceği ile gelenekler arasında kalan Kraliçenin tutumunu, trajik kazası sonrası ailede yaşananları tüm çıplaklığıyla ortaya koyan filmin başrolünde Helen Mirren var. Filmin yönetmenliğini Stephen Frears üstlenirken senaristliğini Peter Morgan yapıyor.

9. The Royal House of Windsor (2017) - IMDb: 7.3

9. The Royal House of Windsor (2017) - IMDb: 7.3

Kraliyet ailesinin 20. yüzyıl başından itibaren hanedanlıklar çökerken hayatta kalma mücadelesine odaklanan Netflix yapımı belgesel, Kral George hükümdarlığından başlayarak ailenin yaşadıklarını konu alıyor. 6 bölümden oluşan belgesel dizi, İngiltere'nin yakın tarihi açısından da oldukça önem taşıyor. Belgeselde kraliyet ailesinin günümüze gelene kadar başından geçen en sarsıcı olaylara tarihsel gerçekler eşliğinde değiniliyor.

8. The White Princess (2017) - IMDb: 7.5

8. The White Princess (2017) - IMDb: 7.5

The White Princess isimli mini dizi, Beyaz Kraliçe'nin kızı Prenses Elizabeth'in Henry Tudor ile evliliğine odaklanıyor. Henry Tudor'un bu evlilik sonrası verdiği siyasi mücadele, Güller Savaşı'nın gerçekleştiği bir dönemde geçiyor. İngiltere'nin siyasi açıdan epey karmaşık bir döneminin anlatıldığı dizi, çarpıcı olayları ve tarihi gerçekleri konu alışıyla tek solukta izlenecek türden. Dizinin oyuncu kadrosunda Jodie Comer, Rebecca Benson ve Jacob Collins-Levy bulunuyor.

7. Elizabeth at 90: A Family Tribute (2016) - IMDb: 7.8

7. Elizabeth at 90: A Family Tribute (2016) - IMDb: 7.8

BBC yapımı belgesel, Kraliçe Elizabeth'in 90. yaş gününe özel hazırlandı. Belgeselde daha önce hiç yayımlanmamış görseller, arşiv kayıtları ve çok özel röportajlar yer alıyor. Kraliyet ailesinin yakınlarının da bu özel hediyeye eşlik ettiği yapımda Prens Charles, Prens Harry, Kent Dükü ve Prenses Alexandra gibi çok özel isimler kraliçeyi anlatıyor. John Bridcut yönetmenliğindeki başarılı belgesel, kraliçeyi yakından tanımak isteyen herkesin izlemesi gerekenler arasında.

6. The King's Speech / Zoraki Kral (2010) - IMDb: 8.0

6. The King's Speech / Zoraki Kral (2010) - IMDb: 8.0

İngiliz kraliyet ailesini konu alan başarılı yapım, Kral George'un konuşma sorununu konu ediniyor. Tom Hooper yönetmenliğindeki filmde, kardeşinin tahttan feragat etmesiyle tahta gönülsüzce geçen Kral VI. George'un konuşma bozukluğunu düzeltebilmek adına verdiği çabayı samimi bir hikâyeyle izliyoruz. Filmin başrollerinde Colin Firth, Geoffrey Rosh ve Helena Bonham Carter gibi isimler bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Story of Diana (2017) - IMDb: 8.0

5. The Story of Diana (2017) - IMDb: 8.0

Prenses Diana'nın ölümünün 20. yılında yayımlanan belgesel, Diana'nın hayatını konu alıyor. Geniş kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıkan belgesel, arşiv görüntülerinden Prenses Diana'ya ve Prens Charles'a en yakın olan kişilerin tanıklığına kadar birçok belgeyle ekrana geliyor. Diana'nın hayatını merak edenler ve dönemin koşullarını daha iyi anlamak isteyenler için kaçırılmayacak bir yapım olan belgesel, Rebecca Gitlitz yönetmenliğinde seyirciyle buluşuyor.

4. Wolf Hall (2015) - IMDb: 8.1

4. Wolf Hall (2015) - IMDb: 8.1

Aynı isimli romandan ve kurgusal biyografiden uyarlanan 6 bölümlük mini dizi, İngiltere'nin reform çalışmalarıyla uğraştığı Kral VIII. Henry hükümdarlığı dönemini konu alıyor. Dizi, Thomas Cromwell'in tüm entrikalar ve sarayda dönen olaylar içinde kralın yakın danışmanı olduğu süreci ve birçok tehlikenin ortasında kalmasını anlatıyor. Thomas More'un ölümü, kralın Anne Boleyn ile evliliği gibi olayların anlatıldığı dizide Mark Rylance, Damian Lewis ve Claire Foy oynuyor.

3. The Tudors (2007-2010) - IMDb: 8.1

3. The Tudors (2007-2010) - IMDb: 8.1

Kral VIII. Henry'nin yaşamına odaklanan başarılı dizi, İngiltere tarihini sevenler için kaçırılmayacak bir cevher. Dizi hem kralın yaşamına hem saraydaki entrikalara odaklanırken tarihsel gerçeklere de ışık tutuyor. Sarayda yaşananların, kralın özel hayatının ve İngiltere'nin siyasi atmosferinin tüm çarpıcılığıyla öne çıktığı dizinin senaristi Michael Hirst. Yapımın başrollerinde Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill ve Anthony Brophy gibi isimler görülüyor.

2. Victoria (2016-2019) - IMDb: 8.2

2. Victoria (2016-2019) - IMDb: 8.2

Dizi; Kraliçe Victoria'nın tahta çıkışını, tahtta geçirdiği ilk yılları ve Lord Melbourne ile olan ilişkisini anlatıyor. Dizinin ilerleyen kısımlarında genç bir hükümdar, anne ve eş olarak Kraliçe Victoria'nın yaşamına daha yakından bakılıyor. 19. yüzyıl Britanya topraklarında yaşananları öğrenmek isteyenlerin dikkatini çeken dizinin yapımcısı Daisy Goodwin. Dizinin oyuncu kadrosunda Jenna Coleman, Adrian Schiller ve Tommy Knight yer alıyor.

1. The Crown (2016- ) - IMDb: 8.7

1. The Crown (2016- ) - IMDb: 8.7

Son yılların en çok konuşulan yapımlarından biri olan dizi, İngiliz kraliyet ailesinin geçmişini yeni nesille de tanıştırması açısından kıymetli. Peter Morgan yönetmenliğinde devam eden dizide birçok ünlü ismi görmek mümkün. İkinci Dünya Savaşı sonrası tahta geçen II. Elizabeth'in tahtta kaldığı süre içerisinde İngiltere tarihinde ve kraliyet ailesinde yaşanan olayların anlatıldığı dizi, spekülasyonlarla dolu ailenin başından geçenlere yakından bir bakış sunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

14. Spencer (2021) - IMDb: 6.6 hayatımda izlediğim en sıçımsonik 2. Elizabeth filmiydi. kristen steweart mıdır o kız Diana gibi postür alacağım diye kadını o... Devamını Gör

13. The Other Boleyn Girl / Boleyn Kızı (2008) - IMDb: 6.7 güzel bir filmdi. Burada en güzel oyunculuğunu sergilemiş olabilir Scarlet ve Natalie. Döndürüp dö... Devamını Gör

9. The Royal House of Windsor (2017) - IMDb: 7.3 Bu güne kadar izlediğim en güzel belgesellerden biriydi. İngiltere gibi bir ülkeyi saf kan Almanların yönett... Devamını Gör