Görüş Bildir
Haberler
İmsak Nedir, Ne Zaman Başlar? Diyanet İşleri Türkiye İçin İmsak Vakti Neler?

İmsak Nedir, Ne Zaman Başlar? Diyanet İşleri Türkiye İçin İmsak Vakti Neler?

Ramazan Ayı’na sayılı saatler kala Ramazan Ayı için önemli kelimeler de sosyal medyada aratılmaya başlandı. Müslümanlar bu akşam ilk kez sahura kalkacak ve yarın 2021 yılı Ramazan Ayı ilk orucu tutulacak. Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. İşte imsak kelimesinin sözlük anlamı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı imsak vakitleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İmsak Nedir, Ne Zaman Başlar?

İmsak Nedir, Ne Zaman Başlar?

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir. Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

İMSAK NE ZAMAN BAŞLAR?

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Açıkladığı Türkiye İçin İmsak Vakitleri…

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Açıkladığı Türkiye İçin İmsak Vakitleri…

İSTANBUL SAHUR SAATİ: 04:50

ANKARA SAHUR SAATİ: 04:38

İZMİR SAHUR SAATİ: 05:05

KONYA SAHUR SAATİ: 04:45

ADANA'DA İFTAR SAATİ: 19:18

ANTALYA SAHUR SAATİ: 04:55

BURSA SAHUR SAATİ: 04:53

TÜM İLLER İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın