Görüş Bildir
Haberler
IMDb'ye Göre Hepsi Popüler! Hayal Dünyasına Bayılanların Merakla İzleyeceği Birbirinden Fantastik Filmler

IMDb'ye Göre Hepsi Popüler! Hayal Dünyasına Bayılanların Merakla İzleyeceği Birbirinden Fantastik Filmler

Beyza
15.10.2023 - 17:04

IMDb'nin belirlediği en popüler fantastik film listesi, fantastik sinemanın en iyi örneklerini bir araya getiriyor. İzleyicilerin hayal gücünü zorlayan, büyüleyici ve eşsiz hikayeleriyle bu filmler sinema dünyasının en etkileyici yapıtlarını oluşturuyor. IMDb'nin bu özenle hazırlanmış listesine gelin birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Twilight (2008)

23. Twilight (2008)

IMDb: 5,3

Özet: Annesiyle birlikte Phoenix'te yaşayan güzel ama hırpani, sevimli ama içe kapanık ergen kız Isabelle 'Bella' Swan, hayata karşı isyanları oynayan bir gençtir. Bella, annesinin başka bir adamla evlenmesi üzerine, babasının yanına Washington'ın Fork kasabasına taşınır. Edward ise, küçük kasabasında yıllardan beri ailesiyle yaşayan gizemli, genç bir adamdır. Aslında 'çok farklı bir hayat tarzına sahip olan' Edward, uzun süreden beri vampir kimliklerini saklamış olan bir aileye mensuptur. En az kendisi kadar tuhaf 'ebeveynleri', insan kanı içmeden, insanlara zarar vermeden mazbut bir hayat sürme gayesindeki 'efendi' vampirlerdir. Yeni başladığı okulunda tanıştığı Edward'a karşı tuhaf bir çekim hisseden Bella, bir süre sonra Edward'ın vampir olduğunu öğrenmesine rağmen ondan vazgeçemez. 

Yönetmen: Catherine Hardwicke

Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

22. Mortal Kombat (2021)

22. Mortal Kombat (2021)

IMDb: 6,1

Özet: Cole, para için dövüşen ve geçmişinden, kendisine kalan mirastan haberi olmayan biridir. Bu sırada İmparator Shang Tsung, en iyi adamı olan Sub-Zero'yu Cole'u yenmesi için gönderir. Ailesinin güvenliğinden şüphe duyan Cole, Sonya Blade'i aramak üzere yola düşer. Yakın zamanda Cole kendini Lord Raiden'ın tapınağında bulur. Raidan bir tanrıdır ve Earthrealm'ın koruyucusudur. Raiden, Cole'da bulunan işareti taşıyanlara kalacak yer veriyordur. Cole burada Liu Kang, Kung Lao, Kano gibi savaşçılara eğitim verir. Amaçları, Outworld'de dünyanın en iyi savaşçılarına karşı galip gelebilmektir. Ancak bu yolla ailesini koruyabilecektir.

Yönetmen: Simon McQuoid

Oyuncular: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson

21. The Last Voyage of the Demeter (2023)

21. The Last Voyage of the Demeter (2023)

IMDb: 6,1

Özet: Drakula: Son Yolculuk, Londra'ya özel bir kargo taşımak için kiralanan Rus yelkenlisi Demeter’da yaşanan olayları konu ediyor. Londra'ya giden gemide, sıradan geçmesi düşünülen yolculuk, hızla uğursuz bir hal alır. Gemide bilinmeyen bir varlık, her gece gemi mürettebatının birer birer ortadan kaybolmasına neden olur. Her gün birbirinden tehlikeli olaylarla karşılaşan mürettebat, hayatta kalmak için zorlu bir mücadele verir.

Yönetmen: André Øvredal

Oyuncular: Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham

20. The Flash (2023)

20. The Flash (2023)

IMDb: 6,7

Özet: Bir bilim insanı olan Barry Allen, laboratuvarında çalıştığı sırada beklenmedik bir olayla karşı karşıya kalır. Fırtınalı bir gecede düşen yıldırım, Allen'ın kimyasallarını, kendisini ve malzemelerini korkunç bir şekilde çarpar. Barry tam bu esnada kimsenin hayal dahi edemeyeceği süper güçler kazanır. Artık inanılmaz hızlı bir şekilde hareket edebilmektedir. Kendi şehri olan Central City'nin suçlularının karşısında durabilecek bir süper kahramanı vardır.

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Ezra Miller, Sasha Calle, Michael Shannon

19. Elemental (2023)

19. Elemental (2023)

IMDb: 7

Özet: Elemental: Doğanın Güçleri, Element Şehri’nde yaşayan ateş, su, toprak ve hava elementlerinden sakinlerin hikayesini konu ediyor. Kıvrak zekalı, ateşli genç bir kadın olan Alev ile hayatı akışında yaşayan, duygusal Deniz, Elemental Şehri’nde yaşayan iki dosttur. Onların arasındaki bağ, Amber’ın yaşadıkları dünyaya dair olan görüşlerinin değişmesine neden olur. Ateş ve su ementinden iki zıt kutup, kendilerini zorlu bir maceranın içinde bulur.

Yönetmen: Peter Sohn

Oyuncular: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del Carmen

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Barbie (2023)

18. Barbie (2023)

IMDb: 7,1

Özet: Barbie, uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla yolculuğa çıkan bir kadının hikayesini konu ediyor. Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera

17. The Super Mario Bros. Movie (2023)

17. The Super Mario Bros. Movie (2023)

IMDb: 7,1

Özet: Süper Mario Kardeşler Filmi, Brooklynli iki musluk tamircisi olan Luigi ve Mario Kardeşlerin maceraları konu ediliyor. Brooklyn’li tesisatçılar Mario ve erkek kardeşi Luigi’nin hayatı, bir ana su borusunu tamir ederken başlarına gelenlerle bambaşka bir hal alır. Su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışan kardeşler, gizemli bir borudan aktarılarak kendilerini sihirli bir dünyanın içinde bulurlar. Ancak kardeşler farklı yerlere savrulunca Mario, kardeşi Luigi’yi bulmak için zorlu bir maceraya atılır.

Yönetmen: Aaron Horvath, Michael Jelenic

Oyuncular: Chris Pratt, Jack Black, Anya Taylor-Joy

16. Ghostbusters: Afterlife (2021)

16. Ghostbusters: Afterlife (2021)

IMDb: 7,1

Özet: Bekar bir anne olan Callie, mali zorluklarla mücadele etmektedir. Geçimlerini sağlamakta zorlanan Callie, çocukları Trevor ve Phoebe ile birlikte ölen babasından kalan eski eve taşınmak zorunda kalır. Yeni hayatlarından pek memnun olmayan Trevor, çok geçmeden evde büyükbabasının mirasıyla ilgili büyük bir sırrı keşfeder. Büyükbabasının eşyalarının arasında onun Hayalet Avcıları’nın üyesi olduğunu gösteren ekipmanlar bulan Trevor, Phobe ve yeni arkadaşları ile birlikte bulduklarını kurcalarken kasabanın altında uyuyan bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olur.

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace

15. The Little Mermaid (2023)

15. The Little Mermaid (2023)

IMDb: 7,2

Özet: Küçük Deniz Kızı, insan olmak isteyen küçük deniz kızı Ariel’in hikayesini konu ediyor. Ariel, Kral Triton'un en küçük ve en cesur kızıdır. Onun en büyük arzusu denizin ötesindeki dünyayı öğrenmektir. Bir gün ana karayı ziyaret eden Ariel, bu sırada Prens Eric'e aşık olur. Deniz kızlarının insanlarla temas kurması yasaktır ama Ariel kalbinin sesini dinlemeye karar verir. Bu amaçla karada yaşama şansı elde etmek için cadı Ursula ile anlaşma yapar. Ancak çok geçmeden hem kendisini hem de babasının hayatını tehlikeye sokar.

Yönetmen: Rob Marshall

Oyuncular: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy

14. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

14. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

IMDb: 7,3

Özet: Rol play oyunu Dungeons and Dragons'un beyazperde uyarlaması olan yapım, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçiyor. Büyüleyici bir hırsız ve bir grup maceracı, sorunlu işverenleri için basit olacaklarını düşündükleri bir hrsızlık için harekete geçer. Ancak kayıp bir kalıntının peşine düşen grup, kendilerini bir anda destansı bir soygunun içerisinde bulur. Soygun sırasında beklenmedik olaylar gerçekleştiğinde, işler tehlikeli bir şekilde ters gitmeye başlar.

Yönetmen: Jonathan Goldstein, John Francis Daley

Oyuncular: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)

13. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)

IMDb: 7,3

Özet: Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası, insanların dünyasını korumaya çalışırken kendilerini büyük bir tehlike ile karşı karşıya bulan Kaplumbağa kardeşlerin hikayesini konu ediyor. Kaplumbağa kardeşler yıllar boyu insanların dünyasını korumak için çabalar. Artık normal gençler olarak kabul edelmek ve New Yorkluların kalbini kazanmak isteyen Kaplumbağa kardeşler, bu amaçla yola koyulur. Onlari yeni arkadaşları April O'Neil'in de yardımıyla gizemli bir suç örgütünü yenmeyş başarırı ancak çok geçmeden beklenmedik bir tehlike ile karşı karşıya kalırlar. Kamplumbağa kardeşler, üzerlerine salınan mutant ordusunu etkisiz hale getirebilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen: Jeff Rowe, Kyler Spears

Oyuncular: Micah Abbey, Shamon Brown Jr., Hannibal Buress

12. Sleepy Hollow (1999)

12. Sleepy Hollow (1999)

IMDb: 7,3

Özet: Ichabod Crane, kendini bulunduğu mevkinin düzenini sağlamaya atayan, esrarengiz bir adamdır. Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimlibir kasabaya gönderilir. Tüm kurbanlar, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmektedirler. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getirmeye kararlıdır. Tim Burton'ın teknik dallarda Oscar adaylıkları da bulunan filminin başrolünde, fetiş oyuncusu Johnny Depp var.

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Johnny Depp, Christina Ricci, Christopher Walken

11. Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

11. Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

IMDb: 7,6

Özet: Harry Potter'ın ailesi ağır ve şaibeli bir trafik kazasında ölmüştür. Öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Harry, tüm hayatı boyunca idari ailesi tarafından kötü davranışlarla büyütülür. Ancak Harry Potter artık 11 yaşındadır ve Harry'nin hayalleri ve yetenekleri günden güne su yüzüne çıkmaktadır. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı, ailesinin bu şüpheli kazasını araştırmak ve muhattaplarını cezalandırmaktır.

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

10. Avatar: The Way of Water (2022)

10. Avatar: The Way of Water (2022)

IMDb: 7,6

Özet: Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Avatar'da yaşanan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri Pandora'da kendi ailelerini kurmuştur. Ancak onlar evlerini terk etmek zorunda kalır. Bu yüzden Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora'nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

9. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

9. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

IMDb: 7,7

Özet: Harry’nin Hogwart’daki dördüncü yılı başlamak üzeredir. Yaz tatilinde arkadaşları ile keyifli zamanlar geçirmiştir. Bu sezonda iddialı bir ürkütücü olaylar silsilesinden geçecek olduğundan henüz haberdar değildir. Lord Voldemort ile burun buruna gelecek olması, yeni okul yılının en çarpıcı hikayesini oluşturacaktır. Quidditch Dünya Kupası finalini izleyecek ve aynı zamanda da birbirine rakip olan iki büyücülük okulunun en gözdeleri ile beraber turnuvaya gireceklerdir. Önceki bölümlerde de olduğu üzere yine heyecan dolu maceralarla karşımızda.

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Everything Everywhere All at Once (2022)

8. Everything Everywhere All at Once (2022)

IMDb: 7,8

Özet: Her Şey Her Yerde Aynı Anda, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Evelyn, yıllar önce kocasıyla birlikte Çin'den Amerika'ya göç edip yeni bir hayata başlar. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur. Yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfeden Evelyn, bu süreçte evreni kurtaracak yegane gücün kendisinde olduğunu öğrenir.

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

7. The Nightmare Before Christmas (1993)

7. The Nightmare Before Christmas (1993)

IMDb: 7,9

Özet: Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan 'dinamik' bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır.

Yönetmen: Henry Selick

Oyuncular: Chris Sarandon, Danny Elfman, Catherine O'Hara

6. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

6. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

IMDb: 7,9

Özet: Harry Potter, akrabaları ile zor zamanlar geçirmektedir. Ailesine kötü davranan, Vernon Amca’nın kız kardeşi Marge’a büyü yapıp kaçar. Okul dışında büyü yaptığı için korksa da cezalandırılmadığını fark edince çok şaşırır. Ancak çok geçmeden, tehlikeli bir suçlu olan Lord Voldemort’un yardımcısı Sirius Black’in Azkaban hapishanesinden kaçtığını öğrenir. Dark Lord’un intikamını almak için Harry’i öldürmek istemektedir. Hapishanedeki büyük suçlulardan sorumlu, Ruh Emiciler etrafa huzursuzluk saçmaktadırlar. Öte yandan Lupin’in de sakladığı bir sır var gibi görünmektedir.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

5. The Princess Bride (1987)

5. The Princess Bride (1987)

IMDb: 8

Özet: Prenses Gelin Buttercup isimli masal kahramanının hikayesine odaklanır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Çaresizce bir prensle evlendirilen Buttercup yakın zamanda kaderin çeşitli hamleleriyle karşılaşacak, hayatı beklemediği bir şekilde değişecektir.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Cary Elwes, Robin Wright, Christopher Guest

4. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

4. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

IMDb: 8,1

Özet: Yerel vali Weatherby Swann'ın 12 yaşındaki kızı Elizabeth, Jamaica'ya yaptığı deniz yolculuğu esnasında bir gemi enkazıyla karşılaşırlar. Bu enkazdan kurtulabilen tek kişi küçük Will'dır. Elizabeth küçük çocuğun boynundaki altın madalyondan onun bir korsan olduğunu anlar, bu yüzden madalyonu alarak saklar. Yıllar sonra Elizabeth, azılı bir korsan olan Barbossa tarafından kaçırılır. Çılgın ve iyi yürekli bir korsan olan Jack Sparrow ise Elizabeth'in çocukluk arkadaşı Will Turner'la bir olur ve kızı kurtarmaya çalışırlar. Ancak bu gizemli madalyon hayalet gemiyi harete geçirerek gizemli incinin lanetini canlandıracaktır.

Yönetmen: Gore Verbinski

Oyuncular: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Keira Knightley

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

3. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

IMDb: 8,7

Özet: Spider-Man: Into the Spider-Verse, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

IMDb: 8,8

Özet: Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve müstakbel savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için bu yüzüğü yok etmektir. Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların ellerindedir.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen

1. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

1. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

IMDb: 9

Özet: Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Tek Yüzük'ün yok edilmesi için verilen mücadeleyi konu ediyor. Sauron'un orduları büyüdükçe büyümektedirler. Frodo ve onun can dostu Sam, korku dolu bir yolculuğun göbeğinde, korkunç Mordor'a adım adım yaklaşmaktadırlar. Tek yüzük yok edilmelidir ve iyilik bunun için savaşmaya hazırdır. Arka planda ise insan, elf ve cüce orduları, karanlık güçlerin karşısında tüm eski düşmanlıklarına rağmen bir araya gelmişlerdir. Hepsi birden küçücük bir Hobbit'in eline ve onun yeteneklerine bakmaktadırlar. Orta Dünya'nın kaderi belli olmak üzeredir. Ancak Tek Yüzük'ü sahiplenmek, kimi zaman taşıyanına daha cazip gelebilir.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Sean Astin, Elijah Wood, Viggo Mortensen

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın