Görüş Bildir
Haberler
İkonik Çantalara İlham Olan Zamansız İkonik Kadınlar!

İkonik Çantalara İlham Olan Zamansız İkonik Kadınlar!

Moda'nın en gözde, ironik ve zamansız çantalarının arkasında aslında çok farklı hikayeler yatıyor. Dünyanın en saygın ve ikonik kadınlarının ilham olduğu 9 eşsiz tasarımı sizler için derledik.

👇 👇 👇 👇 👇 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jacqueline Kennedy Onassis

1. Jacqueline Kennedy Onassis

Gucci'nin Jackie çantası aslında 'Fifties Constance' ismiyle hayat bulan bir tasarımdı. 1970 yılına gelindiğinde Jackie Onassis, Beyaz Saray'a veda etmiş ve daha gösterişli bir stili benimsemişti. Bir kitap editörü olarak tarzını jet sosyete yaşam tarzı ve Gucci çantasıyla tamamladı ve bu stil daha sonra popülerlik kazandı. Daha sonrasında çantaya 'Jackie Bag' adı verildi.

2. Grace Kelly

2. Grace Kelly

1956' da Monagasque kraliyet ailesine gelin giden ve böylece Prenses Grace olan Amerikalı aktör Grace Kelly, onun onuruna bu çantaya adı verilmeden çok öncesinde ileride onun adını alacak bu Hermes çantayı taşıyordu. Çantayı ilk Alfred Hitchcock'un ''To Catch A Thief'' filminin setinde kullandı. Kraliyet düğünün ardından ilk çocuğunu beklerken prenses, büyüyen karnını fotoğrafçılardan korumak için bu çantayı kullandı. 1977 yılında ise onun şerefine bu çantaya 'Kelly' adı verildi.

3. Jane Birkin

3. Jane Birkin

1983 yılında Londra'dan Paris'e giden bir uçuş sırasında Jane Birkin, Hermes'in CEO'su Jean- Louis Dumas ile yan yana denk gelir. Uçuş sırasında el çantasının içindekiler yere saçılır. Dumas da bu durumdan ilham alarak Hermes'in eşsiz çizgisine uyum sağlayarak ''Hermes- Birkin Bag'' i tasarlar. Günümüzde Birkin lüks moda sektörünün en değerli varlığı olmaya devam ediyor. Kendisi sadece bir zenginler,k göstergesi değil aynı zamanda statü göstergesidir. Bu çantaya sahip olmanız için sadece paranız olması yeterli değil.

4. Jodie Foster

4. Jodie Foster

Çantanın piyasaya 'Jodie' adıyla sürülmediği söyleniyor ancak Jodie Foster'ın Bottega çantasını paparazzilerin beklenmedik çekimlerde karşı  kalkan olarak kullandığı basın fotoğrafına yanıt olarak bu ismin benimsendiği söyleniyor. Çanta 2020 yılının Ocak ayı başlarında mağazalara sürülmüştü. Daha sonrasında pandeminin çıkmasına rağmen satışlarda başarısını gösterdi. Zira 2020 ve 2021 yıllarında Instagram'da  en sık görülen çantalardan biri oldu.

5. Anita Pallenberg

5. Anita Pallenberg

Hedi Slimane'nin Saint Laurent için tasarladığı sezonun 'Pysch Rock' koleksiyonunda 70'lerin hippi estetiğinden ilham almıştı. Koleksiyonu ilk olarak 2015 ilkbahar/yaz kreasyonunda podyumlarda gördük. ''Anita Bag'' 70'lerin stil ikonu olan Anita Pallenberg'e gönderme yapılarak süet, tüy ve işlemelerden oluşan hippi lüks karışımı olarak tasarlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sophia Lauren

6. Sophia Lauren

İtalyan aktris Sophia Lauren ve Salvatore Ferragamo'yu ortada birleştiren bir sevgi vardı: Napoli. Bu sayede bir bağ kurdular. Ferragamo, güney İtalya'da ayakkabıcılık zanaatıyla uğraşırken Loren'da oraya taşınmıştı. Loren, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn ve Judy Garland; Ferragamo'nun sadık müşterileriydi. Özel hayatlarında ve filmlerindeki gardıroplarında sıklıkla onun yaptığı özel yapım topuklu ayakkabıları tercih ediyorlardı. Salvatore Ferragamo'nun 1960 yılındaki vefatının ardından ailesi bu lüks markayı yönetmeye devam etti. 2009 ilkbahar/yaz sezonu için Loren'e olan saygılarını ve onun Napoli'ye olan sevgisine ithafen 'Sofia' çantasını tanıttılar.

7. Lady Diana Spencer

7. Lady Diana Spencer

Eski adı ''Chouchou'' olan bu çanta, Eylül 1995'te Galler Prensesi Diana'ya eski Fransa Cumhurbaşkanının eşi Bernadette Chirac'ın Paris ziyareti sırasında hediye edilmiştir. Sonraki 12 ay boyunca Lady Diana güçlü ve ilham olan stiliyle oldukça konuşuldu. Birmingham'daki çocuk evlerinden New York Met Gala'ya kadar bu stilini her yere taşıdı. 1996 yılında Christian Dior, prensese saygı göstergesi olarak çantanın adını ''Lady Dior'' olarak değiştirdi.

8. Audrey Hepburn

8. Audrey Hepburn

1961'de Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany's filminin piyasaya sürülmesinin ardından Louis Vuitton'dan ,daha önce 30,35 ve 40 santimetrelik boyutları mevcut olan, 'Speedy' modelinin 25 santimetrelik daha küçük bir modelinin piyasaya sürülmesini talep etti. Altmış yıl sonra bile  'Speedy 25' bugün popüler bir LV monogam seçeceği olmaya devam ediyor.

9. Ricky Lauren

9. Ricky Lauren

Ünlü tasarımcı Ralph Lauren, 1964'te Rick Loew-Beer ile evlendi ve bu güzel kadın kısa sürede Amerikalı tasarımcının ilham perisi olmayı başardı. 2005 yılında 'Ricky' çantasının piyasaya sürülmesiyle de etkisi pekişti. Stil, klasik sliüetletlerden ve binicilik detaylarından ilham alarak bricik eşinin parçaları birleştirme yeteceğine gönderme yapıyor. Bugün çanta sayısız versiyonlarıyla üretilmeye devam editor ve Ralph Lauren'ın tasarım kimliğinin kalesi olmaya devam ediyor.

Bu İçerikler de İlgini Çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın