Görüş Bildir
Haberler
Hesabı Kesiyoruz! Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Hesabı Kesiyoruz! Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.12.2018 - 20:14 Son Güncelleme: 04.12.2018 - 17:11

Haydi gençler, kapatıyoruz! Ne yıldı ama! 

2019'un şimdiden başladığını söyleyebiliriz doğrusu... Öyle yenileyici etkiler var ki, şimdiden taze başlangıçlar yapmaya başlayacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ruhundaki ateş harlanacak, Koç!

Sevgili Koç,

Muhteşem bir senenin başındasın, gayet işler iyi gidiyor fakat bu ilk hafta senin için birazcık gergin. Dürüst olmakta fayda var. Sonuçta bu ayın 7'sine kadar gerek ilişkiler konusunda, gerek de maddi kaynaklar -para (özellikle de banka kredisi, burs, harç, kredi kartı borçları gibi) konularında- bazı aksilikler yaşanabilir. Bu yüzden yeniden altını çizerek vurguluyorum ki ayın 7'sine kadar özellikle büyük paralar çevirmekten mutlaka kaçınmak lazım. Mümkünse her zaman nakit kullanmak, kredi kartına bir süre boyunca elini sürmemek de gayet mantıklı bir hareket olur. 

İlk hafta Merkür retrosunun etkisi altındayız, açıkçası geçtiğimiz aydan beri retroların etkisi altındayız zaten fakat bu hafta durum başka... Retrolar dönemi biterken Merkür bize son şakasını yapabilir. Bu da, geçmişte kalmış unuttuğumuz bir borcun yeniden karşımıza çıkması şeklinde de olabilir yahut bazı sinsi insanların dedikodularına maruz kalmakla da gerçekleşebilir. Her türlü sabırlı ve sakin kalmamız gerekiyor açıkçası. Büyük girişimler yapmaktan imtina etmek de fena olmaz. Zaten güzel günler bizi sadece 6 gün sonrasında bekliyor. Ayın 7'sinde Yay burcunda muhteşem bir yeni ay gerçekleşiyor. Yay burcu senin kardeş burcunun olarak özellikle Nisan Koç'uysan sana muhteşem bir tazelenme ile yeni bir sayfa ve geleceğe dair yollar açıyor. Bu süreç içerisinde öğretmenlerden patron baba gibi figürlerden çok fazla destek görebilirsin ki bu desteğin sana zaten gelmekte olduğunu geçen ay da belirtmiştim. Fakat bu defa karşına daha yeni daha farklı yöntemlerle daha farklı vizyonlar sunabilecek yeni bir insan hayatına girebilir. Bu insanla herhangi bir romantik ilişki ihtimali de hiç de düşük değil doğrusu. O yüzden biraz Jüpiter'in kadersel yine de güvenerek işleri akışına bırakmak son derece doğru oluyor yapmamız gereken en önemli dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise açık fikirli olmak. 

Ayın ilerleyen günlerinde bizi bekleyen daha da harika vakitler var elbette. Aralık ayının 12'sinden 17'sine kadar sürecek olan güzel sosyal ortamlar var. Karşılıklı anlayışın ve desteğin sular seller gibi akacağı bu tarihleri, iş yerinde toplantılar ve ciddi görüşmeler için kullanmak son derece faydalı olabilir. Fakat daha da önemlisi bu yapıcı ilişkileri destekleyen etkiyi en çok aile ilişkilerinde kullanmak lazım, çünkü ayın 20'sine doğru gerçekleşecek olan dolunayda ailenizle ilgili bazı sıkıntılar patlak verebilir. Daha çok maddi temelli olacağını düşündüğüm sıkıntıların uzun vadede kalıcı etkilerinin olacağını düşünmüyorum, sadece bu gergin dolunayı birbirinizi kırmadan atlatarak çok iyi olabilir. 

Aşk açısından da elbette güzel haberler var. Dolunay eğer başı bağlı bir Koç isen gayet romantik vakitler geçirtebilir. Aynı zamanda ayın 14'ü ve 15'i içerisinde arkadaş grubunla ya da arkadaşlar aracılığıyla yeni insanlarla tanışabilirsin. Bekarlar için bu da gayet olumlu bir etki olarak gözüküyor. Fakat aşk konusunu her açtığımda size yeniden hatırlatmak isterim ki; özellikle genç yaşlarda iseniz bu sene sizin için kesinlikle gelecekteki yönünüzü belirleme konusunda en önemli dönemlerden biri demek... Dolayısıyla eğitime, olmak istediğiniz insana, ünvanınız ya da ideallerinize odağınızı kaydırmak kesinlikle sizin için çok daha doğru olacaktır. Aynı zamanda Jüpiter kadersel olayları tetikleyen büyük gezegen olarak gerçekten kısmetinizdeki ruh eşinizi zaten gitmeniz gereken yollara yerleştirmiş durumda. Dolayısıyla ilginizi ve enerjinizi ilişkilere vermek yahut mevcut bir ilişki için ciddi anlamda kendinizden taviz vermeden önce, önceliklerinizi gözden geçirmek isteyebilirsiniz zira Jüpiter'in şu anki pozisyonunun size bir daha benzer etkileri vermesi en az 6 yılı bulacak... Aşk Venüs ile hep gelir, Jüpiter ise kolay kolay gelmez!

Bu ay aile içi karışıklık ve ayın başındaki çok az maddi sıkıntılar dışında çok da gergin bir ay değil. Jüpiter neşesini üstünüze akıtmaya devam ediyor. Aralık içerisinde kısa kısa, küçük küçük ama gayet keyifli vakitler var. Çok eğleneceğine inanıyorum. Şimdiden 2019 için hazırlıklar yapmaya başlayın çünkü 2019'a Mars'ın gücüyle gireceksiniz. Sizin için kesinlikle çok özel bir yıl olacak. Adeta evren size ruhunuzdaki o ateşi yılbaşı hediyesi olarak geri verecek! Bunları 2019 yorumlarında detaylı olarak konuşacağız. Görüşmek üzere!

Aşkı da, parayı da yoluna koyma vakti, Boğa!

Sevgili Boğa! 

Sevgili boğalar son derece ilginç bir seneye girmek üzere son dönemeçdeyiz. 2019'dan önce gerekli hazırlığı yeni yıla başlamak için gereken taze ruh halini sağlamak için bu ayın başında ilk hafta özellikle gene birazcık ilişki dramaları ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz ama üzülmeyin ve endişelenmeyin. Bu sadece kısa bir etki. Ayın 6'sına kadar sürecek olan bu etki açıkçası size yine (ben söylemekten sıkıldım ama durum bu:) ) eski sevgililerle yahut sevgiliniz varsa çok geçmişte kalmış ilişki sorunlarıyla, üçüncü insanlarla, laf taşıyan kişilerle sınayabilir. Bunu ilişkiniz adına adeta son bir sınav, ne kadar güçlü ne kadar anlayışlı ve birbirinin adına ne kadar fedakar olabileceğinizi görmek adına bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz açıkçası. Yahut ilişkilerden genel anlamda ne istediğinizi daha da önemlisi ne istemediğinize karar vermeniz... Yaşayarak öğrenmenin değeri bu. Çünkü gayet etkili hoş bir hafta, sonuçta size hayat dersleri bırakacak. 

Bu gergin sürecin Aralık ayının 6'sında bitişi ile beraber, 7 Aralık tarihinde bir yay yeni ayı yaşıyoruz ve bu açıkçası maddi konularda bir takım süreçler başlatacak gibi duruyor. Öğrenci iseniz yeni bir burs başvurusunun sonuçlanması ya da bursun kesilmesi örneğin, yahut maaşınız ile alakalı zam, tazminat, harç, banka kredisi, kredilerin geri ödemesi gibi pek çok yeni bir sürecin geleceğini haber veriyor. Söylediğim gibi yine tekrarlıyorum: ayın 7'sine sekizine kadar maddi konularda büyük imzalar atmayın, büyük paralar paralarla oynamaya çalışmayın.

Bu ayın sana getirebileceği en güzel fırsatlardan biri de sağlığına yönelik, sevgili Boğa. Bazen sigara-alkol-yahut sağlığa zararlı gıdalar gibi küçük şeylerden bağlarımızı koparabildiğimizde; duygusal anlamda da ne kadar güçlü olup bizi zehirleyen ilişkilerden ve insanlardan uzaklaşmanın kolay olduğunu görürüz. Bu ay sana, daha önce bahsettiğim 'ruhsal dönüşüm, küllerinden doğma, kangren olmuş zararlı parçaları kesip atma' konulu meseleleri halletmen için güzel bir orta açıyor. Bunu değerlendir, bedeninden başla!

Ay sonunda doğru muhteşem bir dolunay yaşayacaksın ki onun öncesinde de gayet keyifli sosyal ortamlar seni bekliyor. 21 Aralık'ta çok güzel haberler alabilirsin. Yine 21 Aralık civarında sevgilinle bir seyahate çıkmak da söz konusu olabilir. 22 Aralık'ta ise Yengeç dolunayı sana aşk konusunda şoke edici gelişmeler yaşatabilir! Sen yeter ki, ayın ilk haftasındaki ilişki gerginliklerini sağlıklı bir şekilde atlatmış ol!

Nihayet aşk, İkizler!

Sevgili İkizler! 

Beklediğin tarih geldi ve nihayet aşk konusunda yepyeni bir döneme giriyorsun. Sana daha önce -hatta geçtiğimiz yıllarda da bahsettiğim- aşk konusundaki Satürn'ün getirdiği zorluklar, kayıplar, sınavlar ve daha pek çok sıkıntının karşılığını alıyorsun. Jüpiter'in gelişi ile beraber adeta kaybettirdiklerini misli ile geri verecek demiştim. İşte bu aydan itibaren Yay burcunda gerçekleşecek yeni ay ile dönüşü olmayan bu yolculuk başlıyor. Sevgilin olsun ya da olmasın, hayatında sadece bir flört de olsa, aşk hayatında ciddi bir gelişme, ciddi bir karar almaya bu ayın 7'sinde hazırlanıyorsun. 

Fakat bunun öncesi de var elbette... Bu sürece gelene kadar öncelikle hala Merkür retrosu etkisi altında olacağını unutma. Merkür retrosu bitişine yakın agresifleşirken, bir taraftan da senin yönetici gezegeni olarak işleri biraz daha karıştırmaya devam ediyor. Bunun seni daha çok çalıştığın iş yeri ile alakalı vuracağını düşünüyorum. İş arkadaşlarınla geçmişte kalmış sorunlar yeniden gündeme gelebildiği gibi yanlış anlaşılmalara da çok müsait bir dönem. O yüzden olabildiğince sakin kalmak, kendimizi defalarca tekrarlayarak da olsa net bir şekilde ifade edebilmek çok önemli. Neyse ki bu süreç ayın 7'sinden itibaren bitiyor. İş yerindeki sıkıntıların yerini de ilişkiler romans aşk gibi konular alıyor. Bu konularla uğraşmaya hazırlan -ki bunu iyi anlamda söylüyorum. Çünkü önümüzdeki dönemlerde de güzel gezegenler ilişki alanını ışıldatmaya devam edecekler sevgili İkizler. İşleri ağırdan almakta fayda var zira bu süreç bir Satürn kadar olmasa da yine işleri zamana yayarak ilerleyecek. Kariyere dönecek olursak ciddi anlamda parlama fırsatın ayın 12'sinden 18'ine kadar gayet güçlü bir şekilde devam ediyor. Eğer işsiz sen iş bulmak, toplantılara girmek, kendi bireysel işlerini topluma sunmak, görücüye çıkarmak için son derece uygun bir dönem. Özellikle insanlardan da destek alabilirsin. İş konusunda feminen figürlerden bolca destek göreceğini düşünüyorum. Bu yüzden yardıma ihtiyacımız olduğunda gurur yapmadan açıkça söylemek son derece önemli. İş aradığını çevreye duyurmak ya başlayabilirsin örneğin. sadece ufak bir başlangıç yapmak önemli eğer zaten işin varsa iş yerindeki halinin tavrını değiştirmek ve kendini öne çıkarmak kesinlikle sana faydalı bir şekilde dönüşü olabilecek bir dönem. 

Ayın güzel haftasından sonra yengeç burcunda bir dolunay yaşıyoruz ve bu dolunay aslında gayet güzel. öncelikli olarak parayı akıllara getirsene ki bunun daha önceden yaptığın işlerin karşılığını almak şeklinde vuku bulacağını düşünüyorum diğer taraftan da aşk konularına bir kez daha vurgu yapıyor. Bu kısım uzun süreli beraberliği olan ikizler için geçerli eğer bir süredir devam eden ciddi bir beraberliğiniz varsa bunu bir üst seviyeye taşımak isteyebilirsiniz. birlikte geleceğe dair planlar yapmak birlikte eşyalar satın almak mal mülk gibi konuları konuşmak gayet olası.

Bu ayın odağı senin için çoğunluklu olarak aşk... Ama buna asla burun kıvırıp geçmemek lazım zira insan insanın aynasıdır ve bize bazen kendimizle alakalı hiç bilmediğimiz şeyleri öğretirken, ruhumuza kattıkları ile sonsuza dek değiştirebilir, yazgımızı yoluna koymak için gönderilmiş bir rehber dahi olabilir o insanlar... Aşka işte bu yüzden çok değer vermek lazım! Bakalım neler olacak ki, ufacık bir flört, kalp ağrısı gibi başlayan tatlı muhabbetler seni nasıl bir serüvene davet edecek ve ne şekilde geri getirecek!

Gerçek yolculuk geri dönüştür, Yengeç!

Sevgili Yengeç, 

Senin burcunda kocaman bir dolunay yaşayacağız bu ay... Ay annemizi senin burcundan daha iyi kim taşıyabilir ki zaten? Dolayısıyla ayın ikinci yarısından itibaren duygularının deniz gibi kabarmasına, kalbinin şişmesine hazırlan. Belki bir iki gözyaşı dahi dökersin ama emin ol, iyi gözyaşları olacak onlar!

Yengeçciğim, bu aya sert bir retro etkisi altında başlıyoruz. Aslında bir aydır zaten gerek Venüs, gerek Merkür derken retro gezegenlerle uğraşıyorduk ama durum pek de ciddi değildi. Şimdi ise maalesef ki bitişine yakın agresifleşmeye başlayan bir süreç var. Bu süreç seni ruhani boyutta etkileyebildiği gibi en çok da ilişkiler anlamında canını sıkabilir. İlişkilere dair yaşanabilecek dramalar adına sana şu uyarıda bulunmak isterim: Kesinlikle fazla alıngan davranıyor olma ihtimalin var. İnsanların sana kendini kötü hissettirmek adına kasıtlı sert ya da umursamaz davrandığını hissedebilirsin ama belki de hakikat bu değildir... Belki de hakikat, retro etkisiyle geçmişe dönüp duran zihninin, hala şifalanmamış o kırgın çocuğu hatırlatmasıdır... Yani belki her şey illa seninle alakalı değildir -ama bir taraftan da senin tüm derdin kendinledir... Olabilir mi böyle bir şey? Ayın 7'sine kadar ortalığı velveleye verme, ne kendini ne de başkalarını üzme diye bu uyarıyı yapmak istedim. Şimdi gelelim ayın 7'sine ve getirilerine. Zaten ilk hafta ancak içinin sıkıldığıyla kalacaksın bence. Kötü somut etkiler yok.

Ayın 7'sinde Yay burcunda bir yeni ay yaşıyoruz ve bu yeni ayı mutlaka ama mutlaka sağlığın için iyi olacak şekilde kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Sigara bırakma, spora başlama, yeni diyet planı, günlük rutin programı çıkarma... Bunların hepsi evren tarafından çok destekli. 2019'u bekleme, şimdiden bu yeni ayda harekete geç.

Bir taraftan da iş yerinde güzel gelişmeler var. 12'sinden tut ayın 17'sine kadar yeni projelere, güzel geçecek toplantılara, terfilere, tatlış iş arkadaşlarına kadar her şeye selam de! İşsizler için de iş bulmak için uygun dönem. Harekete geçmek lazım, bolca!

Ayımız retronun gerginliğinden sıyrılıp tatlı bir hafta ile devam ederken ayın 20'sinde işler ciddileşmeye başlıyor. Sana öncelikli olarak aşk konularında ilginç gelişmeler geliyor, sevgili Yengeç. İyi ya da kötü yorumu yapamayacağım kadar 'kadersel' olduğu için sana da işleri akışına bırakmanı öneririm. Her şeyden önce de 'güven' kelimesini hatırlatmak... Zira sadece sevgiline güvenmek değil; kendine ve daha da önemlisi ilahi planın işleyişine güvenmek önemli. Bu tarihte ilişkilerde karşına çıkabilecek olayları sakinlikle kabullen derim. 'Bütün olmak ayrı olmaktır; gerçek yolculuk geri dönüştür.' Yine altını çiziyorum, bu illa kötü bir şey olmak zorunda değil!

Bu ayın son haftası ise yurt dışı yolculukları, eğitim ve dil kursları gibi geleceğe yönelik - geleceğe dair muazzam kapılar açacak konularda beklenmedik gelişmeler barındırıyor. Hepsini 2019 yorumunda detaylıca konuşacağız. Yeni yılın şimdiden kutlu olsun!

Bunlar daha ısınma turları, Aslan!

Sevgili Aslan,

Jüpiter'in ateşini inceden inceden hissetmeye başlamamana artık imkan yok. Zira tüm işleri yokuşa süren, yavaşlatan ve insanı bezdiren retrolar dönemini kapatıyoruz. 2019 yılında ise doğru düzgün bir retromuz dahi olmayacak. Haberler bu açıdan gayet iyi yani! Zaten son bir aydır gerek Venüs, gerek Merkür derken altında yaşadığımız retrolar dönemini bu ayın ilk haftasında bitiriyoruz. Gider ayak biraz agresifleşecek ama olsun... Geldiği gibi gidecek! Öncelikli olarak, aileye dair geçmişte kalmış konular -evet, yeniden- hortlayabilir. Aile fertleriyle konuşurken bol bol 'ya sabır' çekmekte, insanların yanlış anlaşılmaya çok müsait olduklarını hatırlayıp pek de üstüne alınmamakta fayda var. Zaten 6 güncük bir şey... Ayın 7'sinde yepyeni bir yeni ay ile beraber retrolara veda ediyoruz ve geçmişi geçmişte bırakıp, önümüze bakıyoruz!

Hatırlarsan sana geçen ay Jüpiter'in gelişinin nasıl da büyük bir etkisi olduğundan ve er ya da geç mutlaka bereketini göreceğinden bahsetmiştim. Bir taraftan da iki sene içerisinde kaybettirdiklerini nasıl da geri vereceğini müjdelemiştim. İşte o olaylar zincirinin ilk bölümü bu ayın 7'sinde gerçekleşecek olan Yay yeni ayı ile başlıyor, sevgili Aslan. Adeta yola çıkıyorsun; eğitim, yurt dışı, kariyer konularında muazzam bir vizyon edinme ve önünü inceden görmeye başlama vakti. Bu konuda uzak mesafede yaşayan bir dostundan ya da bir öğretmen gibi gördüğün üst düzey birinden destek alabilirsin. Hayat sana o harika kapıyı açıyor, yeni yıl senin için resmen şimdiden başlıyor.

Açıkçası uzak mesafe ilişkisi de görünmüyor değil... Farklı bir şehirde yaşayan bir yabancı ile yakınlaşman söz konusu olabileceği gibi, eğer zaten sevgilin varsa da beraber seyahat planları yapmaya başlıyorsunuz!

Yine de tohumların atılması ile meyvelerin yenmesi arasında biraz zaman olacak tabi... Bu sıradan ayın 12'sinden itibaren gökyüzünün şenlenmesi, sosyal ortamlarının neşesi giderek artıyor ve sana cesaret ile güç katıyor, sevgili Aslan. İnceden inceden 'Aslannnnn' olduğunu fark etmeye başlıyorsun, değil mi? :) Ego, sağlıklı olduğu sürece, çok da kötü bir şey değil. Bizi biz yapan şey! Ölene kadar asla kopamayacağımız şey! Kıymetini bilmek, dik durmak lazım. Her şeyi ezip geçen Satürn'ün bile kıramadığı o gururumuza sarılmak lazım. Neyse, 12-18 arası ortamlar şenlikli, bol bol dışarı çık ve kendini göster derim.

Ama sıkıntılı bir yer var ki, orası da para konusu... Krediler, bankalar, borçlar, harçlar... Özellikle ayın üçüncü haftası yasak. Büyük bir zorunluluk yoksa bence bu ay komple kendi yağında kavrulmalı ve büyük alışverişler yapmamalısın.

Gelelim devam eden üçüncü haftanın üzerine gökyüzünde gerçekleşecek olan Yengeç dolunayına... Sezgilerin alev alev, rüyaların ise son derece ilginç. Ne yap, ne et, bu süreçte rüyalarını bir kenara not et derim. Meditasyon çalışmaları, dua, terapi gibi pratikler için uygun bir zaman. Ayın 22'sinden 25'ine kadar fazlaca etkili. Alkolden ve (gerekli olmadığı sürece) ilaç kullanımından uzak durmak da iyi olacaktır. 

İlahi adalet temalı bu son haftaya girerken, kendini kaderin işleyişine son kez bırakmanı öneriyorum, canım Aslan. 2019'a Mars'ın ateşiyle öyle bir gireceksin ki... Bir taraftan kardeşin Yay'ın Jüpiteri, diğer taraftan da Koç'un Mars'ı seni muazzam şekilde ateşleyecek. Bunlar daha ısınma turları!

Sınav kağıdını son kez okuyoruz, Başak!

Sevgili Başak,

Yönetici gezegeni Merkür olan bir burç olarak elbette ki bu retrolar döneminden fazlasıyla etkilendin. Bu ayın başında da retro etkisini fazlasıyla ama son kez hissedeceğiz. Retrosuz geçireceğimiz 2019 yılına girmeden önce bu Aralık ayının 7'sine kadar Merkür retrosu bize adeta son şakalarını yapacak. Fakat bunu adeta bir fırsata çevirmek bizim elimizde. Ayın 1'inden itibaren ayın altısına kadar sürecek olan bu sert retro günlerini daha çok geçmişimizdeki problemleri çözmeye çalışarak yahut problemlerden dersler çıkararak faydalı bir şekilde verimli bir dönem olarak atlatabiliriz. Adeta okuduğumuz bir kitabın özetini çıkarırcasına hatta ilkokuldaki gibi 'okuduğumuzu anladık mı?' testi tadında görmek lazım bu dönemi :) Yılın bitişi ile beraber adeta koca bir hesap defterini kapatıyoruz ve son bir aydır canımızı sıkan Merkür retrosu aslında bu hafta içerisinde adeta bir film şeridi gibi tüm yaşananları gerçekçi bir gözle büyük bir çerçeveden gözlerimizin önüne seriyor. Dolayısıyla şikayet etmek, büyük ve yeni girişimlerde bulunmak yerine ilk hafta evimizde bir kenarda oturalım, aklımıza geçmişten hangi konular takılıyorsa tarafsız bir gözle düşünelim, geçmişe dair konular hakkında ailemizle konuşalım dersler çıkaralım konuları kapatalım ve yeni bir sayfa açmaya başlayalım... O sayfada tam olarak ayın 7'si yani Yay yeni ayı oluyor. Bu yeni ay'ın çok da kolay olmadığını ifade etmeliyim zira aile içerisinde bazı beklenmedik gelişmeler yaşatabilir. Bunların çoğunlukla maddi kaynaklı olacağını düşünüyorum. Aile ailecek büyük bir borcunuz çözmeniz gereken finansal problemleriniz varsa ayın 12'sini beklemenizi öneririm. Zira ayın 7'sinde gerçekleşecek olan dolunay takip eden 5 gün içerisinde farklı aile büyüklerinden maddi anlamda destek görmeniz de söz konusu olabilir. Aynı şekilde ailenizi ilgilendiren bir dava süreci varsa örneğin; miras paylaşımı ev sahipleri ya da kiracılarla ilgili meseleler, vesaire bunların da sonuçlanması ayın en geç 15'ini görüyor. Bu yeni ayı sadece aile ve parasal şekilde yorumlamak lazım çünkü bu zorlayıcı dediğimiz et ki aslında çok büyük bir potansiyel barındırıyor hem de bireysel bazda. Öncelikli olarak kötü her türlü alışkanlığı bırakmak için kullanılabilir. Yeni başlangıçlar yapmak, evdeki çekmeceleri temizlemek, odaya yeniden düzen vermek, kullanmadığınız ve hatta üzerine anlam biçtiğiniz ıvır zıvırları çöpe atmak harika bir değerlendirme biçimi doğrusu. Ev hayatına vurgulu olmak üzere; hayatınıza yeni bir rutin getirmek, uyku düzeni, sabah koşuları, yeme içme düzeni... Bunlar için kesinlikle çok uygun zamanlar! Hayatınıza yeni bir başlangıç yapmak için yılbaşını beklemek gibi bir niyetiniz varsa beklemeyin, bu ayın 7'sini değerlendirin derim.

İşte ayın 2. Haftasına böyle önemli bir yeni ay ile başlayacağız. Zorlayıcı etkileri elbette var zira başlangıçlar her zaman zor olur... Fakat sonrasının güzelce akacağını ve uzun vadede size hayırlı olacağını kendinize hatırlatmanızı tavsiye ederim. Bu yeni başlangıç döneminden sonra 2. hafta daha da güzelliklerle devam ediyor. Bunların başında da ayın 12'si 15'i ve 17'si geliyor. Ayın 12'si kesinlikle çok güzel bir tarih öncelikle şimdiye kadar ertelediğiniz iş yerindeki arkadaşlarınızla ya da patronlarınız da toplantılarınızı yapabilirsiniz. Önemli görüşmeleri bu tarihte aradan çıkartabilirsiniz. Merkür retrosu sebebiyle bir süredir satın almaktan çekindiğiniz büyük alışverişleri yapmanız gerekiyorsa (ki yeniden söylüyorum size daha önce de dediğim gibi 2018 çok da bereketli bir sene sayılmaz maddi açıdan. Eh, zaten bitmek üzere dolayısıyla maddi anlamda hala sezgilerinizle güvende hissetmiyorsanız birazcık daha beklemekte fayda var.) Fakat retro sebebiyle ertelemek zorunda kaldığınız büyük alışverişler yapılması gerekli büyük alışverişler varsa onları da yine ayın 16'sı 17'si içerisinde aradan çıkarabilirsiniz.

Sürekli aile iş ve para dan bahsetmek elbette biraz can sıkıcı olabiliyor fakat aşk hayatınıza dair de gayet güzel haberlerim var. Bunların başında bu ay altı çizilmesi gereken önemli günler geliyor. 20 21 22 aralık tarihleri... Bu tarihler içerisinde bekar Başaklar da, başı bağlı Başaklar da çok mutlu olabilir. Bekar Başaklardan başlayalım; onlar özellikle bu tarihler içerisinde arkadaş grubundan ya da İnternet üzerinden yepyeni insanlarla tanışabilirler. Özellikle ve özellikle Başak burcunun ilk günlerinde ya da ilk 5 gün içerisinde doğmuşsanız şansınız bayağı yüksek. dolayısıyla ayın 21'i 22'sine, hatta 23'ü içerisinde mutlaka dışarı çıkın ve insanlara biraz şans verin derim. Başı bağlı başaklar için ise Mars'ın Balık'taki yolculuğundan dolayı işler son zamanlarda biraz karıştı farkındayım. Dolayısıyla bu yengeç dolunayı size de bir şekilde şifa olacak. Bunu illa ilişki bitimi gibi görmeye gerek yok, dolunaylar genelde olayları sonuçlandırır. Nihai sonuçları karşımıza getirir. Dolayısıyla sevgilinizle ya da karmaşık ilişkide olduğunuz flörtünüz ile bir süredir çözemediğiniz sorunlarınız varsa sorunlar çözülmeye başlıyor. Bu konuda yine arayı yapacak, aracı olacak bir üçüncü şahıs olabilir. Problemlerin çözümünde tarafsız insanlardan fikir almak sandığınızdan daha sağlıklı olabilir. Unutmayın ki bekar da olsanız bir ilişkide de olsanız Başak olarak son dönemlerde yaşadığınız bazı sosyal duygusal sorunların temelinde kişisel tatminsizlik öz değer duygusunun azlığı yatıyor olabilir. Başakların herkesi çok fazla eleştirdikleri söylenir fakat en çok eleştirdikleri insanlar aslında içten içe kendileridir. Dolayısıyla en azından bir süreliğine kendinize eleştirmeyi kendinize kılı kırk yararcasına yargılamayı bir kenara bırakıp sizin de tıpkı diğer insanlar gibi bu evrenin bir çocuğu olduğunuzu ve ilgiye şefkate herkes kadar sizin de hak ettiğinizi kendinize hatırlatırsanız ve kendinize bu hak ettiğiniz incelikle davranırsanız sandığınızdan daha büyük problemleriniz çözülebilir.

2018 yılı çok fazla retrolar getirdi fakat 2019 yılında doğru düzgün retro etkisi daha almayacaksın sevgili Başak. Şimdiye kadar tüm yaşadıklarını, mesela geçmişten gelip duran ilişkileri, insanları ve geçmişten gelip duran yaraları tekrar tekrar uğraşmanın sebebi onların şifalandırmaktı. Dolayısıyla 2018'de yaşanan bu dramaları hepsini gereksiz bir zaman kaybı gibi görmek yerine olgunlaşma, karmanı temizleme, artık ne istediğini ve daha da önemlisi ne istemediğini net bir şekilde ayırt etme açısından senin için muazzam bir kişisel gelişim fırsatı oldu. 2019 çok daha güzel olacak Ocak ayı yorumlarında bunları detaylı olarak seninle konuşacağız. Şimdilik sadece ilk haftanın karmaşıklığını sakince atlat ve haftalar için harekete geç hayatında yeni bir sayfa açmaya hazırlanan... Yeni bir insana yer hazırla hayatında! Son olarak da akışına bırak derim önümüzdeki ay detaylı bir şekilde 2019'a masaya yatıracağız!

Güzel günler, seni bekler, Terazi!

Sevgili Terazi,

Önemli retrolar yaşamayacağımız 2019’a girmeden önce Aralık’ın bu ilk haftasında hissedeceğimiz etkiyi en verimli şekilde kullanmamız lazım. Bir aydır devam eden önce Venüs ardından Merkür retroları gerek işleri yavaşlattı gerek de en hafif tabiriyle sinir bozdu. Bu ayın 1’inden 6’sına kadar ise Merkür retrosu en güçlü etkisini göstermekten çekinmeyecek. Öncelikli olarak geçmişte kalmış insanlardan, akrabalar dahil sosyal çevreden haberler getireceğini düşünüyorum. Eski dostların hayatlarındaki gelişmelerden haberdar olmak ya da sana şu saatten sonra hiçbir faydası olmayacak bilgileri, sırları öğrenmek elbette herhangi bir işine yaramayabilir. Ama tam da yıl biterken şöyle bir geçmişe dönüp bakmayı, bazı meselelerden üzerinden son kez geçip gerekli dersleri çıkarmayı bir lütuf olarak görmek için çok da iyimser olmaya gerek yok. İlk haftanın nostaljik havasını, geçmişe dair anlamsız gelişmelerini sanki bir kitap özeti okumak gibi ya da ilk okul derslerindeki “okuduğumuzu anladık mı” köşesi gibi faydalı bir şekilde kullanabiliriz.

Ayrıca ilk hafta maddi anlamda harcamalardan kaçınmanı, asla büyük alışverişler yapmamanı öneririm. Ayın 2’sinde ve 3’ünde aile ve aile gibi yakın gördüğün insanlarla her türlü ilişkine aman dikkat… Neyse ki ikinci haftadan itibaren, özellikle ayın 7’sinden sonra geçmişi geçmişte bırakıp tertemiz bir kafaya giriyorsun. Ayın 7’si ve 12’si arası özellikle eğitim hayatındaysan buna mesleki kurslar ya da dil eğitimleri dahil yepyeni bir projeyle karşılaşabilirsin. Beraber eğitim aldığın insanlara dikkat et derim; onlar aracılığıyla kısa yolculuklara dahi çıkabilir, yepyeni insanlarla tanışabilirsin. Ayın 12’sine doğru maddi sorunlar çözülmeye başlarken 17’sinde de güzel para fırsatları çıkmaya başlıyor. Özellikle ayın 16’sını iş yerinde önemli toplantılar için mutlaka değerlendir derim. 

Birinci haftanın durgunluğundan sonra ikinci hafta son derece sosyal, güzel ve giderek artan bir ritme sahip. Ayın 20’si 21’i ve 22’si bir kenarı not almamız gereken günler niteliğinde. Aile hayatımıza dair güzel gelişmeler yaşayabilir ve aile büyüklerinden destek görebiliriz. Bu tarih aralığında dede nine gibi yaşlıların nasihatlerini hiç de hafife alma derim. Sadece günlük hayat pratiklerinde işine yarayacak tavsiyelerde bulunmakla kalmayıp; adeta kendinle ilgili çözemediğin en derin sorularını bile benzersiz bir şekilde cevaplayabilirler. İş yerinden hoşlandığın birileri varsa ya da flört ettiğin biriyle bir takım projelerde çalışmaya niyetleniyorsan ayın 21’i bu girişimler için muhteşem. Ayın 22’sine geldiğimizde ise yengeç burcunda bir dolunay bizi bekliyor. Yengeç dolunayları güçlü olur. Özellikle de terazinin ilk günlerinde doğmuşsan bu gücü fazlasıyla hissedeceksin demektir. Öncelikli olarak aile içerisinde baba gibi bir otorite ya da güç figürüyle gerginlik olarak görünüyor. Aynı zamanda devam etmekte olan bir adli dava, alacak verecek meselesi varsa sonuçlanabilir. Bu dolunayda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kişisel duygularımıza değil, hakikatlere bağlı kalmak ve adil davranmak.

Ayın kapanışı ve evrenin sana yılbaşı hediyesi 31 Aralık’ta Mars’ın koç burcuna geçişi oluyor. Sana yeni yılda ateşli ve tutkulu bir aşk getiriyor. Onu 2019 yorumlarında detaylı konuşacağız.

Kapa bakalım, hesabı, Akrep...

Sevgili Akrep,

Son bir aydır burcunda iki önemli gezegenin de retrosunu atlattın. Retrolar en iyi ihtimalle, umuyorum ki sadece zihnini geçmişe taşıyacak, nostaljik hissettirecek şekilde çalışmıştır. Zira bu ayın ilk haftasında uzun süre için son kez Merkür retrosunu deneyimliyorsun. Ayın altısına kadar özellikle geçmiş ilişkilere dair olmak üzere kafan sıkça karışabilir. “Her şey çok farklı olabilirdi aptal!” tadında pişmanlıklar, keşkeler, meraklar kafana takılabilir. Hiçbir şekilde, en azından ayın yedisine kadar harekete geçmeni önermem. Meraklanıp geçmişteki insanlara dair stalk gibi girişimlerde de bulunma bence, en iyi ihtimalle zaman kaybı olur. Bir aydır yaşanan ve bitmek üzere olan retrolar döneminin en tehlikeli ve riskli kısmı bu hata ayın altısına kadar, bunu unutma. Özellikle 2 ve 3 Aralık tarihinde sadece içsel olarak ve romantik ilişkilerde değil tüm sosyal ilişkilerinde çok dikkatli olmalısın, ağzından çıkanı kulakların mutlaka duymalı.

İlk haftayı böyle dikkatlice atlattıktan sonra ikinci haftaya yay burcunda bir yeni ay ile başlıyoruz. Aynı zamanda son derece mistik bir etki de taşıyan bu yeni ay içerisinde bol bol dilek tutmanı öneririm. Maddi isteklerin başta olmak üzere kalbindekilerin artık gerçekleşme, sana gelme dönemi bu. Hani şu geçtiğimiz aylarda bahsettiğim “Satürn’ün iki yıl boyunca kaybettirdiklerini geri alacaksın” öngörüsü var ya, 2019 içerisinde herkes için farklı tarihlerde olmak üzere teker teker gerçekleşecek ve özellikle 90-95 doğumlu akrepler için bu hafta baya vurgulu. Kısacası ikinci hafta niyetlerini temiz tut. Son derece olumlu bir hafta, dileklerin gerçekleşmeye başlayacak umuyoruz. Dileklerin maddiyattan çok duygusal ve romantik meselelere dairse ayın yedisini bir fırsat olarak görmeni ve romantik görüşmeler için ayırmanı öneririm. Zaten Venüs ayın başından itibaren senin burcunda olacağı için bu ay insanların gözüne ayrı bir çekici görüneceksin. İşler güçler, okul, eğitim ve mesleğinde geleceğe dair girişimler için en uygun tarih kesinlikle 12 Aralık. Bu tarihte patronlarla görüşme ayarlayabilir, öğretmen gibi akıl hocalarından destekler alabilirsin. Retrolar sebebiyle bir süredir ertelediğin banka ve evrak işleri en uygun 16 Aralık tarihinde çözülmeyi bekliyor. Diğer gözümüze çarpan tarih ise 17 Aralık. Bu tarih yalnız akrepler için aracılarla gelecek bir aşk fırsatı demek. Belki de seni sürekli birileri ile tanıştırmaktan bahseden o tuhaf arkadaşın sana bu sefer gerçekten de güzel bir şey getirecektir. Kısacası 17-18 Aralık tarihlerinde aracılara bir şans ver derim. Aşkın illa köşe başında dönünce çarpışıp kitaplarını yere düşüreceğin kişi olması gerekmiyor.

Ayın sonuna doğru geldikçe akış delicesine hızlanmaya başlıyor. Şu bahsettiğim Jüpiter bereketini işlerine doğru bir şekilde kanalize edebilmek için fırsatlar görünüyor. İlk önemli tarih 20 Aralık. Mesleğine dair, kişisel kazançlarına dair muhteşem bir gelişme yaşanabilir. Hiç beklenmedik bir şekilde kendini gösterecek olan bu fırsat öylesine yaptığın, gelecek göremediğin işler konusunda bile kafanda büyük ampuller yakabilir. Yeter ki akrep karamsarlığına kapılmadan bir yay gibi geniş ve iyimser düşün. Bir Akrep’in nihai amacı o karanlığın yoğunluğun içerisinden geçerek neşeye ve özgürlüğe ulaşmak, yani yay burcuna evrilmek… 21 Aralık’ta yılın en uzun gecesini yaşarken bunu bol bol düşün derim. Aynı zamanda düşünmekle de kalma yakın dostların ve ailenle de bol bol konuş, tartış. 21 Aralık gecesi öyle bir etki var ki vizyonunu zorlayacak, yepyeni fikirler sunacak, kafanı netleştirecek ve adeta temizlik yapıp gidecek ve yerini de 22 Aralık’taki yengeç dolunayına bırakacak. Bu dolunay özellikle ekim akrepleri için çok önemli. Öncelikle, ilk ihtimal olarak aileye dair bir sır ortaya çıkabilir, anne tarafından maddi bir destek görülebilir. Öğrenciysen çok uzun vadeye yayılacak harika haberler alabilirsin. Bu 20-25 Aralık arası süreç aşk konusunda da çok önemli. Hayatında zaten birileri olan akrepleri ilişkilerinde ciddi kararlar almaya itebilir.

Aralık ayının temposu retro sebebiyle yavaş başlayıp sonuna doğru yükseliyor. İlk hafta adeta kendimizle ve geçtiğimiz seneyle olan hesabı kapatıyoruz, ardından ise giderek yükselen tempoya enerjimiz tam olarak 31 Aralık’ta ayak uyduruyor. 2019’un Ocak ayına girerken evrenin bize en büyük hediyesi bu olacak: Mars’ın deli gibi ateşlenen enerjisi. Kötü alışkanlıkları bırakmak için de muhteşem bir dönem olacak. Yılbaşı kararlarını şimdiden yazmaya başla. 2019’un uzun ve detaylı yorumlarında görüşmek üzere.

Kapanışı yapıyoruz, Yay!

Sevgili Yay,

Geçen ay sana müjdeli haberler verdim, o yüzden bu ayın ilk haftası için azıcık uyarıda bulunmama hemen içerlemezsin diye umuyorum. Bu ay, hiç merak etme, hala haberler iyi ve güzel. Jüpiter'in, geçen ay bahsettiğim gibi, o neşeli ve bereketli etkisi yükseleninin derecesi ve doğum gününe göre giderek yaklaşıyor -mutlaka payını 2019 içerisinde fazlasıyla alacaksın. Ama önce Aralık ayının ilk haftasını atlatalım bakalım...

Aralık ayının ilk haftası içerisinde insan ilişkileri aniden ve hiç tahmin edilemez bir şekilde karışabilir, sevgili Yay. Hiç beklemediğin insanlardan ilginç haberler almaya, bolca dedikodular duymaya ve sevdiğin insanların dahi çirkin yüzlerini görmeye hazırlan derim. Bu sürecin adeta hayatındaki insanlar için bir süzgeç görevi göreceğini düşünüyorum :) Gereksizleri temizleyip, sakince hayatından çıkarmak için özel hazırlanmış bir pozisyon adeta. Fakat dönülmez kararlar vermeden ve köprüleri yakmadan önce ayın 7'sini beklemek lazım. Unutma ki Kasım ayından beri verdiğim tüm güzel haberlerde önce Venüs, ardından da Merkür retrosunun hakim olduğunu ve dolayısıyla da işlerin hem yavaşlayıp, hem de karmaşıklaşabileceğini söylemiştim. Özellikle Aralık doğumlu Yay burçları için bu ay yeni bir sayfa açma vakti geliyor. Bu ilk haftadan sonra alınacak olan kararların anahtarı ise kesinlikle geçmişten gelen ilişkilere dair sırların açığa çıkması ile, dedikodu tadınla bilgiler ile alakalı... İşte bu yüzden ilk hafta sakin kal, ortalığı kolaçan et ve haftanın sonuna doğru öğrendiklerine ani tepkiler verme derim. Zira ayın 7'sinde -özellikle Aralık Yayları için- yepyeni bir dönem başlıyor.

Geçtiğimiz ay yay burcunun ilk günlerinde Doğan Kasım yayları için müjdeli haberler vermiştim ve diğer yaylar bu duruma biraz içerlemişlerdi. Bu ayın 2 haftasında ise yüzü gülecek olanlar Aralık doğumlu yaylar olacak özellikle de yay burcunun tam ortasında doğduysanız öyle bir yeniay hissedeceksiniz ki yeni yıl sizin için şimdiden başlıyor diyebiliriz. öncelikle burgur ilişkilerde olmak üzere günlük hayatınızın rutinlerinden genel konseptini hatta üstünüze başınıza dahi yansıyacak bir değişim dalgasına kapılabilirsiniz. elbette ki bunun için öncelikle İlk 1 haftayı sakin bir şekilde atlatmak gerekiyor ilk bir haftaya daha çok içimize çekilip daha çok kendi ruhumuzda meşgul olup atlattıktan sonra ayın 7 sinden itibaren dış görüntümüz de değişiklikler yapmak isteyebiliriz, evimizdeki gereksiz eşyalardan anlam yüklediğimiz anıları olduğunu düşündüğümüz ıvır zıvırlar dan kurtulabiliriz, tıpkı yeni yıla girerken yaptığımız gibi şimdiden yeni kararlar alıp listeler yapıp programlar çıkarabiliriz ve bu inanın tahmin ettiğinizden daha kalıcı ve verimli olur. aynı şekilde sigara gibi kötü alışkanlıkları bırakmak için bundan daha iyi bir tarih bulamazsınız ayın 7 sinden 12'sine kadar Evren tarafından destek misiniz spora başlamak sigarayı bırakmak yeni diyetler uygulamak her şey için kendinize bedeninize dair yeni bir başlangıç için mükemmel bir dönem. elbette kendimize odaklanmamız güzel ama hayat maalesef ki sadece kendimize odaklanarak da kendimizi şımar tarak geçmiyor dolayısıyla ayın ilerleyen günlerinde artık yavaş yavaş sosyal ilişkilere sosyal hayata odamızı kanalize etmeye başlıyoruz. Ayın 15'inden itibaren kendisine hissettirecek olan etkiler diğer burçlar için çok daha sosyal çok daha aktif eğlenceli ortamlar getirirken biz yayları daha çok iş yerindeki hareketlenmeler etkileyecek. iş yerinizde yeni bir projeye başlayabilirsiniz retrolar sebebiyle yarıda kalmış işler yeniden gündeme gelebilir iş arkadaşlarınızla sorunları çözebilir ertelenen toplantıları bu sefer yapabilir kesinlikle ilerlemeler sağlayabilir iyi vakit geçirebilirsiniz. özellikle 16 ve 18 Aralık tarihlerinde altını çizmenizi öneririm çünkü hassas konuların tartışılması gereken toplantılar için kesinlikle en uygun vakitler bunlar.

Muhteşem dönen kesinlikle devam ediyor fakat bazı yerler bu Jüpiter'in neşeli etkisini bu ay çok da hissetmeyebilir hani somut olaylar gerçekleşse dahi Ruhani anlamda enerji boyutunda kendilerini çok da yüksek hissetmeye bilirler. Bu ise ocak ayında tamamen sonlanacak bir etki zira gökyüzündeki gezegenlerin su elementin deki yerleşimleri Bu ay enerjimizi biraz düşürüyor fakat kesinlikle somut anlamda hayatımıza etki edecek negatif etkiler getirmiyor. ay sonuna doğru bir yengeç dolunayı deneyimliyoruz bu yengeç dolunayı özellikle 90 doğumlu yaylar için son derece önemli. Şimdiye kadar size daha önce de 2017'de de bahsettiğim 2017 den beri bahsettiğim maddi konular borçlar alacaklar verecekler konusunda bir sonuçlandırma getiriyor. Jüpiter'in açacağı yeni yollara girmeden önce son bir hesaplaşma olarak görebiliriz. karşınıza beklemediğiniz kadar büyük bir kredi kartı ekstresi çıkmasından tutun büyük bir borcun ödenmesine yahut daha önce borç verdiğiniz fakat unuttuğunuz bir arkadaşınızın size borcunu geri ödemesi ne kadar pek çok parasal ilk gelişme ihtimali ne açık bir dönem. bu dönemden sonra en azından finansal olarak nerede olup olmadığınızı göreceksiniz kafanızı netleştireceksin ve kendinizi ileri atmaya başlayacaksınız.

Aşk konusuna gelecek olursak aşk konusu bu hafta çok da odak noktasında değil. Var olan ilişkilerde ya da flörtler de ay sonuna doğru libidonun yükselmesi tutkununa artması ve romantik süreçlerin yaşanması söz konusu olabilir. Yine de gerçek ve olması gereken ilişkilerin yaşanması için ocak ayını beklemek gerekiyor zira Ocak ayında muhteşem bir aşk var senin için. Bunları zaten 2019 yorumlarında önümüzdeki ay detaylıca konuşacağız.

Bunları deftere birer birer yaz, Oğlak!

Sevgili Oğlak! 

Senin dönemin başlıyor. Umuyorum ki listeler hazırlamış, kendine programlar yapmış ve hedefler belirlemişsindir zira bu sene senin için son derece önemli bir sene olacak. 'Bu sene' diye bahsediyorum çünkü önümüzdeki yılın senin için şimdiden başladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sene önemli önemli olduğu kadar da hata etmeyecek bir sene gibi duruyor. Zira artık Satürn de olduğu için bundan sonra çok daha sistemli işlerimizi güvenceye alarak net bir şekilde yolumuzda ilerlememiz gerekiyor. dolayısıyla senin yerinde olsam Bu ayın ilk haftasını evimde ufak tefek bir temizlik yapmaya gereksiz eşyaları atmaya yeni bir düzen getirmeye program yapmaya ve listeler çıkarmaya ayırırım. zira ilk hafta içerisinde sosyal hayatta birazcık mesafeli durmak da hiç  kötü bir fikir sayılmaz. arkadaşlarınla yanlış anlaşılmaları müsait bir dönemden geçeceksiniz Bu ilk hafta içerisinde. O yüzden kendi içine dönmek gayet olumlu. daha önceden küstüğün aranızın bozulduğu bazı arkadaşlarınızla daha önce de belirttiğim gibi yeniden yollarımız kesişebilir ve siz bunun kadersel olduğunu kendinize hatırlatıp işleri akışına bırakırsanız çok daha rahat bir şekilde bu dönemi geçireceğinize düşünüyorum. Bu dönemin sadece ayın 7'sine kadar süreceğini de hatırlatmak isterim. Ayın 7 sinden sonra yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. bu yeni ay da birebir somut etkiler yerine spiritüel bir tazelenme gidiyorsun sevgili oğlak. Açıkçası kendine yeni bir hayal yeni bir hedef belirleyebilirsin ve bu her ne kadar anlamsız boş ve hatta belki de zaman kaybı gibi görünse de unutma ki geçen ay sana Jüpiter'in etkisinden ve en imkansız hayallerin dahi nasıl güzel yollara çıkarma potansiyeli olduğundan bahsetmiştim. O yüzden bu ay iç dünyaya yönelme kendine yeni bir hayal kurmak daha çok kendi ruhun kendi ruhunun ihtiyaçları ve arzuları yönünde gitme, gitmek istediğin yolu belirleme senin için son derece güzel ve kalıcı anlamda faydalı olacak.

Biliyorum bu tarz duygusal bazı etkiler somut getirileri olmayan yorumlar fazlasıyla sıkıcı olabiliyor fakat hemen enseyi karartma çünkü bu ayın ikinci yarısından itibaren muazzam bir etki altına giriyorsun. Öncelikli olarak 12 15 18 tarihleri arasında sosyal anlamda çok güzel etkiler alıyorsun. Çevrendekilerden çok fazla destek göreceksin. Bu destek göreceğin insanlar dostların olduğu gibi aynı zamanda bu dostluklar iş hayatında da fazlasıyla işine yarayabilir. Aşk konusuna gelirsek ise ayın 20'sinden itibaren ayak seslerini hissettirmeye başlayacak olan Yengeç dolunayı tüm hızı ile geliyor ve özellikle Oğlak burcunun ilk günlerinde doğmuş bir Oğlak isen aşk konusunda sana güzel gelişmeler yaşatmaya hazırlanıyor. Bu daha çok hayatında birileri olan oğlaklar için geçerli; yani sevgilin ya da herhangi bir flörtün varsa bu etkilere kendine hazırlamanı öneririm. Eğer bir sevgilin yoksa da ayın 18'i son derece ilginç kadersel bir karşılaşma yaşatabilir fakat bunun kısa sürede uzun vadeli yahut ciddi bir ilişkiye dönmesini bekleme. Flörtü olan ya da hayatında düzgün bir ilişkisi olan oğlaklara geri dönecek olursak ilişkinizde adeta seviye atlama ya başlıyorsunuz. Bu ayın sonundaki yengeç dolunayı aynı zamanda yılın en uzun gecesinde gerçekleşeceği için sevgilinizle ya da flörtünüz de bu uzun gecede bütün sorunları masaya yatırmamız geleceğe dair hayallerinizi konuşmanız bağlılık sadakat gibi anahtar kelimelerle ilişkinizin geleceğini belirleme başlamanız son derece olası. Bu konuşmalar ve gelişmeler konusunda birazcık daha ipucu hata kopya vermem gerekirse; genel olarak gündeme gelecek konuların temaları duygular ve mantık hayaller ve gerçekler olarak görünüyor. Yani hayatınızdaki insanla, örneğin bir taraftan sadakati ve asla ayrılmadan sonsuza dek beraberce yaşamayı gerçekten canı gönülden isterken, bir taraftan da tüm bunları gerçekleştirmek için kariyerinize odaklanmanız bu sebeple de belki beliniz önceliklerinizi yeniden ayarlamanız belki de biraz fiziken ayrı kalmanız dahi gerekebilir bu tarz mantık ve duygu arasında dengeyi bulmak da biraz zorlanabilirsiniz. Denge nasıl kurulur, bu elbette ki bu sizin yeteneklerinize kalmış bir durum fakat olayın anahtarı da kesinlikle iletişim ve güven. Sadece karşımızdakine değil aynı zamanda kendinize ve daha da önemlisi ilahi planın kaderin dünyanın işleyişine güvenmemiz gerekiyor. İletişim trafiği ay sonuna kadar gayet hızlı... 2019 yorumlarında detaylı bir şekilde yine görüşeceğiz!

Asla yalnız değilsin, Kova!

Sevgili Kova,

Sana her zaman olduğu gibi yine gayet açık bir yorum yapmaya çalışacağım. Zaten yumuşatmaya gerek olacak kadar kötü görünümler yok bu ay. aksine gayet güzel bir ay olacağını düşünüyorum sadece dikkat edilmesi gereken bir hafta var O bir haftayı aradan çıkardıktan sonra giderek yükselen ritmi ile aralık ayı gayet güzel bomba gibi ve bize harika haberler getiriyor. Tehlikeli dediğimiz O bir hafta aslında bu hafta. ayın birinden başlayan ve 7'sine kadar sürecek olan sürece bu sert etkiye veren pozisyonumuz Merkür retrosu ve Merkür retrosunun bitişi. Retroların bitişleri süreçlerden daha sert olabiliyor bazen. işte Merkür'ün retro ya bu şekilde bitir işi de bu hafta bize hiç beklenmedik ve belki de biraz acımasız sürprizler getirebilir. sana olan etkisine gelecek olursak Merkür'ün özellikle ayın üçünde ve dördünde patronların yahut aile büyüklerin ile yani sana herhangi bir şekilde statü güç anlamında fark atabilecek kişilerle arının yanlış anlaşılmalardan dolayı bozulmasına işaret ediyor. Başkalarının aracı olacağı iletişim trafiklerinden kaçınmak lazım. yani bu süreçte sana yardımcı olmak isteyen kardeşin istemeyerek de olsa babanla aranı bozabilir yahut sana destek göstermek isteyen bir iş arkadaşın patronla arandaki ilişkide bazı dengeleri bozabilir. Bu örnekleri kendi hayatına uyarlayabilirsin. Kısacası söz konusu güç sahibi insanlar olduğunda araya aracı koymak yerine birebir halletmek daha iyi. Birebir halletmek konusunda da atalarımızın da dediği gibi bükemediğin bileği öpeceksin sözün son derece yerinde olur. Zira her ne kadar en mütevazi insanın egosu bile müsaade etmese de, otorite ve güç insanın adeta doğasında olan şeyler ve ne altında ezilmek ne de körü körüne çarpışarak yok etmeye çalışmak sadece ama sadece dengeyi kurmak otorite karşısında yapılması gereken şey olarak gözüküyor. Denge kurmak ise çoğu zaman otoritenin kendisiyle savaşmaktan bile daha zor olabilir elbette fakat ilerleyebilmek büyüyebilmek o güçten payımıza düşeni öğrenebilmek ve bir gün ona sahip olabilmek için köprüyü geçene kadar dengede yürümeyi öğrenmeliyiz. Yani kısacası sevgili kova Bu ayın ilk haftasında patronlar Baba öğretmen fark etmez herhangi bir üst pozisyonda ki insanla adeta test edilebilirsin. bu testi geçmeye bak bu sınavdan bir şeyler öğrenmeye çalış çünkü 2019'da senin de o pozisyonda olma vaktini yavaş yavaş gelecek. Bu zorlu haftaya yay burcunda bir yeni ay takip ediyor. bu güzel yeni ay hayatına yeni insanlar katabilir ömürlük diyeceğin dostluklar kur durabilir ve senin sosyal çevrenin genişleterek çok eğlenceli ve mutlu bir döneme başlatabilir. Son derece olumlu olduğunu düşündüğüm bu yeni aile beraber 2019 yılının senin o senin için resmi olarak başladığını dahi söyleyebiliriz. Resmen erken bir yılbaşı kutlaması gibi doğrusu. Eğer bekarsan hayatına yeni birilerinin girmesi gerçekten çok yüksek bir ihtimal ve ben bunun son derece olumlu görüyorum. Bu yeni başlayacak aşk ilişkilerinde teknoloji vurgusu da fazlasıyla var, dolayısıyla İnternet üzerinden çeşitli uygulamalar üzerinden tanışabilirsiniz. Tanıştığın flört ettiğin ve ilerletmeyi düşündüğün ilişkiler konusunda en uygun tarih 15 17 Aralık tarihleri olarak gözüküyor. Bu tarihlerde içerisinde çok romantik vakitler geçirebilir, her şeyden de önemlisi kendini çok güzel bir şekilde ifade edebilirsin. Ayrıca sezgilerin de çok yüksek olacak. Elbette sevgilisi olan bu kovalar için de gayet iyi vakitler geliyor. Ayın ayın 25'ine kadar sevgilinizle yeni adımlar atabilirsiniz ilişkiyi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Özellikle ayın 22'sindeki yengeç burcu dolunayında düğün nişan gibi konular gündeme gelebilir. Vurgulu olarak çocuk teması da var. Açıkçası eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan ayın 20'sinden 25'ine kadar gayet bereketli bir dönem fakat çocuk sahibi olmak istemiyorsan tabii ki bu konuda biraz temkinli olmakta fayda var.

Sanatsal üretimine dayalı bir işte çalışıyorsan; bu müzik yahut tiyatro da olabilir, resim, tasarım tadında işler de olabilir... Yaratıcılığının şaha kalkması söz konusu. Son derece güzel bir dönem seni bekliyor dolayısıyla bol bol çalışmak enerjiyi odaklamak önemli. zaten bu ayın sonuna kadar maddi anlamda para kazanmak, ilerlemek, sistemli bir şekilde çalışmak adına motivasyonun son derece yüksek. Bu enerjiyi doğru kanalize edebildiğin takdirde gayet sistemli bir şekilde başarıya ulaşacaksın gibi duruyor. işsiz sen iş bulma sürecine hız getirebilirsin özellikle ayın 25'i ve civarı son derece kısmetli Bu açıdan. eğer zaten bir mesleğin varsa yan projeler ya da freelance işler alarak kazancını katlama ihtimalin var gene gayet olumlu olduğunu düşünüyorum vereceğim tarihler ise 15 ile 18 arası.

Finansal açıdan her ne kadar çok da bolluk ve bereket içerisinde hani sanki piyango çıkacakmış gibi gökten inen paralar gözükmese de para kazanma motivasyonun gayet yüksek. Dolayısıyla gayet kısmetli günler seni bekliyor sevgili Kova. Bu ay içerisinde sana aşk var çalışma hırsı ve ilerleyen dönemlerde de bol kazançlara sebep olacak girişimler var. Sadece tek yapmanı istediğim ayın ilk haftasında gerçekleşecek olan bir gergin etkiyi dengeli davranarak bilgece bir bakış açısıyla kendi faydalı olacak şekilde değiştirmen.

Bu ateş seni ısıtır, Balık!

Sevgili Balık.

Bu ay sana yine çok güzel haberler vereceğim. Sana geçtiğimiz ay içerisinde de güzel haberler vermiştim dolayısıyla araya bir haftalık mola koysam sanıyorum ki buna çok da bozulmazsın. Bahsettiğim mola Merkür retrosu... Bildiğin gibi geçtiğimiz 1 ay boyunca gerek Venüs, gerek ardından Merkür retrosu olsun son derece yavaşlatıcı etkiler altındaydık. Elbette bu retrolar aslında bahsedildiği kadar korkunç değildi, fakat genelde bitişleri kendi süreçlerinden daha sert olabiliyor. İşte bu yüzden Merkür de bu hafta içerisinde, ayın özellikle 5'i ve 6'sına doğru, bize küçük şakalar yapabilir. Öncelikli olarak uyarılması gereken konu kesinlikle yolculuklara dair. Uzak mesafe yolculuk planların varsa ya da şimdiden vize başvurusu, uçak bileti alımı gibi işlemler yapman gerekiyorsa çok çok çok dikkatli olman lazım. Her belgeyi onlarca kere kontrol etmek, bagajı, eşyalarının güvenliğinden emin olmak, kalacağın yerleri iyi ayarlamak önemli. Bir diğer ihtimal de eğitim anlamında bazı sıkıntıların yaşanması. Üniversite öğrencisi ise muhtemelen sınav döneminde olabilirsin ve hocalarına yanlış anlaşılmalara çok çok çok dikkat etmen lazım. Hiç beklenmedik şeyler yaşanabilir. Örneğin böyle bir şey yapmadığın halde kopya çekiyormuşsun gibi gözükebilirsin. arkadaşlarınızla ortak yaptığınız bir projede görev dağılımı eşit olmasına rağmen alınan Kredi yahut övgü ya da görünürlük eşit olmayabilir Adalet meselesini dikkat edilmesi gereken bir süreç. Yine eğer bir şirket çalışanı ise uluslararası projelerde uluslararası işlerde bunları ticaret ve ufak haberleşmeler dahil ekstra dikkatli olunması gerekiyor çünkü uzun vadede sonradan fark edilecek sıkıntılar yaratabilir. Kısacası en mantıklısı eğer böyle bir lüksümüz şansınız varsa eğitim uzun yolculuklar iş yeri ile alakalı yeni başlangıçlar imzalar ve projeler konusunda ayın en az 6'sını beklemek. Zira ayın 7'sinde güzel bir haber de var. Yay burcunda gerçekleşecek bir yeni ay var. Bu da seni daha önce de, geçtiğimiz ay yorumunda bahsettiğim, 'seni sen yapan' sıfatların konusunda yepyeni bir yola sokuyor. Sadece ismin soy ismin, birinin sevgilisi, birisinin çocuğu, birisinin kardeşi yahut birisinin babası olarak değil; dünyaya topluma karşı kurduğun otorite, uzmanlık ve güç ile hak ederek edindiğin unvanını alakadar eden bir mesele bu... Örneğin diyelim ki bankacı olarak çalışıyorsun fakat yıllarca edebiyat konusunda kendini geliştirdin, hatta belki eğitim dahi aldın, sunmak istediğin kimliğin, güçlü olduğun alan buydu fakat herhangi bir şekilde üretimde bulunmadığın yahut belki de bu unvanı sahiplenecek, bu unvanı kendine verebilecek öz güveni bulamadığın için bir türlü olmadı. İşte bu yeni aydan sonra gerçekten olduğun, olmak istediğin unvanları sıfatları sahiplenmeye başlıyorsun sevgili Balık. Elbette bu kariyer anlamında gelişmelere işaret ediyor fakat o kadar derin ve etkileyici bir süreç olacak ki senin için sadece basit bir yeni projeye başlamak terfi almak zaman haklı açıklanamayacak kadar önemli bir etkisi olacak senin için. Hem de kişisel boyutta... Hepimiz biliyoruz ki elbette 'para saadet getirmez' tadındaki cümleler biraz gerçek dışı zira mutlu olabilmek için önce açlıktan ölmeden hayatta olmamız lazım, malum...  Fakat şunu da biliyoruz ki para olmasına ve hayatta kalabiliyor olmamıza rağmen hayat cehenneme dönüşebiliyor çünkü sadece hayatta kalmak, güvenli bir halde canlı bir organizma olarak yaşamımızı sürdürmek değil; egomuzu okşayacak, bizi insan yapan zihnimizi ve ruhumuzu göstermemizi sağlayacak o sıfatı, unvanı ve alkışı hepimiz istiyoruz. Sonuçta insanız... İşte dolayısıyla sadece 'mesleki anlamda güzel kısmetler var' deyip geçilmeyecek kadar önemli bir süreç başlıyor. Adeta kendini yeniden inşa etme, kendine hakkını verme süreci başlıyor. Dolayısıyla sevgili sevgili Balıkçığım, bu ayın 2 haftasında gerçekleşecek olan bu Yay yeni ayını, diğer burçlara böylesine detaylı anlatmış olmasam da, senin için vurguluyorum çünkü gerçekten de yüksek bir potansiyel barındırıyor. Hazır hala Mars'ın etkisi üzerindeyken harekete geçip bu potansiyeli değerlendirmelisin. Mars ayın 31'ine kadar senin burcun da seyahat etmeye devam edecek ve daha da önemlisi Plüton gibi büyükbaşlarla da güçlerini birleştirecek. Dolayısıyla ay boyunca motivasyonun eğer doğru kanalize edebilmeyi becerebilirsen son derece yüksek. Bu fırsatı kaçırma ve kendini bu bir hafta içerisinde toparla ve 2 hafta içerisinde bol bol zorla derim.

Gelirim ayın ilerleyen süreçlerine daha önce de bahsettiğim 12 16 17 Aralık tarihleri son derece güzel. Bu tarihleri insan ilişkileri içinde kullanabilirsin iş ile alakalı girişimler için de gayet uygun. Tek dikkat etmen gereken kısım özellikle ayın 15'inden sonra maddi konularda bazı arkadaşların ile iş yapman yahut onlardan tavsiye alman söz konusu olursa biraz temkinli davranmak yönünde... Çünkü burada arkadaşların tarafından ihanete uğrayacağından yahut kazık yiyeceğinden bahsetmiyorum fakat onların da gayet dürüst hataları olabilir ve evrak işleri banka krediler para gibi konularda bazı sıkıntılara sebep olabilirler. Bu sebeple bu tarz konularda destek talep etmen gereken insanlar patron, öğretmen yahut profesyonel meslek sahipleri olmalı.

Ayın sonunda doğru daha da güzel bir yer var orası da Yengeç dolunayı altında gerçekleşiyor. Özellikle balık burcunun ilk günlerinde doğmuşsan muazzam bir dolunay deneyim diyeceksin şimdiden hazırlıklı ol. Bu dolunayın senin için bariz bir şekilde tek bir anlamı var; o da aşk. Sevgilin olsun ya da olmasın bu dolunayda hislerin harika bir şekilde yükseliyor. Yeni biriyle tanışabilirsin yahut zaten var olan hayatında olan sevgilinle birbirinize yeniden aşık olabilirsiniz. Eğer çocuk sahibi olmak gibi bir niyetiniz varsa haberler iyi fakat eğer böyle niyetleriniz yoksa da şimdiden bunu bir uyarı olarak görmenizde fayda var. Dışarı çıkmak, deniz kenarı bir yerlere gitmek isteyebilirsiniz son derece güzel bir etki olacağını düşünüyorum. Adeta yılın kapanışını muazzam bir şekilde yapıyorsunuz hem de 20 21 22 aralık tarihlerinde.

Ayın 21'inde yılın en uzun gecesine yaşarken hiç unutulmayacak hatıralarda yaratabilirsin. Bu yüzden kendine hayatın akışına bırak dışarı çık insanlarla görüş ve olabildiğince görünür ol derim artık senin için yepyeni bir dönem başlıyor!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
942
497
122
85
72
69
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nazox

lan her ay başında okuyorum işte ayın 14ünde şunlar olacak falan filan sonra unutuyorum amk

Pasif Kullanıcı

aynen.p

Kanlı Kontes

Sikiyim aşkı iş de bana iş.

Orhan Ulusoy

ablacım öyle güzel şeyler yazmışsın ki artık cidden bir an evvel gerçekleşmesini istiyorum yaa