Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Kendinden Bir Parça Bulacağı Anne ve Çocuk İlişkisine Odaklanan Duygu Yüklü Filmler

Herkesin Kendinden Bir Parça Bulacağı Anne ve Çocuk İlişkisine Odaklanan Duygu Yüklü Filmler

claude cahun
25.03.2022 - 11:47

İnsanların en hassas noktası şüphesiz ki anneleridir. Anne ile çocuğun kurduğu kutsal bağ, dünyadaki her şeyin üstünde gelir. Bu bağ kimi zaman çok sevgi dolu kimi zaman da çok katı olabilir. Her şeyin fazlasının zarar olduğunu hatırlatmakta fayda var. Hazır lafı açılmışken; anne ve çocuk arasındaki ilişkinin farklı yönlerini ele alan filmlerden bir listemiz olduğunu da sözlerimize ekleyelim. Herkesin kendinden bir parça bulacağı duygu yüklü filmlerden oluşan liste içeriğimizde. Kendinizi en yakın hissettiğiniz filmi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Okyanus Kadar Derin (The Deep End of the Ocean, 1999)

15. Okyanus Kadar Derin (The Deep End of the Ocean, 1999)

Özet: Ailesi için her türlü fedakârlığı yapan, sevecen bir anne ve eş olan Beth, aynı zamanda başarılı bir fotoğrafçıdır. Bir gün bir otelde düzenlenen iş toplantısına çocuklarını da götüren Beth'in hayatı mahvolmak üzeredir. Çünkü üç yaşındaki oğlu kaybolmuştur...

Oyuncular: Treat Williams, Michelle Pfeiffer, Whoopi Goldberg

Yönetmen: Ulu Grosbard

14. Kızım Olmadan Asla (Not Without My Daughter, 1991)

14. Kızım Olmadan Asla (Not Without My Daughter, 1991)

Özet: Amerikalı genç bir anne, eşinin sinsi planı yüzünden İran'da kapana kısılır. Şeriatın arşa çıktığı bir dönemde hayatı bir anda altüst olan kadın, kızıyla birlikte ülkeden kaçmak için her şeyi göze alır.

Oyuncular: Sally Field, Alfred Molina, Sheila Rosenthal

Yönetmen: Brian Gilbert

13. Denizkızları (Mermaids, 1990)

13. Denizkızları (Mermaids, 1990)

Özet: Özgür ruhlu, sıra dışı bekar bir anne olan Rachel, en az kendisi gibi sıra dışı özelliklere sahip kızları Charlotte ve Kate ile birlikte küçük bir Massachusetts kasabasına taşınır. Onların bu yeni başlangıçları, aralarındaki ilişkiyi bazen gererken bazen de güçlendirir.

Oyuncular: Cher, Bob Hoskins, Winona Ryder

Yönetmen: Richard Benjamin

12. Omuz Omuza (Stepmom, 1998)

12. Omuz Omuza (Stepmom, 1998)

Özet: Eşi Jackie'den ayrılan iki çocuk babası Luke, Isabel adlı bir kadınla sevgili olur. Ancak ne çocuklar Isabel'i üvey anne olarak benimser ne de Isabel çocuklara annelik etme konusuna sıcak bakar. Fakat Jackie'nin ölümcül bir hastalığa yakalanması, iki kadını annelik noktasında bir araya getirecektir. 

Oyuncular: Julia Roberts, Ed Harris, Jena Malone

Yönetmen: Chris Columbus

11. Hayatın Getirdikleri (The Secret Life of Bees, 2008)

11. Hayatın Getirdikleri (The Secret Life of Bees, 2008)

Özet: Monk Kidd'in 2001'de yayımlanan aynı adlı eserinden uyarlanan film, annesinin anılarıyla avunan yalnız bir kızı odağına alıyor. Lily Owens, en yakın arkadaşıyla birlikte Güney Carolina'da bir kasabada annesinin gerçeğinin peşine düşüyor. 

Oyuncular: Dakota Fanning, Jennifer Hudson, Queen Latifah

Yönetmen: Gina Prince-Bythewood

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Lorenzo'nun Yağı (Lorenzo's Oil, 1992)

10. Lorenzo'nun Yağı (Lorenzo's Oil, 1992)

Özet: Lorenzo Odone adlı çocuk, çok nadir görülen bir hastalığa yakalanır. Hiçbir tedavi işe yaramazken çocuğa çok az bir ömür biçilir. Ancak ebeveynleri, onu yaşatmak için her şeyi denemeye kararlıdır. Film gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlandı.

Oyuncular: Nick Nolte, Susan Sarandon, Peter Ustinov

Yönetmen: George Miller

9. Sevgi Sözcükleri (Terms of Endearment, 1983)

9. Sevgi Sözcükleri (Terms of Endearment, 1983)

Özet: Aurora Greenway ve kızı Emma arasındaki ilişkiyi 30 yıla yayarak ele alan film; aile olmanın eğlenceli, komik ve hüzünlü yanlarını anlatıyor.

Oyuncular: Shirley MacLaine, Debra Winger, Jack Nicholson

Yönetmen: James L. Brooks

8. Grey Gardens (2009)

8. Grey Gardens (2009)

Özet: Model ve dansçı olan Edie, annesi Edith'in hastalanması üzerine kariyerini bir kenara bırakıp onun bakımını üstlenir. Anne-kız zamanla dış dünyadan kopmaya başlar ve aralarındaki ilişki de bağımlılık noktasına gelir. Bu toksik ilişki akıl sağlıklarını da zehirler. 

Oyuncular: Jessica Lange, Drew Barrymore, Jeanne Tripplehorn

Yönetmen: Michael Sucsy

7. Antonia'nın Yazgıcı (Antonia’s Line, 1995)

7. Antonia'nın Yazgıcı (Antonia’s Line, 1995)

Özet: Film Antonia'nın annesi, kendisi, kızı ve torunu olmak üzere dört nesle yayılan hikâyesini takip ediyor. Antonia, yıllar sonra doğduğu Hollanda kasabasına geri dönerek burada kendi anaerkil topluluğunu kurar. Bu topluluk feminizm ve liberalizmin geliştiği, birbirine sıkı sıkıya bağlı bir ilişkiye sahiptir.

Oyuncular: Willeke van Ammelrooy, Jan Decleir, Veerle van Overloop

Yönetmen: Marleen Gorris

6. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin, 2011)

6. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin, 2011)

Özet: Eva, Kevin'ı dünyaya getirmek için kariyerini bir kenara bırakır. Ancak anne ve oğul arasındaki ilişki ilk yıllardan itibaren zordur. Kevin, on altıncı doğum gününden iki gün önce okulunda korkunç bir öfke patlaması yaşar. Olaydan sonra Eva, bu durumdan kendini sorumlu hisseder. Keder ve sorumluluk duygularının altında ezilen Eva, Kevin'ın babasıyla da iletişime geçecektir.

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Yönetmen: Lynne Ramsay

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Diğerleri (The Others 2001)

5. Diğerleri (The Others 2001)

Özet: Eşi savaşa giden Grace, ışığa duyarlı iki çocuğuyla eski bir evde yaşayan dindar bir kadındır. Çocukların özel durumundan dolayı evin sürekli karanlık kalmasına özen gösteren Grace, yeni hizmetkârların gelmesiyle tuhaf olaylar yaşamaya başlar. Grace, evin hayaletli olduğundan şüphelenmeye başlayınca ne pahasına olursa olsun çocuklarını korumak için savaşır. Ancak gerçekler göründüğünden çok daha farklıdır.

Oyuncular: Nicole Kidman, Elaine Cassidy, Christopher Eccleston

Yönetmen: Alejandro Amenábar

4. Elveda Lenin! (Good Bye Lenin!, 2003)

4. Elveda Lenin! (Good Bye Lenin!, 2003)

Özet: 1989'da yılında hassas bir kadın olan Christiane, tam sekiz ay komada kalacağı ölümcül bir rahatsızlık geçirir. Aynı zamanda Komünist Parti destekçisi olan Christiane, Berlin Duvar'ının yıkıldığı bir dünyaya gözlerini açar. Oğlu Alex, annesinin sağlığının kötüye gideceğinden endişelenerek ona dünyayı farklı göstermeye çalışır ve gerçekleri saklar. Ancak bu sanıldığından çok daha zordur.

Oyuncular: Daniel Brühl , Katrin Sass , Chulpan Khamatova

Yönetmen: Wolfgang Becker

3. Ana (Madeo, 2009)

3. Ana (Madeo, 2009)

Özet: Güney Kore'de küçük bir kasabada zihinsel engelli oğluyla yaşayan dul bir anne, oğlunun adının bir cinayete karışmasıyla adeta kâbusu yaşar. Anne, hapisteki oğlunun adını temize çıkarmak için adaleti kendisi sağlamaya karar verir.

Oyuncular: Kim Hye-Ja, Won Bin, Ku Jin

Yönetmen: Bong Joon-ho

2. Gizli Dünya (Room, 2015)

2. Gizli Dünya (Room, 2015)

Özet: Beş yaşındaki Jack, oldukça neşeli bir çocuktur. Ancak onun dünyası bilinenden çok farklıdır. Jack, annesiyle birlikte penceresiz bir odada yıllardır esir tutulmaktadır. Annesi ise ona burada yeni bir dünya kurmuş, hayatın eksiklerini kapatmaya uğraşmaktadır. Yine de Jack'in merakını tam manasıyla gideremez. Bu duruma daha fazla katlanamayan kadın, özgürlüklerini geri kazanmak için amansız bir kaçış planı kurgular. 

Oyuncular: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen

Yönetmen: Lenny Abrahamson

1. Güz Sonatı (Höstsonaten, 1978)

1. Güz Sonatı (Höstsonaten, 1978)

Özet: Ünlü piyano sanatçısı Charlotte, hayatı boyunca mesleğini ve sanata olan tutkusunu ailesinin önünde tutmuş bir annedir. Yıllardır görmediği kızı Eva'yı ziyaret ettiğinde bugüne kadar konuşulmayan her şey konuşulacak, anne-kız gerçeklerin acısıyla derinden sarsılacaktır.

Oyuncular: Ingrid Bergman, Liv Ullmann, Lena Nyman

Yönetmen: Ingmar Bergman

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın