Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Doğru Konuştuğunu Sandığı, Yanlış Konuşan Siyasiler

Herkesin Doğru Konuştuğunu Sandığı, Yanlış Konuşan Siyasiler

Doğruluk Payı
22.10.2014 - 15:06 Son Güncelleme: 22.10.2014 - 15:43

Recep Tayyip Erdoğan - Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar bu yılın ilk çeyreği için Avrupa'da büyüme oranının yüzde 1'i aşmadığına dikkat çekse de yapılan araştırmalar sonucunda, İsveç’in yüzde 1.5, Romanya’nın yüzde 3.5, Polonya’nın yüzde 1.6, ve Lüksemburg’un yüzde 2.1 olduğu belirtilmiştir. Kendisine bu demeci dolayısıyla katılamıyoruz.

Kaynak: “Bu yılın ilk çeyreğinde büyüme yüzde 4’ün üzerindedir. Avrupa ülkeleri arasında 1’i aşan büyüme olmamıştır.”

Kaynak: http://www.dogrulukpayi.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kemal Kılıçdaroğlu - CHP Genel Başkanı

1. Kemal Kılıçdaroğlu - CHP Genel Başkanı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; Türkiye'deki 2002 yılı ve 2014 yılı kredi kartı borcuna sahip olanlar ile ilgili rakamlar vermiştir. Kılıçdaroğlu, Haziran 2014 itibariyle 3 milyon 165 bin kişinin kredi kartı borcuna sahip olduğunu ve borçların 334 Milyar TL’ye çıktığını ifade etmiştir. Ancak BKM verilerine bakıldığında Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiasının yanlış olduğunu görüyoruz.

Kaynak: “2002 yılında 847 bin kişi kredi kartı borcuna sahip. Haziran 2014 itibariyle 3 milyon 165 bin kişi olmuş. Borçlar 334 Milyar TL’ye çıkmış.”

2. Ahmet Davutoğlu - Başbakan

2. Ahmet Davutoğlu - Başbakan

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiği beyanat ise Makedonya ile alakalıydı. Davutoğlu; 'Makedonya'yı anayasal ismi ile tanıyan tek ülke biziz' iddiasında bulundu, ancak yanlış olduğunu gösteren kaynaklar tarafından bu demeç düşük not aldı.

Kaynak: 'Makedonya'yı, anayasal ismiyle tanıyan tek ülke biziz.'

3. Ali Babacan - Başbakan Yardımcısı

3. Ali Babacan - Başbakan Yardımcısı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise 2013 yılı ilk çeyreği ve 2014 yılı ilk çeyreğini kapsayan bir açıklamada bulunmuş ve bu dönemde Türkiye'de çalışan sayısının 1 milyon 300 bin kişi arttığını söylemişti. Gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda bu durumun böyle olmadığı gözler önüne kondu.

Kaynak: “2013'ün ilk çeyreğinden 2014'ün ilk çeyreğine kadar olan dönemde Türkiye'de çalışan sayısı 1 milyon 300 bin kişi artmış durumda.”

4. Adil Zozani - HDP Hakkari Milletvekili

4. Adil Zozani - HDP Hakkari Milletvekili

HDP'li Milletvekili Adil Zozani ise yanlış konuşanlar kervanına katılanlar arasındadır. AR-GE yatırımlarına yönelik teşvikler ve yatırılan payın sadece ve sadece savunma sanayi için olduğunu savunmuş ama araştırmalar sonucunda bu durumun böyle olmadığı gözlenmiştir.

Kaynak: “AR-GE yatırımlarına yönelik teşvikler ya da oraya yatırılan payın da sadece ve sadece savunma sanayisinin gelişimine yapılmış yatırımdır”

5. Mehmet Müezzinoğlu - Sağlık Bakanı

5. Mehmet Müezzinoğlu - Sağlık Bakanı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da düzensiz göçmen sayısı ile yanlış konuşanlar listesine adını yazdırdı. Bakan Müezzinoğlu 48.300 düzensiz göçmenin 2009-2013 yılları arasında Türkiye'de yakalandığını belirtmişti. Fakat bu sayı açık kaynaklara göre 198.725 olarak tabloda yer aldı.

Kaynak: “...son beş yılda, 2009 ve 2013 yıllarında, Türkiye’de 48.300 düzensiz göçmen yakalanmıştır.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Akif Hamzaçebi - CHP İstanbul Milletvekili

6. Akif Hamzaçebi - CHP İstanbul Milletvekili

Gündeme bir anda oturan sözleriyle ön plana çıkan Hamzaçebi, Gazze'ye yardım için düzenlenen uluslararası toplantıda 30 ülkenin olduğunu ve bunlar arasında Türkiye'nin olmadığını vurgulamıştı. Bu sözlerinin üstüne Hamzaçebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Gazze hassasiyetinin lafta olduğunu savunmuştu. Ancak CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi kaynaklara göre yanlış bir beyanat verdi.

Kaynak: “Erdoğan'ın Gazze hassasiyeti lafta. Gazze'ye yardım için düzenlenen uluslararası toplantıda 30 ülke var, Türkiye yok.”

7. Bülent Arınç - Başbakan Yardımcısı

7. Bülent Arınç - Başbakan Yardımcısı

Yanlış konuşanlar listemize takılan bir diğer Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu. Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin 7 yıldan bu yana birinci sırada olduğunu savunmuştu. Ancak yapılan araştırmalarda bu sıralamada MEB bütçesi 3. sıra olarak gözükmektedir.

Kaynak: “O yıllarda Milli Eğitim'in 7-8'inci sıralarda geliyordu, tam 7 yıldan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bütçemiz birinci sırada.'

8. Ramazan Kerim Özkan - CHP Burdur Milletvekili

8. Ramazan Kerim Özkan - CHP Burdur Milletvekili

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'a göre 2012'de İran ile ihracatımız 20 milyar dolar ve 2013 yılında ise 15 milyar dolardır. Bu beyanatın araştırılması sonucunda ortaya çıkan durum ise açık kaynaklar tarafından farklı bir ortaya konuldu ve Vekil Özkan da yanlış konuşanlar listesinde yerini aldı.

Kaynak: “İran’la ticaret hacmimiz 2012 yılında 20 milyar dolar, 2013 yılında ise 15 milyar dolar”

9. Sinan Oğan - MHP Iğdır Milletvekili

9. Sinan Oğan - MHP Iğdır Milletvekili

MHP Iğdır Milletvekili gündeme Türkiye'nin anayasal suç işlemesi yönündeki iddiası ile geldi. Sinan Oğan, BM'de temsil edilmeyen bir gücün(Peşmerge) Türkiye'den geçişine izin verilmesinin anayasal suç olduğunu iddia etse de yapılan araştırmalar sonucu bu durumun böyle olmadığı ortaya konulmuştur.

Kaynak: 'BM'de temsil edilmeyen bir gücün Türkiye'den geçmesine izin verilerek Türkiye anayasal bir suç işlemektedir.'

10. Ya da gündemi 3 dakika ile yakalayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0