Görüş Bildir
Haberler
Herkes Tarafından İzlenmeyi Hak Ettiği Halde Kıyıda Köşede Kalmış Bilim Kurgu Filmleri

Herkes Tarafından İzlenmeyi Hak Ettiği Halde Kıyıda Köşede Kalmış Bilim Kurgu Filmleri

Rana Önder
27.11.2022 - 23:25

Bilim kurgu filmleri gerek kendine has evreni gerekse konusuyla çoğu kişi tarafından sevilerek takip edilen bir film türüdür. Genetik konulu bilim kurgulardan gerilim ve dram temalı bilim kurgulara kadar birçok konuda filmin içerisinde olduğu Onedio film listesine bakabilirsiniz. 

İçerisinde; Sinek, Melankoli, Kapsül, The Lobster gibi yapımlarında bulunduğu değeri bilinmeyen bilim kurgu filmlerini izlemek için içeriğe göz atabilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Çocuk ve Köpek (1975)

30. Çocuk ve Köpek (1975)

IMDb: 6.4 

Özet: Genç bir adam ve telepatik köpeğinin kıyamet sonrası bir çorak arazide dolaşmasını konu edinen bir filmdir. 1975 yılı yapımı olan bu filmde 2004 yılında insan sayısının azaldığı bir zamanda geçer. Bir çocuk ve telepati yoluyla iletişime geçen köpeğinin çölde yaşamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: L.Q. Jones

Oyuncular: Don Johnson, Jason Robards, Susanne Benton

29. Kulübe (2011)

29. Kulübe (2011)

IMDb: 6.5 

Özet: Üç yabancı, hiçliğin ortasındaki gizemli bir kulübeye tek tek gelirler ve bir nedenle bir araya getirildiklerini öğrenirler. Üç yabancı, hayatlarını değiştiren ayrı ayrı zorluklara katlandıktan sonra, hiçliğin ortasındaki gizemli bir kulübeye birer birer gelirler. Ardından ormandan çıkmanın bir yolunu arayan, hüsrana uğramış, aç ve ısınmak için mücadele eden ikili, aralarındaki gizemli bağı keşfeder ve ormandan canlı çıkmak için ne yapmaları gerektiğini anlar.

Yönetmen: Jack Heller

Oyuncular: Katherine Waterston, Sara Paxton, Scott Eastwood

28. Gizli Kimya (2013)

28. Gizli Kimya (2013)

IMDb: 6.5 

Özet: Bir erkek ve kadın, yaşlanmayan bir organizmanın yaşam döngüsüne dolanmış bir şekilde birbirine çekilir. İkili mahvolmuş hayatların parçalarını bir araya getirmek için mücadele ederken kimlik yanılsaması yaşamaya başlarlar. Kris, hem fiziksel hem de psikolojik ağır işkencelere maruz kalan bir genç kadındır. Kris'e işkence eden kişi aynı zamanda domuzlardan aldığı bir takım hücreleri de genç kadına transfer etmiştir. Kris bir gün kendisi gibi zor durumda olan Jeff ile karşılaşır ancak onlar birlikte kurtulmak için mücadele ettikçe genç kadın gerçeklik algısını daha da kaybeder. 

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Amy Seimetz, Shane Carruth, Andrew Sensenig

27. After Yang (2021)

27. After Yang (2021)

IMDb: 6.6

Özet: Filmde, robot çocuklar yatılı bebek bakıcı olarak satın alınabilir ve bir ailenin robot üyesi olan Yang bir gün hastalanır. Yang'ın ailesi onun hayatını kurtarmaya çalışır ve bu sırada yaşamlarını tekrardan keşfederler. Yakın bir gelecekteki ailenin yapay zekalarından sonra aşk, bağlantı ve kayıp sorularıyla karşı karşıya kalmalarını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Kogonada

Oyuncular: Colin Farrell, Jodie Turner-Smith, Justin H. Min

26. Şifre Çözücü (2002)

26. Şifre Çözücü (2002)

IMDb: 6.7 

Özet: Hiçbir şeyden şüphelenmeyen, büyüsünü kaybetmiş bir adam, kendisini şirket casusluğunun tehlikeli ve yüksek riskli dünyasında bir casus olarak çalışırken bulur. Sullivan isimli adam, gizemli bir kadınla tanıştığında beyninin yıkandığı karanlık bir yeraltı dünyasına inerken ve kendi kimliğini korumak için mücadele ederken, işinin göründüğü gibi olmayabileceğini fark etmeye başlar.

Yönetmen: Vincenzo Natali

Oyuncular: Jeremy Northam, Lucy Liu, Nigel Bennett

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Düşmanım (1985)

25. Düşmanım (1985)

IMDb: 6.8 

Özet: Uzun bir uzay savaşı sırasında, yaralı iki düşmanın hayatı, affetme ve güvenme yeteneklerine bağlı hale gelmesini konu edinen bir filmdir. Filmde farklı gezegenlerdeki iki düşman savaş pilotu vardır. İki düşman pilotta kendi uzay gemileriyle volkanik bir gezegene inmek zorunda kalırlar ve burada hayatta kalmak için düşmanlıklarını bir kenara bırakıp birlik olmaları gerekir. 

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Dennis Quaid, Brion James, Richard Marcus

24. Kapsül (2004)

24. Kapsül (2004)

IMDb: 6.8 

Özet: Yaptıkları farklı hata kontrol cihazlarından daha büyük ve daha yenilikçi bir şey olduğunu bilen dört arkadaş yeni buluşları için bir araya gelirler. İki eski mühendisin yanlışlıkla zaman makinesi bulmasını konu edinen bir filmdir. İki meraklı mühendis de zaman makinesini birbirlerinden habersiz kullanınca bu durum onlar için ciddi sorunlara yol açar. 

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

23. Başka Bir Dünya (2011)

23. Başka Bir Dünya (2011)

IMDb: 6.9 

Özet: Güneş sisteminde Dünya'nın aynısının keşfedildiği gece, hırslı genç bir öğrenci ve başarılı bir bestecinin yolları trajik bir kazada kesişir. Her iki insanın karşılaşması rastlantı olduğu sanılan bir kazada olur. İki insanın rastlantı sonucu yollarının kesişmesini ve ardından yaşananların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Mike Cahill

Oyuncular: William Mapother, Brit Marling, Matthew-Lee Erlbach

22. Şeytan Üçgeni (2009)

22. Şeytan Üçgeni (2009)

IMDb: 6.9 

Özet: Beş arkadaş yelken açar ve yatları garip ve ani bir fırtına tarafından alabora olur. Onları kurtarmak için gizemli bir gemi gelir ve bundan sonra ne olacağı açıklanamaz. Jess bu gizemli gemide daha öncede bulunduğuna inanır ve sırayla tüm arkadaşları öldürülmeye başlar. 

Yönetmen: Christopher Smith

Oyuncular: Melissa George, Joshua McIvor, Michael Dorman

21. Doğaüstü (2012)

21. Doğaüstü (2012)

IMDb: 7.0 

Özet: Üç lise arkadaşı yeraltında inanılmaz bir keşif yaptıktan sonra süper güçler kazanırlar. Bir süre sonra hayatlarının kontrolden çıktığını ve karanlık taraflarını kucaklarken bağlarının test edildiğini fark ederler. Üç lise öğrencisi başta elde ettikleri doğaüstü güçleri eğlenmek için kullanırlar ancak bir süre sonra bu güçleri insanların hayatını etkilemeye başlar. Üç genç tüm bu güçlerini kullanıp insanların hayatlarında oynadığı sırada ise bir kamera tüm bu olanları kayda alır. 

Yönetmen: Josh Trank

Oyuncular: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Suç Zamanı (2007)

20. Suç Zamanı (2007)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir adam yanlışlıkla bir zaman makinesine biner ve zamanda yaklaşık bir saat geriye gider. Kendini bulmak, öngörülemeyen sonuçları olan bir dizi felaketin ilki olur. Hector karısıyla yeni eve taşınan sıradan birisidir. Bir gün dürbünle etrafa bakarken çıplak yatan bir genç kız görür ve yanına gittiğinde suratı pembe bandajla sarılı birisi tarafında kovalanır. Kovalamacanın ardından zaman makinesini bulan Hector'un hayatı zamanda 1 saat geriye gitmesiyle birlikte daha da karmaşık bir hal alır.  

Yönetmen: Nacho Vigalondo

Oyuncular: Karra Elejalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga

19. The Lobster (2015)

19. The Lobster (2015)

IMDb: 7.1 

Özet: Distopik bir yakın gelecekte, The City yasalarına göre, bekar insanlar 45 gün içinde romantik bir ortak bulmak zorunda oldukları The Hotel'e götürülür veya canavara dönüştürülerek The Woods'a gönderilir. Yakın gelecekte, bekar insanların tutuklanıp ürkütücü bir otele transfer edildiği distopik bir aşk hikayesidir. Orada 45 gün içinde uygun bir eş bulmak zorundadırlar ve eğer başarısız olurlarsa, bir hayvana dönüştürülüp ormana salınırlar. Film, bekar insanların götürüldüğü otelde eğer çiftleriyle başarılı bir eşleşeme yaşayamazlarsa hayvana dönüştürüldüğü bir dünyayı konu edinir. 

Yönetmen: Yórgos Lánthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

18. Beni Asla Bırakma (2010)

18. Beni Asla Bırakma (2010)

IMDb: 7.1 

Özet: Çocukken Ruth, Kathy ve Tommy çocukluklarını pastoral bir İngiliz yatılı okulunda geçirirler. Genç yetişkinler olarak büyüdükçe, kendilerini bekleyen unutulmaz gerçekliğe kendilerini hazırlarken, birbirlerine duydukları sevginin gücüyle hesaplaşmaları gerektiğini fark ederler. Başka insanlara organ sağlamak için klonlanan ve çocuklukları aynı yatılı okulda geçen üç genç bir gün asıl gerçeklikleri ile yüzleşmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Mark Romanek

Oyuncular: Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley

17. Melankoli (2011)

17. Melankoli (2011)

IMDb: 7.1 

Özet: İki kız kardeş, gizemli yeni bir gezegenin Dünya ile çarpışma tehdidiyle karşı karşıya kalmasıyla, zaten gergin olan ilişkilerinin zorlandığını fark eder. Justine ve Micheal yeni evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde şatafatlı bir yemek ile kutlarlar. İki kız kardeş de birbirine tamamen zıt karakterlere sahiptir ve Justine daha depresyona, melankoliye yatkın bir yapıya sahipken ablası daha sıradan birisidir. Kutlama esnasında Melankolia adlı bir gezegen, şimdiye kadar güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya doğru gelmeye başlar. 

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård

16. Savaş Oyunları (1983)

16. Savaş Oyunları (1983)

IMDb: 7.1 

Özet: Genç bir bilgisayar dâhisi çocuk, yanlışlıkla ABD nükleer cephaneliği üzerinde tam kontrole sahip olan çok gizli bir süper bilgisayara bağlanır. Oyun genci Amerika ile Rusya arasında bir oyuna davet ediyor ve genç de masum bir şekilde 3. Dünya Savaşı için geri sayımı başlatıyor. Ardından fark etmeden savaşı başlattığını fark eden çocuk, bilgisayara gerçekliği kanıtlamaya çalışır. 

Yönetmen: John Badham

Oyuncular: Matthew Broderick, Dabney Coleman, John Wood

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kaynak (2006)

15. Kaynak (2006)

IMDb: 7.2 

Özet: Modern bir bilim insanı olarak Tommy, kanser hastası karısı Izzi'nin hayatını kurtaracak tıbbi atılımı çaresizce arayarak ölümlü olmaklar mücadele eder. Geçmiş, bugün ve gelecekten üç ayrı dönem sunan film, sonsuzluğun peşinde olan bir adamın yaşadıklarını konu edinir. Aşkı ve ölümsüzlüğü arayan üç insanın kesişen hikayelerini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn

14. Paralel Evren (2013)

14. Paralel Evren (2013)

IMDb: 7.2 

Özet: Emily ve erkek arkadaşı Kevin, Mike'ın evinde bir akşam yemeği partisine katılan birkaç kişidendir. Kevin'in eski kız arkadaşı Laurie orada olacaktır ve hem Kevin hem de Emily için işleri biraz gerginleştirecektir. Akşam yemeği partisi, bir kuyruklu yıldızın görülmesinin ardından elektrikler kesilene kadar oldukça iyi gider. Ancak yıldız kaymasıyla birlikte etrafta evinin ışığı yana gizemli bir ev fark ederler. Işığı yanan evi fark etmeleriyle birlikte akşam yemeği için bir araya gelen arkadaş grubunun yaşadıkları gittikçe garipleşir ve gerçek ile hayali birbirine karıştırmaya başlarlar. 

Yönetmen: James Ward Byrkit

Oyuncular: Nicholas Brendon, Hugo Armstrong, Emily Baldoni

13. Yol (2009)

13. Yol (2009)

IMDb: 7.2 

Özet: Bir baba  ve oğlu, 2929 Productions'ın Cormac McCarthy'nin Pulitzer Ödüllü heyecan verici romanı The Road'dan uyarlamasında göçebe yamyam kabileler arasında medeniyet bulma umuduyla kıyamet sonrası Amerika Birleşik Devletleri'nde yol alırlar. Baba oğul zor hava şartlarının yanı sıra yol boyunca önlerine çıkan engellerle de zorlu bir mücadele içerisine girerler. 

Yönetmen: John Hillcoat

Oyuncular: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Guy Pearce

12. Anten (2007)

12. Anten (2007)

IMDb: 7.3 

Özet: Arjantin yapımı olan bu filmde Bay TV isimli sert bir yönetici şehrin sesini halkın elinden alır. Bay TV yalnız sesi değil kelimeleri de kendi hakimiyetine almıştır. Bu dünyada insanlar yalnızca TV izler ve Bay TV'nin uygun gördüğü yemekleri yerler. Bay TV'nin halkı hipnotize etmeye dair planları vardır bu yüzden de hala sesi olan bir şarkıcıyı kaçırır. 

Yönetmen: Esteban Sapir

Oyuncular: Alejandro Urdapilleta, Valeria Bertuccelli, Julieta Cardinali

11. Tetikçiler (2012)

11. Tetikçiler (2012)

IMDb: 7.4 

Özet: 2072 yılında, zamanlar arası yolculuk gerçekleşmiştir ve bu durum mafyaların da eline düşmüştür. Bu teknolojiye sahip olan insanlar ise sevmedikleri ya da kurtulmak istedikleri kişileri zamanda otuz yıl geriye atarlar. Bir gün 2042'ye gönderilen Looper isimli bir grup suikastçıyı öldürmesi için gönderilen de bir grup vardır. Joe ise 2042'de gayet güzel bir hayat yaşayan birisiyken karşısına 2072'den gönderilen ve öldürmesi gereken birisi yollanınca hayatı bambaşka bir hal alır. 

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Upgrade (2018)

10. Upgrade (2018)

IMDb: 7.5 

Özet: Yakın gelecekte, teknoloji hayatın neredeyse tüm yönlerini kontrol eder. Ancak kendi kendini etiketleyen bir teknofobik olan Grey'in dünyası alt üst olduğunda, intikam için tek umudu deneysel bir bilgisayar çipi implantıdır. Grey karsını hain bir saldırıda kaybetmesinin ardından belden aşağısı felç olur ve bir mucitten tedavi için deneysel teklif alır. Teklifi kabul eden Grey'e STEM isimli bir yapay zeka implantı konulur ve Grey bunun ardından intikam için tehlikeli bir yola girer. 

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson

9. Mesaj (1997)

9. Mesaj (1997)

IMDb: 7.5 

Özet: Dr. Eleanor Arroway, çocukluğundan beri dünya dışı yaşam ve varlıklara meraklı olan, buna inanan birisidir. Bu merakını da babasını küçükken kaybedince bir mesleğe dönüştürmeye karar verir. Dr. Arroway SETI isimli programda yer alan, dünya dışı varlıklarla ilgili çalışan bir gökbilimcidir. Dr. Arroway, çocukluğundan beri gelen merakını ve umudunu hiçbir zaman kaybetmez ve gerekli fonu bulduğu gibi işe koyulur. Ancak iş hayatında birçok baskı ve olumsuzlukla karşı karşıya kalır. Dr. Arroway iş hayatında yaşadığı sorunlara rağmen hayalini kurduğu işte ilk ilerlemesine ulaşır ve dünya dışı varlıklardan bir mesaj alır. 

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt

8. Yaşam Şifresi (2011)

8. Yaşam Şifresi (2011)

IMDb: 7.5 

Özet: Bir asker başka birinin vücudunda uyanır ve kendisinin bir banliyö trenindeki bombacıyı 8 dakika içinde bulmaya yönelik deneysel bir hükümet programının parçası olduğunu keşfeder. Colter, bir gün uyandığında kendisini hızlı trende başka birinin bedeninde bulan bir askerdir. Ne olduğunu anlayamayan asker, kendisinin gizli bir görev için başka bir kimlikte olduğunu öğrenir ve ölümcül bir faciayı önlemek için çalışmaya başlar. 

Yönetmen: Duncan Jones

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

7. Üçüncü Türden Yakınlaşmalar (1977)

7. Üçüncü Türden Yakınlaşmalar (1977)

IMDb: 7.6 

Özet: Bir Indiana elektrik yan hakemi olan Roy Neary, bir UFO ile yakın bir karşılaşmanın ardından sessiz ve sıradan günlük yaşamının alt üst olduğunu fark eder ve bu, onu çok önemli bir olay yaklaşırken cevaplar için ülke çapında saplantılı bir arayış yapmaya iter. Roy, yaşadığı olayın ardından eve kapanır ve çalışmalara başlar. Ailesi her ne kadar kendisinin akıl sağlından şüphe etmeye başlasalar da Roy gibi bu konu hakkında araştırma yapan başka insanlar da vardır. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr

6. Sinek (1986)

6. Sinek (1986)

IMDb: 7.6 

Özet: Bir bilim adamı, yeni icat ettiği ışınlanma cihazını kullanmaya çalışırken korkunç bir kaza geçirir. İcat ettiği ışınlanma cihazını kendi üzerinde denemeye karar verir, başarılı da olur ancak icat ettiği makine içerisine bir sinek kalmıştır. Bu sinek bilim insanının yavaşça sineğe dönüşmesine neden olur. Bilim insanı da olan değişimi karısı da fark etmeye başlar ancak iş işten geçmiştir. 

Yönetmen: Kurt Neumann

Oyuncular: David Hedison, Patricia Owens, Vincent Price

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Gizemli Şehir (1998)

5. Gizemli Şehir (1998)

IMDb: 7.6 

Özet: Bir gün uyandığında kendisini hiç bilmediği bir otel odasında bulan John Murdoch, bu bilinmeyen odada uyandığında vahşice işlenmiş bir cinayetin katil zanlısı olarak bulur. John, hafızasını kaybetmiş olduğu için gerçekten suçlu olup olmadığını bilemez. Dedektif Burmstead tarafından aranan John, hem kim olduğunu anlamak hem de bu karanlık şehrin gizemini çözmeye çalışır. Bir süre sonra yeraltında yaşayan garip yaratıkları görürü ve olayı çözmeye yakınlaşır. Bu yaratıklar zamanı durdurup insan beynini yönetebilme gibi yetenekleri vardır ve insanların geleceği için bu yaratıkların yok edilmesi gerekir. 

Yönetmen: Alex Proyas

Oyuncular: William Hurt, Richard O'Brien, Jennifer Connelly

4. Ex Machina (2014)

4. Ex Machina (2014)

IMDb: 7.7 

Özet: Dünyanın en büyük internet şirketinde 26 yaşında bir programcı olan Caleb, şirketin münzevi CEO'su Nathan'a ait özel bir dağ sığınağında bir hafta geçirmek için bir yarışmayı kazanır. Ancak Caleb uzak bir yere vardığında, güzel bir robot kızın vücudunda bulunan dünyanın ilk gerçek yapay zekasıyla etkileşime girmesi gereken garip ve büyüleyici bir deneye katılmak zorunda kalacağını fark eder. Yapay zekayı konu edinen fütüristtik bir yapımdır. 

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac

3. Yasak Bölge 9 (2009)

3. Yasak Bölge 9 (2009)

IMDb: 7.9 

Özet: Dünya üzerinde gecekondu benzeri koşullarda yaşamaya zorlanan dünya dışı bir ırkın, biyoteknolojilerine maruz kalan bir hükümet ajanında benzer bir ruh bulmasının ardından savaş balar. 982 yılında hayatta kalan son uzaylıların, yaşamlarını devam ettirebilmek için dünyayı hedef aldığını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Neill Blomkamp

Oyuncular: Sharlto Copley, Jason Cope, David James

2. Son Umut (2006)

2. Son Umut (2006)

IMDb: 7.9 

Özet: 2027'de, kadınların bir şekilde kısır hale geldiği kaotik bir dünyada, eski bir aktivist mucizevi bir şekilde hamile bir kadının denizdeki bir sığınağa nakledilmesine yardım etmeyi kabul eder. Dünya'nın en genç insanının on sekiz yaşında ölmesi sonucu dünya insan neslinin tükenmesi ile karşı karşıya kalır. Bunun üzerine 2027 yılında dünya üzerinde üreme tamamen sonlanır ve dünya bir kargaşa yerine döner. Bu sırada tüm bu olayların gerisinde duran bürokrat Theo, destek istemek için kaçırılır. 

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Clive Owen, Clare-Hope Ashitey, Julianne Moore

1. Dünyalı (2007)

1. Dünyalı (2007)

IMDb: 7.9 

Özet: Profesör John Oldman için doğaçlama bir veda partisi, emekli bilim adamının meslektaşlarına onların hayal edemeyecekleri kadar uzun ve tuhaf bir geçmişi olduğunu açıklamasının ardından gizemli bir sorgulamaya dönüşür. John, 14.000 yıldan beri yaşayan ve hiç yaşlanmayan ölümsüz birisidir. Bu iddia doğrultusunda arkadaşları John'u sorgulamaya başlar. Film, efekt kullanılmadan tek mekanda çekilen bir bilim-kurgu yapımıdır. 

Yönetmen: Richard Schenkman

Oyuncular: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın