Görüş Bildir
Haberler
Her Annenin Çocuklarıyla Birlikte Mutlaka İzlemesi Gereken İlişkileri Güçlendirecek 13 Film

Her Annenin Çocuklarıyla Birlikte Mutlaka İzlemesi Gereken İlişkileri Güçlendirecek 13 Film

Aburoski
27.05.2020 - 07:00

Anne ve çocukları arasındaki özel bağın anlatıldığı filmlerden IMDb puanı yüksek olan yapımları sizler için seçtik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bad Moms - 2016

Bad Moms - 2016

IMDb 6,2

Eyvah Annem Dağıttı! filminin başrollerinde  Leslie Mann, Mila Kunis, Christina Applegate ve Kristen Bell yer alıyor. Hangover serisinin yazarları Jon Lucas ve Scott Moore'un yazıp yönettiği film annelik konusunda başarılı olamayan üç annenin hikayesine odaklanıyor.

Amy Mitchell ailesine oldukça bağlı bir annedir. Hayatı ailesinden ibaret olan kadın; çocuksu kocası, yüksek beklentiye sahip çocukları ve sevimsiz patronu arasında canından bezmektedir. Sonunda okuldaki aile birliğinin başı olan diğer annelerden de bezen Amy'nin canına tak eder. Mükemmel anne olmaktan vazgeçen genç kadın diğer uyumsuz annelerle de arkadaş olunca özgürlüğün tadına varır. Bu onun eskisinden bile daha iyi bir anne olmasını sağlayacaktır.

Cesur (Brave) - 2012

Cesur (Brave) - 2012

IMDb 7,1

Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir.

Çelik Manolyalar (Steel Magnolias) - 1989

Çelik Manolyalar (Steel Magnolias) - 1989

IMDb 7,3

1980'li yıllarda Louisiana'da yaşayan bir grup kadının bazı sorunları vardır. Kiminin kocası ölmüştür, kimi depresiftir, kimi daha evlenememiştir bile. Böylelikle bu kadınlar giderek kendilerini dedikodunun dayanılmaz çekiciliğine kaptırırlar. Dedikodu bu kadınların en iyi yaptığı şeydir. Dışarda başka insanlarda arayıp da bulamadıkları birçok şeyi kendi aralarında ve bu küçük güzellik salonunda bulurlar.

Tatlı Bela (Erin Brockovich) - 2000

Tatlı Bela (Erin Brockovich) - 2000

IMDb 7,3

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Film, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

Dolores - 1995

Dolores - 1995

IMDb 7,4

ABD’nin Maine eyaletindeyiz. Taşrada yaşayan Dolores, 18 yıl önce kocasının esrarengiz bir şekilde ölümünden sorumlu tutulmuş ve gerçek açığa çıkmadan aklanmıştır. Bakıcılığını yaptığı bir kadının da ölümüyle Dolores şimdi bir kez daha, yıllar önce onu mahkum etmeyi başaramamış bir dedektifin pençesinde bulur kendisini.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uğur Böceği (Lady Bird) - 2017

Uğur Böceği (Lady Bird) - 2017

IMDb 7,4

Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

Kör Nokta (The Blind Side) - 2009

Kör Nokta (The Blind Side)  - 2009

IMDb 7,6

Fakir ve aşırı derecede iri bir genç olan Michael Oher bir kolej futbol takımına girince, kendi ve çevresindekilerin hayatı tümden değiştir.

Dönüş (Volver) - 2006

Dönüş (Volver) - 2006

IMDb 7,6

Hayatını en zor koşullarda bile kazanmak için elinde geleni hiç gocunmadan yapan Raimunda, ailesine bakabilmek için birden fazla işte çalışmaktadır. Ablası Sole, onun kadar savaşçı bir yapıya sahip değildir. Yine de kuaförlük yaparak para kazanır. Bu kendi hallerinde yaşayan insanlar bir gün halalarının vefat haberini alırlar. Halasının cenazesine ablası ile beraber gitmek isteyen Raimunda, gittiği yerde daha keskin bir acı ile karşı karşıya gelecektir. Öte yandan Sole da cenazede hayatının şokunu yaşayacaktır. Yıllar önce bir yangına kurban giden anneleri geri dönmüştür. Hem kızlarının hem de torununun ona ziyadesi ile ihtiyacı vardır. Film uluslararası festivallerde büyük beğeni kazandı.

Sophie'nin Seçimi (Sophie's Choice) - 1982

Sophie'nin Seçimi (Sophie's Choice) - 1982

IMDb 7,6

Sophie, Nazi kamplarından kurtulmuş ve Nathan’ın varlığı ile yaşamak için bir neden bulabilmiş bir kadındır. Onun 1947’de geçen hikayesi, genç yazar Stingo'nun ağzından anlatılıyor. Stingo, bu ikili arasındaki inişli çıkışlı ve zorlu aşkın şahidi konumundadır. Sophie devamlı kabuslar ve huzursuzluk veren hayaller görürken, Nathan da soykırım takıntısı yüzünden şizofreniye varan şiddetli krizler ile baş etmeye çalışmaktadır. Stingo, kadının koluna damgalanmış numarayı görünce yaşadıklarını öğrenmek ister. Sophie deneyimlediklerini paylaştıkça, ilişki içindeki sorunların kaynağı da yavaş yavaş aydınlanmaya başlar: Sophie, kampta Naziler tarafından hayatı boyunca kendisinde derin yaralar bırakacak bir karar almaya zorlanmıştır. İkinci Dünya Savaşı'nı Yahudi kampları ve bir annenin çaresizliği üzerinden anlatan Sophie'nin Seçimi, savaş sonrası oluşan ruhsal etkilere de ışık tutuyor.

Madeo - 2009

Madeo - 2009

IMDb 7,8

Güney Kore’nin küçük bir kasabasında zihinsel engelli oğluyla birlikte mütevazi bir yaşam süren bir kadının bu huzurlu hayatı, genç bir kızın öldürülmesinin ve baş şüpheli olarak oğlunun tutuklanmasının ardından alt üst olur. Şimdi anne, oğlunun suçsuzluğunu kanıtlamak için cinayeti çözmek zorunda kalacaktır.

Film konusu: bagimsizsinema.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

Annem Hakkında Her Şey (Todo Sobre Mi Madre) - 1999

Annem Hakkında Her Şey (Todo Sobre Mi Madre) - 1999

IMDb 7,8

Madrid'te yaşayan yalnız bir anne olan Manuela, henüz 17 yaşındaki oğlunun doğum gününde hayatını kaybetmesine tanık olur. Genç Esteban, başarılı bir yazar olmayı ve bir gün babasının kim olduğunu öğrenebilmeyi umarak yaşamıştır. Oğlunun günlüğünü okuduktan sonra Manuela, Barcelona'ya gidip oğlunun babasını aramaya koyulur. Bu süreç yaşayacakları aşk, dostluk ve keder dolu anlara sebep olur.

Neşeli Günler (The Sound of Music) - 1965

Neşeli Günler (The Sound of Music) - 1965

IMDb 8,0

Maria öylesine hayat dolu ve çoşkulu bir genç kadındır ki manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır.

Mother India - 1957

Mother India - 1957

IMDb 8,1

Küçük bir köyde yapımı kısıtlı kaynaklara rağmen tamamlanan su kanalının ardından 'köyün annesi' olarak görülen Radha, açılışı yapmak için binaya gelir. Şimdilerde yaşlı bir kadın olan Radha o an geçmişi gözünde canlandırmaya başlar. Henüz yeni evli olduğu o döneme geri gider. Evlilikleri için geçerli olan parayı bir türlü denkleştiremeyen Radha ile Shamu, tefeci Sukhilala'dan borç alınan parayı kabul etmek zorunda kalırlar. Bu hamle hayatının en zor dönemlerinden birini yaşamasına neden olur, yoksulluk ve imkansızlıklar bir türlü peşini bırakmaz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
9
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melisa

Listede yok ama Aamir Khan’ın Süperstar filmi de anne kız ilişkisini çok güzel ele alan bir film. Ayrıca kız çocukları ve kadınlar için çok değerli bir film ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kapak fotosundaki mor renkli kiyafet giyen erik icin gekmistim hangi filmde oyunuyor o

Zeynep Gökçe

volver ve o erik penelope cruz