Görüş Bildir
Haberler
HBO'nun İddialı Yapımı Succession'dan Sonra Boşluğa Düşenler İçin Kaliteli Dizi Önerileri

HBO'nun İddialı Yapımı Succession'dan Sonra Boşluğa Düşenler İçin Kaliteli Dizi Önerileri

Son zamanların en iyi medya dizisi olan Succession, 4. sezonunun ardından final yaptı... Sizler de, dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi karakterlerine sahip olan Succession'ın finalinden sonra boşluğa düşenlerdenseniz birbirinden harika dizi önerileriyle karşınızdayız.

Hadi gelin, en az Succession kadar kaliteli ve başarılı olan dizilere hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HBO'nun tam 4 sezon boyunca devam eden kaliteli dizisi Succession final yaptı... Sizler de Succession finalinden sonra boşluğa düşenlerdenseniz birbirinden harika dizi önerileriyle karşınızdayız.

HBO'nun tam 4 sezon boyunca devam eden kaliteli dizisi Succession final yaptı... Sizler de Succession finalinden sonra boşluğa düşenlerdenseniz birbirinden harika dizi önerileriyle karşınızdayız.

16. Dynasty (2017) – IMDb: 7,3

16. Dynasty (2017) – IMDb: 7,3

Dynasty, Amerika'nın en zenginlerinden Carrington ve Colby aileleri arasındaki çatışmayı iki ailenin kadınlarının gözünden anlatıyor. Dizi zenginlerin şatafatlı ve cezbedici hayatlarını eksiksiz bir şekilde sergilerken, bu zenginliğin ardındaki yozlaşmayı ortaya çıkartmaktan da geri kalmıyor.

15. Empire (2015) – IMDb: 7,3

15. Empire (2015) – IMDb: 7,3

Bir müzik yapımcısı olan Lucious Lyon, ALS hastalığına yakalanır. Hastalığı ilerlemeden önce milyonlarca dolar değerindeki şirketini yönetmesi için üç oğlundan birisini seçmesi gerekir. Lucious hip hop piyasasındaki entrikalar içinde imparatorluğunun yeni varisini seçmeye çalışırken, şirketin kurucu ortağı olan eski eşi hapisten çıkar ve müzik şirketi üzerindeki hakkını söke söke almaya karar verir. Empire dizisi Amerika'daki hip hop dünyasına bir bakış atarken, aile içi çatışmaların hangi boyutlara varabileceğini gözler önüne seren etkileyici bir hikâye.

14. Bloodline (2015) – IMDb: 7,9

14. Bloodline (2015) – IMDb: 7,9

Florida Keys'te aile yadigarı otellerini işleten Rayburn Kardeşler, varlıklı ve mutlu bir aile olarak hayatını sürdürür. Fakat bu mutluluk ve başarı tablosunun arkasındaki karanlık, uzaktaki kardeşlerinin yıllar sonra aileye geri dönmesi ile gün yüzüne çıkar. Geçmişiyle yüzleşen bir ailenin hikâyesi olan Bloodline son derece sürükleyici ve heyecan dolu bir yapım.

13. Sneaky Pete (2015) – IMDb: 8,1

13. Sneaky Pete (2015) – IMDb: 8,1

Hapishaneden çıkmasına sayılı günler kalan Marius Josipovic isimli bir dolandırıcı, peşine düşen mafyadan kaçabilmek için ölen hücre arkadaşı Pete Murphy’nin kimliğini çalarak onun hayatını yaşamaya başlar. Yıllardır ziyaretine gelen kimse olmadığı gibi, yalnız bir adam olan merhum Pete, yirmi yıldır ailesinden kimseyle de görüşmemiştir. Marius bu durumun işini kolaylaştıracağını düşünürken, eski hayatı yeni tesadüflerle birlikte yoluna çıkar. Düzenbaz Pete, akıl oyunları ve heyecanın hiç durmadığı harika bir dizi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Great (2020) – IMDb: 8,2

12. The Great (2020) – IMDb: 8,2

18. yüzyılda Rusya kırsalında yaşamını sürdüren asilzade bir kadın, Rus İmparatoru'yla evlendiğinde kendi mutluluğu ve Rusya'nın geleceği arasında zor bir seçim yapmaya mecbur kalır. The Great, Büyük Katerina'nın imparatorluktaki yükselişini anlatan, genç aktris Elle Fanning'in oyunculuğuyla zenginleşen bir komedi-drama.

11. The Good Fight (2017) – IMDb: 8,3

11. The Good Fight (2017) – IMDb: 8,3

Duayen avukat Diane Lockhart emekliliğine sayılı günler kala, hayatı boyunca yaptığı tüm birikimi kaybettiğini öğrenir. Emeklilik planlarını iptal eden Diane, avukatlığa geri dönmeye karar verir. Fakat iflas şeklinden ötürü Diane'nin suratına kapılar tek tek kapanır. Sonunda kapılar, büyümekte olan küçük bir şirketin teklifiyle açılır. Daha önce aldığı büyük davalardan birinde alt ettiği bu hukuk bürosundan aldığı teklifi değerlendirerek herkesi şaşırtan Diane; zekasını konuşturarak bu büronun yükselişine ortak olacaktır. Dizi, Chicago'daki hukuk dünyasının sert ve ilgi çekici dünyasını davalar ve onların etrafında gerçekleşen güç mücadelesi üzerinden anlatan başarılı bir drama.

10. The Righteous Gemstones (2019-) – IMDb: 8,1

10. The Righteous Gemstones (2019-) – IMDb: 8,1

The Righteous Gemstones, Yüce İsa adı altında bağış toplayan ve televizyon aracılığıyla misyonerlik yapan Gemstone ailesinin hikayesini anlatıyor. Dünya çapında ün kazanan ailenin komedi dolu maceralarının konu edildiği dizide, ailenin güçlü lideri Eli’yi John Goodman canlandırıyor. Ailenin en büyük oğlu Jesse’ye Danny McBride, kız kardeşi Judy'yi Edi Patterson, ailenin en küçük oğlu Kelvin’e ise Adam Devine hayat veriyor. Danny McBride’ın imzasıyla hayata geçen dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Cassidy Freeman, Tony Cavalero, Tim Baltz, Greg Alan Williams gibi isimler yer alıyor.

9. Veep (2012) – IMDb: 8,3

9. Veep (2012) – IMDb: 8,3

Eski senatör Selina Meyer halkın takdirini kazanmış, gelecek vadeden bir politikacı. Yukarı doğru attığı her adımda daha da güçlenen bu başarılı kadın, sürpriz bir şekilde başkan yardımcısı seçiliyor ve dünyanın kaç bucak olduğunu görüyor. Selina'nın iş ve özel yaşamları arasındaki denge üzerinde cambazlık yapan Veep, Amerikan politikas dünyasına odaklanan başarılı bir komedi.

8. Billions (2016) – IMDb: 8,4

8. Billions (2016) – IMDb: 8,4

Billions, New York'un finans piyasalarındaki elitler arasında yaşanan güç mücadelesini tüm sertliğiyle anlatan incelikli bir drama. Gözü açık ve tecrübeli federal savcı Chuck Rhoades ile zeki ve hırslı yatırım fonu yöneticisi Bobby Axelrod arasındaki mücadele, iki tarafın da tüm kartlarını oynayıp birbirini alt etmeye çalıştığı bir yılan hikayesine dönüşüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Ozark (2017) – IMDb: 8,4

7. Ozark (2017) – IMDb: 8,4

Ortağının ihaneti ile birlikte hayatı bir ölüm kalım mücadelesine dönüşen muhasebeci Marty Byrde, eşi Wendy ve çocuklarını alarak Missouri eyaletindeki Ozark adlı kasabaya taşınır. Aile burada sakin bir hayat sürmeyi hayal eder. Fakat nehir kenarındaki sakin ve küçük bir kasaba gibi gözüken Ozark; suçlular, hırslı politikacılar ve ailenin peşine düşen federal ajanlarla örülüdür. Ozark temposu hızlanarak artan, derinlikli karakterlerle bezenmiş gerçekçi bir drama.

6. Big Little Lies (2017) – IMDb: 8,5

6. Big Little Lies (2017) – IMDb: 8,5

California'daki prestijli bir ilkokulun aile birliğindeki zengin kadınların hayatı üç şeyle sarsılır: Bekar bir anne, oğlu ve kasabada işlenen esrarengiz bir cinayet. Kadınların sahil kıyısındaki bu kasabada yaşadıkları refahın yaldızları, çığ gibi büyüyüp birbirine dolanan yalanlarla dökülmeye başlar.

5. Mad Men (2007) – IMDb: 8,6

5. Mad Men (2007) – IMDb: 8,6

Kült dizilerden olan Mad Men, altmışlı yılların başında meşhur ve başarılı Sterling Cooper adlı reklam ajansındaki insanların kişisel ve profesyonel hayatlarını ustalıkla ele alan bir dizi. Hikayesinin odağını karizmatik, gizemli ve yaratıcı reklamcı Donald Draper'a çeviren dizi, vahşi hayattan pek de farkı olmayan bu piyasadaki insanların, maskelerinin ardında gizlediklerini anlatmaktan geri durmuyor.

4. Downton Abbey (2010) – IMDb: 8,7

4. Downton Abbey (2010) – IMDb: 8,7

Grantham Kontu Lord Robert Crawley, aile mirasını korumayı hayattaki en asli görevi edinmiş mağrur ve kuralcı bir adam. Özellikle de Crawley Ailesi ve hizmetkârlarının yaşadığı, adeta Robert'ın gözbebeği olan Downton Abbey adındaki büyük kır evini bu mirasın en önemli parçası olarak görüyor. Fakat züccaciyeciye yaklaşan bir fil var: Ailenin yeni varisi olan uzak kuzeni Matthew Crawley. Matthew, kendisinden daha da sosyal ve modern annesiyle birlikte taşındığı Downton Abbey konağında Robert ve muhafazakar annesinin konaktaki otoritesini sarsmaktan asla geri kalmıyor. İki anne ve iki oğulun tatlı-sert mücadeleleri arasında konağın hizmetkârlarının yaşamını izlediğimiz bu seri, dramayla birlikte dönem dizilerini sevenler için de iyi bir seçim.

3. Severance (2022 - ) – IMDb: 8.7

3. Severance (2022 - ) – IMDb: 8.7

Severance, iş ve özel yaşam anılarını ayıran yeni bir prosedürle iş-yaşam dengesini yeni bir düzeye taşımayı amaçlayan bir şirket olan Lumen Industries'de yaşananlara odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Arrested Development (2003) – IMDb: 8,7

2. Arrested Development (2003) – IMDb: 8,7

İşe yaramaz ve yozlaşmış Bluth Ailesi ile tanışın. Bir zamanlar California'nın emlak piyasasına hükmeden bu aile, şimdi elindeki her şeyi kaybetmiş durumda. Malikhaneleri müşterilere gösterdikleri örnek evlerle, arabaları ise jetlerinin ardından bavullarını taşıyan külüstürlerle değişti. Ailenin reisi George Bluth, onları iflasa sürükleyen olaylardan ötürü hapiste ve orada geçirdiği her saniyeden keyif alıyor. Eşi ve kızı, bu iflasın etkisiyle oradan oraya savrulan iki çatlak. Oğullarından biri ise mesleğinden olmuş, otuzlarının ortasında depresif bir sihirbaz. Ailenin tek aklı başında üyesi Michael Bluth ise oğluyla birlikte yaşadığı bu evi terk etmeye çalışıyor. Fakat birbiri ardına yaşanan tuhaflıklar onun bu girişimlerini sonuçsuz bırakıyor. Arrested Development, Michael Bluth'un trajikomik öyküsünü anlatan kült bir komedi.

1. Yellowstone (2018) – IMDb: 8,8

1. Yellowstone (2018) – IMDb: 8,8

Yellowstone Çiftliği, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük çiftlik arazisi. Tabi Dutton ailesi tarafından işletilen bu çiftliğin sadece alanı değil, sorunları da büyük: Sınır komşuları olan yerliler, arazi yatırımcıları, petrol ve kereste şirketleri tarafından satın alınan politikacılar ve fazlası. Meşhur aktör Kevin Costner'ın aile reisi John Dutton olarak başrolünde oynadığı dizi, Dutton ailesinin kendi içinde ve arazilerindeki sınır komşularıyla yaşadığı güç mücadeleleri ve entrikalari konu ediniyor. Gözlerden uzakta varlığını sürdüren şiddetli bir dünyayı gözler önüne seriyor. Gerçekçi karakterleri, sağlam senaryosu ve Costner'ın müthiş oyunculuk performansı ile Yellowstone, vaktinize kesinlikle değecek bir dizi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın