Görüş Bildir
Haberler
Hayranlarının Bile Haberi Olmayabilir! Girişimci Olduklarını Bilmediğiniz 10 Ünlü

Hayranlarının Bile Haberi Olmayabilir! Girişimci Olduklarını Bilmediğiniz 10 Ünlü

luna
21.03.2021 - 15:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jackie Chan

1. Jackie Chan
www.instagram.com

Jackie Chan oyunculukta elde ettiği başarının yanında birçok işletme kurarak da girişimcilikle uğraşmaktadır. Jackie Chan'in kendi film ve dağıtım şirketinin yanında üç tane yapımcılık şirketi daha vardır. Çin'in dört bir yanındaki  Jackie Chan Theatre International sinema salonları en büyük sinema salonlarındandır. Chan'in diğer girişimleri arasında kendi özel spor salonları, giyim markası ve birkaç restoran yer almaktadır. Ayrıca kendisi süpermarket ve mobilya endüstrisine girmeyi de düşünmektedir. Tüm işletmelerinin kârının belirli bir yüzdesini Jackie Chan Hayırsever Vakfına bağışlamaktadır.

2. Ashton Kutcher

2. Ashton Kutcher
www.instagram.com

En çok 'That 70’s Show' ve 'Punk’d' dizilerindeki rolleriyle tanınan Ashton Kutcher, sosyal medya ve internet girişimlerine oldukça ilgisi olan hevesli bir girişimcidir. Ashton Kutcher, Twitter'da 1 milyon takipçiye ulaşan ilk kişi olmuştur. Aynı zamanda Ashton, arkadaşı Jason Goldberg ile Katalyst Media'yı kurmuştur. Ashton'ın ilk çevrimiçi girişimi animasyonlu bir web dizisi olan 'Blah Girls' olmuştur. Ayrıca Ashton'ın Blekko, Optimizely, Flipboard ve Nowmov gibi çeşitli girişimlere 1 milyon dolardan fazla yatırım yapmıştır ve birkaç şirketin yönetim kurulunda danışmanlık yapmaktadır.

3. Phil Mickelson

3. Phil Mickelson
www.instagram.com

Ünlü bir Amerikalı golf oyuncusu olan Phil Mickelson başarılı bir girişimcidir. Kendisinin Five Guys isimli restoran zincirine yaptığı yatırımlar bilinmektedir. Büyümekte olan bu restoranlar zinciri Mickelson'un başarılarına başarı katmaktadır.

4. Justin Timberlake

4. Justin Timberlake
www.instagram.com

Ünlü bir şarkıcı ve oyuncu olan Timberlake bu alanlarla yetinmeyip girişimcilikle ilgilenen kişilerden biridir. Timberlake 'in startuplara olan ilgisi uygulama geliştirme şirketi olan Miso Media ve çevrimiçi bir fotoğraf etiketleme aracı olan Stipple'a yaptığı yatırımlardan görülebilir. Ayrıca kendi plak şirketi olan Tennman Records'u kurmuştur ve bir giyim markası vardır. İş ortağı olan eski asistanıyla birlikte, New York'ta Southern Hospitality BBQ restoranını da kurmuştur.

5. Sandra Bullock

5. Sandra Bullock
www.instagram.com

Sevilen filmlerden tanıdığımız Bullock, biri Miss Congeniality olmak üzere dokuzdan fazla film çıkarmış olan Fortis Films şirketine sahiptir. Sandra ayrıca Teksas'ta bir restoran olan Bess Bistro'nun da sahibidir. Ayrıca etkinlik planlaması da yapan bir fırın ve çiçekçi dükkanı olan Walton’s Fancy and Staple'ı kurmuştur. Ayrıca George Lopez şovunun baş yapımcısıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Venus Williams

6. Venus Williams
www.instagram.com

Şu anda dünyanın en iyi 5. tenis oyuncusu olarak gösterilen Venus Williams aynı zamanda girişimcilikle uğraşmaktadır. Kadınlar için spor giyim markası EleVen'ı kurmuştur. Kendisi ayrıca iç tasarım markası V Starr Designers'ın da sahibidir. Şirketi birçok dizi setinin tasarımını yapmıştır. Kardeşi Serena Williams'la birlikte Miami Dolphins'de hisseleri bulunmaktadır. Kendisinin 'Come to Win' isimli çok satan bir kitabı da bulunmaktadır.

7. Will Ferrell

Hollywood filmlerinden tanıdığımız Will Ferrell komedi konusundaki başarısının sadece filmlerde kalmasını istememiştir. Bu yüzden Funny or Die'ı kurmuştur. Funny or Die, tüm içeriğin komedi temelli olması ve kullanıcıların hangi videoların komik olduğuna oy verebilmesi dışında Youtube'a benzer bir platformdur. Funny or Die’ın ilk videosu viral hale gelen ve 75 milyondan fazla izlenen 'The Landlord' isimli video olmuştur.

8. Ludacris

8. Ludacris
www.instagram.com

Ludacris müziğin yanında girişimcilikle de uğraşmaktadır. Kendisi işletme bölümünden mezun olmuştur. Ünlü rapçi kendi plak şirketini kurmuş ve oldukça başarılı olmuştur. Ludacris, restoran işletmecisi Chris Yeo ile işbirliği yapmıştır ve restoran açmayı planlamaktadır. En son girişimleri arasında Conjure konyak ve TAG vücut spreyi ile anlaşmaları bulunmaktadır.

9. Kanye West

9. Kanye West
www.instagram.com

Kanye West, rap yapmaktan prodüksiyona ve hatta kendi plak şirketine sahip olmaya kadar müzik endüstrisinin tüm alanlarında yer almaktadır. Kendisi aynı zamanda bir tasarımcıdır. Nike ve Louis Vuitton için tasarladığı giyim serisi ve ayakkabılarda başarısı ve yeteneği görülebilir. Kanye, fast food restoranı Fat Burger'ın hayranı olduğu için Chicago'daki restoranların tüm haklarını satın almıştır ve 10 restoran açmayı planlamaktadır.

10. Lady Gaga

10. Lady Gaga
www.instagram.com

Lady Gaga müzik dünyasındaki başarısıyla tanınsa da kendisinin girişimci bir yönü de bulunmaktadır. Lady Gaga'nın kendi parfümü, kulaklık markası ve MAC'le anlaşmaları bulunmaktadır.. Ayrıca kendi çizgi roman serisine sahiptir ve Manhattan'da bulunan Vince & Eddies restoranının ortağı olmayı düşünmektedir.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Celil Bahadır

Lady Gaga hakkında yanlış şeyler yazmışsınız. Ladu Gaga'nın çizgi serisi bulunmuyor. WİFİ olarak bildiğimiz internet erişim bilmem nesinin yaratıcısı babası ... Devamını Gör

Mehmet Ali Usul

Jack chan çevre duyarlı projelerde yapıyor.