Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızın Anlamını Bulmaya Çalışırken İçsel Huzurun Kapılarını Aralamanıza Yardımcı Olacak 32 Kitap

Hayatınızın Anlamını Bulmaya Çalışırken İçsel Huzurun Kapılarını Aralamanıza Yardımcı Olacak 32 Kitap

Yaşamın anlamını ve mutluluğu arayanlar için yeniden doğuş rehberi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

*Kitap açıklamaları İdefix tanıtım bültenlerinden alınmıştır. Kitaplar yayımlandığı tarih doğrultusunda sıralanmıştır.

1. İrade Terbiyesi - Jules Payot (2020)

1. İrade Terbiyesi - Jules Payot (2020)

Cemil Meriç'in 'Disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim.' diye tarif ettiği 'İrade Terbiyesi' İlk yayımlandığı tarihten itibaren pek çok dile çevrilmiş ve tembellik, İsteksizlik gibi huylardan kurtulmak isteyenlerin başucu kitabı olmuştur.

Kitapta bilhassa gençlere ve zihnini kullanarak çalışanlara hitap eden Fransız profesör kendi hayatından aktardığı Örnekleri ve başka düşünürlerin tespitlerini de kullanarak İnsanın İrade zayıflığıyla nasıl mücadele etmesi gerektiğini anlatıyor.

2. Mutluluk Beyinde Başlar - Daniel Gilbert (2020)

2. Mutluluk Beyinde Başlar - Daniel Gilbert (2020)

Anlaşılması kolay olan bu muhteşem ve espritüel kitapta Harvard’lı ünlü psikolog Daniel Gilbert, hayal gücünün zaaflarını ve öngörünün yanılsamalarını anlatıyor. Sözü edilen zaaf ve yanılsamalar, yarınlarımızı yanlış yorumlamamıza, memnuniyetlerimizi yanlış tahmin etmemize neden oluyor. Psikoloji, bilişsel nörobilim, felsefe ve davranışsal ekonomideki en yeni bilimsel araştırmaları canlı bir şekilde gözler önüne seren Gilbert, insana özgü olan geleceği hayal etme becerisi ve oraya ulaştığımızda ondan ne kadar hoşnut olacağımızı tahmin etme kapasitemiz hakkında bilim insanlarının neler keşfettiğini açığa çıkarıyor. Keskin içgörüsü ve ışıltılı anlatımıyla, dönüşmekte olduğumuz kişilerin yüreklerine ve zihinlerine ilişkin neden bu kadar az şey bildiğimizi açıklıyor.

3. Bırak ve Rahatla: Kendi Kendine Terapi - Adem Güneş (2019)

3. Bırak ve Rahatla: Kendi Kendine Terapi - Adem Güneş (2019)

Adem Güneş, Bırak ve Rahatla’da kendimizi nasıl onarabileceğimizi anlatıyor. Altı haftalık bir program içerisinde ‘Duygusal Farkındalık Eğitimi’ sunuyor. Peki ama nasıl? 

Telaşlı yaşamı bırakıp biyolojik ritmi düzenleyerek ‘sakinliğe’ erişmek… 

Bastırılmış duyguları bırakıp ‘ruhsal özgürlüğü’ hissetmek… 

Kaygılı bedeni bırakıp ‘iç genişliği’ elde etmek… 

Bırak ve Rahatla, geçmişini onarmak ve gerçek kendiliğini bulmak isteyen herkes için...

4. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı (2019)

4. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı (2019)

İlk gençlik yıllarından beri bilgiyi ve çalışmayı hayat felsefesi haline getiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bir Ömür Nasıl Yaşanır? adlı kitabında kendi yaşam tecrübesinden yola çıkarak okurlarına eşsiz bir yaşam rehberi sunuyor. 

Eserinde insan hayatının dönüm noktalarından doğru çalışma metotlarına, meslek seçiminden dil öğrenimine, seyahatten sanata kadar birçok konuda değerli görüşlerini aktaran Ortaylı, kişisel gelişim alanında da okurlarının yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bir de Bu Açıdan Bak - Eric Barker (2019)

5. Bir de Bu Açıdan Bak - Eric Barker (2019)

Bu kitapta kalıpların dışına çıkan ve üstün başarılar sergileyen insanları diğerlerinden ayıran özellikleri ele alarak, nasıl onlar gibi olabileceğinize ve bazı durumlarda neden onlar gibi olmamanız gerektiğine bambaşka bir perspektiften bakacaksınız. Başarı hakkında tahminler yürütmeyi bırakın. Eric Barker’ın şaşırtıcı istatistikler ve merak uyandırıcı anekdotlarla bezeli bu kitabı, hayalinizdeki hayatı yaşamanız için nelerin işe yaradığı ve nelerin işe yaramadığını anlamanıza yardımcı olacak.

6. İçsel Özgürlüğe Giden Yol - Erik Blumenthal (2019)

6. İçsel Özgürlüğe Giden Yol - Erik Blumenthal (2019)

Erik Blumenthal Ünlü psikolog ve terapist, çoğunlukla basit tekniklerle söz konusu engelleri aşmanın yollarını bu kitapta okurla buluşturuyor. İlk bölümde temel prensipleri öğrenecek, ikinci bölümde kendinizi keşfetmeye konsantre olacaksınız. Üçüncü ve dördüncü bölümlerde ise yolculuk boyunca aşmanız gereken engelleri ve yola devam edebilmek için gereken araçları göreceksiniz. Bu kitap “anlamak” ve “anlaşılmak” kavramlarını pratik uygulamalarla açıklayarak kısa zamanda sizi olumlu noktalara taşımayı hedefliyor.

7. Her Şey Değişir: Ritüeller Kitabı - Anette Inselberg (2019)

7. Her Şey Değişir: Ritüeller Kitabı - Anette Inselberg (2019)

Canın mı sıkkın? 

Moralsiz misin? 

İçin mi yanıyor? 

İşten mi atıldın? 

Hayat yolunda hepsi başımıza gelebilecek şeyler...

Önemli olan düştüysen ayağa kalkmak, korksan da yola devam etmek ve her şeyin değişeceğine, yoluna gireceğine inanmak...

Nasıl mı?

Bu kitapta sana anlattığım ritüellerle, meditasyonlarla, ödevlerle...

Böylece enerjin yükselecek, düşünce yapın değişecek, karanlıktaki ışığı görmeye başlayacaksın...

Hâlâ duruyor musun? 

Gözlerini kapatıp herhangi bir sayfayı aç ve karşına çıkan ritüeli yapmaya başla...

8. Kendine İyi Davran Güzel İnsan - Beyhan Budak (2019)

8. Kendine İyi Davran Güzel İnsan - Beyhan Budak (2019)

Sen kendin için bir şey yapmıyorsan kim senin için bir şeyler yapacak? Sen kendi yaralarını kendin sarmadan, kim sana yardım edebilir gerçekten? Eğer başkaları için önemli olmadığını hissediyorsan, ilk önce kendine şunu sormalısın: Ben kendim için önemli miyim?

Seninle bir yolculuğa çıkacağız bu kitapla birlikte. Her insanın içinde bir sağlıklı bir de sağlıksız bir “ben” vardır. Sağlıksız ben kontrolü devraldığında, insan kendine zarar verir. İşte bu kitapla çıkacağımız yolculuğun amacı, içindeki güzel insana yani sağlıklı bene ulaşmak. 

Bu yolculukta, kaygılarınla baş etmek ve kafaya takmamak için hangi yöntemleri kullanabileceğini, olumsuz düşüncelerini nasıl kontrol edebileceğini, sağlıklı ilişkilerini geliştirirken, sana zarar veren zehirli insanlardan kendini nasıl koruyabileceğini, hangi alanlarda mücadele etmenin anlamlı olduğunu, hangi alanlarda hayatı ve getirdiklerini kabullenmen gerektiğini, içindeki değersizlik hissini nasıl yenebileceğini ve kendini nasıl dönüştürebileceğini keşfedeceksin. 

Hazır mısın bu yolculuğa?

9. Kendiyle Dost Olmak Hayatı Nasıl Kolaylaştırır? - Wilhelm Schmid (2019)

9. Kendiyle Dost Olmak Hayatı Nasıl Kolaylaştırır? - Wilhelm Schmid (2019)

Kitapları dünyanın farklı ülkelerinde geniş okur kitleleriyle buluşan felsefeci ve araştırmacı Wilhelm Schmid Kendiyle Dost Olmak’ta, “Kendini sev” sloganıyla gitgide daha fazla sarmalandığımız günümüzde, kendimizle sağlıklı ve dostane bir ilişki kurmanın önemine vurgu yapıyor. İnsanın, kendine dönük abartılı bir sevginin tehlikelerine kapılmadan, sükûnetle kendisiyle meşgul olmasının, hayat yolunu çizmede nasıl değerli bir kaynak olabileceğini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bazı Yollar Yalnız Yürünür - Özgür Bacaksız (2018)

10. Bazı Yollar Yalnız Yürünür - Özgür Bacaksız (2018)

Kitapsız, çiçeksiz, hayvansız, vicdansız, doğrusuz insandan uzak dur.

Umudu öldürüp, nefreti toprağa dikmek isteyenlerden uzak dur.

Hayatı sadece ideoloji ve düşünce olarak görenden uzak dur.

Mutlu olmanı, sorgulamanı, düşünebilmeni kendilerine yapılmış bir tehdit olarak görenlerden uzak dur.

Kendilerine duydukları yabancılık yüzünden karşısındakini kötü bilenlerden uzak dur.

Nefreti evinin kapısına koyan, artık her dışarı çıktığında avucunda nefret taşıyanlardan uzak dur.

İnsan hayatına olan saygısızlığı bir övünç madalyası gibi, gurur mekanizması gibi görenlerden uzak dur.

Kelimeleri özenle seçmeyen, her cümlesi biat olan, her sözcüğü toz olandan uzak dur.

Sesinin tonu kalbinin tonundan çok olanlardan uzak dur.

Çünkü neye çok yaklaşırsan, neyi çok biriktirirsen, ona dönüşürsün.

11. Sadece Neşe: Mutluluğun Sırrı - Alex Rovira, Francesc Miralles (2018)

11. Sadece Neşe: Mutluluğun Sırrı - Alex Rovira, Francesc Miralles (2018)

En temel duygularımızdan biri ‘Neşe’dir. Neşe sayesinde kendimizi iyi hissederiz. Hepimiz içimizde ondan biraz barındırırız ancak bazen bu duygumuz uykuya yatar. Oysa o kadar göz önündedir ki görmeyiz çünkü bariz bir şekilde üstü örtülüdür. Endişe, keder ya da gereksiz istekler; zihin ve zihnin içindeki tedirginlikler; ego ve korkular, saplantılar ve saçmalıklar yüzünden üstü örtülüdür.

Bu kitapla bu örtüyü kaldırmaya var mısın?

12. Pembe Fili Düşünme - Zeynep Selvili Çarmıklı (2018)

12. Pembe Fili Düşünme - Zeynep Selvili Çarmıklı (2018)

Pembe fili düşünmemem gerekiyor. Tamam, o zaman kocaman, gri bir balina düşünürüm. Pembe fili düşünme. Balinalardı değil mi su püskürten? O kadar zaman nefeslerini mi tutuyorlar, ne yapıyorlar? Pembe fili düşünme. Geçenlerde aldığım kitabı da düşünebilirim. Pembe fili düşünme. Çok heyecanlıyım başlamak için. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünmemem lazım. Acaba kaç defa düşündüm? Pembe fili düşünme.

Böyle de düşünmemem lazım galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu. Pembe fili düşünme. Of kaç dakika oldu acaba? Pembe fili düşünme. Dakika tutmayı unuttum galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.  Acaba telefonum nerede? Kılıfı da pembe! La la la la. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.

13. Vazgeçebilmek - Gun Finley (2018)

13. Vazgeçebilmek - Gun Finley (2018)

Değişmeye hazırsanız, işte cevabınız! Gelmiş geçmiş en çok satan kişisel gelişim kitaplarından biri olan Vazgeçebilmek mutluluğa giden yolda yanınızda bulundurabileceğiniz en güvenilir kılavuz. Sizi mutluluktan alıkoyanlar neler bir düşünün. Ve hepsinden vazgeçin gitsin. Söylemesi kolay ama yapması değil, öyle mi? Guy Finley bu kitapta adım adım mutluluk ile aramızda dikilip duran o duvarı nasıl yıkacağımızı, vazgeçmemiz gerekenleri nasıl bırakacağımızı ve nasıl özgürleşeceğimizi anlatıyor. Vazgeçebilmek’i okurken öfke, kin, kaygı, suçluluk duygusu ve daha pek çok olumsuz düşünceden arındığınızı fark edecek ve her sorunun cevabının yine sizin içinizde olduğunu göreceksiniz. Gerçek yaşam öyküleri, içten diyaloglar ve zihni çalıştıran sorular zaten içinizde barındırdığınız gücü ve duygusal özgürlüğü size geri verecek.

14. Ikigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia, Francesc Miralles (2017)

14. Ikigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia, Francesc Miralles (2017)

Uluslararası çok satan bir rehber olan Ikigai’yle her gününüz bir anlam kazansın. Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanızı, hayat gayenizi keşfetmenizi, ilişkilerinizi canlandırmanızı ve kendinizi tutkularınıza adamanızı sağlıyor.

Öyle ya, kim her gününü mutlu yaşamak istemez ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ruhuna Pansuman - Suzi Amado (2017)

15. Ruhuna Pansuman - Suzi Amado (2017)

Bu kitap, sen kendi duygusal ilk yardım çantanı tasarla diye yazıldı!

Bu kitabı eline aldığında  hayatının nasıl bir dönemindesin, bilmiyorum. Zor bir dönemden geçiyorsan kitabın, ihtiyacın olan ilhamı, desteği ve  gücü bulmana yardımcı olmasını dilerim. Hayatının daha rahat bir dönemindeysen, kendi duygusal ilk yardım çantanı tasarlamak için harika bir zaman! 

Zor zamanlarda kendimize iyi bakmak önemli. Ama unutma; diğer zamanlarda da önemli! Her şey normal seyrindeyken ve hayat alışılageldiği şekilde akarken de ruhu beslemek önemli. Kendine iyi bakmak hayatında bir  alışkanlığa dönüşürse, zor zamanlarda da bunu yapman daha kolay olacaktır.

16. Mutlu Beyin: Mutluluk Hormonlarınızı Yönetin - Loretta Graziano Breuning (2017)

16. Mutlu Beyin: Mutluluk Hormonlarınızı Yönetin - Loretta Graziano Breuning (2017)

California State Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, Inner Mammal Enstitüsü’nün kurucusu Loretta Graziano Breuning, insan motivasyonu hakkındaki genel geçer kuramları reddediyor ve memeli beyni üstüne yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. İnsanların kendi hormonlarını tanıyarak ve içindeki memeliyi anlayarak mutluluğa ulaşabileceğine inanıyor.

Mutluluk... Dört beyin kimyasalından geliyor ve Mutlu Beyin size “mucize çözümler” yerine kalıcı bir eylem planı sunuyor. Kendinizi tanımanızı sağlıyor ve 45 günde istediğiniz değişimi yaratmanızın yollarını gösteriyor.

17. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı - Mark Manson (2017)

17. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı -  Mark Manson (2017)

“Büyük güç büyük sorumluluklar getirir.” Doğru. Ama bu sözün daha iyi bir akış açısı var, ve gerçekten derin bir bakış açısı. Tek yapmanız gereken sözlerin yerini değiştirmek: “Büyük sorumluluklar büyük güç getirir.” “Her şeyi iyi tarafından görmek” gibi bir şey iyi gibi görünse de, gerçek şu ki hayat bazen berbattır ve yapabileceğiniz en sağlıklı şey de bunu kabul etmektir. Negatif duyguları inkâr etmek daha derin ve daha uzun ömürlü negatif duygulara ve duygusal bozukluğa neden olur. Sürekli pozitif olmak hayatın sorunları için geçerli bir çözüm değil, bir inkâr biçimidir. Doğru değerleri seçerseniz, bu sorunlar size zindelik, kuvvet ve şevk verir. Dedemin zamanına dönersek, kendini çok kötü hissettiğinde şöyle düşünürdü, “Bugün berbat bir günümdeyim. Ama n’apalım hayat böyle, ben samanları havalandırmaya devam etmeliyim.” Ama ya şimdi? Şimdi beş dakikalığına bile kendinizi çok kötü hissetseniz son derece mutlu ve harika hayatları varmış gibi sunan insanların 350 fotoğrafıyla bombardıman ediliyorsunuz, bu durumda hatanın sizde olduğunu hissetmemeniz imkânsız kuşkusuz. Değmeyecek şeyleri kafaya takmamak çok önemlidir. Dünyayı kurtaracak olan şey budur. Dünyanın bazen berbat olduğunu ama bunun da doğal olduğunu kabul ederek yaşamak gerek. Çünkü her zaman böyleydi ve her zaman da böyle olacak. Sosyal medyada her gün milyonlarca kere paylaşılan “Nasıl Mutlu Olunur” tarzı saçmalıklarda yanlış olan ve kimsenin fark etmediği şey şudur: Daha pozitif bir deneyimi arzu etmenin kendisi negatif bir deneyimdir. Ve de tam tersine, insanın negatif deneyimini kabul etmesinin kendisi pozitif bir deneyimdir. Pokerde elinde korkunç kağıtlar olan biri çok güzel eli olan birini yenebilir. Elbette eli güzel olanın kazanma ihtimali daha büyüktür, ama sonunda kazanan her oyuncunun oyun süresinde yaptığı seçimlerle belirlenir. Hayatı da aynı şekilde görüyorum. Hepimize dağıtılmış bir el var. Bazılarının eli daha iyi. Sadece kağıtlara bakarak berbat durumda olduğumuzu söylemek kolaysa da, gerçek oyun o kağıtlarla yapacağımız seçimlere, almaya karar verdiğimiz risklere ve birlikte yaşamayı seçtiğimiz sonuçlara bağlıdır. İçinde bulundukları duruma göre sürekli en iyi seçimleri yapanlar tıpkı pokerde olduğu gibi hayatta da öne çıkarlar ve illa da eline en iyi kağıtlar gelmiş olmaları gerekmez.

18. 10 Adımda Pozitif Psikoloji - Nevzat Tarhan (2016)

18. 10 Adımda Pozitif Psikoloji - Nevzat Tarhan (2016)

Nevzat Tarhan, 10 Adımda Pozitif Psikoloji'de her biri psikoloji ve psikiyatrinin farklı sahalarında uzman on dokuz kişiden oluşan bir ekiple duygusal zekâ becerilerini 10 adımda geliştirme yöntemlerini pratik uygulamalarla birlikte sunuyor. Kendini tanıma-farkındalık, iletişim becerileri, motivasyon, sebatkârlık, uzlaşmacılık gibi kavramların tek tek açıklandığı kitapta anlatılan 10 adım, psikodrama ve alıştırmalarla pekiştiriliyor.

19. Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak - Alp Karaosmanoğlu (2016)

19. Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak - Alp Karaosmanoğlu (2016)

Eyvah!,endişe problemlerinde Evham ve Vicdan kıskacından kurtulmak için ipuçları sunuyor.

Endişeyi bir havuza benzetirsek, evham ve vicdan bu havuzu dolduran iki musluk gibidir. Bu musluklardan ilki havuzu 'başımıza kötü bir şey gelecek'lerle, diğeri de 'kötü bir şey yaptım'larla doldurur. Sonuçta havuz taşar, yani endişe problemleri yaşarız.

Kitabın yazarı Dr. H. Alp Karaosmanoğlu, size yaşam boyu sürebilen bu havuz problemini sağlıklı bir yolla çözmek için ipuçları ve kendi kendinize uygulayabileceğiniz öneriler sunuyor. Kitapta, evhamı ortaya çıkaran düşünce kalıplarını, vicdan karşısında sınırlarımızı koruma tekniklerini ve bu sorunların altında yatan Adaleti Sindirme kavramını bulacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ev Yapımı Sihirli Değnek - Şermin Yaşar (2016)

20. Ev Yapımı Sihirli Değnek - Şermin Yaşar (2016)

Yazar kendi deneyimlerinden yola çıkarak mutluluğun tarifini veriyor ve 'Kendimizi tanıyıp, kendimize inanıp, kendimiz için özene bezene, itinayla, sabırla bir sihirli değnek yapacağız.' diyerek başlıyor anlatısına. Geçmiş zamanların tadını hatırlatan, yüzümüzde gülümsemeler oluşturan bir anlatı bu…

21. İyi Hissetmek: Yeni Duygudurum Terapisi - David Burns (2015)

21. İyi Hissetmek: Yeni Duygudurum Terapisi - David Burns (2015)

Psikiyatri ve davranış bilimleri alanında dünya genelinde adından en çok söz ettiren bilim insanlarından Dr. David Burns, İyi Hissetmek adlı kitabıyla okurlarına daha mutlu bir yaşamın kapılarını aralıyor. Kaygı, suçluluk ve öz güvensizlik gibi duyguların bireyin psikolojisi üzerindeki olumsuz tesirini aşmayı amaçlayan kitap, bilimsel olarak test edilmiş tekniklerle okurlarına eşsiz bir terapi sunuyor.

22. Bağışlanan Terapi - Irvin D. Yalom (2015)

22. Bağışlanan Terapi - Irvin D. Yalom (2015)

Psikiyatrist ve yazar Irvin D. Yalom’un klinik uygulamadaki otuz beş yılı aşkın tecrübesinin zirvesi niteliğinde olan Bağışlanan Terapi, hastaların ve terapistlerin terapiden nasıl en iyi şekilde fayda sağlayabileceğini gerçek vaka çalışmaları aracılığıyla gözler önüne seren olağanüstü bir rehber. Yalom, alandaki yepyeni yaklaşımını ve edindiği tecrübeleri mesleğe yeni adım atan terapistlerle “seksen beş kişisel ve kışkırtıcı ipucu” halinde paylaşıyor.

23. Erteleme Sanatı - John Perry (2015)

23. Erteleme Sanatı - John Perry (2015)

İyi haber! Artık her şeyi ertelediğiniz için kendinizi kötü hissetmek zorunda değilsiniz. Dünyada ertelemeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş sizin gibi çok insan var ve bu insanlar aslında pek çok şeyin altından kalkıp gayet de başarılı olabiliyorlar. John Perry de parlak ve esprili bir üslupla yazılmış bu kitapta, ertelemenin bir kusur değil, aksine faydalı bir şey olduğunu, hatta bir 'sanata' dönüşebileceğini gösteriyor.

24. İyi Hissetme Sanatı - M. Williams, J. Kabat-Zinn, Z. Segal, J.Teasdale (2015)

24. İyi Hissetme Sanatı - M. Williams, J. Kabat-Zinn, Z. Segal, J.Teasdale (2015)

Depresyonla mücadele ediyorsanız, cesur olun, umudunuzu kaybetmeyin. Dikkatinizi en zorlu duygulara ve yaşam tecrübelerine yoğunlaştırmanın basit ama güçlü bir yolu olan farkındalık, kronik mutsuzluğunuzu tamamen yok etmede size yardımcı olabilir.

Bu kitapta benzersiz nitelikteki dört uzman, kötü ruh halinden sıyrılarak 'düşünme' veya sadece 'üzülmemek için kendini zorlama' gibi çabaların bizi girdabın nasıl daha da içine çektiğini açıklıyorlar. 

Doğu'nun meditasyon gelenekleri ve bilişsel terapi dersleri sayesinde insanı umutsuzluğa götüren olumsuz düşünceler, kendini suçlama ve sürekli aynı sorun üzerinde düşünüp durma gibi zihinsel alışkanlıklara karşı direnç kazandığınızda, hayatın zorluklarıyla daha kolay başa çıkabileceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. TED Gibi Konuş - Carmine Gallo (2015)

25. TED Gibi Konuş - Carmine Gallo (2015)

Teknoloji, Eğlence ve Dizayn sözcüklerinin baş harflerinden adını alan TED konferanslarının gördüğü ilgi bütün dünyada artarak sürüyor. 'Paylaşmaya değer fikirler' sloganıyla anılan, insanları bu denli etkileyen 18 dakikalık TED konuşmaları internette 4 milyardan fazla izlendi. Peki niçin? Bu kadar çok insanı bu kadar etkileyen konuşmaların sırrı ne? Etkili, ikna edici, ilham veren bir sunum yapmak için en çok neye gereksinim duyarız? Yetenek? Hayır, bildiğiniz gibi değil. Topluluk önünde konuşmak o kadar da korkutucu değil. Carmine Gallo'nun, Wall Street Journal çoksatar listesine girmiş bu kitabı, 100'den fazla TED konuşmasının çözümlemesi, TED'in en sevilen konuşmacılarıyla söyleşiler, psikoloji, nörobilim ve iletişim uzmanlarının görüşlerini bir araya getiriyor.

26. Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak - Joe Dispenza (2014)

26. Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak - Joe Dispenza (2014)

Genleriniz tarafından hayatınızın geri kalanında belirli bir şekilde olmak için kaderinize terk edilmediniz. Tüm insanları seçtikleri gerçekliği yaratmaları için yetkilendiren yeni bir bilim dalı ortaya çıkıyor. Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak isimli bu kitapta meşhur yazar, konuşmacı, araştırmacı ve kiroprakti uzmanı Dr. Joe Dispenza size gerçekten nelerin mümkün olduğunu göstermek için kuantum fiziği, nörobilim, beyin kimyası, biyoloji ve genetik alanlarını bir araya getiriyor.

27. Mutsuz Olmak - Wilhelm Schmid (2014)

27. Mutsuz Olmak - Wilhelm Schmid (2014)

Wilhelm Schmid mutluluğa gereğinden fazla anlam yüklendiğini söylüyor ve kitabında mutsuzluktan yana pozisyon alıyor. Durup durup patlak veren mutluluk histerisinin sebepleri nelerdir? Hemen her gün farklı kanallarda rastladığımız mutluluk formülleri bizi gerçekte nasıl etkiliyor? Mutlu olmaya 'çalışmak' acaba bireyleri ve toplumu daha mı mutsuz ediyor? Başarılı olmak, mutlu bir yaşamın olmazsa olmazı mıdır? Güzel ve anlamlı bir hayat sürmek ne demektir? Mutsuzluk, yaklaştığını fark ettiğimiz anda kaçmamız gereken modern bir veba mıdır? Mutsuzlukla baş etmek, hayatımızı ve kişiliğimizi nasıl zenginleştirir? Kitapları dünya çapında on beş dile çevrilen felsefeci ve 'mutluluk araştırmacısı' Wilhelm Schmid, Mutsuz Olmak'ta okurları iniş ve çıkışlarıyla hayatı bir bütün olarak kabul etmeye yüreklendirirken, karşılığında doyurucu ve anlamlı bir yaşam vaat ediyor.

28. Mutlu Olma Sanatı - Bertrand Russell (2013)

28. Mutlu Olma Sanatı - Bertrand Russell (2013)

Mutlu Olma Sanatı Bertrand Russell'ın iyi bir yaşam sürmek isteyenlere sunduğu bir reçetedir. Kişisel Gelişim kitaplarının vermeyi vaat ettiği ama veremediği mutluluk sırlarını açıklar. Russell'a göre mutluluk birtakım insanların bizim elimizden alabileceği temel insan haklarından biri değildir. Kişi mutluluğa başkalarını suçlayarak değil, belirlediği hedeflere erişmek için mücadele ederek ve bu mücadele sırasında eğlenerek ulaşır. Üstelik kişi bu mücadeleyi iç dünyasına değil, sosyal yaşamına dönerek vermelidir.

29. Hayatımızı Şekillendiren 10 Yıl - Meg Jay (2013)

29. Hayatımızı Şekillendiren 10 Yıl - Meg Jay (2013)

Evet, yirmili yaşlarınız önemlidir. Hayatınızı belirleyen olayların yüzde sekseni otuz beş yaşınıza kadar ve ömür boyu kazanacağınız ücret artışının üçte ikisi kariyerinizin ilk on yılında vuku bulur. Yarı nüfusumuzdan fazlası, otuz yaşına geldiklerinde, ya evlidirler ya biriyle çıkıyorlardır ya da gelecekteki hayat arkadaşını seçmiştir. Kişilik, öncesine ve sonrasına oranla en fazla, yirmili yaşlarda değişir. Beyin gelişiminin son atılım dönemi yirmili yaşlara denk gelir. Kadın doğurganlığının en elverişli olduğu yaş yirmi sekiz yaşıdır. Gençler ve ebeveynler, işverenler veya öğretmenler veya dinlemek isteyen diğer herkes, bu hitap ve bu kitap sizin için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. İnsan Olma Yolculuğu - Osho (2013)

30. İnsan Olma Yolculuğu - Osho (2013)

İnsan Olma Yolculuğu, çelişkiler arasında seçim yapmak yerine, onları nasıl hayat yolculuğunun her zorluğunu olmamız gereken bireye dair yeni bir keşfe dönüştürmenin anahtarı olarak kabulleneceğimizi anlatır.

Osho Yaşam Gereklilikleri Serisi bireyin hayatındaki en önemli sorulara odaklanır. Her kitap özellikle içsel yaşantımız ve varoluş kalitemizle ilgili konulara odaklanarak kişisel anlam ve amaç arayışımız için önemli olan sorulara dair zamansız ve her zaman çağdaş görüş ve açıklamalar içerir.

31. Kendini Arayan İnsan - Rollo May (2013)

31. Kendini Arayan İnsan - Rollo May (2013)

Bu kitap, yaşadığımız bu 'Endişe Çağı'nda kişisel bütünlüğümüzü bulmak için yazıldı. Amacımız, çağımızın güvensizliğine karşı durabilmemizi sağlayacak yöntemler bulmak, içimizdeki güç merkezini ortaya çıkarmak ve çok az şeyin güvende olduğu günümüzde, itimat edebileceğimiz değer ve amaçlara ulaşabilmemizi sağlayacak yolu elimizden geldiğince işaret edebilmektir.

32. Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg (2012)

32. Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg (2012)

Kişisel gelişime meraklı olanları kendine çekmeyi başaran bu muazzam eser, Charles Duhigg imzalı usta bir kalem aracılığıyla okurlarına ulaşıyor. Yazarın hayatımızdaki alışkanlıklara değindiği bu kitapta, alışkanlıkların başarı ve başarısızlıklarımızı nasıl etkilediği hakkındaki ipuçları büyük bir titizlik ile işleniyor. Hayatınızdaki düzene başka çerçevelerden bakmaya başlayacağınız bu kitap ile siz de sahip olduğunuz tüm alışkanlıklarınız üzerine yeniden düşüneceksiniz!

Kitaplara doymayanlar için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın