Görüş Bildir
Haberler
Hayao Miyazaki’den Yeni Kısa Animasyonlar Geliyor

Hayao Miyazaki’den Yeni Kısa Animasyonlar Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce The Castle of Cagliostro, The Wind Rises, Spirited Away, Princess Mononoko ve My Neighbor Totoro gibi müthiş yapımların altına imzasını atan usta yönetmen Hayao Miyazaki, kısa bir süre önce film yapımcılığından emekli olduğunu açıklamış ve kendisini sevenleri yasa boğmuştu. Şimdi gelen haberler ise biraz da olsun yüzleri güldürebilir.

Çünkü Miyazaki, uzun metraj film yapımcılığı yerine kısa animasyon filmler çekeceğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen özel seremoni ile kariyeri için özel bir ödül alan Miyazaki’nin kariyerinin tamamen sona ermediğini öğrenmek gerçekten harika bir haber diyebiliriz.

Los Angeles’ta düzenlenen konferansta bir açıklama yapan Hayao Miyazaki’nin tam sözleri ise şöyle;

'Kısa animasyon filmler yapacak olmanın en güzel yanı finansal açıdan başarı amacı gütmüyor olmak. Bir müzede gösterilecek olan kısa filmi izlemek isteyenler, müzeyi ziyaret ettiklerinde içeride kurulan ufak sinemada bunu yapabilecekler. Eğer animasyon biraz sıkıcı dahi olsa, kısa olmasından ötürü hakkında sızlanmadan izleyip salondan ayrılabilecekler.'

Açıkcası Miyazaki’nin bu açıklamayla biraz alçakgönüllü davrandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Son olarak Studo Ghibli Müzesi’nde yapılan gösterimde 12 dakika süren Mei and the Kittenbus adlı kısa film oldukça beğenilmiş ve ilgi görmüştü. Filmde de My Neighbour Totoro filminden karakterler yer alıyordu.

  • Süperkarga
Kaynak: http://superkarga.com/hayao-miyazakid...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın