Görüş Bildir
Haberler
Havaların Soğumasıyla Muhtemelen Başlayacağın Ama Kesinlikle Yapmaman Gereken Şeyleri Söylüyoruz!

Havaların Soğumasıyla Muhtemelen Başlayacağın Ama Kesinlikle Yapmaman Gereken Şeyleri Söylüyoruz!

Havalar soğuyup kapanmaya başladıkça siz de içinize kapanıyor, evden çıkmak istemiyor musunuz? Daha mutlu bir kış geçirmek için kesinlikle yapmamanız gereken alışkanlıkları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güneş koruyucu kullanmayı bırakmak.

UV ışınları yeryüzünde her mevsim bulunur; bulutlar, araba ve ofis pencerelerinden geçebilir ve su, kaldırım, kar ve buzdan yansıyabilir. Doğrudan cilt hasarına ve cilt kanserine, cilt bozulmasına ve kırışıklıklar dahil erken cilt yaşlanmasına yol açan ikincil oksidatif hasara neden olabilir. Kışın da koruyucu kullanmayı bırakma.

2. Spor yapmayı bırakmak.

Soğuk ya da kötü hava koşullarını dışarıda çalışmamak ya da evden çıkmamak için bahane olarak kullanmayın. Sporun ne kadar gerekli olduğunu zaten hepimiz biliyoruz.

Öneri isterseniz sizi şöyle alalım:

3. Sonbahar temalı içeceklere düşmek.

Bu sonbahar temalı özel kahve içeceklerinin birçoğu ilave şeker, kalorili krema ve kimyasal aromalarla doludur. Bal kabağı şuruplu latte veya diğer karışımlar, katkı maddelerinin yanı sıra büyük bir çikolatadan daha fazla şeker içeriyor olabilir.

4. Su içmeyi bırakmak.

Vücudunuz susuz kaldığında, metabolizmanızı yavaşlatır ve dehidratasyon birçok soruna neden olabilir. Dışarısı soğuk olduğunda, bu sorunları ve kilo alımını önlemek için günde sekiz bardak su içmeye devam edin.

5. Meyve ve sebze yemeyi azaltmak.

Meyve sebzelerden alınan besinler vücuda her mevsim gereklidir. Soğuk havalarda özellikle hastalıklardan korunmak için bu besinlere ihtiyacınız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hava soğuk diye dışarı çıkmamak.

6. Hava soğuk diye dışarı çıkmamak.

Vücudun daha düşük kalp hastalığı ve kanser riski ile bağlantılı, “güneş ışığı vitamini” olan D Vitamini üretimi için güneş ışığına çıkmak gerekir. Doğal güneş ışığı da vücudun doğal ruh halini güçlendiren serotonin üretimini etkiler; düşük seviyelerinin depresyona katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

7. Ağır yemeklere başlamak.

Yaz aylarında genellikle sıcakların da etkisiyle daha hafif besinler tüketilir. Ancak kış aylarında kremalı makarna, kızartma, yağlı et yemekleri sizi cezbedebilir. Kanmayın!

8. Sıkıldığında bir şeyler yemek

66.media.tumblr.com

Yaz aylarında can sıkıntısını dışarıda dolaşarak ya da farklı aktiviteler yaparak yaşıyor olabilir ya da bir şekilde geçiriyor olabilirsiniz ancak kış aylarında havanın da verdiği bıkkınlıkla kendinizi genellikle sağlıksız atıştırmalıklara vurduğunuzu biliyoruz. Evinize almamayı deneyin.

9. Mevsimsel depresyonu yok saymak.

Günler kısalmaya başladığında birçok insanın ruh hali kötüye doğru gidiyor. Bunun farkında olmak ve onunla savaşmak önemlidir. Mevsimsel olarak huzursuz, yorgun veya mutsuz hissediyorsanız gün içinde güneş ışığında zaman geçirmeyi deneyin.

10. Uyku düzenini bozmak; az ya da çok uyumak.

Araştırmacılar düzenli uykunun, bağışıklık sisteminizden sindirime, konsantrasyona, üretkenliğe ve mutluluğa kadar her şeye fayda sağlayabileceğini bulmuşlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bitter çikolatanın yerini sıcak çikolataya bırakmak.

Tıpkı aldatıcı sonbahar temalı kahve içecekleri gibi, sıcak çikolata da havalar soğuduğunda her yerdedir ve bir paket toz sıcak çikolata, 25 gram ilave şekere sahip olabilir.

12. Nemlendirici kullanmak için cildin kurumasını beklemek.

12. Nemlendirici kullanmak için cildin kurumasını beklemek.

Havalar soğudukça cildiniz kurumaya başlar. Ancak nemlendirici kullanmak için kışı beklemek yapacağınız yanlışlardan biri.

Cildinizi soğuklara karşı hazırlamak için içeriğimizi okuyabilirsiniz:

13. Kendine bakmayı bırakmak.

“Kötü havalarda evde olsanız bile duş alın, giyinin. Erkekler, tıraş olun. Kadınlar: biraz makyaj yapın. Bu kendinizi iyi hissetmenizde size yardımcı olacak.

14. Televizyon karşısında uyumak.

Soğuk akşamlarda televizyon izleyerek zaman geçirebilirsiniz. Ancak düzeninizi bozmamaya, uyku saatinizde yatağınızda uyumaya çalışın.

15. Karanlık havanın verdiği buhranla yalnız kalmak istemek.

Çok fazla dışarı çıkmadığınızdan arkadaşlarınızla vakit geçirmekte zorlanabilirsiniz. Ancak bu durum sizi daha da buhrana sokacak ve karanlığın dipsiz kuyularında derinliklere doğru yol alacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
16
15
9
7
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Utku Yıldırım

Rahat bırakın kardeşim insanları, bu kadar şey hakkında endişelenerek sağlıklı olamazsınız zaten

yaz kış uyku sorunu çekiyorum çokta dert değil benim için :D

Aslan Özgül

Çok güzel tarifler olmuş olarak başarılarınızın devamını diliyoruz.