Görüş Bildir
Haberler
Havalar Soğumaya Başlasa da Spor Yapmaya Devam Etmek İçin Uygulayabileceğiniz 13 Öneri

Havalar Soğumaya Başlasa da Spor Yapmaya Devam Etmek İçin Uygulayabileceğiniz 13 Öneri

Özellikle havalar soğuduğunda evde oturmak için mazeret bulmak çok kolaydır. Fakat hava soğukken de vücudunuzun egzersiz yapmaya ihtiyacı vardır. Devam etmek için yeterince zevk aldığınız bir antrenman bulmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zevk alacağınız bir şey bulun.

İçeride veya dışarıda egzersiz yapmaktan bağımsız olarak, gerçekten keyif aldığınız bir aktivite seçin. Örneğin, eğer koşmayı seviyorsanız, aşırı soğuk olmayan gün ve saatlerde bunu yapın. Başlangıcınız sonrakiler için sizi motive edebilir.

2. Hiç yapmadığınız sporlar için kendinize şans tanıyın.

Bu zamanı biraz deneme süresi olarak değerlendirin. Egzersiz rutininizi çeşitlendirmek istiyorsanız kış ayları bunu yapmak için bir şans. Çeşitli yeni aktiviteleri denemeye fırsat verin. Örneğin, daha önce hiç denemediyseniz kayak yapmaya gidin.  Bölgenizde kış sporları için sınıflar olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bir kayak dersi almak kış boyunca aktif kalmak için eğlenceli bir yol olabilir.

3. Ücretsiz deneme derslerine katılın.

Bazı spor salonlarının denemeniz için yaptığı ücretsiz dersler oluyor. Hatta bazıları çok düşük bir ücrete 1 ay kullanım süreci veriyor. Bunları araştırın ve örneğin zumba derslerini deneyin, pilates yoga, olmadı fitness salonunu deneyin. Böylece hangi spordan zevk alacağınızı bilip o sınıfa kaydolabilir ya da evinizde kendiniz yapabilirsiniz.

4. Dövüş sporları ilginizi çeker mi?

4. Dövüş sporları ilginizi çeker mi?

Kış aylarındaki  soğuk hava genellikle insanları spor yapmamaya iter. Bu nedenle, iç mekanlarda yapabileceğiniz bir şey bulmaya çalışıyor olabilirsiniz. Dövüş sporları size yardımcı olabilir.

5. İlla ağır spor yapmanız gerekmediğini unutmayın.

Havalar iyice soğuyup kar yağdığında kalınca giyinip kardan adam yapmak, karlara yatıp kelebek yapmak ve buna benzer şeyler de sizi zinde tutmada etkili olabilir. Hatta çocuklarınız varsa onlarla birlikte aktiviteler gerçekleştirmek çok daha iyi gelebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hedef belirleyin.

Bir hedefinizin olması egzersiz rutinine bağlı kalmak için iyi bir taktiktir. Sonbahar ve kışı başka bir mevsimin başlangıcı olarak görebilirsiniz. Örneğin, 'Nisan ayına kadar biraz kilo vermek istiyorum' çizgisinde bir hedefiniz olabilir. ya da 'Yılbaşı gecesine 8 kilo vermiş olarak girmek istiyorum' gibi.

7. Bir egzersiz arkadaşı bulun.

Bir antrenman arkadaşının bulunması, bir rutine bağlı kalmanıza yardımcı olabilir. Haftada iki ya da üç kez yürüyüş veya dans dersleri için sözleşin. Hafta sonları eşinizle yürüyüşe çıkın.

8. Bahaneleri bir kenara bırakın.

Çalışmak yorucu ve stresli olabilir. Birçok insan bir egzersiz rutinini neden tamamlayamadıklarına dair mazeretler yaratır durur. Özellikle havanın soğukluğunu bahane etmek en kolay yoldur. Kendinize sağlığın tatile girmediğini, vücudunuzun egzersize her zaman ihtiyaç duyduğunu hatırlatın.

9. Bir B planı yapın.

9. Bir B planı yapın.

Havaların dışarı çıkılamayacak kadar soğuk olduğu günler için şimdiden bir plan yapın. Çünkü zaten yoğun olduğunuz bir haftada spora ayırabildiğiniz vakit muhtemelen kısıtlı olacak. Örneğin yollar kapandıysa veya fırtına varsa evde yapabileceğiniz birkaç egzersizi not edin. Birkaç ağırlık veya diğer küçük ekipmanlardan da edinebilirsiniz. Ya da YouTube videolarından yarım saatlik bir aerobik videosu izleyerek katılabilirsiniz.

10. Olumlu durumları düşünün.

10. Olumlu durumları düşünün.

Soğuk havaya rağmen ilkbahara fit bir vücutla girmenin hayalini kurun. Ayrıca kışın eğlenceli olabilecek şeylere odaklanın. Örneğin, yoğun bir antrenmandan sonra evinizde bir fincan sıcak kakao yudumlayabilirsiniz. Yani hayatın küçük güzel yanlarına odaklanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Önce ısının.

Bir egzersiz yapmadan önce her zaman ısınmalısınız ancak bu, özellikle kış aylarında önemlidir. Isınma genellikle ilk önce seçtiğiniz egzersiziniz için vücudunuzu hazırlamanız ve hareketlerin daha az yorucu bir şekilde yapılabileceği anlamına gelir. Örneğin, koşmadan önce 10 dakika hızlı bir şekilde yürüyün.

12. Katmanlar halinde giyinin.

12. Katmanlar halinde giyinin.

Açık hava sporları yapıyorsanız havanın ısısını biraz olsun tolere edebilmek için doğru giyinmeniz gerekir. Katmanlar halinde giyinmek, hareketinizi engelleyen bir kıyafet olmaksızın ısınmanızı sağlamak için en iyi yoldur.

13. Su için ve güneş koruyucu sürün.

13. Su için ve güneş koruyucu sürün.

Egzersiz yaparken hava soğuk olsa da sıvı kaybedersiniz bu yüzden bol su tüketmeniz önemlidir. Ayrıca güneş yalnızca sıcak havalarda cildinize etki etmez. Bu yüzden güneş kremini sürmeyi de unutmayın.

Tabii ki bu mevsimde de beslenmeye dikkat ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
11
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gen Pilates

aletli pilates için bizde ücretsiz deneme dersi yapabilirsiniz :) https://genpilates.com

Pasif Kullanıcı

3 ay gittim spora hoca maşallah 6 7 aydır gelenlerle aynı programı yazmıs haftada 4 gün 2,5 saat spormu olur ağzıma sıçtı bide onun istediğini yapmassan bağ... Devamını Gör